Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • posral sa z toho? tak potom to splnilo ucel 100%ne
  • Strašpytel... Oni vyvíjí věc, která Vás má co nejvíce vtáhnout do děje a nakonec recenzent řekne: "Bylo to až příliš věrohodné. TO JAKO FAKT??
  • Foxtrot_cz
    Jakoby nestačilo, že počítačové hry jsou údajně zodpovědné za to, že z dětí vyrostou násilníci a vrahové, nebo dokonce sebevrazi, kteří se vybourají na D1, protože si prý myslí že hrají GTA.

Teď se bude ještě psát, že Oculus Rift může za infarkty, poškození mozku a fobie, že díky němu nemůže člověk rozeznat skutečný svět od reality.
    Úplně vidím nějakého toho parchanta, který se rozhodně někoho zabít a jako obhajobu řekne, že si myslel že hraje hru s Oculus Rift. To bude zase matroš pro TV Nova.

Každému tady je doufám jasné, že zmíněné věci jsou naprosté absurdní blbosti, ale je nutné počítat s tím, že to tak nakonec asi dopadne.
    • Ale on je stres opravdu odpovědný za kardiovaskulární onemocnění, dokonce je to nejrizikovější faktor.
      • Foxtrot_cz
        To je asi (určitě) pravda.
        Pokud to bude hrát osoba se slabším srdcem, tak se něco stát může.

Jde mi o to, že to ale platí i pro současnost. Pokud bude hrát člověk hru, lekne se a něco se mu stane, tak to je možné.
        Ale mám pocit, že až bude rozšířený OR, tak se třeba v médiích rozšíří poplašné zprávy o tom, že je nebezpečné s OR hrát hry, protože kvůli němu lidé umírají na infarkty.

Tím chci říct, že pokud to bude používat zdravý člověk, tak se mu pravděpodobně nic nestane. Ale pokud to bude používat člověk se slabým srdcem a pak dostane infarkt, tak to ale není vina OR, protože ten člověk se sám rozhodl vystavit riziku, že se lekne.

Snad jsem to nějak pochopitelně popsal :)
    • Robotron3
      Ve zmíněných médiích se ventilují takové nesmysly na všech frontách, že myslím inteligentního člověka to fakt nemůže vzrušovat, prostě to nesleduje. *3*
      • Foxtrot_cz
        Média jsem myslel okrajově a o ně mi nejde.
        Spíš jsem zvědavý na ty rádoby vědecké analýzy ve kterých bude, že hraní s Oculus Rift napomáhá ke špatnému rozpoznávání světa a špatnému úsudku, atd...

Věci co se mě týkají, přeci jen radši sleduji, protože bych pak nechtěl být nepříjemně překvapený...
        Nepřijde mi správné zavřít oči, strčit hlavu do písku a dělat že se nic neděje.
        • Robotron3
          A ono se něco děje? Vždyť sis to vyspekuloval, a hned to považuješ za fakt. Zatim se nic takového nedělo *3*
          • Foxtrot_cz
            1) To byla reakce na tvoje "inteligentního člověka to fakt nemůže vzrušovat, prostě to nesleduje".

2) To nestačí, že mluvím v budoucím čase a používám slovíčka jako "asi" a "úplně vidím"? To mám všude zdůrazňovat, že se jedná o spekulace a možnou budoucnost nad kterou jsem docela znepokojený, jen aby to každý pochopil?

Já to nepovažuji za fakt, já to považuji za možnost, přičemž vycházím ze skutečností, které se již staly.
            • Foxtrot_cz
              Ehh, kašlu na to, nechci jít spát s vědomím, že jsem tady začal nějakou hádku.
              Snad je všechno v pohodě.
              Necháme to asi už být, ne? *4*
            • Robotron3
              Ok, tak to jsem špatně pochopil.
            • Foxtrot_cz
              To jsem jednoduše NENAPSAL.

Ty píšeš, že "inteligentního člověka" to nemůže vzrušovat a nesleduje to.
              Odpovídám, že já osobně to radši sleduji, protože chci mít přehled a nechci být nepříjemně překvapený. Přičemž dodávám OBECNÉ tvrzení, že mi nepřijde správné strkat hlavu do písku, abych ještě více zdůraznil svůj nesouhlas s tím postojem.
              Nikde jsem neuvedl, že TY to děláš. To tvrzení je pouze obecné, není na nikoho směrované.

A vůbec, to co jsem napsal já není vázaní ani na žádný konkrétní čas... Klidně by to šlo pochopit i tak, že mi nepřijde správné v budoucnu strkat hlavu do písku, až pokud se ty "věci" stanou.
            • Robotron3
              Tak proč mi píšeš, že zavírám oči a strkám hlavu do písku nad věcmi, které se ještě nestaly?
  • Hranice mezi strachem a psychickým traumatem není zas tak velká aby nebylo možné docílit toho, že někteří ne zas tak odolní jedinci (a to o tom ani vědět nemusí) utrpí psychickou ujmu na zdraví. *8*
  • Robotron3
    Takže se v hororových hrách na Oculus Rift budeme bát. A to má být jako že špatně?
    • Nj jenže teď máš furt ten obraz ohraničenej, v OR už budeš skoro v té hře a je docela rozdíl se třeba leknout při sledování filmu a leknout se ve skutečnosti.
      • Robotron3
        Kdo se bojí, ať si na tom hraje třeba Zoo Tycoony a drbe slony za ušima, kde ho nic nevystraší. Já se na horory ve VR právě těšim *4*
        • Já na horrory teda koule mít nebudu to vim určitě, ale mohlo by to být zároveň dobrý na léčbu všelijakých traumat a strachů.
          • Kozy
            nebo jejich získání :D
    • froztik
      To ne, snaží se jen říct, že to bude možná až příliš moc silný kafe pro některé jedince. Já osobně jsem ale za tohle docela rád. Čím silnější vtáhnutí do dění, tím intenzivnější a úžasnější zážitek. *5*
  • pekne PR :)
  • olol, on si stěžuje, že to funguje, a že se bál, když v noci hrál hororovku ve virtuální realitě *2*
    • :D :D přesně, tenhle report vlastně říká "zařízení funguje tak moc dobře, že sem se málem posral" :D :D
    • Nejde o to bát se, jde o ten druh strachu. Ono i to, že ti nestačí odvrátit zrak od obrazovky, ale otočíš se a tam je to zase, tomu přidává nový rozměr. Tohle ale bude asi těžko vysvětlovat, dokud si to lidi sami nevyzkouší. Ostatně, je to jeden ze (staro) nových zážitků.
      • Nikdo tě přeci nenutí hrát horrorové hry na kompu, tak proč by tě nutil je hrát na OR? Zapaříš si na tom třeba nějakou skákačku, lítačku nebo mlátičku a musí to bejt bomba :)
    • Presne tak ;-)
      Jinak k tem predpovedim:
      http://en.wikipedia.org/wiki/L'Arriv%C3%A9e_d'un_train_en_gare_de_La_Ciotat
      http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%ADjezd_vlaku (v CZ verzi neni info o reakci lidi).
  • Já to chci i tak,o tomhle sníme už od mala.
  • Proboha, vždyť ať každý hraje na co se cítí. Existuje, nebo spíš bude existovat určitě spousta her nehororových. Třeba letecké, či automobilové simulátory. Autor článku, ať se na mě nezlobí, ale nadpis je poněkud zavádějící a jako fanda do tohoto hardwaru jsem poněkud rozčarován.
    Lidi, věřím, že budoucnost je zde, a tak buďme rádi.
    • rancor1223
      Nechápu co se ti nezdá na nadpisu.
      Každopádně, to co píšeš nikdo nepopírá. Já rozhodně horrorovky hrát nebudu. Osobně se spíš těším na hry typu Deus Ex nebo Skyrim.
  • Tohle vypadá na zajímavou zkušenost, třeba se konečně u hororových her začnu i bát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit