-
jen tak pro zajímavost, jaké bylo to FF? Sám jsem hrál maximálné díly VII, X a XII. Jsou ty tituly na PS3 tak zajímavé, abych si kvůli nim pořídil "jeté" PS3? Tyto starší díly pro mne osobně skrývály jakési těžko definovatelné kouzlo, kterým si mne dokonale podmanily (také doba hratelnosti byla na kdejaká jiná tehdeší rpg opravdu nadprůměrná).
-
A to jaké?
-
Amalur je veskrze průměrnej a po chvilce hodně stereotypní. Škoda, ten svět a rasy jsou dělaný s citem, ale hra na to nabalená je už bohužel horší. Risen 2 mě překvapivě bavil tenhle rok s Grimrockem z RPG asi nejvíc. Snad to bude příští rok lepší.
A MMO bych do toho vůbec nepočítal, ty hry fungují uplně jinak. S Kickstarterem máš naprostou pravdu, to snad trochu pozvedne RPG v příštích letech. Příslib tam je :) -
No co letos vyšlo a nějak jsem o tom veděl: Diablo III, Final Fantasy XIII-2, Games of Thrones, Kingdoms of Amalur: Reckoning, Risen 2: Dark Waters, Torchlight 2, The Last Story, Xenoblade Chronicles, The Secret World, SW ToR, GW 2, TERA, King Arthur II: The Role-Playing Wargame, Tales of Graces F. Ale to jsou jenom, co já vím a co jsem sledoval:)
Hry s prvky RPG: Mass Effect 3, Borderlands 3, pak vyšli datasisky ke Skyrimu, taky vyšel Zaklínač 2 na Xbox, -
Dragons Dogma pro me bylo velky prekvapeni. O te hre jsem predtim vubec neslysel, najednou koukam na recenze, kdyz to vyslo, a vsude pomerne vysoka hodnoceni. A tak jsem koupil a hral. A byl jsem strasne mile prekvapenej. Hodne dobrejch napadu, sice ne vsechno bylo uplne dotazeny, ale s hodnocenim naprosto souhlasim.
-
Jsem rád, že to nevyhrálo GW2.
Ta hra má vážné problémy. -
to vážně nic lepšího krom uvedených RPG letos nevyšlo ? jsem ani nevěděl, že to letos bylo tak špatné
-
Ale mohl by teoreticky být ve výběru, však letos vyšel na XBOX 360 a na pc rozšířená edice.
-
Už za to katastrofální převedení konzole-pc si to nezaslouží.
-
Za mě rozhodně Dark Souls (PC verze vyšla tento rok).
-
Gw je
mmorpg a to se neda porovnavat s rpg -
protože jsem tak řekl a tak to prostě je :).
-
a já čekal, že to vyhraje Zaklínač 2...pak jsem se kouknul na datum kdy vyšel a už to bylo minulej rok sakra toto letí :)
-
Na RPG byl letošní ročník celkem chudina... Grimrock je supr, ale že by z něho slejzaly nehty na nohou, to zas ne, Diablo je svoje vlastní kategorie v rámci níž je... ušlej (ve všech významech slova), Mass Effect 3 je RPG jen "z tý menší půlky" a pokračování Risenu celkem zklamalo. Možná se hodilo zmínit Kingdoms of Amalur? Sám nevím, nehrál jsem. A možná by se tam dal vecpat i SW:TOR, vyšel na úplným konci minulýho roku a nestihl promluvit o loňskýho bestofu.
Jestli je v roce 2012 něco významného pro RPG, je to dění na Kickstarteru. -
Docela smutne, ze to vyhrala hra, ktera je pouze na konzole. Jen nehapu proc to neudelali jak u Dark Souls a nevydali to nakonec i na PC. Dle hodnoceni je to asi kvalitni hra a ty se na PC prodavaji. *3*
-
Argument "GW je GW" bych očekával možná tak od žáka třetí třídy, co takhle něco lepšího?
-
hm, njn, mel jsem na mysli samozrejme NEzarazovat. Timto moje horka stiznost ztratila veskerou ostrost a britkost :)
-
Jsem zvedav, ktery cesky server konecne sebere odvahu zarazovat tupou klikacku Diablo 3 mezi RPG :) A termin "akcni RPG" neberu.
-
Dekujeme za tvuj velice vyzivny prispevek do teto diskuze! *13*
-
U mne jednoznacne vede Dragon's Dogma. Opravdu skvele RPG.