Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak ja to treba prečetl
  • diky za reakci
  • walltar
    Ne ... ESO není open world a už vůbec není sandbox. Je to klasický themepark, takže tě hry vede za ručičku od lvl až do veteran ranku 10. A nemůžeš moc z cesty vybočit, protože když půjdeš na malém lvl do high lvl zóny tak nic nezabiješ.

Pokud hledáš SP otevřenou hru, tak to ESO není.
  • walltar
    Fakt na tohle se dá říct jen jedno ... TLDR

Kdyby to aspoň nebyl takovej wall of text.
  • P.S.
    pointa meho prispevku byla v tom že ačkoliv je TESO špatne MMO, jestli se dá hrát alespoň jako dobré SP sandbox openworld rpg. (ktere je snad lešpí než katastrofalni skyrim)
  • recese a legrace? k tomu se vavra nekde priznal, pripadne mužeš uvest zdroj? takže ty chyby a nedostatky skyrimu jsou vymyšlene?
    jinak článek navazuje na jeho článek o falloutu, to byla taky legrace?

asi jsi ten článek skrátka nepochopil takže tvuj názor na TESO je pro mne irelevantni. have nice day *3*
  • Teď je otázky od kdy hraješ TES?
  • ja som cital len tu prvu cast .. (k serveru sa nikde nevyjadrili).. komentujes pod clankom ktory opisuje co budu pridavat a je tam aj to ze pripravuju server centralu v EU
  • Clanek od Vavry byla v podstate jen recese a legrace. Takze proc to zminujes? Asi sam patris mezi lidi co to nepochopili.
    Ale presto ti odpovim aspon na tu posledni otazku(preestoze uz to tu pisu aspon potreti). Ja se u ESO bavim mnohem vice,nez jsem se bavil u kterekoliv TES hry.
  • Vazne si myslis ze to po tobe nekdo bude cist?
    Ale asi uz je ti lip...
  • na kompetitivní pvp musíš mít hlavne funkční engine
  • A teď last :D
    Suma sumárum - Zenimax udělali hru s přeceňovaným potencionálem a hodnocení kolem 70 procent je spíše (ale mírně) nadsazené. Pokud si někdo chce zahrát dobrý PvE, může si dát s klidem Skyrim, protože ty hlavní věci, který ze single PvE dělají MMO, jsou docela odfláknuté. Občas potřebujete partu, jinak solujete nebo hrajete ve dvou, koho zrovna potkáte. Někerý questy mají takový to zonování, kdy po dokončení questu se vám změní mapa a kámoš, co dodělával včera 1 quest z váma, vás musí půl hodiny dohánět, abyste ho na části mapy zase viděli. Zase nesmyslné využití channelů z jiných her spíše ničící socializaci. Dropy v dungech jsou dost o ničem. Veteran lvl 5 boss dropne zbraň, která nemá ani vyšší staty a je jen blbým upgradem toho, co si vyrobíte a moh bych pokračovat. Na druhou stranu, za litr je to dobrý a trošku rozšířený PvE s trochou stylu Diabla. Když chcete, tak se s někým spojíte na bosse a dolmeny, když ne, tak si hrajete.
    Stávající PvP je věc, která podle mě zabije celou hru u té části fanoušku, kteří čekali nějaké propracované systémy. Už kvůli šíleným kombinacím skillů je to těžko odladitelné, já osobně nedoufám, že se s tím Zenimax popere. RvR dobrý. S výkonějším PC to určitě ujde, ale s postupem času omrzí a už se objevují hlavní slabiny celého systému a jde vidět, že se vývojáři a architekti hry vydali špatnou cestou - důkazem viz. viditelné statistiky o rapidním poklesu populace a alianční vládou nad mapama výše. Taky se objevují neoficiální informace o prodejích hry jako takové. Prý jsou do prvního týdne 4x nižší, než třeba u GW2 a počet rozladěných hráčů rušících si předplatné se mezi komenty na sociálních sítí začíná objevovat až příliš často. Za mne 5/10, proti starému WoW propadák(pandy fakt neřeším), proti ostatním (hrál jsem AION, Lineage, 4life, třeba i starou Ultimu, Age of Conan...) je to takovej mix všeho a ničeho a hrát to dál asi nebudu. Předplatné jsem už zrušil a dodělám si těch poslecníh 8 dní (jéé, bonus 5 dní za těch 20 maintenancí a bugů :D) a uvidím podle recenzí za 2-3 měsíce, co nového. Ale s tímhle mírně přeceňovaným potenciálem, "lack of RP - nedodělávky" a takovýho toho, co tu píšou ostatní "TY P.ČO, TO JE NĚCO", to moc dobře nevidím. Třeba vydá Bethesda časem single TES 6, těším se na to.
  • Aby toho nebylo málo, tak teď to PvP. Zase mi to potvrdilo teorii, že měli vzít z ostatních MMO small PvP zony s čekací dobou a vedle toho udělat ten svůj RvR Cyrodill. Už z dob AION/4LIFE.. je jasné, že tyhle zerg šílenosti nefungují a měly by být takovou tou oddychovkou, když už si to vývojáři usmyslí. Takhle je to o tom, že s guildou někdo sebere za X hodin všechny scrolly a ráno nemá ani prd, bo ve 4 ráno se enemy ve 20ti lidech prošli po prázdné mapě. Swapnul jsem teď docela draho 3 kampaně: vždy celá mapa ovládaná jednou frakcí a třeba dnes ráno v jedné kamapní v 11 hodin (sobota - tedy skoro prime time) 1 raid obsadil vše - prostě neměli nepřátele. Podle chatu těch, co se zajímali (a dost nadávali) nás bylo na celé mapě asi 5. Z počátku fungovalo i nějaký to questění v PvP a gank/roaming. Poslední týden na někoho zaútočíš a ejhle, buď se odteleportuje 500 metrů do háje nebo se z něj vyklube vampir, kterej hodí mist, pak spamne Bat swarm a smrt za 3 vteřiny. V mojí kampani jsou navíc každej dung se skyshardem a quest zona kempený 3-5ti VR10 vampirama a populace PvP obecně ubývá i podle stats. 80 procent kampaní má podle statistik stále low population, ke občas vyskočí jedna frakce nahoru. Je to vidět i na guildách - moje hlavní trade guilda z 500 členy klesla na 30-40 procent online hráčů oproti stavu před 10 dny. Dalším problémem je grafika vs výkon PC. Já to hraju na starším PC, střední grafiku (Radeon 7700) a 4GB paměti. No, žádná sláva, ale PvE úplně v klidu na medium a trošku custom-lepší některé detaily. V PvP sekačka, jakmile se objeví 100 lidí na screenu - to je pak fakt miš-maš jako prase. Nebudu si kvůli tomu, abcyh zbraň swapoval za milisekundy a ne v řádech vteřin, kupovat gaming PC za 30 tisíc. Oproti trailerům je to fakt něco jinýho, než Zenimax zamýslel. Poslední dobou se stává hlavně to, že 20 lidí v kampani s menší populací utočí na hrad. Z hradeb vyskočí jeden VR10 vampire, schovanej samozřejmě, a dá charge mezi 10 lidí. Udělá spam spam ty svoje netopýrky, 5-10 lidí sejme skoro instatna s podporou jednoho fire trebuchetu z hradeb, hodí se během vteřiny do mistu a zmizí rychlostí větší než na top koni ke dveřím. Tam mu hodím silverbolty, což ho posadí na zadek, ale se smíchem klikne ve stunu na dveře a zmizí. Loading screeny (vzpomenu bugy) někdy zabrání hráčům i 15 minut hrát, než se napotřetí dostanou do hry v normálním čase. Byl jsem v grupě s týpkem, kterej musel reloadnout během 2 hodin asi 6x kvůli tomu, že mu mizely NPCčka a 2x z toho chytnul loading screen bug. Z těch 2 hodin si tak cca 30 minut nezahrál. Mně se to stává taky až moc často (freeze hry, lagy, mizející postavy NPC/hráči, nemožnost vypít blbou lahev nebo swapnout zbraně apod.).
  • muže nekdo kdo pochopil o čem byl článek od p. Vávry o Skyrimu napsat, jestli stejnými kiksy trpí i tahle hra? nebo když to nedelali deb.ilové z bethesdy je šance že to bude lepší?
  • Wildstar to bude jedine MMO které si nezahraju ani kdyby mi za nej platili....protože to je techno WOW omalovánka a ty k***i svet MMO uz pekne dlouho
  • Místo těch obecných keců radši natoč to nadšený aspoň hodinový video na youtube, nejlépe z první a v Cyrodillu, a my budeme jenom rádi :D Tak tedy za sebe a pro ty, co to chtějí zkusit. Zastávám názor, že když chce někdo nečím překvapit, měl by si vybrat to nejlepší ze všeho ostatního a k tomu přidat 50 procent svýho, pokud možno ještě lepšího, plnýho nápadů - a udělat tak dokonalejší hru, za kterou rádi lidi zaplatí těch 40 EUR+P2P. Kupovat imperial edici je asi blbost, protože si za dalších pár stovek koupíte vlastně jen koně. Patřím mezi ty předplatitele, kteří si koupili hru 2 dny předem za větší peníz (tedy asi 50 EUR) a z toho jim kvůli "nasazování" nešlo skoro celej den hrát. No budiž, 10 EUR v pr..., ale co. Začátky dobrý, sice hodně bugů, ale o tom bylo napsaný dost. Questy docela zajímavý, časem se ale jejich podstata začala nechutně opakovat (máme problém s harpiema se vymění ve třetí zóně za problém s vampires) a přišlo mi, že aby člověk dosáhl lvl 50, musel questy udělat všechny (ostatní hráči, kteří z těch 50ti questů na každé mapě pár nedodělali, si lvly dohnaly nesmyslným grindem mobů v 50lvl zoně... no co už). Co je škoda, jsou postavy a jejich skilly. De facto každá postava může dělat cokoliv. Templar s lukem, Templar kouzelník, Nightblade healer apod. To mi dost zkazilo takovou tu RP náladu a chuť rozjet třeba jinou postavu. A když už jsem ji rozjel za druhou alianci a dolevelil jsem zatím moji první na VR rank, zjistil jsem, že jsem celou mapu questů musel dělat znovu, protože VR questy za dagger byly v zoně AD, kde jsem měl zrovna tu druhou postavu - no zábava? NE! Chápu, co se týče těch skillů, je to trošku logika všech dílek serie Aren, který hraju už od dob 386SX do endgame, takže se můžu považovat za fanouška TES, ale pro MMO je to první kámen úrazu. Uhlídat takový stromy skillů například pro PvP je téměř nemožné - hráči vždycky najdou OP kombinace, trklo mě to hned na začátku a diskuse jsou teď jen plné keců o OP vampírů a ostatních nesmyslností pro small PvP. Další problém je umístění serverů v US. Vývojáři hned na začátku slibovali, že pokud se objeví jakýkoliv problém s lagy, mají v záloze vybudování server centra v Irsku. Stížnosti se jen hromadí, na FB bych to už nazval pomalu válkou US a EU fans, Zenimax mlčí a k věci jsem neviděl nějaké pořádné vyjádření. O Australanech se ani nebavím plus třeba WoW si vybudovalo poměrně silnou fan site i v Číně a Asii vůbec. V PvE menší lagy ale tak moc nevadí a hlavní prachy mají z US, tak je jim to asi jedno. A obecně: komunikace ze strany vývojářů směrem ke svým zákazníkům je taky topic number 1. Trošku se to zlepšílo, ale ještě mají co dělat. Další věc jsou dungy. Přijde mi to jako šílený zergování. Nuda nuda šeď šeď. Nevyhnu se porovnání se stařičkým nadšením z prvních dungů ve WoW ještě někdy v roce 2005 a za sebe si myslím, že raidování a dungy by měly být hlavním tahounem PvE. Tady to tak zdaleka není, i když se mnou možná někdo nebude souhlasit. Já jsem prostě do instancí chodit přestal. Jako DPS čekáte ve frontě na skupinu klidně i půl hodiny (zkoušel jsem nechat běžet na pozadí na veteran dungy asi 10x, prostě peklo - imho to nikoho nebaví kromě těch, co si domluví nějakou farmu kvůli jinak pomalýmu VR expení). Dodělal jsem zatím 2 veteran dungy, jsem VR5, spíš exploruju a nehuntím se za max lvl z každou cenu, tak ještě uvidíme - ale instance pro 24 hráčů se třeba v zone chatech vůbec neřeší. Což souvisí i s guildama. Nápad nahradit aukce tím, že je každej v pěti trade guildách, nějak nefunguje. Imho to doslova prasí socialní součást hraní. Je pár dobrých PvP guild, hráči se nějak snaží, ale to spíše až na lvl VR10, který teď budou velmi brzo zase posouvat. Trade guildy nahrazuje spam v zone chatu: WTS tohle, WTS támhleto a nějaký raidy prostě nejsou takovou tou hlavní večerní náplní guild. Zlaté časy, kdy jsme hrávali WoW, kdy byl max lvl 50 a 60. Tam se prostě ESO imho už nikdy nevyhrabe - tohle je jedna z hlavních non-quest endgame věcí, která by v MMO neměla chybět a v ESO to nefunguje vůbec. Už třeba dropy-můžete si lehce ukraftit.
  • walltar
    Tak jediné skutečné PvP je open world plné řízený hráči jako v EvE ... ostatní je taková sranda. A na nějaké arény sere pes. *5*
  • 3 lidi si nejspíše myslí, že ve hře nejsou bugy a že je naší morální povinností za hru platit měsíční poplatky, ať je hra v jakémkoli stavu. *1* *7*
  • Pořád to nejsou arény - jediné skutečné pvp. Chytat jednotlivce - většinou lidi s nižším rankem a levelem (level scaling ve hře pořádně nefunguje) - je poněkud neuspokojivé, kor když se to dělá v sehrané skupině (zergu).

Neříkám, že bych zcela zavrhl zerg vs zerg pvp typ, ale chtělo to i alternativu pro hráče, kteří vyžadují skutečné pvp.
  • Hrál jsem betu a hra se od bety moc neliší. Čekal jsem na ESO od ohlášení a čekal jsem něco pořádného a ne tak průměrnou záležitost. Promarněný potenciál, což se podle mě už nedá dohnat. Hře chybí, na co si vzpomenu. Kdo to nevidí, je buď opravdu málo náročný, nebo se neorientuje, případně je zbytečně nekritický.

Ke hře se budu vyjadřovat, kdy a kde chci. Za to čekání a zklamání si to mohu dovolit. Je velká chyba, že na ESO dělali takoví lidé bez talentu. Měl na tom dělat původní tým + pár lidí se zkušenostma s MMO. Ať chceme, nebo ne, TES je značkou jednoho člověka (Todd Howard) a jeho týmu (který se měnil) a jeho absence v práci na ESO je příliš vidět.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit