Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chcel by som sa vyjadriť k voľbe roku Legacy of the Void a ako ja vidím Starcraft.

Starcraft je ťažká hra na naučenie kvôli tomu koľko typov jednotiek tam je, ale to nevadí lebo každý môže hrať so súperom na svojej úrovni. Hry sú zábavné na pozeranie, preto je úspešný e-sport, hra ma skvelo urobenu loby, ostatni vyvojari sa tu mozu učiť.

Čo sa mi ale nepáči je dizajn jednotiek a budov, hlavne teranske vyzerajú ako hračky, ich vzájomné proporcie, ktoré nesedia, jednotky sú na kope, co je ok v prípade zergov alebo inde to vyzerá strašne smiešne. Čakal by som nejaké formácie. Jednotkám chýbajú animacie, napr. lietadlá by mali mať letovy model, tu sa len zastavia na mieste a otočia. Podobne napr. taký ultralisk by mal mať nejakú animaciu, a nie sa len tak otočiť v momente o 180°.
    Hre chýba zoom!!! Pridanie zoomu by vyriešilo napr. proporcie jednotiek, v Supreme Commander je tiež experimentálna jednotka väčšia ako tank.

Uvedomujem si že ak by napr. lietadlá vo vzduchu opisovali oblúk ako v supcome, wargame alebo homeworlde, prípadne by sa jednotam pridali animacie, spomalilo by to hratelnost, co by bola zmena ktorá by sa fanúšikom nemusela páčiť.
    • pokračovanie
      Ale hra tak ako je proste vyzerá zastaralo. Viem že fanúšikovia SC prirovnávajú k šachu a podobné veci neriešia, ale je to proste môj názor.
      Hra nie je moc na úrovni ani po dizajnovej stránke, najhoršie sú na tom terani. Pritom nejde o zúfalo nízky počet polygónov, aj s nízkym počtom sa dajú vykuzlit veci, ako je vidieť na Warcrafte 3.

Ok, chcel som sa vyjadriť, dúfam že sa fanúšikovia Starcraftu moc nenastvu a zvysku to bude asi aj tak jedno:-)
      • tahle hra uz davno prestala resit jak vypada...jsou to uz ted spis takove sachy.I u tech sice muzes najit pekne vyvedene kousky figurek, ale na samotne hre to nic nemeni.
        • Občas hrávam šach a páčilo by sa mi prevedenie zo sveta Falloutu, napr. veža by bol supermutant s rotacakom (za bielych paladin v powearmore) a po zasahu by sa nepriateľ rozprskol na kúsky mäsa. Sachovnica by postupne bola plná krvi.
          Ako by si ziskaval rank (za víťazstvá), odomykali by sa postupne vizuálne upgrady.
        • A čo keby sa Starcraft hral a vyzeral ako Dawn of War 1? Ale s rôznorodosťou jednotiek zo starcraftu. Nepáčilo by sa ti to viac?
  • Chim
    Zdá se, že skutečná nejlepší hra loňského roku by mohla mít pokračování.

https://pbs.twimg.com/media/CZkRliFW0AAFqYH.jpg
    • TheGGG
      hahaha, prej nejlepší hra... ty už jsi úplně mimo trotle...
      • Chim
        Mimo jsi tu jen ty. Se s tím smíří.
        • Chim
          ...smiř.
    • Kozy
      ¨Paráda!
    • chybí ti tam Skutečná Indie Hra loňského roku. Nejlepší hra roku to rozhodně není. (Objektivně, nikoliv subjektivně, to ať si tvoje nej hra klidně je, ale nezapomeň zmínit čí je to názor.)
  • Chtěl bych vidět ty volby co nebyl v nominaci, jaký skončily první volba bez nominace
  • Koukám na ty počty. To vážně hlasovalo tak málo lidí?
    • Mart9
      Dost lidí podle mě odradila nutnost vyplnění jména, příjmení a emailu. Běda, jestli mi přijde nějaký spam.
  • Chudak ggg ten jeho bloodborne to trochu nezvladl
    • Proc? Bloodborne neni titul pro masy a jeste je jen pro platformu, kterou u nas vlastni zhruba 1/5 hracu. Je zazrak, ze je tak vysoko. Naopaknto ukazuje, ze Zaklinac je proste zacilen na masy, coz vysvetluje i jeho nedostatecnost a plochost, byt ne zbugovanost.
      • BB nie je pre masy a preto sa ho predalo "nemasovych" 2 mil kusov ;-) Samozrejme, ze exkluzivita len na jednu platformu nema v ludovych hlasovaniach sancu , ale BB dostal 13x menej hlasov ako W3. A kedze ani zdaleka nema W3 13x vacsie predaje ako BB je to strasna nakladacka.
  • TheGGG
    Musím říct, že W3 měl taky velice interesantní sexuální scény... to vám panečku byla houpačka... už jen jak to trumfne bioware v příštím mass effektu...
    • Osobně doufám že nijak a že se budou soustředit na vývoj taktický soubojů, ale už to není ten samý Bioware jako kdysi, ale dávám tomu šanci
  • Jaké to překvapení, že to vyhrála mediální masáž roku. Aspoň že redakce má trochu rozumu.

Za mě Xenoblade, Soma, Bloodborne, Undertale, Kerbal Space Program a i ten MGSV...

Zaklínač by se u mě možná dostal před Order 1866 a Uncharted Remaster ale jenom těsně.
  • Pojďme si pošpekulovat. Jaké hry byste dnes dosadili do stejných kategorií (to že máte na nose nostalgické brýle neřešte), ovšem pokud by se jednalo o rok 1997?
    • Nevyšly ten rok ještě Dark Forces II a Blood? Mimo to, co už bylo řečeno. Minimálně Dark Forces by si nominaci zasloužily. A samozřejmě Abe's Oddysee.
    • To má být vtip? Final Fantasy 7 ne? Ty ostatní odpovědi jsou smutnou vizitkou neznalosti českých hráčů.
      • Zrzzek
        Protože v roce 97 tady měla každá druhá domácnost PS...
    • wenceslaus
      Fallout, Myth: the fallen lords, MDK, Ultima Online, X-wing VS TIE fighter... a asi by to bylo ještě na dlouhý zvažování a nedokázal bych upřednostnit jednu.
    • Chim
      Dungeon Keeper, Fallout, AoE, Quake 2.

Dal bych i Diablo, ale pokud mluví wikipedie pravdu, tak Diablo vyšlo 31.12. 2016
      • Magister_Peditum
        31.12. 2016? Tím datem jsi si jistý? *15* Každopádně vyšlo tak pozdě, že by se už asi nestihlo před hodnocením nej hry roku dostat.
        • Chim
          A jo, 96 *1* . Jsem se sekl jen o 20 let *1* *1* *1*
    • TheGGG
      wait wait wait... v té době vycházely nějaké hry?
    • Magister_Peditum
      Diablo, AoE nebo Fallout. Těžké rozhodování.
  • Magister_Peditum
    Víceméně souhlas. Sice jsem sem tam hlasoval pro něco jiného, ale minimálně první cenu si Zaklínač zaslouží.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit