Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já to vždycky odklikám a potom se dole dozvím, že musím dát jméno a příjmení. Nedám. Nedovedu si představit, k čemu je to potřeba, a nechci fixlovat a dát tam nějaké falešné jen proto, abych se zapojil do hlasování. Tak nic. Ale zase v DLC nebyl Far Harbor mezi výslovně jmenovanými a pořád si myslím, že je chyba na něj dlabat, protože je výborné.
    • To je fakt tragedie, že v anketě nebudou tvoje hlasy. Jak jsi nám to mohl udělat ... *13*
    • homosexual_registered
      jelikož nejsem členem redakce, položil jsem si po přečtení tvého komentáře otázku: K čemu je potřeba, aby byl každý článek podepsaný autorem?

      A odpověděl jsem si, že chci mít představu o člověku, jehož prací se zabývám. Jehož názory se probírám.

      Usmál jsem se. Podíval jsem se do stropu a snažil se vybavit, jak se na čtenářskou volbu hry roku asi dívají členové redakce. Jak se dívají na kupy těch anonymních voleb. „Nebylo by fér, aby nám výměnou za to, že své články podepisujeme, podepsali i oni svou volbu?“ Podíval jsem se zpět na monitor a napsal tento komentář, Dworkine.
      • Hele... mně to přijde spíš nechtěně vtipný, než hluboký. Ale nic ve zlým.

        A k věci - ne, nebylo by to fér. Oni jsou dodavatelé, kteří jsou za svou práci - včetně toho, že své články podepisují - placeni. To, co dostávají výměnou za své podpisy, jsou peníze. Takže žádný strach, tím, že se nepodepíšeš, je o odměnu za jejich práci nepřipravuješ. Skoro bych i řekl, že kdybys jim nabídnul, že místo peněz jim vždycky napíšeš vlastním jménem doporučený děkovný dopis, tak by dali přednost státem tisknutému oběživu. *3* My čtenáři za využívání tohoto webu platíme sledováním reklamy. Ani tady se nemusíš bát; je to víc, než dostatečné plnění. Ona tady ta reklama nevisí jen tak, z dobré vůle. Firmy za ni platí docela dost peněz. A tak skutečně není důvod, abys "doplácel" ještě tím, že budeš podepisovat svoji volbu ve čtenářské anketě. Naopak; pokud má Tiscali zájem o moje osobní údaje, muselo by mi za ně dát něco hodnotnějšího než možnost ovlivnit jednu internetovou anketu. Samozřejmě normální a přirozené by bylo, aby podmínkou hlasování v anketě vůbec zadávání jména a příjmení nebylo. Protože ve vztahu k té anketě je to úplně k ničemu. Jméno se dá libovolně vymyslet, e-mailových adres se taky dá založit neomezené množství; tyhle ankety budou vždycky založeny na tom, že se lidem spíš nebude chtít podvádět, než že by požadavkem na vložení osobních údajů šlo těmto podvodům zabránit. A ještě dvě poznámky k těm osobním údajům. Za prvé, neřekl bych, že to, co je pod článkem, je dostatečné poučení co do sběru osobních údajů. Za druhé, dobře si všimni, že se Tiscali zavazuje nikomu neposkytnout e-mailové adresy. Nějak tam zapomněli napsat ještě to jméno a příjmení. Asi zapomněli...
        • Jedno ti poradím zadej si do googlu výraz: osobní údaj , možná zjistíš , že jméno to neni , protože Pepíků Dvořáků je na světě mrak i in formační hodnota je nulová.
        • homosexual_registered
          přečetl jsem si první odstavec a zastyděl jsem se. Podíval jsem se opět ke stropu a přemýšlel, kde jsem udělal chybu. Vůbec nic mě nenapadlo, tak jsem četl dál.

          Dostal jsem se k penězům. Opět jsem se musel zarazit a poprosit strop, aby mně pomohl. A kál jsem se. „Není možné, aby mou myšlenku někdo uměle překroutil do tvaru, s nímž nesouhlasím, a ještě s tím proti mě uměle argumentoval,“ říkal jsem si. „Já přece nevidím souvislost mezi podpisy zveřejněnými na webu a honoráři redaktorů, nebo snad vidím? Že by mě Dworkin pochopil z mé hlubší podstaty, vnořil se do mého podvědomí? Jak to jen udělal? A proč to nedokážu i já sám?“ Slzy na krajíčku, baterie v notebooku na deseti procentech, hlava zmatená. Strop mi dodává odvahu, čtu dál.

          Ale nechápu. Nechápu vůbec nic. Na strop už kašlu. Jsem v depresi. Dostávám hlad. Objednávám pizzu. „A ještě adresu prosím.“ Říkám, že si to vyzvednu osobně. Chcu se po tom všem projít. „Tak na jaké jméno?“ Jméno? Dworkin ale radil nerozdávat tyto údaje, třeba má pravdu. Já nic nemohu pochopit, dám na něj a řvu do telefonu, co mi hlas stačí: „Nabízím vám své peníze, ne jméno!“

          Zavírám oči a představuji si situaci, kdy někdo zneužívá mé jméno. Tiskne si křestní na A4 a příjmení fixem na kondom. Penetruje papír přirozením. Jsem zneužit.
          • Jdi se projít ven. Je tam krásně. ...
          • MickeyMutant
            Ježišikriste, Tome, vím naprosto přesně, proč pořád sleduješ ten strop.
          • Teď už to není ani vtipný...
            • homosexual_registered
              nemělo být, svíjel jsem se večer v klubíčku po střetu s tvou pravdou.
      • béďo, toto je dobrý smer uvažovania. palec hore :)
    • dej Tomáš Marný, redakce to používá též.
  • W3: O víně a krvi *14* nej datac i hra, kdo trvdí opak je škarohlíd
    • jen to prohlubuje chyby původní hry, tady je to vskutku nezasloužené, ale je to samozřejmě tvoje volba...
    • *15* *15* *15* *15*
  • frag.ment
    V článku je napsáno: "Stačí do políčka "jiná volba" vepsat název vaší oblíbené hry z roku 2015 - pokud možno ve správném...." Tak teda je to anketa 2016 nebo 2015? *3*
    • PreidaQ
      Je to anketa z roku 2016, ale tahle část je zkopírovaná z ankety roku 2015, proto ta chyba.

      PS: Za povšimnutí ještě stojí zajímavý fakt, že minulý rok se vyhlašovalo průměrně o měsíc dřív. Takže příští rok by nás to mělo čekat zřejmě v březnu.
    • sleepless
      Díky, opravené.
  • Všude jsem dal Owlboy, teda kromě zklamání roku.
  • Tak zjišťuju, že jsem toho z loňské nabídky opravdu moc nehrál. Asi se zdržím hlasování, jinak bych do každé kategorie nacpal DOOM.
    • Ristoro
      Možná i kdybys hrál ostatní hry, tak by tam skončil DOOM. Ona ta hra to totiž minulý rok celkem ovládla :D.
  • herp=kk= del0...
  • niektoré kategórie sú nabité, v iných niet čo vybrať. na jru roka je ale adeptov požehnane. u mňa sa na čelo vydral shadow tactics a stardew valley. tieto dve hry sa zaručene pridávajú do adresáru "trvalá inštalácia". dlhodobý favorit xcom2 dostáva čestnú pozíciu a uvidíme, čo s ním spácha long war.
  • jamar28
    Hra roku? Total War: Warhammer. *4*
    • Souhlas, to byla pořádně drsná hra z mého oblíbeného pohádkového světa. Taky absence AI potěší, pak se to hraje samo.
      • jamar28
        Tak nevím, jestli jsme hráli totéž, ale mě právě potěšilo, že AI konečně uměla v bitvě nějak taktizovat - třeba prováděla obchvaty, případně se po neúspěšném útoku stáhla, než aby se nechala zmasakrovat, přeskupovala síly a tak. A snad poprvé mělo její chování logiku i ve strategické části kampaně.
    • mne ta hra moc nesedla, ale byl to opravdu povedený kousek. dal bych tomu asi strategii roku. škoda že tady nemá svuj obrázek. nekdy mi u te hry normalne padala sanka a žasnul jsem nad grafikou a celkovou propracovaností, co se mi obvykle nestava

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit