Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Me spis mrzi, ze nejlepsimu RPG roku se tu venovala v podstate jenom jedna recenze - zadnou videorecenzi ani treba zminka ve fight clubu jsem nezaznamenal.

Kdyz jsem pred tim docetl recenzi, tak jsem mel chut napsat do fight clubu, at se o tom trochu rozpovidaji, kdyz uz tomu dali 10/10. Kde nic, tu nic. Nakonec jsem si ji zahral asi 2h na youtube:))
  • Souhlasím. To že hodně (většina?) čtenářů nemá možnost si hru zahrát je jejich problém. Witcher 2 je v porovnání s tímhle jednoduchoučká hra pro malé děti. Skyrim se mi sice líbil, ale na titul nejlepší RPG roku neměl nárok.
    • A odkdy platí přímá úměra mezi náročností hry a její zábavností?
      • Ja bych rekl, ze odjakziva. Hra musi predstavovat vyzvu, aby bavila a zaroven musi jit hrat, aby prinasela uspokojeni. Prilis snadne hry jsou nudne a prilis narocne frustrujici. ZKus si zahrat hru pro petilete deti a uvidis, ony u tohy vydrzi dlouho, tebe ty primitivni jednoduche mechanismy omrzi asi po jedne minute :-).
        • Těžká obtížnost nerovná se kvalitní titul.
          • Nic takoveho jsem nepsal, nemusis mi to vyvracet :-).
          • Ale Dark Souls = kvalitní titul. Tady si člověk po zdolání bosse opravdu připadá jako by ho porazil sám a nejednalo se o naskriptovanou bitvu. Tomu pocitu se nic nevyrovná.
            • Malleth
              To máš pravdu, ovšem každej hráč to vnímá trochu jinak.
              Jsou typy lidí, kterým zdolávání překážek moc neříká. Já třeba nehraju DS kvůli tomu.
              Obtížnost je tam založená hlavně na tom, že smrt je opravdu všudypřítomná, má velkej dopad a pokud se hráč nenaučí hrát opatrně, nemá šanci se někam dostat.

Nejvíc mě už v Demons Souls dostalo jakej zážitek je díky tomu prozkoumávání jeho světa. nejen že je originální a skvěle navrženej, ale díky strachu ze smrti člověka mnohe víc vtáhne. Cítí se opravdu jako hrdina v krutým fantasy světě. To si myslim, že zajímá hráče RPG mnohem víc.

Některý lokace navíc díky tomu měli až hororovou atmosféru. Tower of Latria anyone ?
          • Malleth
            Dobře a smysluplně nastavená obtížnost je ale pro kvalitní titul nutnost.

Neřek bych, že se dá nějakým způsobem srovnávat obtížnost DS a W2 na hard.
            Obtížnost Dark Souls stojí na úplně jiných principech než většina her a je základním stavebním prvkem hry.
        • Drak Souls je hra kterou nehraješ. Tu musíš musíš každým krokem zdolávat:) A i když si dáš Wyedžima 2 na hard tak se tomu stejně nemuže vůbec rovnat.
          • A proc mi to riaks, ja DS povazuji za nejlepsi hru 2011. A zase tak tezka neni. Demon´s souls byl obtiznejsi.
            • Hmm, to je zajimavy. Me boje prijdou na stejno tezke. Ale zmena nekterych herni mechanismu dark souls zjednodusuje. Treba ze v dark souls sebou muzes tahat vsechnu vyzbroj a vystroj, v demon!s souls si ji neunesl. Nebo pritomnost spousty respawnovacich mist oproti jednomu v demon´s souls tu hru taky velmi zjednodusuje. A tak podobne.
            • Malleth
              Mě přislo teda Dark Souls o dost těžší. V Demons Souls sem hodně bossů dal na první pokus a zbytek tak na třetí kromě Armor spidera a Meneaters (f*ck em).

V Dark Souls sem měl (stejně jako všichni známí co to hráli) mnohem větší problémy.
    • Veskoslav
      Zmeň si obtížnost ty jednoduchoučká hro pro malé děti.....
  • Koho sere nejaka platformova srackoidni hra?
  • Kde je ksakru Bastion? o_O
    • Tuším, že byl nominovanej v indie hrách. Navíc Bastion není zrovna moc RPG:).
  • Podle mě nám redakce chce tímto článkem sdělit toto (je to zašifrováno):

"Skyrim je nejlepší hra tohoto milénia, žádné strachy. Víme, že s tímto disclaimerem nesouhlasí jen jeden jediný organismus ve Vesmíru a pravděpodobnost, že by byl někdy tento počin překonán, se velmi blíží nule. Avšak když jsme si srovnali míru flamewaru, který by zde vznikl při vyhlášení Skyrimu s tím, který můžete vidět na diskuzi nyní při jeho nevyhlášení, volba zkrátka padla na Dark Souls. Peace, Vaše redakce!" *5*
    • Exactly!
  • Zrovna mě chytlo hrozivé uvědomění...

Skyrim není RPG roku!

Skyrim bude hrou roku!
    • TO by byl nesmysl aby vyhrala hra ktera nevyhrala ani v svoji kategorii... Ale i tak si myslim ze tohle nebyl uplne *od srdce* vyber...
    • Uz me vecne tema Skyrimu zacina ****. Ocekavam zasah z hury, ktery nedopusti aby se stala takova nehoraznost. NO WAY!
    • Ale už se kolem toho dělá trošku moc zbytečný tiátr ne?
      • Ale když si spojíš nitky, tak to dává smysl.
        • Proč ne? Pokud dojdou ke Konsenzu..
    • souhlasim s tebou, ja jsem taky pro!
  • Dark Souls nejlepší rpg?! tak to je EPIC FAIL
    • GT.CZ je totaluberbrutalmegahardcore cool server... takze proto
    • Yo Mama is so EPIC FAIL
      • poprosil bych o košík s ovocem (tj. hlavně plný banánů) pro tohoto výtečníka, ať tu máme chvilku pokoj od těhle ubohých příspěvků. když už, jsme v čechách, pišme do diskuze česky (či slovensky). já umím anglicky velice dobře a stejně by mě v životě nenapadlo tu spamovat moudra v angličtině... ani neumluvě o tom, že tu píše blbosti a uráží členy fora... *7*
        • Yo Mama is so angry she wants me to stop?
      • Veskoslav
        Si myslíš, že je to vtipné?
        • Yo Mama thinks its funny.
          • smejki
            Yo dawg. We heard u like mamas. So we put a mama into mama so you can point at mama while ur pointin at mama!
            • Yo dawg. We heard u like putting mama into mama. So we put a mama into mama into mama so you can point at mama while ur pointin at mama and at another mama!
          • Veskoslav
            Když se snažíš psát anglicky, tak piš tak, aby jsi to nepsal blbě.....Nevím, co v angličtině znamená YO a ne není to zkratka Your.
            • Yo Mama knows yo means your. We all nigga:) Yo, yo Mama, me *1*
  • Dark soul! ALE neee!
    • Zebricky nejsou dulezite, pro me je Zaklinac 2 jasna volba.
      • I Zaklínač 2 i Dark Souls jsou skvělé hry. Nemá cenu si nad tím lámat hlavu.

A Xenoblade Chronicles v top 5 taky potěší.
        • Kolika japoncikum uz si vylizal prdel?
          • Jsi nic.
            • Rika nic:D
  • Dark Souls?? hanba, mali ste vybrat Zaklinaca. SLAVIC POWER!!!!!!!!!
  • konečně se někdo nestydí říct svůj opravdový názor na rpg roku...děkuju
    • Snad každy nazor je opravdovy, ne? A každy nazor muže byt unikatni.

Mě třeba Zaklinač 2 vubec nenadchnul a ikdyž nezpochybňuju jeho kvality, prostě jsem ne nedohral, jelikož jsem se začal někde uprostřed nudit. Stejně jako ACR kde mam save někde v pulce prvni kapitoly a nechce se mi ho ani zapnout. Což mi připomina, proč tu vlastně není zařazeny? Darks Souls, težko řist, konzoli nemam protože mě baví primárně FPSky připadně MMO. Snad až vyjde PS4 nebo Xbox 360*N. Deus Ex super hra, ale stravil sem u ni asi 10x meně času než u Skyrimu, u nejž jsem narazil na jediny bug, ktery šel spravit jednoduchym přikazem.

Sto lidí, sto chutí... sto recenzistů, sto různých recenzí...
      Stupidí komentář že někdo má ten správný, opravodvý názor, to je na facku.
      • ACR zarazeny v RPG?
        • Proč Zaklinač a ne ACR? Principielně mi tyhle dvě hry spadaji celkem dohromady. Zpusobem přibehu, charakter, pohyb světem, linearitou... ale jak řikam, nedohral jsem ani jeden, v čem se teda tak vyrazně liší že W2 je RPG a ACR... co teda?
          • ACR snad nema ani v naznaku zadne RPG prvky, hral jsem to 30h a zadne skill body jsem mu tam mezi schopnosti nerozdeloval, rozhovory typicke pro RPG tam taky zadne nejsou.....asi mam holt jinou verzi nez ty no .....a W2 je jasne RPG, i kdyz me to osobne absolutne nebavilo
          • pretoze ACR je arkadova skakacka

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit