Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    To Vás ve zvláštní škole učí jenom CTRL+C a CTRL+V?:)
  • Malleth
    Obtížnost ve Skyrimu je prakticky stejná jak v Oblivionu, ale s tím rozdílem, že už se tam nepřátele tolik nepřizpůsobují tvýmu levelu. Můžeš tam klidně potkat nepřítele co tě sundá jednou ranou jako nic. Souboje v jsou ve Skyrimu dost strašný a tak pro mě byl dost frustrující, protože za většinu smrtí jsem ani nemohl. Dá se naštestí ale kdekoli uložit.

Když zemřeš v DS, je to valnou většinou tvoje chyba, protože ta hra má skvěle navržený a zpracovaný souboje.
    Dark Souls je co se obtižnosti týče dost náročná hra. Nejlepší slovo jakým ji popsat je "unforgiving" (neodpouští chyby). Dílčí potyčky nejsou většinou moc těžký (s výjimkou většiny bossů), ale když v DS zemřeš, nemůžeš si hru loadnoat před posledním soubojem. Hra se totiž ukládá neustále na pozadí.
    Oživíš se zpět u chcekpointu kde si naposledy odpočíval, příjdeš o všechny duše (což jsou zkušenosti i platidlo v jednom) a všichni nepřátelé (na pár vyjímek) zase obživnou. Pokud dojdeš na místo kde si zemřel a dotkneš se svý krvavý skvrny, všechny duše zase získáš zpět.
    Tahle obtížnost je základním pílířem hry. Hráč má díky ní pak opravdu velkej strach ze smrti a tak musí hrát hodně opatrně a je tak mnohem víc vtaženej do herního světa než v ostatních hrách.
  • Proč Zaklinač a ne ACR? Principielně mi tyhle dvě hry spadaji celkem dohromady. Zpusobem přibehu, charakter, pohyb světem, linearitou... ale jak řikam, nedohral jsem ani jeden, v čem se teda tak vyrazně liší že W2 je RPG a ACR... co teda?
  • Dark Souls nejlepší rpg?! tak to je EPIC FAIL
  • Nejsem zaslepený fanboy. Skyrim jsem tu docela slušně zkritizoval jako třeba i BF3. Obě hry ale hraju, protože neznám nic lepšího. Tím chci říct, že kdybych hrál něco lepšího, uznal bych to a měl jiné závěrečné hodnocení. *3*
  • Tommybull
    Recenzi jsem samozřejmě četl, o kvalitách té hry nepochybuji (i když na mě bude asi příliš hard-core)...jen jsem totak pochopil z posledního podcastu, kdy Martin říkal, že poslední slovo má právě patron...logicky jsem tak předpokládal, že Lukáš vzhledem ke svému očividně "intenzivnímu" vztahu k sérii TES i Skyrimu zvolí právě toto... Chyba lávky - evidentně:)
    A přestaňte mi stále nabourávat ty Baldury, hraji je už 10 let minimálně 2x do roka...:)
  • walltar
    Hmm tak o Dark souls sem dodnes ani neslyšel .... Já bych asi vybral Deus EX ... i když pro mě Skyrim je lepší RPG, tak Deus EX se mi zál jako celkově lepší hra.
    Nebylo by špatné kdyby Dark Souls bylo na PC protože konzoli so určitě kvůli jedné hře kupovat nebudu. Dá se vlastně na konzolích dnes rozumě hrát s myší a klávesnicí? podporuje to každá hra nebo jenom některé?
  • v tom případě nemá nějké patronovství cenu...
  • Umaroth
    A co rage, co BF3 to vse na konzolich je a zdime to max a vypadaji skvele, ano na PC mozna lip ale jestli hry osudis podle polygonu a velikosti textur je mi te lito. Ne v soucasne dobe jsou konzole tahounem herního vývoje, a vis proc, protoze zadny vyvojar neni charita. I Cd projekt to moc dobre vi a dela zaklinace na Xko !
  • Yo Mama's so stupid she stole a free sample.
  • Přátelé: Udělat = vyrobit. Nenapadlo mě, že někdo dělá hry a myslí tím, že hry hraje. *3*
  • Yo Mama's so stupid she can't read an audio book.
  • janchor
    "Patron" neznamená "protěžovat hry, který dotyčnej recenzoval" a jde o redakční anketu, ne soukromej žebříček. To hlavní zdůvodnění najdeš v naší (ostatně taky desítkový) recenzi.

(a na tom BG2 se neshodneme ani omylem, zapomeň!)
  • DarkHawk
    Jelikož je tu i Deus Ex tak toho volím ja. sci-fi rpg má přednost.
    A jinak sem věděl, že to bude Dark Souls to je pořádná hardcore záležitost.
  • souhlas. jejich hodnocení je přijatelný kompromis. každopádně diskuze zase bude předlouhá. *1*
  • Podle mě nám redakce chce tímto článkem sdělit toto (je to zašifrováno):

"Skyrim je nejlepší hra tohoto milénia, žádné strachy. Víme, že s tímto disclaimerem nesouhlasí jen jeden jediný organismus ve Vesmíru a pravděpodobnost, že by byl někdy tento počin překonán, se velmi blíží nule. Avšak když jsme si srovnali míru flamewaru, který by zde vznikl při vyhlášení Skyrimu s tím, který můžete vidět na diskuzi nyní při jeho nevyhlášení, volba zkrátka padla na Dark Souls. Peace, Vaše redakce!" *5*
  • Já gamepade držel v ruce snad dvakrát. Všechno teda hraju klávesnice + myš. Jen to beru dle "logiky věci" a myslím si, že gamepade je nejspíše k mnoha hrám vhodnějším ovladačem.
  • Veskoslav
    Nemá opodstatnění? Takže vlastně můžeme děkovat konzolím za tak skvělé hry a skvělé enginy, co se nemění?:)
  • Finální slovo neznamená jediný slovo.. Když pět lidí z redakce řekne, že vyhrává dark souls, tak ani finální slovo tohle nezmění..
  • Cahir
    Pět vět předznamenávajících nějaký čin tedy rozhodně nepovažuji za story. A už vůbec to nevypovídá o kvalitě/nekvalitě čehokoliv - jestli je přitažlivější cutscéna, nebo vyprávění skrz postav,y záleží na konkrétních případech a podle mého názoru v DS příběh, přesněji spíš "dění", je jen kulisou postrádající jakoukoliv hloubku. Všechny aspekty, o nichž výše hovořím, v DS zásadně ustupují bojům.

Nic proti náznakovému a minimalistickému způsobu vyprávění, který má za úkol hrát jen druhé housle. Těžko pak ale něco takového zohledňovat jako jeden ze základních kamenů hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit