Přejít na výpis diskuzí
Bethesda nebude poskytovat kopie her na recenze s předstihem – a je to dobře
26.10.2016 | Petr Poláček
173 příspěvků
-
Nejdeš trochu proti sobě? Pokud ta hra potřebovala "asi 20 patchů", tak musela být rozbitá jak blázen.
-
"Dnes stejně recenze nejsou objektivní, pokud hra není vážně průšvih."
Však to je to hlavní, o co jde. -
A jak si asi mám na tu hru udělat názor, když nejsou žádné recenze? Jak? Mám si jí koupit a pak si udělat názor, jak Bethesda a další chtějí? To už je pozdě.
-
Co je špatně na Dark Souls III?
-
Tak třeba už podle žánru. Vím, jaký typ her mě baví. Dále si o hře něco přečtu co v ní má být.. podívám se na gameplay trailer a podle toho poznám zda to je hra, která mě bude bavit, nebo ne.. Pokud není gameplay trailer tak stačí chvilku mrknout na nějaký gameplay na youtube a člověk prostě pozná. Dnes stejně recenze nejsou objektivní, pokud hra není vážně průšvih.
-
A na zaklade čeho si ma jako udelat nazor řekneš mi ??
-
Tak kdyz si neumis udelat nazor sam...tak se holt rozciluj no..
-
Za mě epic fail Bethesdy, jehož jediným cílem je neumožnit hráči získat dostatek informací ke koupi, ve snaze rychle prodat nějaké kopie, než se případně rozkřikne, že hra stojí za kulové. O nic víc v tomto případě nejde. Plus je zvláštní, že tohle říká redaktor herního webu, a tak nějak si pod sebou řeže větev. Nejlíp to asi shrnul Jim Sterling:
https://www.youtube.com/watch?v=gUkn5PhEqn4 -
No jasny zase pani kravaťaci zjistili, že hra se prodava lip, když sou recenze až po vydani, taky se lip prodava, když neni žadny demo, no proč asi, lidi se vezou na hypu, a nejlepši by bylo, kdyby recenze vubec nebyli, taky žadny diskuse, a hry ba se prodavali jenom podle obrazku na krabici, možna ješte trailer a reklama na plagatu, to by se ty hry prodavali nejlip !!
Každej ať ze sebe dela vola, jak je mu libo ... *15* -
A ty si ji porizujes na základe čoho?
-
A za další, je tady soutěžní prostředí herních médií (protože čtenost a příjmy z reklamy) - tohle už v CZ prostředí dávno neplatí. Čtenáři oceňují něco jiného než rychlost, s jakou vydáš recenzi. Nebo to minimálně pro ně není důležité natolik, aby to rozhodovalo o tom, který web čtou. Nebo časopis. Jinak by recenze nebyly dle našeho průzkumu jednou z nejžádanějších rubrik v Levelu - a tam opravdu recenze nijak zvlášť aktuální nejsou.
-
Co to meles? Treba do falloutu 4 vyslo asi 20 patchu ktere opravily snad tisic veci...tomu rikas ze si s tim nelamou hlavu? lepsi bude kdyz prestanes papouskovat internetove nazory neznalku a budes se vyjadrovat jen k vecem o kterych skutecne neco vis...
-
Těch her je tolik, že kupovat něco v den vydání je šílenost. Sám už hraju spíš starší kousky a čas od času sáhnu po něčem co mám v seznamu "mohlo by stát za to" dám tomu vždy alespoň rok. Rozptýlí se hype, ukáže se jestli to nebyla jen marketingová bublina, odladí se chyby, možná se přidá i nějaké DLC, případně vyjde rovnou nějaká gold/GOTY/master kolekce za rozumější cenu, než to kupovat každé DLC zvlášť a je to.
-
Jenže hry se dodělávají, až na výjimky, do poslední chvíle viz Day 1 patche. Většina firem a studií ti prostě není schopná dát s dostatečným předstihem hotovou verzi = recenzuje se pak rozpracovaný produkt, což je špatně. Day 1 prodeje se podstatné, ale už ne zdaleka tolik, jako dříve. A rozhodně ne u všech her. Mně to ale může být jedno - z mého pohledu recenze není a nemá být nástroj podpory prodeje. Je to prostě recenze. A je mi šumák, jestli na webu támhle vedle vyjde o den dříve, či později. Zejména v CZ prostředí to, dle mých dlouhodobých zkušeností a pozorování, o návštěvnosti absolutně nerozhoduje. Proto nepotřebuju ani embargo.
-
ehm, je vůbec někdo, kdo si pořizuje hru na základě recenzí?
-
Protoze o uspechu hry rozhodne hra na schovavanou = predprodeje.
-
Po te co pan Bulir jednou priznal ze zrecenzoval hru z obalu krabicky, me tyhle zvasty uz vubec nezajimaji. Nastesti se ve hrach vyznam natolik ze si dokazu udelat nazor sam, vkladat rozhodnuti co koupim a co ne do rukou recenzentu se rovna dvoji sebevrazde,,jedna je ta herni a druha penezenky.
Zkuste si uvedomit ze dnesni recenze se uz nepisou jinak nez subjektivne a zastupuji nazor jen jednoho cloveka, to ze se trefi do vaseho vkusu je malo pravdepodobne...recenze jsou k nicemu, jedine na co jsou dobre ze jsou tam obrazky a je co cist u kafe..a pripadne se lze pohadat v diskuzi:)
PS: kupovat hry na zaklade recenzi muze jen blazen.. -
Jednoduše si někdo spočítal, že na tom vydělají, jinak by takové změny nedělali. Zabugovanost nebo špatná optimalizace je pak kapitola sama pro sebe, spoustě vývojářským firem to je úplně fuk :) A třeba zrovna Bethesda si s tím vůbec hlavu neláme.
-
NMS zrovna ty první recenze poměrně chválily, proto ty lidi kupovali jak šílení. Až pak přišlo rozčarování a otočka. I tady gamesplay byl vcelku pozitivně laděný.
-
Co to je, s odpuštěním, za kravinu? Argumentovat tím, že jedna hra (DOOM) neměla předběžný přístup pro novináře a povedla se nedává vůbec smysl.
Mít recenze před vydáním je pořád víc než relevantní, protože často odhalí naprosté selhání (Arkham Knight, No Man's Sky...).
Časový tlak na novináře aby vydali recenzi. Pokud dostanou kopii takto pozdě, budou se o to víc snažit vydat recenzi dřív než konkurence. Kdyby měli slušný časový předstih před vydáním, času budou mít daleko víc.
Bethesda se snaží seč může přesvědčit hráče, že to dělá pro jejich dobro ale v zásadě jde proti jejich zájmu. Mě nevadí si počkat na hru klidně rok ale stále je tu obrovská skupina lidí, co si kupují hry hned jak vyjdou. Ti se budou moci spolehnout jen na slovo Bethesdy, že je jejich hra dobrá, což je značně nespolehlivé. Co by to bylo za vydavatele, který by přiznal, že je s jejich hrou něco špatně...