-
Jinak moc nechápu některé tituly které tam řadí...jako například Oblivion, Fallout 3 anebo Dishonored...v těchto hrách jsem si opravdu nevšiml žádných prvků jenž by se daly využít k účelům které tvůrci nezamýšleli 🤔
-
Immersive sim nemusí mít nutně RPG prvky (tj.nemusí to být RPG) 🥲 Osobně chápu immersive sim tak že hráči nabízí téměř absolutní využitelnost prostředí k dosažení cíle...ať už je cílem pozabíjení enemáků, nebo například vykrádání jako je ve hře Thief Simulator apod...jde spíš o to že ti immersive sim nabízí reaktivnost na tvoje činy...např i když uděláš nějakou drobnost tak to ve většině immersive sim her má nějakou odezvu...zatímco ne každé RPG je takto reaktivní a je pořád ještě zázrak když člověk narazí na hru kde vývojáři mysleli i na drobné detaily.
Když si zadáš immersive sim do Googlu vyskočí odkaz na wiki kde se píše že immersive sim je samostatný žánr...přestože se s RPG žánrem prolíná v drtivé většině...vlastně bych musel dlouho přemýšlet jaká hra byla immersive sim a zároveň nebyla RPG.
"An immersive sim (simulation) is a video game genre that emphasizes player choice. Its core, defining trait is the use of simulated systems that respond to a variety of player actions which, combined with a comparatively broad array of player abilities, allow the game to support varied and creative solutions to problems, as well as emergent gameplay beyond what has been explicitly designed by the developer".
-
Jo souhlas, to by mohla být paráda
-
tak v com je Prey odlisny od Deus Ex?
-
Zrovna System Shock do žánru akční RPG moc nezapadne. Není tam levelování, jen nacházíš lepší vybavení. Taky tam není moc možností, jak řešit většinu situací, protože tam není pořádně funkční stealth ani si s nikým nepromluvíš, abys ho ukecal nebo tak něco. Takže v podstatě řešíš jen jestli a čím nepřátele rozstřílíš, rozsekáš nebo na ně nastražíš minu a co si při té příležitosti šlehneš. A v rámci nebojových činností správu vybavení. Remake do toho pár drobných RPG prvků přidal (nakupování a vylepšování zbraní), ale to mi přijde dost slabé. V podstatě by mi k tomu nejlépe seděl žánr akční adventura. Jen je oproti žánrovým zvyklostem viděný z vlastního pohledu.
-
ale prosím tebe brepto, immersive sim je immersive sim a ne akční RPG, je to jeden z nejlepších žánrů, jen to není masovka, takže ho nevidíme moc často. Prey, Systemshock opravdu nejsou akční RPG.😂
-
Nej akční hra 2023? -- jedině HROT! Nasaďte plynové masky, branné cvičení přichází.
-
kolko mas rokov? 100? 😃ummersive sim nie je zaner ...immersive sim je archaizmus, ktory vznikol preto, lebo ludia tomu este nevedeli dat normalne meno....dnes tomu samozrejme hovorime akcne RPG
-
Moze mi niekto povedat, ako je mozne, ze AC6 je tak vyzdvihovany ked nie je tak odlisny od AC5 ktorý vo svojej dobe dostaval omnoho nizsie hodnotenia?
AC6 je neskutočne dizajnovo zastarana hra s trapnymi levelmi a cheatujucimi bossmi...
-
a jaké další FPS bys tam chtěl dát do top tři? SystemShock? Jenže to je Immersive sim a ještě by měl být v kategorii nejlepší remake. Ve finále nedáš top tři FPS, aniž by ty hry byly opravdu v top tři zaslouženě.
Jinak Fallen Order vyšel 2019, asi myslíš Jedi Survivor, to je hra pro kategorii akční adventura, kde bude se Zeldou.
-
Pořád si myslím, že ty kategorie jsou smíchané dohromady...Robocop by prostě měl být v sekci nejlepší FPS....Za mě je to
1. STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER
2. Hogwards Legacy
Ono to bude možná i tím, že více "akčních" her jsem letos ani nehrál:) -
AC6 naprostá pecka, takhle uspokojivá mecha hra tady dlouho nebyla--.-- robocop taky hodně dobrý, ti vývojáři mi dělají radost a snad po terminátorovi a robocopovi vezmou do parády nabrané zkušenosti a udělají soudce dredda!!!!!!!!!!!!!!!!
-
AC VI je skvělá volba, ACVI by taky mohla být nejlepší hra, kterou nikdo nehrál. 🙂