-
Když už se bavíme o soundtracích, přihodil bych jich pár do ringu. Fez co tento rok vyšel na pc má opravdu povedený meditativní chiptune/syntetický soundtrack. Dust: An Elysian Tail se zase nese v epičtějším duchu. Vyvedl se i The Swapper. Kombinuje ambietní elektronické melodie s klavírem. Risk of Rain měl snad lepší hudbu než hratelnost (i když i ta byla docela zábavná). Dále měl skvělý původní soundtrack Contrast, nesoucí se na jazzových melodiích. Ještě stojí za to zmínit Gunpoint a Rogue Legacy.
-
S vyberem urcite souhlasim, Remember Me bylo hudebne naprosto dokonale, skoda ze po herni strance uz to tak dobre nebylo. Myslim ze do toho TOP by se ale rozhodne vesel i "Papo e Yo" nebo AC 4: Black Flag...
-
-
papo e yo super zmínka. soundtrack to má opravdu krásný
-
-
Nejlepsi OST ma Starbound!
-
Ano, Remember me malo zaujimavy a iny soundtrack, nez je vo zvyku. Soundtrack, ktory vsak vyrazne pomahal budovat silnu atmosferu mal podla mna tento rok iba Bioshock. Zaroven vsak treba dodat, ze tento rok bol dost slaby co sa soundtrackov tyka. Posledna smrst priam az kultovych soundtrackov bola v ruku 2011, ked vysiel skyrim a deus ex, ktorych soundtracky pocuvam dodnes.
-
-
zkus indie scénu, tam letos vyšlo 10+ našlapaných soundtracků, které pravidelně poslouchám víc jak normální hudbu
-
-
Já mám favorita úvodní píseň z Call of Duty-Black Ops.Parádně mi sedí k ději
-
Za me urcite Crysis 3, tam byl skvelej soundtrack.
-
-
Jo...ale oproti dvojce byl slabej. *4*
-
-
Ve dvojce byl geniální *4*
-
-
-
Don Diablo - Origins (Arkham Origins)
-
Pro mě je soundtrack roku jednoznačně Bioshock Infinite. Podle mě je to jedna z mála her, kde jsou písničky a skladby přímo součástí děje a vytvářejí "kamínek v mozaice" příběhu Bioshocku Infinite. Plus další detaily typu, že hlavní dabéři nahráli/nazpívali hlavní písničku atd. Líbila se mi i práce s tématem, volba skladeb k jednotlivým scénám atd.
Škoda, že se tento skvělý soundtrack nedostal ani do nominace. -
Za mě The Last of US (pun intended). *4*
-
Kategorie, kterou kvituji s povděkem, jen by mě zajímalo, zda byl hodnocen soundtrack jako takový (tedy CD/MP3 apod.) bez ohledu na jeho roli v samotné hře či to jak se s ním pracuje ve hře jako takové, jak do ní zapadá a jak vytváří její tempo/atmosféru? Protože to jsou mnohdy dvě zcela rozdílné věci... Protože sebelepší hudba může ve hře zcela zapadnout a naopak. Případně předem děkuji za autorovu odpověď.
-
-
Vybíráno bylo s ohledem "na všechno", tj. i roli toho soundtracku ve hře (jak do ní zapadl, co v ní vyjadřuje), ale finální pětka musela obstát především v samostatným poslechu, to znamená jako hudba bez hry. A zrovna Remember Me fantasticky pokrývá obě roviny, jak v konceptu (odrážejícím narušený, fragmentovaný vzpomínky), tak v praxi (např. během soubojů, kdy se dynamika postupně mění a zahušťuje).
-
To by mě taky zajímalo. Já herní soundtracky vnímám úplně stejně jako ty filmové (resp. jejich OST). Samostatně, bez znalosti onoho díla (filmu, hry), bych si je nepustil.
-