Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kinet1c
    dark souls som nehral, mozno je to skvela hra, sudim len podla toho co som hral, a tak mam aj pre mna poradie, je jedno co je podla games nejalepsia hra, mne je fuk, ze je to DS, pre mna je poradie asi nasledovne, Deus Ex, Zaklinac a Skyrim, dakujem
    • No vidiš toto sa mi pači, u mňa je to iba Skyrim, ostatne som nehral lebo nekradnem a nemam s tym žiadny problem. *2*
  • walltar
    Hmm tak o Dark souls sem dodnes ani neslyšel .... Já bych asi vybral Deus EX ... i když pro mě Skyrim je lepší RPG, tak Deus EX se mi zál jako celkově lepší hra.
    Nebylo by špatné kdyby Dark Souls bylo na PC protože konzoli so určitě kvůli jedné hře kupovat nebudu. Dá se vlastně na konzolích dnes rozumě hrát s myší a klávesnicí? podporuje to každá hra nebo jenom některé?
    • hitokage
      Oficiálně podporuje klávesnici a myš snad jen Unreal Tournament III. Jde to rozchodit i jinde, ale většinou dost krkolomně.
      Pokud má někdo lepší info, tak mě opravte.
  • Proč by Dark Souls mělo být na PC - http://www.youtube.com/watch?v=OUXw86Vn8ko&feature=g-all-u&context=G24e6747FAAAAAAAABAA
    • Taky sem to ted videl a kdyz sem si precetl co napsal ten Admin na foru http://forums.namcobandaigames.eu/showthread.php?p=2330759 , tak to podporim vsim co budu moct.
      "Now to make things happen, let's say the demand has to be properly done. someone to make a successful petition?" >> http://petitionbureau.org/DarkSoulsForPC
    • Víč proč je Dark Souls a většina japonských her na konzole?

Protože jednou z filozofií japonských herních studií je poskytnout všem hráčům spravedlivě stejný zážitek. PC má někdo lepší a někdo horší. PS3 má každý stejnou.
      • Nevim jestli to je filozofii japonskych studii, ale rozhodne je to zajimava myslenka. Zvlaste v pripade online hrani na tom neco je.
      • Ty jsi strasnej japonskej ubrekanek vid?
        • A ty jsi nic.

A nechápu, proč to lidi mínuskujou. Prostě jsem konstatoval věc, kterou jsem někde četl.

Pokud mínuska znamenají, že se jim ten samotný fakt nelíbí, tak v pořádku, to chápu.
          • Jim se nelibi fakt, ze pises neustale japanpositive hovna!
  • Hadat sa tu o tom, ktora hra je viac rpg a ktora menej je uplna blbost, jednoducho preto, ze ziadna pocitacova hra nie je (a ani technicky byt nemoze) co i len vzdialene podobna pen&paper. To totiz predpoklada, ze kazde jedno NPC (a samozrejme aj PC) reaguje na kazdu jednu malickost ktora sa v danom svete udeje a v podstate si zije vlastnym zivotom. Ale "skutocne", nie tak ako v Skyrime. Jednoducho, pokial za to NPC nehra nejaka mysliaca bytost (obvykle GM/PJ), tak nie je mozne vytvorit "skutocne" RPG.

A je uplne jedno, ci ta hra ma alebo nema akekolvek staty, classy, whatever. Povedal by som to tak, ze momentalne to, co sa najblizsie priblizuje pen&paper RPG je SILNE modovany Morrowind. Ked tak nad tym rozmyslam, tak mozno skor (opat modovany) Mound & Blade: Warband. Uvidime, co moderska komunita spravi za 4-5 rokov so Skyrimom, pac ten ma vacsi potencial jak Morrowind imho. A hlavne som zvedavy na Guild Wars 2, aj ked je to MMO, s tym svojim plne dynamickym svetom, ktory reaguje na hracov vypada, ze bude asi najvyraznejsie podobny pen&paper RPG, nez cokolvek ine.

BTW, ked hovorim o pen&paper, tak nemam na mysli zrovna DrD ci AD&D. Skor systemy, ktore sa nespoliehaju tak moc na staty/hadzanie kockov (samozrejme v niektorych situaciach sa tomu neda vyhnut)...
    • Musis potom ocenit skutecnost, ze v dark souls ti muze do tveho sveta (konzole) vniknout cizi hrac a byt k tobe pratelsky nebo nepratelsky.
    • Ale v blizkej buducnosti to bude pre hry povinnost. :P
      • V to len dufam, v to len dufam... Na taku hru cakam ako na zmilovanie bozie... well odkedy som zacal hravat hry. A keby bola z World of darkness sveta alebo podobnej urban fantasy, tak by som asi mohol umret stastny :p
        • walltar
          Jo to nejsi sám kdo čeká na takovou hru. Kde by svět na hráče reagoval realisticky a né že mě každý strážný oznámí že taky byl dobrodruh jako já. Ale řekl bych že k takové hře vede ještě dlouhá cesta.
  • Veskoslav
    P.S: Naše redace asi měla akci Šalamoun, ne?:)
    • Taky mi to připadá jako akce alá jak zneškodnit Trol.diskuzniho *1*
      • A on se tak těšil.... *15*
        • Jj, jsem hluboce zklamán a nebál bych se říci, že i pohnut! *13*
          • Koukám že vyhlášení bylo pro některé takovým šokem, že zapomněli i své tradiční nicky..... *3*
      • Dokonce tam dali do výběru i Xenoblade Chronicles, jak jsem avizoval, takže na tom možná něco bude. *1*
  • Ryba9
    Hrál jsem jenom Deus Ex, takže kvalitu vítěze posoudit nemůžu, ale jak někdo může dát dvěma RPG 10/10 a ani jedno pro něj neni v tomhle roce nejlepší? *4*
    • janchor
      Prostá logika - protože to třetí desítkový nerecenzoval.

Hry roku na každej pád vyhlašujeme skrze redakční konsenzus.
  • Trol.diskuzni
    Listoval jsem celou diskuzí a musím konstatovat, že je to jedna veliká žumpa! *15* *1* *13*
    • Asharak
      A jak velkým dílem (hodnotně) si k tomu přispěl ty, když už si to tu načal? *4* Pochlub se.
      • Trol.diskuzni
        To se těžko posuzuje, ale těch mých příspěvků tady moc není, řekl bych... Nepočítal jsem to, ale i když jsem používal dva nicky (viz výše), tak dvouciferné číslo to není ani zdaleka *4*
    • Klasika "Všetci sme kkti, len ty si Lietadlo", ale to už davno viemeee, musiš nam to stale pripominať ???
      • Trol.diskuzni
        Já sám jsem se téhle diskuze přece zúčastnil (pod nicky Trol.diskuzni a TheWorld'sGreatestFanOfSkyrim), takže to není myšleno ve zlém... Opravdu jen konstatování, že bych to nečekal. *15*
    • Nechápu proč to MUSÍŠ konstatovat. Nějaké nepřekonatelné nutkání?
    • A aka je pointa?
      • Trol.diskuzni
        Že to překvapilo i mě a to už je co říct... *15*
        • A vsetci to musime vediet.
  • Tommybull
    No, nějak se mi to s tím DS nezdá:) Jestliže má Lukáš jakožto patron celé kategorie hlavní slovo u výběru nejlepší hry a nezvolí Skyrim, dle něj "desítkovou" hru ze své milované série, opravdu člověka musí napadnout, že se tady někdo snažil o senzaci a šikovně se vyhnul agresivním flameům na téma "Skyrim". Trošku taky pokulhává zdůvodnění, že DS jako jediná hra nenutila k ústupkům a kompromisům - hodnotí se snad celkový dojem, ne? Nebo snad počet nenasíracích momentů a faktorů?:) Nicméně anketu respektuji, přeci jen jde o dost individuální a subjektivní záležitost. Aspoň se všichni shodneme,, že nejlepší RPG ever je BG2:) A neodmlouvat!!!
    • Ne, není, nejlepší je Baldur's Gate + Tales of the Sword Coast, ze kterýho některý mapy zrecyklovaly do dvojky, navíc v jedničce si můžeš po zabití Drizzta nechat jeho věci což ve dvojce bez importu nebo cheatu nemůžeš, jednička má lepší atmosféru, eat steel, scum! *4*
      • Ja si myslim, ze v jednicce je toho hodne malo co se tyce contentu a taky toho jak muzes ruzne postavy vyvijet vzhledem k omezenosti kouzel atd atd.... dal jsem si bg a hned na to bg2 a po projeti bg1 jsem si rikal to jsem zvedavy s cim prijde bg2 ... a ano prisel s mnohem vetsi zabavou a komplexnosti a vubec vsim co mi v bg1 chybelo... ale obe hry jsou proste perfektni
      • a hlavne jednicka neni takovy koridor.. za me taky BG1!
        • Přesně, daleko větší volnost pohybu, ale je toho mnohem víc, nižší rozlišení mi vůbec nevadí
          • Tommybull
            Tak to je asi zase věc názoru, mě ta přílišná volnost jedničky moc neseděla...možná i proto že jsem prvně hrál dvojku...ale rozlišení m itaky nevadí, zrovna u série BG to má své kouzlo...
      • Tommybull
        Jenže je taky jednička na dnešní poměry hrozně pomalá (TuTU nepočítám, kazí celou hru)...a spousta věcí je tam oproti dvojce nedodělaných...není ani tak epická, kvůli low level obsahu...a hlavně v jedničce chybi Valgyr s Yoshimem:)
        • No jo ale dvojku mám dohranou víc než padesátkrát z toho několikrát pokus o solo a nedávno se mi konečně podařilo solo Cleric/ranger znám to už totálně na zpaměť včetně pozic všech pastí, lokací všech artefaktů, dokonce i většiny svitků takže už mi dvojka fakt leze pomalu krkem, ale asi tak za 2 měsíce si jí zase nainstaluju *1*
          • Tommybull
            No, koukám že jsme na tom prakticky stejně:) jen sólo hraji vždy dual fighter/zlodej, nejcasteji s kitem kensaie:)
    • Planescape Torment je lepsi jak BG2
      • ee, je určitě originálnější, ale až na animace vedle bg vypadá jak kupa hnoje, nemusím mít ultra rozlišení a super efekty, ale ta hra musí vypadat hezky, mám asi jiný vkus
    • Cahir
      Nejlepší je superlativ adjektiva dobrý. A dobrý je pojem, jehož intenzionální definici ještě žádný učenec v historii lidstva nedokázal uspokojivě podat. Dobré je prostě nejasné. BG2 je pro mě osobně nejatmosféričtější, nejepičtější a nejnostalgičtější RPG. Planescape Torment je zase podle mého nejhlubší RPG, jehož autoři měli nepochybně obrovské znalosti z filosofické tradice. Mass Effect je zase nejfilmovější RPG atd...
      • Tommybull
        Hezky napsáno...P:T nemohu posuzovat vzhledem k mému štěstí na retardované verze kopie (origo) hry mi nikdy nebylo přáno jí dohrát do konce...
        • smejki
          GoG by nepomohl?
          samozřejmě s aplikací widescreen modu...
          • Tommybull
            Nevím, možná ano, dnes už se mi do té grafiky ale nechce:)
            • smejki
              GoG verzi mám a šlape krásně
              a s tím widescreenem to právě je koukatelné... něco ti uploadnu
              EDIT-
              http://madsmejki.sweb.cz/pt1.png
              http://madsmejki.sweb.cz/pt2.png
              ... tohle přeci nemůže být považováno za nepohledné *14*
              to už spíš to dýchavičné ovládání překáží víc.
    • janchor
      "Patron" neznamená "protěžovat hry, který dotyčnej recenzoval" a jde o redakční anketu, ne soukromej žebříček. To hlavní zdůvodnění najdeš v naší (ostatně taky desítkový) recenzi.

(a na tom BG2 se neshodneme ani omylem, zapomeň!)
      • Tommybull
        Recenzi jsem samozřejmě četl, o kvalitách té hry nepochybuji (i když na mě bude asi příliš hard-core)...jen jsem totak pochopil z posledního podcastu, kdy Martin říkal, že poslední slovo má právě patron...logicky jsem tak předpokládal, že Lukáš vzhledem ke svému očividně "intenzivnímu" vztahu k sérii TES i Skyrimu zvolí právě toto... Chyba lávky - evidentně:)
        A přestaňte mi stále nabourávat ty Baldury, hraji je už 10 let minimálně 2x do roka...:)
        • janchor
          Poslední slovo jsem měl. Jakkoliv to člověku bývá s oblibou podsouváno, sympatie k nějaký sérii neznamenají, že jí bude automaticky nadržovat.
          • Tommybull
            Ale já přece vůbec nemluvím o nadržování, jen mi prostě přišlo z tvé recenze, videorecenze i z podcastů, že i přes chyby a debility, které ve Skyrimu jsou, jsi z něj naprosto unešen a astěží jsi kdy hrál lepší RPG (teď dost zveličuji). Ale enber to vážně, jde jen o můj dojem:)
    • Veskoslav
      Ne ne:-D Není:) Mně více bavil Morrowind:)
      • Chlapec ma pravdu... BG2 nic neprekona... ze startu jsem odmlouval a HATIL... ale pak me ta hra pohltila a nekolikrat jsem ji musel proste prejet skrz naskrz .... napaditejsi ukoly jsem snad nikdy v zivote v zadne hre nevidel... HAIL BG serii!
      • Tommybull
        Jsem snad říkal "neodmlouvat",ne?:) Ale Morr mě taky bavil hodně...dvojnásob na grafice Oblivionu...
        • MrSanta
          Taky musím odmlouvat :). S klidným svědomím prostě nemohu říct, že by BG série (beru společně BG1 i 2 s datáčema) byla to nejlepší na poli RPG her. Souhlasil bych maximálně s tvrzením, že se jedná o nejlepší skupinové RPG.
          Morrowind je pro mě nejlepší sólo RPG.
          Eschalon Book II je moje nejlepší indie RPG.
          Akorát nevím, kam zařadit KotOR. Mezi skupinové se to moc nehodí, přece jen máte jenom jednoho spolubojovníka, ostatní tvrdnou na Ebon Hawku, sólo to taky není... Ale určitě je pro mě KotOR taky jedním z nejlepších RPG.
          Z toho jasně vyplývá že BG není nejlepší RPG hrou ever. A neodmlouvat *1*
  • xixixao
    Tak to jsem opravdu nečekal :D
  • Jsem pcčkář, ale darksouls jsem viděl u kámoše a byl jsem z něj vy***nej jak malý děcko fakt bych si to chtěl zahrát!! A o těch oslavných recenzích ani nemluvim....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší