Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem rad, ze to nedostalo prehypovane TLoU, ktere je ve skutecnosti neprilis podarene po herni strance ani nemoralni gta.
    • jonatan.hanzlik
      Souhlas. Akční složka The Last of us je dost slabá. Stejně tak Bioshock Infinite.

Můj názor. Ne váš. Ale..haters gonna hate nevertheless.
      • kennyB
        U mě to zase TLOU vyhrála, společně s GTA V. AC IV a ostatní hry, co jsou v bestku jsem nehrál, tak nemohu posuzovat.
        • jonatan.hanzlik
          Inu proti gustu... :-) Jsou věci přes které se nemůžu (obzvlášť v GTA) přenést, protože jsou na mě asi už moc přehnané (viz. prakticky cokoliv co dělá ten šílenec Trevor.
          • kennyB
            Jo, pravda. Trevor je pořádnej magor *1*
    • Tvoje baba je nemoralni...
  • Miserius
    Redakce naprosto ignoruje naše vážné dotazy.
    Kategorie Akční hra je vyložené odfláknutej pokus to mít co nejrychleji hotový aby se do toho mohlo nacpat co nejvíce her.
    Výber her roku je ve skutečnosti zpovědnička autora článku a jiný člen redakce potom píše na twitter že to je fail neboť nevyhraje GTA - tudíž toto nemá vůbec nic společného s výberem Akční hry roku podle redakce, jak píšou ve článku.
    Ostatní kategorie jsou možná ještě větší tragédie.
    Recenze maj měsíční zdržení... když máme štěstí.

Jó, ten Level byl fakt dar z nebes... Teď už sem člověk může chodit fakt jen na diskuze...
    • blixa
      Takže:

ad kategorie akční hra: takto jsme vyhlašovali hry roku vždycky, tzn poslední 4 roky. Držíme se jen toho, co jsme zavedli na začátku a účelem fakt není "ušetřit si práci". Vysvětlení je i v tom článku, hned na začátku.

ad výběr: ano, výběr je primárně na autorovi článku, po konzultaci se zbytkem redakce - proto je pod tím podepsaný on, a ne "redakce". A to že Miloš napsal že s tím nesouhlasí jenom ilustruje důvod, proč jsme k tomu letos přistoupili takhle - v redakci se třeba shodneme na pěti, šesti nej hrach, ale pro každýho z nás je "nejlepší" jiná.

Co se týče Levelu, nebudu to ani komentovat - Petr uz tady nekolikrat vysvetloval jak to je.
      • Miserius
        Vysvětlení proč plácám kraviny nic nemění na tom že ty kraviny pořád plácám...

Konzultace se zbytkem redakce zní strašně pěkně ale dovedu si představit co to znamená a i kdyby pod tim byla podepsaná Sněhurka, pořád tam máte větu "A nejlepší akční hrou roku 2013 podle redakce Games.cz se stává..." Která očividně neni tak uplně pravda... To by bylo lepší napsat "A nejlepší akční hrou roku 2013 za Games.cz se stává..." a hned by bylo po problémech

Do Levelu nemam v úmyslu se nijak navážet, jen se mi to hodilo do krámu *15*
        • sleepless
          Dobře, budeme tedy slovíčkařit. Games.cz je obecnější označení než redakce, takže tvůj návrh by se tobě samému musel nelíbit ještě více ;) Označení "redakce" nezahrnuje všechny autory, nýbrž redaktory. Třeba tebou zmiňovaný Miloš je autor, ne redaktor. Takže když je uvedeno, že podle redakce je nejlepší ta a ta hra, tak je to naprosto přesné, protože redakce (já, Martin, Aleš) to posvětila. Platilo to v předešlých letech, platí to i nyní.
          • Miserius
            Aha moje chyba , já jsem totiž neprocházel před přečtením článku všechny Games.cz zaměstnance a jejich pozice/relevantnost v Best of 2013
            • nuda je strasna vec ze?
        • blixa
          Clovece, dost pochybuju, ze by zmena tech dvou slov na konci clanku uchranila tuhle diskusi od tech desitek hate komentaru ;) Problem je tady bohuzel hlavne v tom, ze nekteri lide (podle cisel ctennosti clanku vs diskuse si troufam rict, ze zdaleka ne vetsina) nejsou ani teoreticky ochotni akceptovat nazor nekoho jinyho. Je uplne OK rict, ze s necim nesouhlasim a napsat treba svuj vlastni zebricek, ale ty zaplavy nadavek a ignoranctvi k cemukoliv co neodpovida memu nazoru je tady na muj vkus tentokrat nejak moc :/
          • Miserius
            Děláš z nás naprosto zbytečně uplny ignoranty... Každej (dobře ne každej *1* ) je ochotnej akceptovat nazor jinych, tady se ale vetsine lidi nelibi jak je postavena tahle (nebo třeba Online) kategorie, je vyloženě divný a matoucí pro koho je to teda hra roku, jestli pro redakci nebo pro Aleše, jednou řeknete že to je za něj, pak tam podto napíšete že to je tza celou redakci a teď zase jen za nějaky 3 lidi...
            Pro mě je hra roku TLOU a vidíš mě se tu vztekat že to vyhrálo AC4? Ne, mě se nelíbí jaký hry jsou ve stejný kategorii a že to pak z Miloše twitteru vyzní jako že jelikož to vybírá Aleš, bude to AC4 tudíž to vypadá jako nějakej žebříček Aleše, pro mě naprosto nepodstatna informace, kór když jsem byl zvědavej na čem se tam všichni dohodnete...
          • Hele, jak píšu výš... Nestačilo by prostě vzít těch pět her z kategorie a říct každýmu v redakci, ať sestaví vlastní mini žebříček od "nejlepší" po "nejlepší" a podle toho pak vyhlásit vítěze? Byli by v tom všichni, bylo by to přehledné a nikdo by nemohl říct ani popel...
            • sleepless
              Bohuzel to nejde, protoze kazdy z nas samozrejme hraje jen nektere hry, ne vsechny. Proto take kazdy z nas ma na starosti kategorii, ktere se venuje a dobre se v ni orientuje.
            • po "nejhorší"
    • Kozy
      To by měli psát pod každej článek. Prémiový obsah očekávejte v novém LEVELu.
  • Tak si to pročítám a říkám si to je jasný jako všude to bude Last of Us nebo GTA 5 a najednou čumím Assassins Creed 4! To jsem opravdu nečekal *1* Ale za mě souhlas sérii AC miluju a dojel jsem všechny díly. Všechny byly dobrý jen ve trojce mi hrozně vadil hlavní hrdina nebot za tak stupidního bezemočního a nudnýho indiána bylo utrpení hrát. No a ten příběh taky za moc nestál.... Ale AC4 fakt dost dobrý Edward je třída *3*
    No ale vzhledem že s těch ostatních her jsem nic nehrál tak nebudu tvrdit že je určitě nejlepší
    • P.S. Jestli chcete kvalitní rozhodování o nej hře roku tak běžte na Eurogamer.cz kde se volilo formou ankety které se mohl zůčastnit každý. Bylo několik kategorií a z každé postoupily 2 hry s největším počtem hlasů do finále o nej hru roku.
      Takže tam nelze nikomu vytýkat upjatost nebot hlasovali stovky hráčů a výsledky jsou tedy opravdu objektivní *3*
    • Ristoro
      Taky souhlasím. AC má něco co ostatní hry nemají a nikdy mít nebudou. Tu nepřekonatelnou atmosféru, díky které si každý díl zahraji minimálně 1x za rok.
  • jonatan.hanzlik
    Hmm, zdá se že mnoho lidí tady je schopno uznat AC IV jako opravdu slušnou hru (mě nepočítejte, protože AC mě už přestalo bavit dávno a to poslední bohužel nemám na čem hrát), ale zároveň jim přijde divné, že byla zvolena jako nejlepší(ačkoliv se zdá, že většina z haterů tuto hru neviděla ani na obrázcích tady na Games.cz) (stranou commenty od lidí, kteří ani neumí pravopis - to v mých očích výpovědní hodnotu jejich komentářů degraduje na úroveň malých děcek). Jediné co tedy řeší je, že nevyhrála jejich oblíbená hra. U online best of se na games.cz moc nedrželi definice, kterou pro hodnocení onlinovek sami načrtli (IMHO), ale tady je definice dostačující na to, aby se v kategorii objevily hry, které tam jsou.

A tak se tedy haty točí kolem nesouhlasu s vkusem jednoho herního novináře (popř. průnikem názorů reakce). To je toho.

Můj žebříček by taky vypadal jinak. (nebylo by tam ani GTA, ani AC a rozhodně ne Last of us a Bioshock, který měl silné spíš neakční pasáže...co by naopak bylo v popředí by byl Shadow Warrior, MTG Revengeance, Metro a Far Cry Blood Dragon...ale co, neposeru se z toho, že tam nejsou)
  • firebug
    Redakce chce asi mít své "best of" články koncipované trošku originálněji a fakt nic proti tomu (ani proti vítězi téhle kategorie).
    Mě osobně by ale vyhovovalo mít akční kategorii rozdělenou třeba na 3 podkategorie (open word, lineární akce, bojovky) a v následných nominacích by potom nemusely být pouze ty nej hry, ale prostě hry, které v dané kategorii vzbudili pozornost a mají i své chyby (Aliens, Saits Row 4...) nebo hry opomíjené a téměř zapomenuté. Ke každé napsat tak 2-3 věty, třeba proč se lineární akcí roku nemůže stát Aliens a bylo by.
    Z takového článku bych měl mnohem větší přínos (šlo by o takové připomenutí, co se v žánru za rok stalo) a lépe by se mi to četlo, než stručné shrnutí těch nejlepších (tzn. nejznámějších a nejpropranějších) her do jednoho odstavce...
    Takhle mě ty vyhlášení nijak zvlášť neberou. Nejlepší zatím byly články Best Of: události roku
  • Odulin
    Ale jo, proč ne. DMC jsem hrál jen chvilinku, ale zbytek dohrál a jsou to super hry, kde každá má velmi něco do sebe. Shrnul bych to jako velmi slušný rok a víc neřešil. ;)
    • Lawliet
      Škoda! Část f*ck you Dante! Je nejlepší. *1*
  • Khanemis
    Osobně jsem čekal, že tuto kategorii vyhraje GTA V, podle toho jaký byl kolem něj poprask, ale je pavda, že to se možná nechává na hru roku, a ACIV bylo také velmi oblíbené. Nic proti tomuto výběru nemám, je to celkem solidní hra a asi opravdu nejlepší z celé Assassinské série (alespoň pro mě).

Jen mě trochu dostal ten popis u nového DmC. Z věty o emo stylu nejsem s to pochopit, jestli tím autor myslí, že byl emo původní Dante nebo ten nový (což by dávalo větší smysl, jelikož tomu to všichni vyčítají). Za mě osobně je tedy nový Dante dost nudný (přesněji příliš se křečovitě snaží být cool) oproti původnímu, který měl opravdu unikátní osobnost a krásně bizarní smysl pro humor. Co ale nechápu je to, že původní démoni byli "fantastika pro dospívající a seniory", to opravdu nechápu, jak k tomu autor došel. V původních Devil May Cry byla hodně zajímavá stvoření, která celkem vybočovala z obvyklého fantasy. Především čtyřka mi přišla neuvěřitelně nápaditá. I když neříkám, že by nové DmC mělo špatné démony, to ne.

Ale jinak celkem pěkný výběr v této kategorii:)
  • Za mě je to jednoznačně Bioshock Infinite. Kotel wow momentů, perfektní souboje spolu se skvělým scénářem dělají úžasný filmový zážitek. Kdybych si ale mohl zahrát GTA, pravděpodobně bych měl vítěze dva *4*
  • Takhle dobře jsem se po ránu snad ještě nezasmál *1*
  • oktavius66
    Assassins Creed 4 ? To jako vážně ? ... Ano dohrál jsem to a byla super hra a nenudil jsem se. Na poslední 3 mise jsem musel použít trainer jelikož jsem měl naprosto nejhorší lod v celém Karibiku a musel jsem zničit 2 válečné lodě *15* . Hra je to dobrá, ale nezaslouží si podle mě titul nejlepší akční hra 2013. Není to prostě gamesa ke které bych se za nějakou dobu vrátil. Grafika pěkná, příběh taky ušel ( klasika - nikdo nepřežije ), námořní bitvy se mi také líbily, ale s tou obtížností je to na palici... Když si nevylepšujete loď tak to prostě nejde dát. Teď momentálně hraji GTA V ( ano se zpožděním *15* ) a zatím je to podle mě nejlepší GTA co kdy vyšlo. Sice je to samé Fu*k, homie, nigga, mutherfucker, ale je to sranda to poslouchat. Mise jsou dobře propracované, každá postava má něco... Mám odehráno 6 hodin a musím uznat že právě tato hra už může být zaručený kandidát na titul roku. Bioshock Infinite je taky podle mě dobrá hra. Bavil jsem se u ní celou dobu než jsem ji dohrál , ale někdy byly i nervy u toho. Je to krásně udělaná hra, ale mě moc nepadl ten příběh. No a pak tu máme The Last of Us že ano... Podle mě hra s nejlepším příběhem za posledních 10-15 let. Hratelnost výborná, atmosféra perfektní, grafika úžasná, pěkný dabing. Je to těžké se rozhodnou mezi The Last of Us a GTA V. To je potom těžké, když všchny hry mají Metascore 96 ( přibližně ). Co je ale jasné je to že to jsou všechno bomba hry, ale já dám ten prst The Last of Us, protože je to hra, která mi nejvíce sedla. Mám rád tento žánr. Určitě si za nedlouho zahraji znova na obtížnost přeživší *3* . Už se nemohu dočkat na LEFT BEHIND...
    • Aha ono je to napalici protože to nejde dohrát bez vylepšování lodě....
      Vždyt je to pirátká hra takže je to hlavně celé o lodích! To je jako nadávat že ti nejde dohrát COD bez používání střelných zbraní *1*
      • Ne. Je to jako nadávat, že ti nejde dohrát COD bez vylepšování střelných zbraní. Proto máš ta mínuska.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit