-
veskere hlasovani o hry roku je o nicem a pro každého jednotlivce taky o nicem nevypovida. To uz mají vetsi hodnotu her roku videa lidi kteří hry hrajou, i když to je taky spis jen orientacni.
Dle prodeju u nas na vanoce by byli hry roku, AC:Unity,Fifa 15, NHL 15, COD, Far Cry 4 a GTA V (to hlavne proto ze nactilete deti si ho proste na rodicich vyrvou). Vse ostatní je daleko vzadu. Podobny zebřiček s minimalnima obmenama u nas kraluje rok co rok, je na nem videt mentalita ceskych hracu.
A na zaver ještě jedna mala perlička, na zhruba 30 prodanych her na konzole pripadala jedna prodana hra na PC (většinou Sims 4), přes vanoce:) -
-
pc hrac umi nakupovat digitalne, konzolista nebo spis jeho rodice by si tim mohli ublizit, pripad objasnen
-
-
aneb PC hrac je liny tlusty uhrovity cune co nevytahne paty z baraku a az prijde doba ze si bude moct vytirat zadek digitalne tak podle smradu bude poznat ze mu nejde internet .p
-
-
kdo by kupoval hry na pc v nejakym predrazenym ceskym shopu? nakoupim zahranicni klice v lepsi mene za par kacek v prepoctu
-
-
nevim jestli by se Steam klic pod vanocnim stromkem zrovna dobře vyjimal..:) A navíc klice nejsou vůbec podstatny, konzolovky jdou taky koupit digitalne a celkem levne třeba přes americkej ucet..
-
-
jenze konzoli vetsinou vlastnej BFU ktery nic jinyho,nez nakup placky v kamenym obchode nezvladnou, uz vidim jak rodice svymu decku nekde šmelej klic pro digitalku...proste zajdou do obchodu a koupej krabicovku
-
-
Divil by ses jaky lidi vlastnej konzoli, většinou jsou tak mezi 25-30 rokama..a rozhodne není výjimka 50ti letej tatik, nebo 16ti leta holcina..je nesmysl si myslet ze konzole mají jen deti.
-
-
jasne..a to vis ze lidem z oboru IT nikdo nerozumi?:)
-
ano, pouzivam tu zkratku bezne, v oboru IT je to zcela normalni...
-
nevim proc, když někdo mluvi jako robot Emil, nepovazuju to za dostacujici komunikativni projev, az prejdes do stadia Skynet dej vedet, tomu uz bylo celkem rozumět:)
PS: mimochodem když s nekym bavíš v realu používáš tuhle zkratku taky? jestli jo tak potes koste:) -
tak si to vygoogli
-
Znam BFG, tohle nevim co je, když komunikuješ jak negr z ghetta tak se nediv ze ti pak pulka lidi nerozumi..
-
rikam BFU, ne ze vetsinu konzoli vlastnej deti...
-
-
-
-
-
"na zhruba 30 prodanych her na konzole pripadala jedna prodana hra na PC (většinou Sims 4), přes vanoce:)"
Vysvětlení je velice jednoduché. Hry na konzole jsou velmi drahé a hrají je převážně děti, kteří si od rodičů přejí nějakou hru na ježíška. PC hráč má plnou knihovnu levně nakoupených her, tak nač by kupoval další... -
-
Cenove rozdily nejsou tak propastne..Far cry 4 pro PC 999kc, Far Cry 4 pro PS3 1199kc, PS4 a XONE verze 1499..
-
-
To, na co se nejvíc nadává, se zároveň i nejlépe prodává... klasika. *4*
-
-
Celkově nejlepší hra roku 2014: Divinity Original Sin
Překvapení roku: Middle-earth: Shadow of Mordor
Zklamání roku: Assasssins Creed Unity (prečo toto nebolo v zozname?!)
Nejlepší akční hra: Middle-earth: Shadow of Mordor
Nejlepší RPG: Divinity Original Sin
Nejlepší adventura: Broken Age
Nejlepší indie hra: Legend of Grimrock II
Nejlepší soundtrack: Darren Korb - Transistor -
-
Díky za tip na Transistor. Neznal jsem a po poslechnutí OST na Trubce je to fakt dobrý..
-
Unity si nehral a Divinity si nedohral ty trapny PC youtube player...dal som ti minus ale len jedno.
-
-
sklamanie roku že to vyšlo v takom otrasnom technickom prevedení, na to aby som vedel, že je táto hra nedorobok ju ani nemusím hrať ....Divinity: Original Sin som síce nedohral, ale keďže mám vyše 70 hodín nahratých a podľa mojich info som už blízko konca, tak môžem povedať, že je to naj hra a RPG hra roka pre mňa .....máš ešte niečo, čím ťa môžem sfúknuť ako sviečku?
-
-
čiže si sa priznal, že hodnotíš hry, ktoré si nehral...fair enough :D klasická praktika PCčkárov obmedzených na 1 waiting platformu, keď smrdia v konzolových novinkách *15* a ten Xbox bez hier, čo máš nie je argument :D.
Sfúkavať si tak môžete tie PC bullšity medzi sebou na Sectore čo prdíte zo zadkov, lebo Saver a Ace tam ako náckovia mažú všetko antiPC a banujú všetkých konzolistov *3* *15* -
-
Ale vsak ja nehodnotim hru ako taku ale jej technicky stav ktory bol tak hrozny ze ani tu hru nemusim hrat aby som vedel ze to ubifail proste posr*l, o co ti vlastne ide?
-
-
-
-
poprosím všetkých tých hrdinov, ktorí mi nasáčkovali mínusy o vysvetlenie, prečo mi ten mínus dali :)
-
-
to minusuje jeden clovek s proxy...
-
-
o takej "fílii" som ešte nepočul, ale keď sa tým ukája, tak nech sa chlapec zabaví :D
-
-
-
-
Vcelku na výběr samý kraviny. Věřím, že místní intelygentný a umělecky vždy ztopořená stádová smetánka si procpe svý přeceňovaný chujoviny do předních příček, ale taky jsem si troufl zahlasovat svým skromným názorem s tím, co kdyby. Předně se před spaním trochu nechám od ženy zliskat za to, že jsem neuvedl hrou 2014 Advanced warfare i když vím, že si to tvůrci i vydavatelé v téhle herní žumpě zaslouží jak opravdu nikdo další, ale promyslel jsem si to a uvedl spíše Valiant hearts, protože je to skutečně výborný titul, který baví, poučí a dojme a nemusí se blejskat jak psí kulky a valit 1151515 fps, jak má ráda jistá verbež. Každopádně, zbylé kategorie překvapení roku s nejlepší akční hrou jsem už věnoval králi stříleček od Activisionu a vedle peněz i tímhle splnil symbolické díky řadě tvůrčích studií, které se na CoD tak dobře podílejí a ukazují, že se dá i dnes hrát stále zábavně. Nejlepší závodní hru jsem označil Mario kart, i když jsem ho viděl jen na jůtubu, ale i tak to byla zábava nemající konkurenci. Zklamáním roku jsem uvedl GTA V. Důvod je zcela prozaický, R* to nevydržel a hru přesto práskl na počítače, což mě opravdu zklamalo.
-
-
Spletl sis server. Zpovědnice je vedle.
-
Ty jsi jasny gaygaygay.
-
-
Kdysi mi na základce můj učitel říkal: "Gaye pozná jen jiný gay".
-
-
Což je ovšem naprostý nesmysl.
-
-
Samozřejmě, že je. Ale pořád to dává větší smysl než komentář na který jsem reagoval.
-
-
-
-
Mínus 8 za 30 vteřin... To ses naučil od Veskoslava? *2*
-
Ach jo, proč jste vy konzolisti tak strašně zakomplexovaní? Tvá nenávist a jed vůči královské PC platformě ze tvého příspěvku přímo kape. Pořiď si počítač a hoď se do pohody, kámo. *3*
-
-
hry roku budou stejne ty, o kterych jsme mohli cist nejvic clanku a bylo o nich nejvic slyset, i kdyz to treba byly naprosto podprumerny kousky...marketing vyhrava zebricky, ne kvalita...
-
Ze svých odpovědí bych rád vypíchnul dvě - South Park a soundtrack k The Banner Saga, koneckonců, i hra samotná byla zábavná :)
-
Soundtrack z Divinity:Original Sin poslouchám pořád *14*
-
Dopadne to nějak takhle(Pokud by to někoho zajímalo, tak já osobně jsem hlasoval v každé jmenované kategorii, až na mmo, jinak. Jmenoval jsem jenom kategorie, ve kterých mám alespoň minimální potuchy jak by to mohlo dopadnout.):
Celkově nejlepší hra roku 2014: Far Cry 4 nebo DA:I
Překvapení roku: Middle-earth: Shadow of Mordor
Zklamání roku: Watch Dogs
Nejlepší akční hra: Middle-earth: Shadow of Mordor
Nejlepší RPG: DA:I
Nejlepší adventura: The Wolf Among Us
Nejlepší sportovní hra: FIFA15
Nejlepší MMO hra: WoW:WoD
Nejlepší soundtrack: Garry Schyman & Nathan Grigg - Middle-earth: Shadow of Mordor -
-
Dragon Age jedině dobře, ale jinak doufám že to takhle nedopadne.
-
-
To snad ne.
Generické questy kde si nikdo nedal práci aby tomu bylo jinak a do toho zcela podělaný taktický mód na PC a tedy opět spíše pokračování DA 2 a vůbec hloupá AI která neumí používat dovednosti které tam jsou a má je používat. Tohle přece není omluvitelné.
I když to asi vyhraje jako v minulosti podobné hry. -
-
Se vším tady souhlasím a nehodlám vyvracet tvůj názor, jen se koukni i na druhou stránku hry. Rozlehlé a krásné lokace, dobrý soundtrack a vcelku výstižná atmosféra. Jak jsem psal předtím, neříkám ti, že ta hra je dokonalá, nechci aby jsi ji měl rád, jen chci aby ses koukl i na ty klady.
-
-
Souhlasím s klady které jsi napsal. Nemáš zde podobné RPG.
Baví mě tam zkoumat lokace i když tuším co tam bude (papír a zadání questu).
Asi máme každý jiný vkus. Mě více záleží na úkolech a nějaké věrohodnosti (abych věřil, že tam skutečně hraji nějakou roli) a také ty technické prvky jako AI a taktický mód. Ty máš asi zase možná více rád volný pohyb po pěkných a zajímavých lokací apod (jsou vskutku zajímavé a velice rozdílné)
- Nemohu říci, že bych se nebavil ale klasicky kecám o tom co mi vadí než abych kecal co je tam super :)
Zejména soudtrack je dobrý včetně těch NPC které hrají v hospodách. Také abych nebyl pouze negativní byl jsem potěšen jak tam můžeš jako hlavní hrdina řešit ten rozpor mezí vírou a tím co se děje. Klidně můžeš jednat jako věřící, nevěřící anebo tak jak Já, že nevíš. To je super.
Proto jsem volil za sebe tak jak jsem volil. Tedy hru kde jsem měl klady a minimum nějakých horších prvků. -
-
Když to tak čtu, tak souhlasím s klady i se zápory, které jsi uvedl. Já si jen trochu více užíval ty klady a méně jsem vnímal ty zápory (i když ta AI opravdu nešla ignorovat). Samozřejmě, oproti Origins je to strašná zplácanina. Velkou roli v tom hraje, že jsem se na to hodně těšil, tak jsem možná zaslepen, ale nemyslím si, že to byla špatná hra. Samozřejmě, hra roku to není, s tím souhlasím.
-
-
-
-
-
Souhlas.
Jako vždy. Není se čemu divit. Nejvíce lidí hrají to co je nejvíce vidět a má to extra reklamu (případně do toho zasáhne nečekaná vlna jako minecraft apod). To je logické, když se většina aktivně nezajímá o herní dění aby sledovala ostatní zajímavé hry.
To lze pochopit. Lidé mají řadu zájmů a ne každý má čas extra zájem navíc o dění v herní branži.
-
-
COD:AW bude hra roku! Tedy bylo by to hodně přehnané ale zasmál bych se hodně kdyby jo. *4*
Shadow of mordor jsem nehodil do žádné kategorie ale to ani Far cry4... aha tak už vím kdo to asi vyhraje. *7*
Těším se na ten flejm, nadávky... bůhvíjak to tady zkorumpované není. *2* *15* -
- This War of Mine (hra roku)_ Skutečné překvapení a hlavně borci se odvážili jít novým směrem a zkusit něco nového a ne jako ty velké perly. Navíc to je vzdělávací hra, kde hráč vidí realistické útrapy civilistů a hratelně bez zásadních chyb
- Wolfenstein: The New Order (překvapení roku)_Nevěděl jsem co čekat a vylezla z toho klasická FPS. Skvělé zbraně, poškození těla a vhodná hudba. Super osvěžení po filmové produkci h*vna...
- Watch Dogs (zklamání roku)_Nečekal jsem jiný skin AC. Nutnost obsazovat nějaké body ve městě a špatná fyzika vozidla vůbec opakující se úkoly...
- Wolfenstein: The New Order (nejlepší akční hra)_ Stejný důvod jako u překvapení roku
- Legend of Grimrock II (nejlepší RPG)_Tohle je prostě kvalita, skvělý pokrok oproti prvnímu dílu kde rozšířili skvělé věci z 1. Navíc opět žánr který není tak ve středu pozornosti to je +. Plus také za to, že se snaží přinést něco "nového". Hlavně ten rozvoj on 1 dílu k druhému kde to bylo podle přáni fandů ne jako v DA:I. Tam to je skok od taktické hry k akci a ještě komické se špatnou AI. Do toho opakující se úkoly typu najdu dopis který tam leží a nikdo jiný ho nenašel a podle toho dělám úkol. Pak to nemá mít 500 hodin...
- Battle Worlds: Kronos (Nejlepší strategie)_Je to přehledné, srozumitelné a skvěle se to prostě hraje. U Wargame je často problém s kamerou a AI cheatuje. Vidí to co dělá hráč. To je potvrzené podle debat na steam fóru i když to člověk hraje..
- Mick Gordon - Wolfenstein: The New Order (nejlepší soundtrack) - Borec se skvěle trefil do situace kdy němci vyhráli válku. Ještě jsem váhal mezi Divinity: Original Sin. -
Sakra tak u tohohle hlasování jsem si uvědomil, jak málo sem minulý rok hrál... Z toho co tam bylo uvedené tak asi 4 tituly.
-
-
Tak tak. Si říkám, jestli bych měl vůbec hlasovat, když jsem hrál jenom Wolfensteina. :)
-
A koho to zajímá?
-
-
Když tě to nezajímá tak proč reaguješ stylem "koho to zajímá" ?
Jako by jsi mu chtěl upřít možnost zde něco napsat *16* -
-
Tak on se zůčastní hlasování o hru roku, nehrál naprostou většinu titulů a ještě má drzost to přiznat, jakoby to někoho zajímalo. Příště by měl být potichu, nebo nehlasovat vůbec, neboť jeho hlas bude značně zkreslený a neúplný.
-
-
Mě se líbí jak se kucí hezky hlásíte *1* . Šup další do odtrolovače *5*
-
-
Ty jsi ale hlupáček. A žádný 'odtrolovač' ti nepomůže (neexistuje), ale klidně předstírej, že ano.
-
-
No jo, ale klidně mohl hrát 4hry z jedné kategorie a proto v této kategorii mohl s čistým svědomím vybrat svého favorita... a ve zbytku vůbec hlasovat nemusel....
V tomto případě to vypadá na podle sebe soudím tebe *1* -
"Příště by měl být potichu"
Naber směr KLDR... Když zakazuješ ostatní názory i když nejsou fundované někde na internetu v debatě pod článkem který má minimální význam.
Jakoby snad každý hlasoval pouze podle toho co hrál a dohrál. Určitě tam máš fandy, trolly a další a je to prostě tak. Je to navíc jedno.... Neřešíš nějakou objektivní anketu fundovaných profesorů která bude na konci závazná pro lidstvo, ale anketu na webu kde lidi hlasují jak chtějí... *7* -
-
Jeho názor přímo kontradiktuje s účelem ankety, je to oxymoron a dělá ze sebe hlupáka (a ještě má drzost to přiznat). Samozřejmě mu to nezakazuji, neboť hlupáka má právo ze sebe udělat každý sám. Je kritické a podstatné, aby kdokoliv kdo hlasuje, dohrál všechny hry na uvedeném seznamu. Pokud nechápeš takto fundamentální podstatnou věc u (jakkékoliv) ankety, pak tě můžu pouze politovat a označit za trolla.
-
-
-
-
-
Dle mého to není špatně, ono těch kvalitních titulů moc nebylo.
-