Přejít na výpis diskuzí
Best of 2013: Nejlepší indie (nezávislá) hra
19.1.2014 | Lukáš Grygar
94 příspěvků
-
Hrál jsem většinu uvedených, a jsem spokojený. Papers, Please je neskutečná hra.
Trochu mi tady chybí Rogue Legacy nebo Dust: Elysian Tail. Nicméně už fakt, že nové značky se dostanou mezi větší tituly mě těší. Letos to vidím hlavně na Sui Generis a Prison Architect. Brzo vyjde Transistor nebo Banished, Barkley 2, chystá se Next Car Game, Asseto Corsa, Frozen Endzone, Apotheon atd., takže to nebude vůbec marné. Hlavně, že je co najít napříč žánry -
Pro me taky.
-
1.Stanely Parable
2. Dust An Elysian Tail
3. Gone Home -
Nechci tu moc spoilerovat, mě Gone Home vzalo tou civilností, naprosto realistickym (ovšem ne všednim) příběhem, kdy prozkoumáváte prázdnej dům, ale žádná vražda, žádná mystika (možná maličko, s vtipnym rozzuzlenim). Ale napodruhý už mě štvalo jak je všechno v domě až moc příhodně poskládáno, a ten příběh se mi najednou, nevděčníkovi, trochu všední zdál :D Nelze nad tim přezíravě máchnout rukou s tím, že je to triviální, jako to udělal Dan Vávra v Levelu, ale maličko přeceněná my ta hra s odstupem prostě přijde. Ale je skvělá, nechápejte mě zas špatně.
-
Za mě teda Surgeon Simulator 2013, hráli jsme to spolu s bratrem a skvěle jsme se bavili.
Antichamber taky stojí za to.
Starseed Pilgrim jsem zkoušel a přišlo mi to jako ztráta času, asi jsem to nepochopil.
Jinak nejhezčí vizuál měl pro mě Dungeon of Endless. -
Jj, já jsem Teleglitch taky nehrál, takže k němu nemůžu nic říci. Gone Home pro mě zklamání; do teď nechápu, jak jsem za to mohl utratit tolik peněz. Za tak málo muziky. Ani v rámci vyprávění, ani v rámci vizuálu to alespoň dle mě, nestojí za nic. (zlaté Dear Esther)
Papers, please je super! Nevšední originál, který dělá obrovskou reklamu Indie scéně. Nominačku by klidně ale mohl mít Antichamber, který byl nesmírně zábavný a za mě i skutečně skvělá jednohubka Castles in the Sky, která pohladí po duši. -
Stačí se podívat na obrázky a hned vím, že ten Starseed Pilgrim hrát prostě nebudu, ani kdyby to byla nejlepší hra tisíciletí!
A nebo že bych to teda zkusil? *2* -
The Stanley Parable
Gone Home
Papers, Please
Cena útěchy:
Antichamber
Don't Starve -
Jojo, celkově s nominací souhlasím, ale Swapper mi tam taky chybí, nahradil bych jím ten Teleglitch, kterej ovšem prakticky neznám, takže by to mohlo být nefér :) A letos mě nejvíc bavil Papers, please. Gone Home mě hrozně chytlo, ale s odstupem se na to už dívám kritičtěji. Do Starseed Pilgrim jsem, asi pro svou netrpělivost, zkrátka nepronikl :)
-
A co Stanley? :-o neni ani v nominaci
-
Pro mě je nejlepší FEZ. Druhý Swapper a třetí Dust: An Elysian Tail. 1. a 3. chápu, že nejsou v nominaci, ale Swapper? To je škoda, zasloužil by si to.
-
Předpokládám, že Žabí zlomky zůstaly u p. Grygara v absolutním měřítku nepřekonány...?
-
Pro me Papers please
-
No pre mňa je indie hra roku Swapper. Škoda, že nie je ani v nominácii.