Přejít na výpis diskuzí
Best of E3 2014 aneb nejlepší hry výstavy podle Games.cz
23.6.2014 | Redakce Games.cz
87 příspěvků
-
Kde je no mans sky ? :O
-
-
Už to říkali. Na výstavě byl jenom trailer.
-
-
Aha no ale i přesto není definováno čím měla hra zaujmout a už ten samotný trailer ukázal hodně
-
-
-
Byla tam i nějaká hra, která vaše "best of" nedostala? *1*
Takže co teda bylo nejlepší z celé výstavy? -
-
Kupodivu je nezaujal ani nastupce darksouls, coz me osobne prislo jako to nejzajimavejsi, co se chysta.
-
Call of Duty: Spacey je evidentně neohromilo
-
-
Ačkoliv jsem COD už pár let nemusel, nové Advanced Warfare překvapilo a už nemám ten neodbytný pocit, že to bude sh*t, takže tady bych spíš dal Překvapení E3 než Best of. Jinak Sunset Overdrive vypadá hezky a zajímavě, takže XOne je jistá koupě. Překvapivě se mě i nejvíc líbila konfernece Microsoftu, takže jen tak dál. *14*
-
Hmm tak pár zajímavých her se tam našlo ... Když nepočítám Elite, tak hlavně na Pillars of Eternity si už brousím zuby. Už by to mohli vydat. Takové klasické isometrické RPG s horama textu ... už se fakt těším.
-
-
ja mam redši mene textu ale aby to bylo vetvene, cili že te ruzne možnosti dialogu privedou k ruznym koncum jak to bylo ve falloutu 2
-
-
Ve Falloutu 2 bylo méně textu? *8*
-
-
-
Jako FC 4... Někdo ve FC říkal, že to je jako FC 3 + navíc komický slon. To snad nestačí...
Z těch velkých byl dal Zaklínače, protože s každým dílem se hra dost mění a snaží se vždy o větší pokrok. (když to srovná s AC, kde se mění kulisy...). -
-
FC 4 jako best of E3 nechápu, ale beru.. Co ale nepobírám, je to vysvětlení: "..obsah Far Cry 3 v novém prostředí a doplněný o nové možnosti svobodného taktizování v soubojích je dost atraktivní a v rámci otevřených akcí neobvyklý na to, aby si naší nálepku zasloužil.."
Už při předváděčkách na FC3 tam ubisofťáci vypínali hrudě a představovali tam tu skvělou inovativní možnost volně taktizovat, která pak dopadla tak jak dopadla.. stereotypní vybíjení kemp za kempem. Takže nechápu - redakce games na to prostě a jednoduše skočila znovu, nebo jenom trpí nějakou formou amnézie? -
-
Asi jsi stereotypni hrac. Jak jsem psal vyse, jaky si to udelas, takove to mas, tahle hra te do zadneho stereotypniho hrani nenutila, bohuzel pro nektere je nenutila ani do rozmanitosti. Zkus nejakou predskriptovanou linearni akci, sice to bude instantni zazitek, ale aspon nejaky.
-
-
Ale o tom to vůbec neni. Spíš bych řekl, že je to o tom, jestli si někdo představuje rozmanitou volbu taktizování tak, že v jednom ze dvou kempů může roztstřelit klec se zvířetem a v jednom ze tří kempů se může svézt po laně. Já třeba ne..
-
-
Přesně tak! Případně postřílet stráže na dálku anebo se vrhnout do otevřeného konfliktu. To jsou ty variabilní možnosti? Celá hra se tváří jak není rozmanitá a variabilní, ale když přijde na lámání chleba, tak zjistíte, že existují maximálně 3-4 postupy, kterými lze situace řešit a tím to hasne. A obávám se, že spanilá jízda na slonovi tento stereotyp v herních mechanismech nijak nezmírní.
Je super, když nám v rámci kampaně sami vývojáři ukážou ve videoprezentaci gameplaye, možné postupy řešení situací. Říkáte si, jo to vypadá bezvadně. Ale pak si hru koupíte a zjistíte, že právě ty dva ukazované postupy jsou jediné postupy, kterými se dá situace řešit. Pak jde všechna otevřenost a nelineárnost stranou, vstříct nudné repetici.
Jen tak se toulat po krajině je sice fajn a přiznávám, že jsem to taky jistou chvíli provozoval, ale to zkrátka nevydrží na věky. Za chvíli se těch opakujících se scenérií nabažíte do sytosti. Pro hry od Ubi platí pořekadlo: "navrch huj, vespod fuj". -
-
No právěže ty vidíš názory ošemetně černobíle. Mě se FC3 i docela líbí - grafiku netřeba vůbec komentovat a určitý herní prvky jsou skvělý. Ale mapa posetá věžema na unlock a téměř na chlup stejnejma campama, který musíš prostě všechny vystřílet, pro mě je stereotypní herní styl.
Btw o minách jsi začal mluvit ty, já je zmínil jednou větou, tak to přestaň obracet.
Ono nejde ani tolik o to, jak moc variabilní je vyvraždění jednoho campu. Kdyby tam byl jeden camp a já si mohl vybrat stealth nebo je všechny vybombit granátometem, tak ani neceknu. Jde prostě o to, že oni vymyslej nějakej prvek, nebo teda dobrá - dva prvky (věže a campy) a pak je rozsázej po celý mapě. To se pak nějaká variabilita mění spíš v debilitu.
"To co povazujes za jasny je pekna pitomost, me je uplne jedno jestli ma nekdo vyssi naroky nebo ne. Mne vadi hloupe reci." A timhle chceš říct co? Když někdo považuje hru za stereotypní, potažmo vidí ve hrách od Ubisoftu ten stejnej stereotypní pattern (to mi mimochodem nezávisle na sobě potvrdilo už X lidí), tak jsou to hloupý řeči a tobě je okamžitě jasný, že se jedná o hloupý fans COD.. skvělej přístup.. -
-
Reakce na příspěvek:
To je otazka, kdo ma cernobile videni. Tobe se hra nelibi, tak ji upiras jeji vlastnosti. Ta hra nenabizi jen veze a campy, tohle je dokonce jen mensina jejiho obsahu. Navic ani ty campy a veze nejsou stejne a maji i ruzne okoli. To vsechno se podilí na variabilite hry. Ta hra neni stereotypni ani omylem, ale jak jsem uvedl, nevede te za rucicku a nebrani ti ve stereotypnim hrani.
Ano, o minach jsem zacal mluvit ja, uvedl jsem je jako jednu z mnoha variabilit, kterou ty teto hre upiras a mozna o nich ani nevis.
A znovu ta zaslepenost, ta hra nema jen dva prvky, veze a campy, nabizi toho mnohem vic.
Ano, presne tak, kdyz nékdo o nadprumerne variabilni hre hovori jako o stereotypni, tak to jsou hloupe reci. Ty mohou mit ruzne priciny, muze to byt treba forma haterstvi. Muze to byt ale take herni nezkusenost, muze to byt nazor hrace, ktery je zvyklyze je voden za rucicku a ktery muze byt ztracen ve svete spousty moznosti, ktere mu hra nabizi, ale nevnucuje mu je. Umim si predstavit, ze takovy hrac pak tu hru hraje stale stejnym zpusobem, coz mu prijde stereotypni a pak nabude dojmu, ze stereotypni je hřa, nikoláv jeho styl hrani. Bude to i tvuj pripad, kdyz neustale opakujes, ze ta hra ma jen dva herni prvky, to je dukazem, ze jsi vetsinu herniho obsahu a variabilit reseni prehlednul.
To ze ubisoft u svych her sdili nektere herni prvky je pravda, ale to jeuplne normalni, stejne herni prvky rozdeluji hry na jednotlive zanry a subzanry. S takovou bys mohl jako stereotypni oznacit 99 % her. Jenze to je blbost, v takovem pripade muzes hovořit o (ne)originalite, nikoliv o stereotypu a stereotypni hratelnosti, a nadavkem te hre upirat variabilitu, kteroý ma.
-
-
Jejdásku, prosimtě, jdi s tim "vozením za ručičku" do p*či. O to vůbec nejde a je to jenom tvůj v panice vykonstruovanej argument na neúnosný zjištění, že někdo bashuje tvojí očividně oblíbenou hru. A navíc to ani jako vyloženej bashing nezačalo.
Já si taky můžu vyhrát s minama a jánevimčim, ale k čemu to je, když je každej camp skoro na chlup stejnej a AI funguje tak, že choděj ty svoje klasický trasy a když je skoro všechny potichu vystřílíš, tak ani tomu poslednímu neni divný, že všichni jeho kámoši zmizeli.
Ale jak jsem psal, je mi jasný, že tě s*re, že má někdo vyšší nároky, než jaký splňuje jedna z tvejch oblíbenejch her, tak musíš začít plácat naprosto standardní blitky o tom, že potřebujem, aby nás vodila za ručičku nějaká nascritpovaná CODlike hra, protože neumíš přijít s nějakym smysluplnym argumentem. Přitom jakejkoliv smysluplnej protiargument bych přijal s respektem a mohlo by se v klídku diskutovat.. -
-
Reakce na příspěvek:
Naopak, posledni dobou jsem poznal mnoho lidi vyslovns odmitajici open world hry a sandboxy preferujici linearni naskriptovane tunely s predepsanym hranim jako Order, Uncharted nebo CoD, ktere sazi na instantni zazitek a nedavaji hraci prilis mnoho svobody a volby.
Kdyz si to spojim s tvrzenim, ze hra nabizejici sirokou skalu moznosti co delat a zpusobu jejich reseni je stereotypni, tak mam pomerne jasno o co jde. Ano, FC3 jde hrat i stereotypne, ale neni to chyba hry, pokud nepripustim, ze hra by mela hrace vodit za rucicku, aby mel rozmanity zazitek, jinak je spatna.
Kdyby ses me ptal na seznam mych oblibenych her, FC3 by nezaznelo. Mam mnoho mnohem oblibenejsich her, treba RDR hodnotim mnohem vys nez FC3. Ale na druhou stranu me FC3 dobre pobavilo, je to solidni hra a nechci mlcet k tvrzeni, ze je stereotypni.
To co povazujes za jasny je pekna pitomost, me je uplne jedno jestli ma nekdo vyssi naroky nebo ne. Mne vadi hloupe reci.
To jestli te bavi si vyhrat s minama nebo ne je bezpredmetne, o tom rec neni. Rec byla o variabilite reseni a ta je jednoduse mnohem vetsi, nez uvadis. Mozna ze se ti ta hra nelibi, ale tva nechut k ni by se nemela projevovat popiranim vlastnosti, ktere ma.
-
-
Tech moznosti je ale vic. Muzes tabor vycistit stealth stylem, je znacny rozdil v postupu s granatometem nebo lukem, muzes si vyhrat s minami. Cele je to o tom, nakolik si s danou situací umis vyhrat a s jakou napaditosti vyuzivas dostupne prostredky. Chapu ze to neni pro vsechny, na to jsou instantni zazitkove linearni tunely typu cod nebo uncharted prilis oblibene, ale to, ze si nekdo neumi sam pohrat a potrebuje vedeni za rucicku, neznamena, ze to nejde. A kdo to neumi, ten si holt ve FC3 nepohraje a pak prirožene nepochopi tvrzeni o genialni hratelnosti. Pro takoveho cloveka je ta hra prazdna, plocha a stereotypni. Ja si k tomu vcera sedl a zase jsem se od toho nemohl odlepit.
-
No mě třeba 3 - 4 možnosti jak situaci řešit (započíst akci) skutečně přijdou jako dostatečně variabilní.V reálu se také nabízí jen velmi omezené množství řešení situace.
-
-
-
No já nevím, ale zrovna u FC3 mě přišlo, že tam prostě nebylo co dělat ... nebo spíš se vyjádřím jinak ... oni se tu repetivnost nepokusili nijak zakrýt. Tam kde máš v normálním RPG nějkou omáčku kolem questu, kde děláš pokaždé to samý, nějakej rozhovor, tak vf FC3 si přišel pokaždé ke stejný tabuli, nebo si ani žádnej quest nepotkal.
Ve skyrimu sem s tím problém neměl ... ale v FC3 sem prostě neměl co dělat. Chyběl mě tam ten loot, ty rozhovory, a věci kolem ... prostě to celý nefungovalo (aspoň pro mě) a změnilo se to ze sandboxu (což jsou hry, který mám rád) na úmornou repetivní záležitost, kterou si dělal kvůli tomu aby se ti otevřel novej gear.
Prostě celý to bylo na sandbox hrozně nalinkovaný ... -
-
Mne bavilo napriklad toulat se krajinou, nasel jsi treba tu horu z ktere se dalo skocit do hlubin do jezirka? Bavilo me lovit lukem. Bavilo me dobyvat tabory. Bavily me takove ty vyzvy, co sis mohl spustit, uz nevim jak se jmenovaly. Questy jsem k tomu ani nejak zvlast nepotreboval. Sejne tak me bavi treba toulat se krajinou a lovit v RDR. Hezky otevreny svet s peknou divokou a nebezpecnou krajinou, ktery me do niceho nenuti, co vic si prat.
-
-
No o tom mluvím ... nejde o to co tam děláš ale o celkové zpracování. Funguje to jako každá jiná hra ale ty funkce jsou blbě zapojený do celku.
Jinak jestli je to sandbox, je dost ošemetné. Je to určitě míň volné, než Skyrim a o to jestli je skyrim sandbox se vedou vcelku vášnivé diskuse. Mě to jako sandbox nepřišlo ... prostě se mě zdálo, že mě hra až příliš svazuje. I když mě dala velkou mapu, tak už mě nějak nadala nic co by se v té mapě dalo dělat. A tímhle celkem trpí i skyrim. -
-
Reakce na příspěvek:
Ja tam toho k delani spousta. Vcera me to navnadilo, abych ho znovu pustil a sedel jsem u toho do jedne do rana. Je to velmi podarena a zabavna hra.
-
-
On tě do ničeho nenutí? Když gear se tam otevírá plněním věcí? Chceš lepší pušku, tak musíš tady přepadnout těch 5 táborů, jinak se k ní nedostaneš. Já bych se i toulal krajinou ... ale co z toho? Ve skyrimu sem to přesně tak dělal ... ale tam sem se i touláním krajinou nějak blížil k nějakému cíli. Třeba vyrobení lepšího brnění, nebo získání peněz na nákup nějaké věci.
Mě právě u FE3 strašně připadalo, že on mě ke všemu nutí ... ale není to tím co v té hře je, ale jak je to odfláknuté. Nikdo si nedal tu práci, aby se aspoň pokusil zakrýt tu skutečnost, že tě hra do něčeho nutí.
Ve skyrimu někdy bylo získání nějaké věci mnohem horší grind, ale člověku to až tak nepřipadalo (nebo aspoň mě ne). Ta hra mě prostě přišla že si spíš na sandbox jen hrála ... byl to nalajnovaný svět s velkou mapou.
Ale tak já nejsem člověk kterého by bavilo lozit po virtuálním lese a nechat se okusovat od tygrů (kteří se mě zdáli zasraně přemnožení .. by jim měl někdo oznámit, že by měli být ohrožený druh) pro nic za nic. Já si rád udělám nějaký cíl ... ale tady jsem nenašel žádný cíl jiný cíl, než dohrání příběhu. -
-
Reakce na příspěvek:
Jenomze ta hra te nenuti mit lepsi pusku, tu chces ty. I v minecraftu, kdyz chces neceho dosahnout, musis pro to neco udelat. Prestava snad kvuli tomu byt sandboxem?
-
-
-
-
-
Nejhorší na tom je, že to je další z Ubisoftích her, které jsou prakticky stejné. AC, WD, FC3 ... ve všech je ta samá stejně blbá a repetivní mechanika. Mě tak začíná připadat, že oni už nejsou ani schopní vymyslet nic jinýho. Jen pokaždý veznou nějakej základní prefabrikát a navlíknou na to jinou grafiku a trošku jiné zpracování.
Ne že bych byl z lidí, který vyžaduje inovaci za každou cenu ... Třeba takový FC3 bylo trošku oživením, protože člověk aspoň hrál z první osoby (jen to podělal ten záprtek, kterýmu tam říkali hlavní hrdina). Ale pořád to bylo furt to samý dokola ... Jak si dělám srandu ze Singleplayeru COD, tak tahle hra už mě zase přišla mučivě dlouhá. -
-
Hral jsem AC2 a FC3 a stejne mi to neprislo. Sice to ma nektere stejne herni prvky jało postupne odkryvani mapy, ale to je jen takovy zakladni ramec. Vlastni hratelnosti se to pak silne lisi. Jako mohli to odkryvani mapy v FC3 udelat napaditeji nez lozenim na stozary, ale tak to beru jako ubisofti rukopis.
-
-
Samotná hratelnost je odlišná ... Ale ty základní stavební kameny jsou stejné ... u AC3 a FC3 to zmírňuje to že FC3 je FPS, ale porovnej si AC3 a Watchdogs. Mě to prostě přišlo jako kopie s tím, že upravili některé herní prvky.
Ale i u toho Fc3 mě to přišlo ... to otevírání mapy, to ničení základen, celá ta příběhová linka. Prostě to samé potkáš i v AC. -
-
WD jsem nehral, ale AC a FC3 se lisi hodne a WD prislo az po nich. To otvirani mapy sam zminuji, ale to je fakt jen zakladni ramec, prijde mi to, jako si stezovat, ze se u zavodni hry odemykaji trate, no a co? To jeste neni duvod pro tvrzeni, ze ty hry jsou stejne.
-
-
-
Proto to otázka co napsal Max je namístě *15*
- Souhlas je to zoufalé, když to je pořád dokola to samé a navíc vyloženě tupé, že ty hlouposti vidí snad i opice. -
Myslis ze tim trpi i The Division? Grafiku stranou...
-
-
To vážně nevím, protože o ní nemám dost informací ... ale je to jiný typ hry, takže je možnost, že to rak nebude. Protože to by se asi tak dobře nepřenášelo do kooperativního prostředí. Jak si ji zahraju, tak budu hodnotit.
-
-
Vidim to uplně stejně. Nechci prvoplánově hanit hry jenom proto, že jsou od nějakýho studia, ale to stejný stereotypní naladění z těch ubisoftích her přímo sálá. A je to v podstatě furt stejnej systém odhalování mapy, skrz mapu nakopírovaný stejný vedlejší úkoly a pak kampaň propletená v nějakym pro mě většinou docela špatnym příběhu. Oni maj zkrátka, jak píšeš, nejspíš jenom jakejsi mustr, do kterýho vymejšlej sem tam jiný zasazení a příběh. No a když už nějakou značku rozjedou, tak její nastavování dalšíma dílama je už jednoduchý..
-
-
podobný pocit mám při hraní RPG od Bethesdy, aneb jestli bych měl popáté za sebou (jedno jestli v dalším Falloutu nebo Elder Scrolls) prolézat ty samé jeskyněm otvírat ty samé truhly tim samým lockpick systémem a hrabat se v tom samém menu, tak se na to radši už vybodnu
-
-
... naštěstí Bethesda nevydává nové TES každý rok. *1*
Ve skyrimu sem měl podobný pocit u toho stálého přepadávání pevností ... ale tam naštěstí bylo hodně dalšího obsahu, kterej mě až tak nenudil. Tenhle styl hraní se ale asi líp přenáší do RPG, kde si člověk může vždycky pokecat, nebo dělat něco jinýho.
-
-
-
-
mám takový dojem, že to taktizování při útoku na kemp ukazovali už na předvaděčkách k FC2 *3*
-
Asi za to může slon. Nová možnost taktiky je zničení kempu slonem anebo na tom vrtulníku nebo co to je.
Přitom to musíš udělat 20x aby jsi opět získal celou mapu.
To je blbý, že nikdo z redakce nepoložil dotaz anebo námitku. "A není to vlastně debilita?" Otázka hodí, protože to ukazují jako FPS která není hloupá a nemá to být parodie. U far cry blood dragon by tohle nebylo na místě. Tam to tak bylo prezentováno. -
-
to by byla sranda kdyby napr. dobrovsky na tiskovce ubisoftu se zeptal: "hele, a nejste vy nahodou debilové?"
-
-
tak na 99% by mu to česky nerozumněli, ale mohl by si taky dost ošklivě naběhnout :)
-
-
-
-
-
Za mě Bloodborne a The Division.
-
-
Na bloodborne jsem uplne zapomel sakra! :(
-
-
Za mě AC:Unity a DA:Inquisition.
-
tak zrovna Far Cry 4 se u mě pohřbila, když se ke mně dostala zpráva, že ve hře nepůjde zastřelit slona...ne, že bych je chtěl střílet, ale taková nelogičnost...
-
-
já bych do něj stejně nestřílel.. do lidí si střelím rád *16*
-
tak hlavně že půjde střílet Číňany
-
Za mě stánek, kde uzbecký komediant roztáčel hru zvanou "škořápky". Nepřekonatelné.
-
-
Za me je to The Division...
-
Za mě je to Zaklínač a AC:Unity
-
-
A plus Division. Myslím, že se blížíme herní nirváně.
-
-
Snad to zdejší Ježíš Kristus ještě zvrátí. Jestli tohle má být nirvána...
-
-