-
Lehce jiným směrem? Z dark fantasy se stala dětská omalovánka. Z pauzovaciho boje, kdy jsi mohl ovládat jakoukoliv postavu stejně jako svoji nezbylo nic. Příšerně napsané postavy. Dialogy jak pro děti z prvního stupně ZŠ. Tomu říkáš lehce jiný směr? Jestli tě to bavilo, dobře pro tebe, ale buď trochu soudný. Samozřejmě to je zklamání jako prase.
-
Jenže Origins vyšlo v roce 2009, od tý doby vydalo Bioware mnoho dalších titulů a i spoustu videí k DA:V, takže bylo jasný, že hra se vydá lehce jinym směrem. I tak je to ale dobrá hra, která přesně odpovídá očekávání (viz první dojmy a pod.), což ostatně dokazuje nejen recenze tady, ale i Šárka třeba v questu.
Nazývat to zklamáním je podobná zkratka jako dávat pokaždý na 3. místo zklamání z uzavírání studií. Tohle je trochu kategorie o ničem.
-
pro mnoho hráčů je Origins jedna z jejich top her, takže když takový hráč dostane mediocre hru z dané série, která navíc z dark fantasy šla do nějaké high-disney fantasy, tak je zklamaní na místě.
-
Propouštění a zavírání neschopných studií je pro mě naopak zpráva pozitivní. Není důvod být zavaleni neúspěšnými tituly, které lidi nechtějí hrát. Za mě houšť a větší kapky. Otevře se prostor pro novou krev.
-
Já tedy musím očividně žít v alternativní dimenzi. Neříkám, že DA:V je skvělou hrou a v sérii jsou zajisté lepší hry, ale jako zklámání to určitě neberu. Stylizace je čiště subjektivní věcí, postavy určitě zapomenutelné nejsou a soubojový systém je nejlepší v celé sérii. Letos vyšly mnohem větší propadáky (Skull and Bones....). A propouštění ve firmách je holt business... zklamáním bych to nenazval.
-
Moje zklamání roku je rostoucí zlomyslnost a plně nasazené kulturní války v herním fandomu. Škodolibost je normální věc, ale to masivní nasazení, osvobozující a spojující radost z neuspěchu druhých na základě hloupé pomluvy nebo jediného screenu je bizarní. Samozřejmě když se stupňuje napěti ve světě tak se to někde kanalizuje to je jasný. Ale ta lehkost s jakou se našel veřejný nepřítel mezi námi je až děsivá. Cože ty chceš vyprávět příběh holky s depresí? Jsi snad (bleh) "probuzená/ý" a vzbuzovat soucit v ostatních? Jak se opovažuješ? Juhů neuspěl jsi. Hráči přece chtějí jen spoře oděné sexbomby jejichž jediná starost je jak být vhodná virtuální waifu a vousaté drsňáky co málo mluví a hodně střílí/sekají. Ufff. Je to skoro takové zklamání jako z toho co se stalo z internetu. Geekové, nikdy nechtějte aby vaše vášeň obdržela prokletí masové popularity.
-
To je jen klasický ekonomický cyklus. V dobách, kdy se průmyslu daří, tak se najímá spousta lidí v naději, že se bude expandovat a více vydělávat. když se pak trh nasytí nebo dokonce opadne zájem, tak se zjistí, že ty lidi neuživíš a musíš je propustit.
-
No jo. Jenže ono je asi rozdíl mezi failem a zklamáním. Na to aby byl člověk zklamaný musí mít nějaké očekávání. A z tohodle pohledu bych třeba Concord vůbec za zklamání nepovažoval. Ta hra splnila veškerá očekávání.
-
Concord je jednoznačně největší fail roku. Hra stála 8 let času a skoro 400milionu $.
-
tento rok nebol čas na hranie... čo je vlastne samo o sebe sklamaním roku. ale ak by som volil ja, tak určite rozpad ďalšej redakcie games.cz
už to začína byť nepríjemné pravidlo, že vždy, keď sa redakcia games zabehne v danej zostave, prídu nútené odchody. -
Pro mě je zklamáním roku, vyhazov dlouholetých redaktorů na Games.cz
-
Fakt nepobírám tu hysterii kolem zavírání studií... no a? Všude se zavírá a propouští a jinde se zase najímá a rozšiřuje. Když se podívám na to, které hry tento rok selhaly, nemůžu si pomoci nevidět jistý vzorec, veilguard, concord, suicide squad, dustborn, outlaws, unknown 9....
nevím nevím, mám i do budoucna pár kandidátů na možný flop. Na druhou stranu asi nebude tak zle, tvůrci helldivers 2 se topí v penězích a afaik museli nabírat nové lidi, space marine 2 byl velký finanční úspěch, wukong ani nemluvě, stellar blade podle dostupného infa taky nedopadl špatně, stalker taky působí jako hit. No a i v minulých letech tu byly naprosté trháky jako elden ring.
Nezdá se, že by to zasáhlo herní průmysl jako celek. Dobré zboží a prodejce co respektuje své zákazníky, zdá se nemá problém....
-
samozrejme je otazne ci je v zaujme nas, hráčov, aby prezili predovstkym hry a studia ktore naozaj skvelo zarabaju.
-
Třetí místo a zklamání ze zavírání studií je zbytečnost. Studia co dělají hry co se neprodávají, nevydělávají a vyváří se v nafouklých rozpočtech a týmech si zaslouží zavřít. Čím více tím lépe, třeba se někdo poučí. Brečet nad rozlitým zkaženým mlékem je vtip. V každém jiném odvětví to funguje stejně, proč by herní vývoj měl být v něčem jiný.
-
Tohle je asi nejnabitější kategorie. Concorde, Skull and Bones, do jisté míry i můj oblíbený Hellblade, který nedokázal překročit první dil, Star Warsy vyšly neoddělané a musel přijít nový režisér, aby se to nějak popatchovalo. DLC k Diablu bylo taky dle mnohých na hony vzdálené kvalitě. A na x jsem určitě zapomněl.
-
Hmm, všichni uvedení kandidáti jsou bohužel pouze marketingovými výkřiky a dojiči peněz od hráčů. Já osobně jsem se také spálil a dal prachy do opravdového "shitu" co se umístil na druhém místě téhle reportáže. Prostě kouzlo reklamy a marketingové čarodejnictví jednoho dočista zblbne....😠