Přejít na výpis diskuzí
Best of 2012: Nejlepší strategie
29.12.2012 | Redakce Games.cz
129 příspěvků
-
Já tedy očekával, že s přehledem vyhraje CK II *7* *7* *7*
-
Jakkoliv mám XCOM rád, tak mi přijde divné, aby nej. strategie roku byla nejzabugovanější hra od vydání army. Na druhou stranu jako hra je výborný. Tak si říkám, že sám nevím, jak bych se rozhodl.
-
porovnavat World in conflict s Wargame je jako postavit vedle sebe Armu a CoD. Hra se blizi starejm peckam jako close combat, combat mission. Ano, zadnej mikro makro management zakladny. Ale brutalne zmakla taktika na urovni veleni oraporu. Navic si kazdej musi poskladat svu balicek jednotek obdobne, jako treba karetni magic the gathering. Sam si zvolis svou filosufii boje a podle toho vybiras jednotky. Je to dost omezeny a naricny. Pocet jednotek takovej, ze je hra skutecne encyklopedii studeny valky. Vyborne zmaknuta technika, pechota, podpora a logistika, letectvo. Vlastni blbosti prijdes o tank a do koncr hry muzes jen pricmrndavat. Wargame skutecne nema konkurenci mesi dnesnima hrama...vadi mi ale "rankovani". Casto se k hrani nedostanu a lidi s levelem 100 nechteji hrat s klukama, co kaj lvl 20.
-
-
já osobně si myslím že lvl 20+ už má dost použitelnejch jednotek odemčenejch (nekopu je ..pod lvl 20 moc šancí proti lvl 50+ co má vše už odemčené nemáš " t/55 se proti abramsovy prostě nečape")..Pro mě je Wargame strategie č.1 (originalní zpracovaní , grafika na strategii moc pěkná,je dinamická má spád a v té hře si opravdu přijdete jak generál nad mapou)...čakám na CoH 2 *5* ...strategie tipu starcraft kde zaleží na tom kdo klikne víc za minutu odmítám nazívat strategii....první vlaštovka byla CoH 1 já s 4.5 CPM jsem sám vyklep 3 amíky co měly 100+CPM *1* tam začlo záležet na tom kdo má lepší taktiku a strategii zná terén né to kdo rychlejc nakliká budovy a jednotky (na tom nevydím strategie ani trochu)..
-
-
Sakra chlape...je bezva znát, co bereš za strategie, ale..kurňa, podívej se alespoň na výjmenovaný slova. Nazívat? Nevydím? Brrr.
Jinak k tématu, doporučuju prvně toho starcrafta zahrát, než budeš tvrdit, že je to jen o klikání. Navíc v rámci her znamená strategie něco trochu jinýho, manipulovat po hrací ploše tak, abys co nejmenší újmu utrpěl a co největší újmu udělil. -
-
pobýhat ze spamem po mapě bez možnosti krití my nepřijde jako strategie....hral sem warcraft 3...no sám víš že kdo nemá přes 300 cpm tak se v techle blizard sračkách na top urovni nechytá *5* ...s češtiny vždy za 4 z diktátu za 5 a ani mě to nák nesere že sem se nenaučil pořádně psát jazykem mrtvého národa bez kouska cti v tělě *5*
-
-
Takže jsi nevyšel ani základku, jo? *1* *1*
-
-
Hodně štěstí. S takovým pravopisem si v budoucnu najdeš práci možná tak někde u pásu.
-
ne ve 4 třídě jsem zjistil že mě to postupné snižovaní inteligence dost pro budoucí život omezuje a handicapuje proto jsem zvolil formu samostudia ...a hlavně nenechat si hlavně do hlavy natlačit nepotřebné informace ..třeba jako pravopis *1*...napiš jaké I a Y chceš ja ti budu rozumět a ty mě *5*
-
-
-
-
-
-
Jinak k diskuzi, zdali to je či není strategie:)
Citace: Strategické hry nebo-li zkráceně strategie rozhodně patří mezi ty oblíbenější žánry počítačových her. Cílem hry je pomocí strategického myšlení a plánování překonat protivníka. Takovým protivníkem může být buď umělá inteligence počítače nebo lidský protihráč. Ve strategických hrách můžete stavět základnu, ovládat armádu, budovat město, starat se o ekonomiku a mnoho dalšího.
Tudíž XCom je strategie, War Game je taky strategie, ale typu RTS (real time strategy) atd. Tady vyrál XCom, i když chápu mnohé výhrady a i s nimi souhlasím, War Game má taky své mouchy:) Třeba zase v jiné kategorii Vám redakce udělá radost a vyhraje Váš titul:) -
-
Já bych hlavně řekl, že hry, kterým se obecně říká RTS, vůbec nejou strategické. Jsou to taktické hry. Co tím myslím, je možno zobrazit na sérii Total War: management,přesuny vojsk po mapě a dlouhodobé plánování jsou strategie, kdežto real-time boje jsou taktika. Z militaristických definic je strategie dlouhodobá koncepce všech sil s cílem zvítězit, taktika se zabývá způsoby, jak efektivně dosáhnout cílů stanovených strategií v konkrétním prostředí za konkrétních podmínek.
-
-
Jo strategie mají tři stupně ... Tahové sou většinou strategické, RTS sou taktické a Starcraft.
-
-
A aby to byla ještě větší sranda, tak ty "tahové strategie" dost často od hráče nevyžadují žádnou strategii, jen tupý postup vpřed s nulovým managementem. Ale to už tak v herním průmyslu bývá, vždyť to musí být hratelné i pro amíky...
-
-
-
-
Sice trochu offtopic, ale kdo nemá jednu z nominovaných a dle mého i dobrých RTS Wargame, tak je na Steamu do 10 za 9,99 euro:)
-
-
BTW ... nechybí ti tam jednička? ... A sleva je do pátého pokud dobře čtu.
-
Ve Wargame není stavění základny že?
-
-
No nestavis budovy, ale prakticky branis pristupove body pro prijezd posil, ktere si pred bitvou navolis a ze je z ceho vybirat ;)
-
-
To už něco podobného bylo ne? Ze stejného období.
Ale toho stavění zkádny je škoda, já sem odkojený strategiema jako Supreme Commander takže strategie, kde se jenom ovládali jednotky mě vždycky přišli celkově oničem. -
-
Jenze tady jde o real a staveni zakladny v dobe studene valky si nedokazu predstavit. Tvurci tim chteli jasne ukazat, ze mas urcity pocet jednotek, nepritel pochopitelne taky a pred sebou body, ktere se daji zabirat, neco jako v company of heroes. A ted je na vas, kdo z koho. Staveni zakladny by bylo zbytecne, tady se jedna o rychly prechod do utoku a rychle zvraty na ruznych mistech fronty s podporou delostrelectva a raket zeme - zeme + vrtulniky. Pristi rok ma vyjit pokracovani s letadly a boje budou ve skandinavii.
-
-
Já to chápu, že to tam není ... je to hra pro lidi co mají rádi spíš taktiku. Ale jak sem psal ... něco podobného už sem hrál, akorát si nemůžu vzpomenout jak se to menovalo. BTW ... jak je tam omezený počet jednotek na hráče? Ovládáš spíš jenom míň tanků, tak aby ztráta každého zabolela? ... Možná to zkusím přece jenom za tu cenu co je teď na steamu to stojí. Akorát nevím jak na to budu brát s Planetside 2 čas.
-
-
-
-
-
Lidi kupte si to, je to opravdova strategie se vsim vsudy, trochu hc ale to prece k tomu patri :)
-
-
Pristi rok to vidim na RTW 2 nebo CoH 2 a zajimave tituly jsou i v nezavisle sfere :) trochu me mrzi ze se na Games nerecenzovala strategie Alea Jacta Est - je velmi dobra podobna jako Crusader Kings II
-
Z tohohle jsem hrál FTL, XCOM a CKII. Bavilo mě všechno, ale nejvíce hodin mám u CKII, což tak nějak mluví pro mě za vše :)
-
Je dost těžký se tady dočíst která je ta nej strategie roku a proč, za to která to není....
No já bych do nominace přidal ještě takovej Naval War Arctic Circle, zatím sem to jen nakousl, ale vycházím z toho, že je to následovník Fleet Command, tak kdo je fanda modern navy's určitě zklamaný nebude a většinou si do hry vystačí s vlastními znalostmi. -
-
Hm, Naval War by si minimálně zasloužilo nominaci, ale zaměřením je pro tak úzkou skupinu, že Crusader Kings je proti němu blockbuster.
-
-
To si nemyslím, CK jsou ještě obtížnější na pochopení a hraní než NW. Ale nominovat hru, ve své podstatě nedodělanou není asi moc správné
-
-
Co je na CK obtížného? Chce to akorát mít v dutině lebeční funkční mozek :D
-
-
Přitom to stačí hrát měsíc *1*
Nebo taky stačí třeba pět let hrát HoI 2,3, DH, AoD, Vicky 2, EU 3, jako já. *5*
-
-
-
-
Naval War Arctic Circle je parádní a unikátní simulace, ale aktuálně to je mrtvá hra, která potřebuje hodně patchu. Autoři se bohužel jaksi nehlásí, její osud je nejistý...
-
-
Kde je shogun 2 fall of the samurai?
-
-
bude v sekci DLC
-
-
Redakce si před tím hodnocením asi nalila trochu moc čistého vína.
Xcom jako STRATEGIE ROKU? *16*
Nevidět to v tom článku na vlastní oči, tak tomu neuvěřím. -
-
Nechci ti do toho kecat, ale Strategie roku 2012 vyhrava Xcom vsude po svete... Staci googlit
-
Je to názor redakce či autora:) Vem si takové youtube a vyhledej si TOP PC games 2012 a uvidíš kolik druhů žebříčků najdeš:) Každý má své chutě. Sice se nám výsledek nemusí líbit, nemusí se dát ani objektivní, ale tím to končí. Když by dali třeba War Game, která dle mého patří v rámci tohoto specifického druhu RTS ke špičce, našla by se zase jiná skupina, co by tvrdila, že to měl vyhrát někdo jiný. Jo dělat soudce je opravdu ošklivá věc:)
-