-
0. Několik jsem dohrál vcelku daleko (skrze obtížnost se dokážu překousnout, jsem oldschool hráč), ale nebaví mě. Na druhou stranu, AC sérii jsem si neosahal a mám ji v backlogu. Třeba se to tam zlomí. :-)
-
Tak ačkoliv immersive sim není přímo ARPG, tak immersive sim je takový mix žánrů a obsahuje i nějaké prvky RPG.
-
Tak první System Shock je jasná akční adventura. Zatímco System Shock 2 je spíš už akční RPG survival horor.
-
"Princip immersive sim je spíš v tom, že si hru můžeš hrát, jak chceš a
nenarazíš na do očí bijící herní omezení (takže Dishonored je za mě v pohodě)"Tak zrovna Dishonored je jeden dlouhý koridor s minimem svobody. To nebyl ideální případ. Asi tam nějaká elementy budou, ale určitě se najdou lepší příklady.
-
Armored Core byli super hry už před dvaceti lety akorát to nikoho kromě fanoušků nezajímalo. Jak to říct slušně ..Eh..dobré ráno??
Ještě by From měl oprašit Kings Field, s jeho nynější reputaci by mohlo jít o renovaci dungeon žánru a jeho návrat když ne na výsluní tak aspoň z hrobu ven :)
Mimochodem jen tak pro zajímavost, kolik jste dohrali From her? Já 21, někdo víc ?
Trochu toho novoročně vánočniho přeměřování pindíků nezaškodi. :D
-
Jasný, ale mně nevadí obtížnost bossů, don't get me wrong. Spíš mám trochu problém s celkovým designem, kdy prostě obtížnost jednotlivejch misí je 1, 1, 1, 5, 1, 1, 10, 1, 2, 1, 100 (samozřejmě trochu přeháním).
S NG++ máš sice pravdu, ale zase je třeba brát v potaz, že ta hra se mimo pár novejch misí nijak nemění, paradoxně je spíš s každým dalším průchodem lehčí.
Ale říkám, to jsou za mě spíš drobnosti, pro mě to bylo skvěle strávenejch zhruba 40 hodin a rozhodně zaslouženě nejlepší akční hra.
-
Je to tak. Taky ty prodeje v Japonsku jsou hodně vysoké na to, že tam se prodává většinou mobilní hry či Switch záležitosti.
-
tak Allmind je závěrečný boss pro NG++, tam bych očekával, že to bude nejtěžší boss, protože po třetím projetí bys to měl umět mistrně a u mě to tak bylo.
Ibis ok, ale řekl bych, že ten zásek tam byl stejný jako na Balteusovi.
K těm misím: já bych uvítal po vzoru starších dílů jednu až tři hodinové mise, které by tě protáhly celým světem, to mi tam chybělo.
-
Jojo, souhlas.
Za mě je jedna relevantní kritika systém misí, kdy jsou někteří bossové výrazně obtížnější než zbytek mise (potažmo než jakýkoliv jiný jednotky), který jsou povětšinou dost snadný.
Obtížnost Ibis a Allmind bossů je prostě úplně mimo standard tý hry.
-
V tom samotným postu, cos linknul, je celkem zřetelně popsaný, že to je misinterpretovaná blbost, což naznačuje i to, že ten tweet smazal.
"Read the actual report for yourself. Someone linked it in this thread.
From what I read, they are actually very happy with Armored Core 6's and
FromSoftware's performance."Jakýkoliv ostatní zdroje naznačujou, že se jedná o velkej komerční úspěch (druhej nejlepší opening po Elden Ring s podstatně menším budgetem).
-
ono to možná bude tím, že ti bojoví roboti jsou takový trochu specifický japonský fetiš a moc lidí to neláká
-
on do toho souvětí napsal x nesmyslů. Pramení to jen z jeho nenávisti a ignorace + evidentně sérii nezná.
Pětka je považována obecně i fandy za jeden z nejhorších dílů, šestka patří naopak k nejlepším.
Řekl bych, že to cheatovaní je spíše opačně, protože hráč si může sestavit takového mecha, že bosse sejme doslova za pár vteřin.
Levely jsou perfektně navrženy a využívají vertikální hratelnost. Jestli je systém misí zastaralý? Nevím, ať je. Pro někoho může být zastaralé ISO RPG a hle je to hra roku v rámci TGA.
https://www.youtube.com/watch?v=HkbBHVDGHAc
Pěkně popsal v top žebříčku skvělou hratelnost ACVI John L. z Digital Foundry.
-
tak na niche hru dobrý, na komerční uspěch zdaleka ne.
https://www.reddit.com/r/armoredcore/comments/17m31by/kadokawa_not_happy_with_acvi_sales/
-
"možná roztříštěná pozornost ublížila komerčnímu úspěchu"
Přesný čísla neznám, ale neni všeobecně prodejnost AC6 považovaná za velkej úspěch? Pokud vím, tak má podobnou prodejnost jak Dark Souls 3, a i sami tvůrci snad tweetovali něco v podobným duchu (jak moc velkej zájem o tu hru je).
Logicky to nebude mít prodeje jako Elden Ring, ale neviděl jsem žádnou indikaci, že by ten komerční úspěch mohl být nějak zásadně větší.
-
Cheatující bossové :D
To jsem u her od FS už dlouho neslyšel.
-
a zaslouží si některá hra být v top tři svoji kvalitu? Ptám se, já hrál jenom Systemshock a ten bych do FPS nedával. Popravdě být v top tři jen proto, že hra spadá do určitého žánru, mi připadá špatně.
https://thegameawards.com/nominees/best-action
Když se podíváme do TGA, tak je mnohem horší než tady.
-
Remnant 2 se do výběru ani nedostal? Nehrál jsem to, ale recenze to mívá často hodně pozitivní
-
Dejte to Robocopovi sakra! Ten Robocop si to zaslouží bo Resi4 je jen remake.
-
Starship Troopers Extermination, Atomic Hearth, Trepang 2, Warhammer 40,000: Boltgun, Roboquest, Arizona Sunshine 2, Witchfire.
Přijde ti to snad málo? Takže ne, naprosto s přehledem by šla udělat kategorie FPS. Místo toto tady máme takový mishmash specialitu Games...
-
Nedržel bych se doslovně toho, že to autoři hry nezamýšleli. Princip immersive sim je spíš v tom, že si hru můžeš hrát, jak chceš a nenarazíš na do očí bijící herní omezení (takže Dishonored je za mě v pohodě). Pokud jde o Bethesdí hry, tak tam je spousta možností, co se dá dělat a jak řešit problémy. Potíž je v tom, že pak ty hry často působí rozbitě.
Pokud jde o immersive sim, který není RPG, tak asi první System Shock. Prey (2017) bych taky úplně neřadil k RPG, i když tam je dost prvků. Ale ty jsou v podobné míře dnes napříč všemi možnými žánry od akčních adventur po plošinkovky. Možná bych tam přihodil i Half Life 2 nebo Control, i když jsou to primárně střílečky. Roli hraje i doba vzniku. Dnes HL2 působí na střílečku celkem obyčejně, ale tehdy bylo super, když sis mohl před bojem v aréně vyskládat věž z krabic a s její pomocí z arény utéct na lépe bránitelné místo.