Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Phillios191

    To první místo je fakt dobrej joke :)

    • Derp_1337

      Tak každý si může udělat svou vlastní tabulku nej her.

      A redakce se rozhodla, že první místo na žebříčku nebudou hodnotit dle nějakých objektivních kvalit hry, ale čistě jenom dle komerčního úspěchu a dle pozornosti médií. Bohužel o Animal Crossing se mluví v médiích opravdu hodně, protože tu hru hrály i "celebrity". 😐

      • Bumtaratabumbumbum

        Spíš si myslím, že to hodnotili na základě toho, jak se to právě jim (jednotlivým členům redakce) líbilo. Z Animal Crossingu byli skoro všichni v redakci dost unešený, však o tom hojně zmiňovali v letošních Fight Clubech a tak. Jak se psalo tady v článku, dva členy redakce právě Animal Crossing donutil pořídit si Switch. Navíc si myslím, že je to jedna z mála her v tom žebříčku, kterou hráli snad všichni z redakce (nebo téměř všichni).

      • Houdini

        Naopak o takom Wastelande 3 sa hovorilo krátko. Nehral som, ale na to aké to malo dobré recenzie tak hype nebol.

        • Derp_1337

          Bohužel vysoké hodnocení v recenzích a spokojenost hráčů často vůbec nesouvisí s hype, pozorností médií a finančním úspěchem hry.

          Mnohokrát velmi dobré hry (nebo filmy) ztroskotali na tom, že se nedostali do podvědomí široké (hráčské) veřejnosti.

          A nebo naopak! Podprůměrné hry meli až nezasloužený úspěch jenom díky dobrému marketingu či troše štěstí.

          • solomon.short

            muzes s tim nesouhlasit, ale Animal Crossing je opravdu dobra hra. Ale ano, nacasovani ji hrozne pomohlo.

            • Derp_1337

              Ten poslední příspěvek nebyl přímo o Animal Crossing, ale všeobecně o (ne)úspěchu různých her.

          • Houdini

            Niekedy mi to pripadá, že do marketingu dávajú viac peňazí alebo minimálne toľko ako do vývoja. A niekedy ten hype môže byť kontraproduktívny.

            • To ti nepřipadá, to je u celý řady značek ověřenej fakt.

            • Maxianimal

              Ano, dávají, a je to logické.

  • Výborný rebríček. Ďalší skvelý herný rok za nami a už teraz sa neviem dočkať čo príde v budúcnosti. Hlavne teda keď vidím ako krásne vyzerá Demon's Souls na PS5, ako vyzeralo Last of Us 2 a čo dokázali vyytrieskať z PS4 na konci generácie tak si fakt ani neviem predstaviť čo všetko nás čaká. Hlavne sa teda asi najviac momentálne teším na nový God of War, už nech ukážu nejaký trailer. Ale začínam pochybovať že to stihnú vydať tento rok, zatiaľ neukázali ani jeden trailer len logo, plus keď je teraz tá pandémia a všetko možné sa odkladá, tak God of War uvidíme asi s najväčšou pravdepodobnosťou až v roku 2022. Bohužiaľ. A Elden Ring na tom bude podobne. Tak dúfam že aspoň ten Horizon 2 sa podarí, jednotka ma celkom bavila a podľa ukážok to vyzerá nádherne, ak nič nepokazia a naopak, čo to vylepšia, tak to bude možno ten najväčší ťahák budúceho roka, fanúšikov to má dosť.

    • unicz

      Noo nevím jestli to byla ironie? Občas se ukáže článek "2000 a co vyšlo" apod. a když to člověk přirovná k 2021, tak je to strašlivá bída.

      A to to bylo podpořeno výborným novým HW (konzole, GPU, CPU) a i přes to v podstatě nula (až na CyverPunk a MSFS).

    • Sakra, omylom som klikol na tlačítko "nahlásit" na svoj vlastný komentár :D :D

    • Derp_1337

      Jo, to se často tvrdí, že trvá několik let vývoje než se vývojáři naučí využít výkon HW na 100%. Taky jsem byl pozitivně překvapen, jak pěkně TLOU2 vypadá.

      • Tak niečo na tom asi bude. Keď sa pozrieš ako vyzerali exkluzivity na počiatku generácie PS4, napr. Killzone Shadow Fall a porovnáš to s tými ktoré prídu v neskoršej fáze, tak je tam vidieť rozdiel, platilo to aj na PS3 a predpokladám že aj na Xboxe.

        • Zrovna ten Shadow Fall je asi nejhorsi priklad launchovky, se kterou porovnavat, protoze ten se jim vizualem fakt povedl a ukazal vsem tak nejak co se da z te generace konzoli vytriskat. Jen skoda, ze nikdy nevydali update pro ps4 pro. Vyssi rozliseni jako ma Horizon by urcite nebylo na skodu.

        • Derp_1337

          Přesně tak. Podobný trend zažilo i PS3. Až ke konci životnosti vyšly hry, které vypadaly podstatně lépe.

          Např. Beyond Two Souls nebo The Last of Us. Ty dvě hry byly na tom graficky o level (nebo dva) dále než zbytek předchozích her na PS3.

  • lito

    Kdyby někoho zajímalo, jak to vypadá celosvětově.

    https://www.gameawards.net

    Ne, že by to mělo nějakou vypovídající hodnotu. Je to jen pro vaši zajímavost.

  • Corvus

    A pak jsou lidi, co stále tvrdí, že není co hrát. Třeba Vávra a jeho fcb přicmrndávači :-)

    • Thanquol

      Vávru nečíst. Fb smazat.

    • 0011

      Dan Vávra náhodou hodně obdivuje Cyberpunk 2077, prý nejlepší hra za poslední roky - až jsem si musel zkontrolovat jestli se nejedná o falešný twitterový profil 😀

      • lito

        samozřejmě kamarádi z CDP se musí podpořit a vůbec nezáleží na tom, že udělal ze sebe .... 

        Jen pro připomenutí vše, co vyčítal Skyrimu.

        https://games.tiscali.cz/tema/100-duvodu-proc-dan-vavra-nesnasi-tes-v-skyrim-227726

        Stejným okem by u Cyberpunku našel 1000+.

        Pokrytec roku vyhrává: Daniel Vávra. Gratulace. Už desátýl rokem obhajuje.

        • Vávra měl divnej vkus vždycky. Třeba pamatuju, že se mu strašně líbilo Ghost Recon: Wildlands. Což je věc, která nám, fandům původního Ghost Reconu, způsobovala krvácení z konečníku. Ale ta kritika Skyrimu je legitimní. A Cyberpunk dělá většinu věcí líp (aby taky ne, oproti skoro 10 let starý hře). Teda kromě melee combatu, ten je úplně stejně nahovno u obou.

          • lito

            on hlavně vždy něco musí hatovat. Tak já třeba mám rád stealth hry. Takže mě samozřejmě baví Thief, Deus Ex, Metal Gear, Dishonored. V tomhle si myslím, že všechny hry jsou prostě dobré a objektivně/subjektivně jsou. 

            Daník ale prostě musí hatovat Thiefa a Deus Ex, protože má raději MGS. WTF?! Proč? 

            • Sakra, uklik jsem se a dal omylem nahlásit. Tak snad to tu zůstane. Ohledně Vávry... on je v tomhle prostě zvláštní. Je schopnej něco 2 hodiny v kuse hejtovat, aby z něj pak vypadlo, že se mu to vlastně líbilo. To mi došlo v jedný Jámě Pekel v Levelu. Tam celou dobu hejtil Zaklínače 3. Tohle je špatně, tamto je špatně. A nakonec z něj vylezlo, že je to jeho hra roku a dal by tomu 9,5/10. I když z textu to vypadalo, jak kdyby nesnášel každou minutu.

        • Derp_1337

          Tak bylo by to nefér na Vávru vytahovat starší špínu. Přece jenom je to už skoro 9 let, co vyšel Skyrim. Za tu dobu jeho názory mohly "dospět".

          Vávra kritizoval spoustu her a vysvětloval, jak by to on "udělal správně". Potom, co vydal Kingdom Come, se ale přesvědčil, že to není zas až tak lehké, jak se mu na první pohled mohlo zdát.


          Nesleduji jeho sociální média, tak nebudu vynášet předčasný soud. Rád bych ale věřil, že se trochu poučil.

          • lito

            jsem rád, že musíš odpověď, i když ho nesleduješ. Tak ho začni sledovat, možná se ti udělá zle jako mně a jeho příspěvky pak posuneš v hlavě do trollí sekce a budeš to filtrovat. Co nechápu je, že tento regulérní blázen, lhář má tolik věrných.

            PS. Jinak s CDP obecně opravdu mají vynikající vztahy, takže za to pochvalou hledej značně obchodní vztahy. Ten člověk se vždy uměl skvěle prodat.

            • Derp_1337

              Ok, jestli říkáš, že je to nenapravitelný člověk, tak ti věřím. Bohužel někteří lidé jsou nepoučitelní.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                jo a zapomněl jsem,  aktuálně fušuje i do konspirací.

                Na druhou stranu všechna čest. Něco dokázal, ma vyděláno na x životů a tomu přeji. Jinak ho ale nemůžu vystát.

                • Reakce na příspěvek:

                  Jj, nejdřív napíšeš totální konspiraci, že se mu CP líbí protože, je s nima besty a potom, že on šíří konspirace. Tady už víme odkud vítr vane a bude to zleva.

                  • lito

                    Reakce na příspěvek:

                    vždyť se pořád firmy plácají na Facebooku po zádech, gratulují s k vydaní svých her. Jasně nadstandartní vztahy. Není o čem.

                • Reakce na příspěvek:

                  Do jakejch konspirací konkrétně? Jen tak pro info. Zas tak moc ho nesleduju.

                  • lito

                    Reakce na příspěvek:

                    komunisti/levičáci/cenzuru facebooka/Tommy Robinson. V něčem se občas i trefí, ale většinou jede slušný bomby.

  • vindalooo

    Chybí mi tu warzone

  • Inu, může se nám to nelíbit, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co můžeme dělat. Jsem zvědavej, jak dopadne volba čtenářů.

    • lito

      První místo bude brát Cyberpunk 2077. Hrálo to nejvíce lidí. Dokonce někteří hráli jedinou hru za celý rok a to právě Cyberpunk. Hra je navíc dělaná pro co nejširší publikum. Navíc tady jsme ve Středu/východu Evropy, takže psko tady není tak populární, takže pskový hry budou až za Cyberpunkem. Vysoko by mohla být i Mafia.  Tipnu si.

      1)Cyberpunk 2077

      2)Hades

      3)TLOU2

      4)GOT

      5)Mafia

      • Nebyl bych tak hrrr, loni tady čteářskou volbu vyhrálo Death Stranding, v tý době PS exluzivita.

  • Derp_1337

    Celkem slušný žebříček. Akurát ten Animal Crossing je trošku přeceněný díky tomu, že spousta lidí si chce letos odpočinout nějakou pošetilou odreagovačkou. Kdyby to vyšlo o rok dřív (nebo o více let), tak by to nemělo zdaleka tak velký úspěch.

    • 0011

      Slovem "zdaleka" bych v tomhle případě šetřil. Třeba by teď neměli 26 milionů ale "jenom" něco pod 20. Předchozí handheldové díly měli obrovské prodeje a switch přitáhnul nové fanoušky pro které je to první setkání s Nintendem, spoustu z nich si hru o které se všude mluví zkusila a věř mi, že by se o ní všude mluvilo i bez pandemie. Tentokrát nezaspali ani na marketingu a i u nás na internetu jsem viděl české reklamy a po Praze jsem i pár bilboardů, to jsem naposled zažil se Super Mario Odyssey a předtím snad nikdy.

  • Murlock

    "Hades je svatým grálem rogue-lite hratelnosti, překypuje obsahem". Jako příležitostného hráče rogue-lite to ve mně solidně hrklo. Ale proti gustu.

  • Thanquol

    Ok Cyberpunk zhodnocen. 8/10

    Grafická stránka 2/3* - v podstatě hezký a živoucí, ale nedooptimalizovaný a glitche. NC mi v noci připomíná projíždky v mém oblibeném NFS Underground 2.

    Herní mechanismy 2/3 - v celku hodně věcí v balíčku, ale nedotaženo. Škoda

    Příběh 3/3* - osobně proč né. Nejsilnější stránka CP. Dokud se příběh točí, je to fajn a zajimavý myšlenky + Johnyho input.

    Na devítkové škále tedy pěkná sedmička, na desítkové (7*1,111 = 7,8 = 8 ) Cena hry v adekvátní kategorii. 

  • Za mě osobně loňský rok slušná bída a mizérie (čest vyjimkam).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit