Přejít na výpis diskuzí
Best of 2012: Nejlepší indie (nezávislá) hra
30.12.2012 | Redakce Games.cz
112 příspěvků
-
A vsiml sis, ze ten samy sector ji dal do top ten?
-
Miami i Grimmrock byly fajn, ale u nejlepší hry roku chci aby byla víc než fajn. Tedy abyste ji po dohrání měli chuť hrát znovu, či aby vás něčím dostala.
A tohle byl případ FTL. Kde jako nelepší feature považuji nemožnost save-load. Prostě se musíte snažit, být opatrný.
Měl jsem při hraní často stejný pocit jako při hraný Far Cry na vyšší obtížnost, kde vás zabilo jen velmi málo zásahů, checkpointy daaaleko od sebe a žádný autoheal. Malá chyba, či nepozornost a konec. A přitom to po vás nepožaduje mikrosekundové reakce - jako v Hotline Miami.
Tedy pro mě nejen indie, ale i celkově hra roku. -
To je indie hra?
-
To je pravda - takhle to přeci funguje třeba i u Doty 2. Ale když se to podaří a najde se fungující team, tak ten zážitek opravdu stojí za to.
-
Za co ty mínusy? Za vyjádření vlastního názoru?
-
Problém NS 2 je ten, že všechno začíná a padá s komandérem. Pokud máš komandéra s prominuím idiota, tak je to jeden z nejhorších MP, co je. opačném případě zase jeden z nejlepších. Jenom pohyb základních alienů po stěnách by mohli zlepšit, obzvlášť pohled z 1. osoby.
-
U mě to je napůl s Natural Selection 2 a FTL. Natural Selection 2 a jeho multiplayeru se v roce 2012 nic nevyrovná (jak v oblasti indie her tak i těch velkých, drahých). FTL je zas strašně návyková a parádně vymyšlená roguelike hra, která sice neni tak sofistikovaná, jako je např. Dungeons of Dredmor, ale i tak se od ní někdy nemůžu odtrhnout a denně bloudím minimálně hodinku vesmírem.
-
QC - Square Enix
-
Ninja asi ze stejnýho důvodu jako Journey, vydal to Microsoft
z tohodle výběru jsem nehrál nic, ale koupenou mám Botaniculu. já jsem celkově nehrál žádnou letošní inide hru, takže to budu muset napravit. a je jasný že do TOP5 se nevleze všechno: Vessel, Rochard, Pid atd. -
Ja bohuzel nehral ani jednu z her tak nemuzu soudit, ale vytvarnym stylem se mi moc libi Legend of Grimrock (Botanicula taky je urcite osobitejsi, ale mne to nejak nesedlo). Coz mne tak napada jako cloveka, ktery strasne ocenuje artworky, prace se svetlem a vytvarnou stranku vubec ( ne pocet polygonu a kvalitu grafiky), jestli by nestalo zalozit kategorii, ktera by se timhle tematem zabyvala.
-
Jenže tohle je cena za NEJLEPŠÍ HRU a né NEJNUDNĚJŠÍ ZÁŽITEK.
-
Chivalry? Deadlight? Mark of Ninja?
-
Ja jsem hral letos z indie titulu jen Primal Carnage a Medieval Warfare. Dal bych to Primal Carnage i kdyz je to zatim jen betaverze.
-
třeba by si mohl přečíst celou recenzi a ne jenom se podívat na to číslo...
-
S tych co ste vybrali by som dal asi Grimrock,ale nie som ziadny indie guru,Hotline Miami ma celkom bavilo ale nevidim tu hru az tak absolutne na vrchu a tiez neviem kde je mark of the ninja(ak si myslite,ze je to inde hra).
-
U strategií jsem psal, že fandím Crusader King 2. Z nominovaných her v této kategorii (nezávislé) jsem nic nehrál, takže hodnotit nemohu. *3*
-
Diablo 2
-
Worms
-
Každý to má jinak. Z uvedeného bych vybral je Botanicula. Kde je Vessel, Quantum Conundrum, Unmechanical, Pid a další?
-
čestná zmínka by měla patřit Dear Esther, byť jde svým způsobem o remake.