-
uz tenhle clanek videl pan Grygar? ten vas vsechny vyhodi a Vanocni premie se budou vracet *15*
-
-
LOL, Fail *3*
-
Ehm................Tenhle článek napsal pan Grygar *7*
-
-
Yep a ještě k tomu, Lukáš není šéfredaktor, takže asi těžko někoho vyhodí, ikdyby chtěl, což nepředpokládám, když to psal sám :)
-
-
-
Dark Souls je opravdu výbornej. Skyrim a zaklínač 2 nejsou pro mě žádní soupeři, Zaklínač je pro mě hrozný zklamání, Nesnášim animace, hlavní postavu, zpusob vypravění příběhu, prostředí atd.... prostě humus... Skyrim ale jako PC RPG jasně vítězíí
-
-
Skyrim, f*ck yeah! *5*
-
Pro tebe je soupeř i Mario.
-
-
si gay
-
-
-
Dark Souls chtelo by to videorecenzi, abysme my pc hraci videli o co prichazime :) - na nevitezny ji udelate a na viteze ne? (anebo ji jen nemuzu najit, to je taky mozny :) )
-
-
Z konzolí (zatím) videorecenze netočíme.
-
A to nemluvím o tom že tu není ani textová na Demons Souls, nebo sem jí taky jenom nenašel?
-
-
tak DS som nemal kde hrat... ale urcite by som vyzdvihol 1. Deus Ex 2. Skyrim 3. Zaklinac 2 4. Two Worlds 2 (tomu co napisal outsider na papulu nalozit) a na 5. DLC do Mass Effect 2... vsetky prachy som nalozil na RPGcka a pak zral rohliky :D
-
Jinak jsem si všiml, že redakce má tendenci vždycky na víkend nahodit nějaký článek o Skyrimu (či na jiné šťavnaté téma), abychom se po ty dva dny "nenudili" *1* Už u článku od pana Vávry tomu tak bylo, pokud se nemýlím... *4*
-
Tak já bych se musel hodně rozmýšlet mezi DeusExem a Skyrimem. Obě jsou skvělé hry a v obou se perfektně hraje za assasina. Skyrim má větší svět, Deus Ex zase lepší atmosféru.
No Zaklínač u mě rozhodně ne. Ten bojový systém mi absolutně nesedí a grafika mi přijde až příliš barevná.
No a zbytek jsem nehrál... -
Ha haaaaaaaaaaa to jsem se zasmal ne ale tomu ze vyhral Dark souls protoze to neni nejlepsi RPG ale u me nejlepsi hra tohoto roku.Smeju se komentum zabednenejch Skyrimistu *1* *1* *1*
-
-
Trolling Trolling Trolling nie, toto vôbec nie je teenegerske forum, vôbec, čosi, ani trochu, čo ja tu strašim...
-
zabedněnejch Skyrimistů?já sem taky Skyrim víš že za to to budeš mít dost mínusů *1*
-
-
Dark Souls jsem nehrál, takže nemohu hodnotit. Pro mě je vítězem Skyrim. Zeptám se takhle: Nabízí Dark Souls obrovský otevřený svět s mnoha možnostma a desítkami hodin hraní? Nabízí RPG, kde dává historie a mytologie světa smysl a kde je radost si tyhle věci studovat? Pokud ano, pak si to možná zaslouží. Pokud ne a jde jen o tuneloidní rubačku s dobrými bosy, tak proboha?!
Ale ono je dost těžké porovnávat tyhle hry. Dneska už není RPG srovnatelné s jiným RPG. Třeba já bych v životě nesrovnával Zaklínače se Skyrimem. To už je relevantnější srovnávat COD s BF3.
Místo Xenoblade Chronicles jednoznačně preferuju Two Worlds 2. Ale beru to jako malou úlitbu JRPG bláznům. -
-
Dark souls v principu nabizi otevreny svet, ale radu lokaci si musis odemcit, nebo jsou tam tak tuzi nepratele, ze se tam proste na zacatku nedostanes. Takze se da rict, ze cim vic mas odehrano, tim je ten svet otevrenejsi.
Dark souls nabizi stovky hodin hrani. Po dohrani se da hrat znovu s tou samou postavou a s tim, ze nepratele jsou v druhem kole o dost tezsi. Na prvni kolo nemas sanci se dostat na nejvyssi level postavy. Dostat postavu na maximum je daleko narocnejsi a dlouhodobejsi ukol, nez ve skyrimu.
Hisorii a mytologii k prostudovani behem hrani hra moc nenabizi, sem tam se neco dozvis, ale neni to zadny vyrazny rys, jako ve skyrimu -
Skyrim je prvních 20-30 hodin pro mě skvělou hrou, mnoho možností, cest atd... Po tom příjde stereotyp, frustrace z inventáře:-) z toho že nemůžu dělat vše, jak bych chtěl. Prostě najednou jsem prozřel, že je to hra, která staví na wow efektu z prvních pár hodin, ale pak je to hroznej povrchní "šmejd". A to jsem velký fanda fantasy RPG žánru. BG 2 je neporažený král a obávám se, že to i tak zůstane.
Dark Souls při prvním dohrání zabere minimálně 30-50 hodin. Záleží jak je hráč důkladný a schopný. A věř, že nikdo u jednoho zahrání této hry nezůstane. Tahle hra se nedá popsat ta se musí zahrát a "svět v obraze" (ti kdo hráli pochopí), je tou nejhezčí lokací ve videohrách co jsem za poslední dobu viděl. Skyrim mi nic takového nenabídl. -
Two World 2 vyšla v novemri 2010, takže Xenoblade Chronicles je tam asi zaslúžene ...
-
-
pak jsem se dopustil omylu a můžete mě oprávněně zahltit mínusky *4*
-
-
Dark Souls nema otevreny svet ani desitky hodin hrani. Je to obtizne pro ty, jejichz reakcni doba se pocita v sekundach...
-
Neuraz sa, ale po tom, ako si napisal, ze si Dark Souls nehral, som tvoj prispevok prestal citat... To je ako povedat, ze cokoladova zmrzlina je najlepsia a popritom ziadnu inu neochutnat... A z videi alebo screenshotov toho vela nezistis.
-
-
Nemám konzoli a nikdy jí mít nebudu. Psal jsem, že u mě vítězí Skyrim jako RPG roku a že nemohu srovnávat s DS. Pak jsem se dotázal, co DS nabízí. Máš problémy s pochopením textů? *7* Nečteš, nerozumíš, nereaguj. *3*
-
-
No potom ako si vychvalil skyrim by som sa naramne cudoval, keby si za svoju personalnu hru roku povazoval DS.
-
-
Nejsem zaslepený fanboy. Skyrim jsem tu docela slušně zkritizoval jako třeba i BF3. Obě hry ale hraju, protože neznám nic lepšího. Tím chci říct, že kdybych hrál něco lepšího, uznal bych to a měl jiné závěrečné hodnocení. *3*
-
-
-
-
-
sakra, jaktože o darksoul vím až teď? *1*
-
Nechci autorovi křivdit, ale opravdu vyhrála hra, jejíž jedinou znatelnou váhodou sou čísla v parametrech zranění a zdraví - tedy dělají hru těžší? Opravdu vyhrála hra, která je obyčejnou rubanicí, která staví na léta omýlanem klíšé "jdi tunelem, zabíjej potvory, za chvíli boss" - opakovat dle počtu levelů. Opravdu? Vážně vyhrála hra, jejíž svět je vytvořen stylem "hoďme tam co nejvíce pofidérních postav a potvor, které nemajá žádnou logiku, proč ve světě jsou a dělají jen kulisu pro to aby člověk řekl "fuj to je hnusný"?
Trošku se obávám že autor byl uchlácholen tím, že je na konzole nějaká hra konečně těší a vyžaduje něco jiného než tlačítko vpřed...samozřejmě zveličuju. Také neříkám že ostatní hry ve výběru jsou zaručeně lepší nebo mají ambice být nejelpším RPG roku, ale označit za RPG roku hru, která RPG VŮBEC NENÍ (RPG opravdu není o tom že si můžete měnit zbraň a brnění), a která naprosto absentuje na pojmy určující kvalitní hru (příběh, uvěřitelnost a logika světa,...) mi přijde krajně divné.
Spíše se mi zdá, že tu někdo nasedl na vlnu "Dark Souls je pekelně těžké, proto jsou ostatní hry pro děcka" a nic jiného ho nezajímá. Ono analyzovat hru z více stránek je úkol hodný pořádného redaktora, což se obávám v tomto případě lehce pokuhlává. -
-
Pokud se můžu připojit.
Co ej víc ROLE - Playing - GAME...hra kde chodíš, každou chvíli bojuješ s příšerou, která tě 15x sekne a ty stále stojíš, téměř plné zdraví a klasickým Hack´n Slash jí po chvíli utepeš, nebo hra, kde dostaneš jednu ránu a ležíš? Říká se, že lépe se člověk vcítí do hry, která se blíží jeho reálnému životu. Tento rok touto hrou byla jediná a to Dark Souls. Můj názor je, že opravdu "čístší RPG" tento rok nevyšlo. Škoda jen, že se hra nepřiblížila obtížnosti Demon´s Souls, to ještě byla trochu jiná káva:)
Tudíž u mě palec nahoru, jelikož se redaktoři nenechali zlákat vidinou lehkého rozhodnutí pro Skyrim, který ve své "formě" RPG též nemá konkurence, ale zvolili Dark Souls -
-
Víc ROLE Playing GAME je první varianta, co si napsal. Hra kde dostaneš ránu a ležíš je spíš definice pro pořádnou akční FPS hru.
Takže pokud byla Dark Souls hrou, která se nejvíce blíží realitě, pak by měla podle některých příspěvků, co tu popisují hru zapadat do nějaké podsekce Psycho-hororového-RPG-čka. *4* -
Me obtiznost DeS a DaS prisla skoro stejna rekl bych ze uz jses z DeS tak vycvicen ze uz ti to neprijde
-
-
Hmmmmmmmmmm zas jeden co videl akorat video *1* a tunel to presneji receno taky neni je to primo labyrint neskutecne zamotany a komplikovany kde se stratis rychleji nez ve skyrimu v lese.Co se tyce obtiznosti neni nijak vysoka a kdyz se naucis mechanizmy hry a budes postupovat opatrne tolik umirat nebudes kdyz to budes hrat jako rubacku tak chcipes porad navic hra neustale bezi v online modu takze je tu riziko ze se ti jiny hrac naboura do tveho sveta a bude te chtit zabit hra nejde zapauzovat takze mas kolikrat strach se jit vychcat na zachod
-
Oprava: Autor clanku mozno je jeden, ale sam tu hru nevyberal, takze asi na tom nieco bude. ;) A RPG je dost relativny pojem. Ked v jednej hre mas 500 skillov a 500 typov brneni a zbrani, ale hra bude nezaujimava a zle urobena (nenarazam na skyrim, je to len generalny priklad), bude aj tak lepsia ako hra, ktora ma len 3 skilly a 10 roznych equipov, ale super pribeh a hratelnost, pretoze je viac RPG? To je smiesne!
-
Obávám se, že když nad DS slintají i kapacity v oboru, nedošlo k ničemu z toho, cos tu popsal. Osobní srovnání nemám, DS jsem nehrál.
-
OMG, hrál si to vůbec?
-
-
Konzoli nemám, kamarád si to po hype koupil, na víkendové návštěvě u něj jsme dělali herní seanci, já to mu dal dva dny šanci, hrál sem to asi 6 hodin denně a musím se přiznat že mě ta hra téměř iritovala. Možná sem měl přemrštěná očekávání. Tedy očekával jsem RPG a v tom je asi ten problém. To prostě není RPG. To nemá příběh (mám na mysli opravdu příběh, zápletku, postavy, možnost příběh ovlivňovat....ne to klišé co je tam, aby se neřeklo), nemá to rozhovory (znovu - rozhovory, ne odklikat pár vět bezesmyslu), nemá to žádné adventurní nádech (ne nadarmo se říká, že RPG bývají bojovnějšími bratry adventur) a hlavně nemá to prostě žádný RPG feeling - není tu žádný role playing. Pokud je to RPG, musíte mít možnost se vcítit do role, ovlivňovat její chování a svět, to se tady vůbec neděje. Tady jen chodím a rubu a inventář mám jen na to abych bral věci k tomu potřebné.
Chápu že to může být dobrá hra. Chápu že se to může líbit lidem co mají rádi těžké akční hry s psycho fantasy, ale pokud to mám hodnotit jako RPG, tak ta hra víceméně propadá a mě nebavila. Vždyť i ten kritizovaný Skyrim je více RPG (neříkám že lepší hra).
Dejte tu hru do kategorie Akční 3rd a klidně ať si vyhraje. Ale dát ji do kategorie RPG, je jako říct o Rage, že je perfektní závodní hra :) -
-
Lol. Za posledních několik let nevyšla hra, která by měla zamotanější svět a ve které jsi mohl více ovlivňovat příběh, než Dark Souls. To, že neumíš číst / hrát / chápat, je tvůj problém, ne problém té hry :) Ale abych se jen nevysmíval: škoda, zkus tomu dát ještě šanci, ono to totiž JE RPG, a to RPG zatraceně dobré, hluboké, promakané a... návykové.
-
-
Nekteri lidi musi myt v RPG otevreny svet,mapu a bod co na ni sviti k dalsimu ukolu kdyz to tam neni tak to neni RPG ale rubacka *1*
-
-
Přesně *1* jak neni v RPG gps navigace tak to stojí za houby *1*
-
-
Tak nejak jsem to chtel napsat ale vyprd jsem se na to nektery lidi jsou ztraceni *4*
-
-
Sem se podle mě hodí úryvek z jedný zahraniční recenze...
If role-playing is to put you in the boots of an adventurer in a strange land and let you pick your path through it, then Dark Souls is a great role-playing game. If action is to test your skill in thrilling situations, then Dark Souls is a great action game. If adventure is to surprise and mystify you and invite you to uncover the secrets of a forgotten world, then Dark Souls is a great adventure game.
If entertainment is fun without failure and progress without pain, you'll have to find it somewhere else. But you'll be missing out on one of the best games of the year. -
tohle je úplně jedno. stavíš koncepně primitivnější RPGčka do podřadné role. Pokud bychom pak měli vybírat skutečně dobré hry a zároveň zachovat takovýto princip, pak by se všechny hack n slash a linearity musely hodit do zvláštní kategorie, kde by konečně mohly vyhrát, pokud jsou opravdu kvalitní. Pokud se ale dají do stejné kategorie i s komplexními příběhovými RPGčky, je potřeba uvažovat nad tím, do jaké míry hra kvalitativně naplňuje svůj koncept, a ne nad tím, jestli koncept sám je lepší nebo horší. Budu vždy radši, když vyhrají Diablo nebo Dark Souls, které vytěžují svůj kocept na 100%, než když to dostane TES, které dělá 40 věcí najednou, ale žádnou nedělá pořádně.
-
Taka RPG, ako si opisal v roku 2011 nevysla, mas ozaj vysoke naroky. ;)
-
-
-