Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro ty co přišli teď malé shrnutí ať nemusíte pročítat 400 komentářů: 350 jich je o číselném hodnocení.
    • Z toho 200 jich napsal veskoslav a jeho multiaccount tlupa
      • Veskoslav
        Zcela určitě ty nulo;)
        • Uklidni se Tomasi
      • Kde je vubec GGG? PS3 hra, 400 komentaru a nic ? Hadam, ze to asi nebude jeho zanr.
        • Má víc rozumu než my všichni gumy tady. Jen si vychutnává Cageovo dílko, háže bobek na ucha, a směje se nám. Co mělo být řečeno, už dávno prorokoval.
        • nespi, neji, hraje to uz dva dny v kuse, ale porad se nemuze dostat na konec...

pak prijde, vyhodnoti to jako strhujici az vycerpavajici herni zazitek a udeli 9/10 a razitko "musite mit, jinak nejste spravna konzolovce" *5*
          • Asi musime pockat na dalsi clanek o tehle hre ( Cageovo vyjadreni k rozporuplnym hodnocenim nebo neco podobneho ), protoze tady uz by to nebylo prevazne o nasem Justinovi a neovladl by celou diskusi.
    • A tech zbylejch 50 o Grygarove kompetenci
  • Nemyslím, že Beyond: Two Souls je vynikající hra, ale zase tak špatná, jak je řečeno v recenzi, není. Ta různá klišé se mi taky nijak zvlášť nelíbí, akční kapitoly mi tam taky moc neseděly. Rozházené kapitoly jsem však bral, že jsou tam z nějakého důvodu a ne jen tak z libovůle. Já bych dal 7, možná 8 za emotivně silný příběh. Především kapitola mezi bezdomovci mě úplně rozsekala.
    Vaše hodnocení "na sebevraždu" je tristní. Recenzent je už za ta léta v branži poněkud přejedený a jen tak něco ho nerozhází. Jeho recenze je strašně cynická.
  • PravyMonty
    Sakra, kde je GGG/Trisska/Sipecka( Je úplně jedno který z nich, jelikož to všechno je jedna osoba) s tím, že nezávidí PC hráčům, že si tuhle "pecku" nezahrajou, a že tahle hra je důkazem toho, že na PS vycházejí lepší hry než na PC?
  • anfauglir.carcharoth
    Si čtu ty komentáře a nemůžu se přestat divit :D lidi to tu srovnávaj i se Skyrimem, bouří se na autora recenze, nebo naopak hru haní, přitom to ani sami nehráli. Kdo hrál aspoň to demo dvakrát, tak musí vědět, že to je prostě po hratelnostní stránce propadák a celé to má táhnout ten příběh. Vždyť k čemu je vám stealth postup, když se z toho dostanete stejně a klidně i bez nějakého přičinění? No a prosím netahejte sem recenze z konzolisty... to je hnízdo ps fanatiků :D Stejně tak mě nezajimá jak hru hodnotí samotní hráči :D těch ps fanatiků i zarytejch odpůrců, který tomu daj nízkou známku, protože nenáviděj konzole je dost :) a jestli je pouze pozitivně hodnoticí recenze tou pravou recenzí, pak sem na games.cz proště nechoďte. Objektivní recenze neexistuje.
    • Kdo jsi chytroline???ps3 funboys jsem netahaj ps3 hru.Ponevadz vime ze pretaktovany pc funboys nemaj stemito hrami v teto generaci zadne skusenosti,krome fps tata Cod a btf.a klik klik diablo3.
    • pitchuješ na ludí, že to nehrali a potom napíšeš že si hral demo...tak ty si aký re*ard *15* *1* *1*
    • A ty ses ci ?
  • Nebudu raději komentovat zdejší recenzi. Pro ty, kteří by se ale po přečtení rozhodli hru vynechat tu chci jen poznamenat, že po cca 6 hodinách hraní je pro mě tahle hra jednou z naprosto nejlepších a nejemotivnějších herních zážitků za opradvu dlouhou dobu. Chápu, že někdo radši jen rube a rube až má rudo před očima (tenhle typ her nechápu zase já), ale mě tento styl sedne jako žádný jiný a po Heavy Rain je to rozhoně krok dále po všech stránkách. Jednoznačně doporučuji. Pecka!
    • michaliuz18
      grygar je odveci , tam recenzia na gta 5 ukazuje 2 minuty jak sa nahana s traktorom s policajtami autickuje jak dieta, sak ta hra aj je pre mensich ,cela recenzia zbytocne dlha a uplne omacky o nej ,zbytocne , niekedy tie nezavisle obycajne recenzie par letsplayerov a inych na youtube stoja za viac jak tieto oficialne z games ci replay , dalej da nejakym indie hram co ma omrzia po hodine hrania 9 az 10 bodov preco ne ...
      ...co ma mrzi ze teraz da kazdy na grygarove slova lebo to je proste herny klasik deti ho uctievaju lebo je na scene nejake to desatrocie tak preco ne, co sa tu povi je svate pre niektorych,... ale na co? ptm tu len vznikaju hadky ze preco 5 , tak mozno to tak on citi to je jeho problem , on je odveci a ne hra, hlavne nie takato, ak ma toto 5 tak nech da gtačku 8 aj novemu bioshocku... ktore rozhodne na 10 bodov nejsu...
      no to na to nikto nekuka lebo su to prehypovane hry ,maju dobru reklamu, vela fanusikov, povie sa gta tak si pome honit, aj kebyze je za rok gta 6 aj 7 a bude ich jak COD hier, stale to bude mat 10 tak na co to riesit, pritom to ja vidim na 8 bodovu hru a to som hral asi 3 hodiny dokopy, bioshock infinite tak isto, ku koncu hry som to musel speedrunovat, nebyt elizabeth (zabugovanej celej, alyx z HL ma lepsie animacie) tak to ani neprejdem, no jej charizma ma drzala pri hrani ....
      no kaslat na to, recenzie su boli a vzdy budu odveci, kazdy nech si hodnoti jak chce ale hraci nech si otvoria oci a prve nech si to vyskusaju, az ptm nech hodnotia ... ptm tu su komenty ze som sklamany nebudem to hrat.. ale preco? lebo to napisal grygarko?
      spolieham sa na metacritic, kriticke hodnotenia s chladnou hlavou, a hlavne user score ma docela presvedci , z tej stranky ma nikdy zatial ziadne hodnotenie nesklamalo, a ak hram nejaku hru ktora tam ma nejakych 8 bodov, ja si ju zahram tak to tak aj citim ze je na tych 8... dajte mi sto minusek a najdite mi v texte chyby, to vam slovakom a hlavne cechom ide najlepsie
      • tonnymontana
        michal: pokud se orientujes podle ciselneho hodnoceni tak to delas hodne spatne. dulezity je text univtr recenze popripade mluvene slovo ve videorecenzi. podle cisla si fakt o hre nazor neudelam. pokud train simulator dostane 8 tak to jeste neznamena ze me rizeni vlacku bude bavit, a naopak kdyz train dostane 3ku protoze to je jen o vlacich, nekoho to muze zaujmout. dost lidi si i v dospelosti hraje s vlacky (miniatury atd) a tam nedela nic jineho nez se pousti a zastavuje. MC hodnoceni je usmevne.. hodne lidi tam da napriklad 1/10 kvuli nefunkcnosti hry 24h po launchy kde se pripojilo nekolik milionu lidi. doporucuju ti spise si precist recenzi, nazor autora brat jako ciste subjektivni pohled ale vse ostatni procist. vetsinou v recenzi najdes popsane mechaniky ze hry ktere doplnuje autorova poznamka. nikdo ti nerika at se ridis tou poznamkou. kdyz te zaujme mechanika tak do toho jdes stejne jako hodne lidi tady napsalo ze do teto recenzovane hry pujdou i tak. a to nemyslim vubec jakok urazku tebe ale spise nasmerovani. o konecne cislo vubec nejde jde to to co je v clanku. urcite mas svuj nazor na hry,filmy atd a jen proto ze nejaky film ma na csfd 50procent neznamena ze se nemuze stat v me/tve kolekci top10:)
      • Napisat ze GTA 5, hra s ratingom 18+ je aj pre mensich....je prinajmensom zaujimave *3*
      • firebug
        To je nějaká nová móda, psát něco bez členění do vět? Forma stojí za pendrek a obsah zase to samé fňukání a kopání kolem sebe na všechny strany. Fakt jako malý fakan. Máš ode mě 2/10 chlapče a třeba se z toho podělej.
      • Deti bla bla bla deti bla bla bla. Takovej breakdown, jen proto, ze si nekdo dovolil dat jeho ocekavane hre mene, nez by si dle jeho nazoru zaslouzila.
        Pokud tady je nekdo dite, pak jedine ty frajere. *3*
    • To je asi o tom, jestli clovek hleda ve hrach nejake emotivni zazitky. To co tahle nabizi, to me osobne poskytne kvalitni knizka. U her hledam spise odreagovani a zapojeni jine casti mozku, takze hraju spise hry, kde je pribeh je jedna z casti hry, ale neni nejdulezitejsi. Uz Heavy Rain se mi nelibil, ale tam to recenzenti jeste sezrali, ale Beyond si to asi dost vyzere. Ale Sony to poradne hypuje a verim ze se to bude prodavat.
      • ucho
        však speciálky jsou v anglii už dávno vyprodaný :)
    • Miserius
      O tomhle tenhle typ her je...Nekomu to vubec nesedne a ani to nedohraje a někdo z toho bude paf a unešenej... Lukáš je asi na hry s hlubší myšlenkou a něčim novátorskym, a to tady určitě nenajde...
      Ja do toho jdu jako primarne zajimavej pribeh do kteryho budu moct víc/míň zasahovat a pokud mě zklame i při tomhle očekávání, tak holt zustanu u Heavy Rainu...
      • janchor
        Žádnej strach, já jsem na spoustu různejch her.
        • Miserius
          Dobrá, ale tak teda jsou hry na který "nejseš" (soudě podle dosavadních recenzí a např tvojí herní kolekce tady na Games)... Kdyby jsi nemusel dělat recenzi, bylo Beyond něco co by sis třeba sám od sebe koupil?
          • janchor
            Ne, protože se u nákupů orientuju podle recenzí a z těch stávajících bych si odvodil, jak na tom Beyond je.

Ale jinak šlo o hru, která mě enormně zajímala a na práci s ní jsem se těšil. Dospěle se tvářící, na silnejch postavách založenej titul od studia, jehož práce mě doteď bavila? S jedním z mých nejoblíbenějších herců? Shut up and take my.. oh wait.
            • Miserius
              Tak to je špatný znamení. Já doufal že sis to zahrál protože jsi "musel" a podle toho jsi se u toho bavil... Možná je dobře že toto vše čtu, alespoň se mi sníží očekávání a třeba si to o to užiju víc... Osobně ale doufám, že mě to nezklame, protože jsem se na to opravdu těšil a očekávám od toho prostě "jen" interaktivní film... Uvidí se zítra... Selhání ale podobné hry od podobného studia zamrzí dvojnásobně *9*
              • janchor

Reakce na příspěvek:

Čistě pod čarou tu dodám, že mi přijde samozřejmý do kritiky a hodnocení nepromítat případný nenálady se daný hře věnovat - pokud si svou příšerností neříká o absolutní sestřel, pochopitelně.. (což není případ Beyond).
          • Robotron3
            Ptát se herního recenzenta z povolání, jestli by si koupil hru za patnácset, to je provokace *15*
            • Miserius
              Moc dobře ví, jak jsem to myslel... Ale tedy i pro tebe: Bylo to něco co tě zajímalo a chtěl by sis to zahrát sam od sebe?
  • ZvacA
    Podle mýho Beyond zapadá přesně do konceptů QD a Cageových vizí, do žánru, který si vytvořili, do úkolu, který si vytyčili - zkrátka je to zástupce definující jejich alfa a omega práci podávat hru příběhem, hratelností založenou na maličkostech, jistým rozhodováním a celkovým působením na hráče tvořit jinak oproti jiným titulům. Neznamená to samozřejmě, že by nemohli na své poměry selhat. Nicméně po zkušenosti mohu říct, že Beyond se zdá pravda lineárnější, více filmem inspirující a zaměřenější, možnostmi pro masy známé z Heavy rain zpátečnický, formou příběhu zpočátku nekonzistentní, někde slušný, někde přehánějící a nedokonalý, pro někoho ne tak překvapující, ale ta věc ve výsledku a ve svém jádře stále funguje a na hráče umí působit kladně i zajímavě. Osobně se domnívám, že množství lidí se QD dostalo do podvědomí až prostřednictvím oprávněně kriticky vychválenýho HR a logicky od Beyond se herní komunitou čekalo podobný, ne-li lepší sousto. Kdo nakonec pravda nečekal, ale stále nemyslím, že výsledek je úplná hovadina, jak by se mohlo zdát. Navíc, HR šel na to detektivkou, Beyond se po svým vrtá zase v jiné problematice a tím může měnit i interpretaci. Ono to celkově Beyond nějak neomlouvá, na to si střízlivě není třeba nic namlouvat - mohlo být nejspíš lepší, v některých věcech promyšlenější a propracovanější, pro dogmatisty po herní stránce důmyslnější s vícero hratelnostními prvky i těžkostmi, snad by mohlo být i více šokující a v něčem míň klasicky cukrovatý. Ale za sebe klidně můžu říct, že bych si čůral na hlavu, kdybych měl za to, že jsem se celkově nebavil, nesnažil se zapadnout po hratelnostní stránce do výsledku, že jsem nad příběhem nepřemýšlel, nevšiml si té myšlenky, záměru i atmosféry, že jsem nebyl v některých věcech překvapený, že jsem si nepovšimnul a nenechal se unášet tou uměleckostí vyplývající z řady scén, kulis, momentů i té technologické propracovanosti, které se nám dostalo. Na Beyond jde na druhou stranu vidět stále kus práce a se závěrečnými titulky jsem osobně nepociťoval takovou lejnovost, jak se vyjadřují některý verdikty. Samozřejmě potvrzuju jen to a dovolím si ubezpečovat tím ostatní, že Beyond si pravděpodobně nezaručí svůj úspěch napříč žánrově širokou hráčskou komunitou, jako se to tak nějak povedlo HR. Na to není staveněj a řadou věcí lidi, který se k němu nechtějí z různých důvodů mít, prostě nedokáže přesvědčit. Tahle věc si najde svou vyhraněnou základnu, ke které budou patřit ti, kteří na hře najdou něco pozitivního a přijmou ji takovou jaká je, v opačném gardu budou ti, kteří ji jednoduše kopnou do hajzlu.

Beyond vnímám jako něco, co se nese v duchu Indiga prophecy i Heavy rain - je to titul specifickýho žánru a zaměření jako předchozí hry, u kterých platí, že buď se do nich dostanete nebo ne. Na jednu stranu v něm lze ocenit potenciál, nápad, atmosféru i vůbec to podání příběhu a celkový koncepční feeling, ale stejně jako předchozí díly má svý chyby i nevyužitelnosti. Nezakryje fakt, že některé mechanismy šly dolů, čímž může trpět hratelnost, nezakryje evidetní snahu po větší filmovosti a tím i lineárnosti, přestože rozhodovací sekvence i situace zůstávají, nezakryje, že například selhání v některých případech vede spíše k otevírání krátkých úseků, které ale stále vedou k hlavní dějové čáře s jistými konci (ostatně to bylo avizováno Cagem před vydáním) nebo jsou jen kosmetickou úpravou. Těžko se jí v některých případech vyvrátí patrná prvoplánovistost řešení situací, ať za pomocí charakteru nebo Aidena. Prostě plno věcí by se na něm dalo vylepšit i přidat. Nebál bych se říct, že nezakryje jistou uspěchanost, jako kdysi v případě Fahrenheita. Rozhodně bych se tuhle věc bál objektivně vyjádřit celkovým číslem. Na jednu stranu chápu obecnou kritiku, zvlášť, když se člověk chytne jistých nelogických i omletých věcí a souhlasím s tím, že Cage se svým týmem mohl udělat líp a dosáhnout toho, co se od něj očekávalo, na tu druhou ale zvedám vlajku k tomu, abych upozornil, že tady nemáme co dočinění s takovým herním brakem, a že sílu tahle hra může ukázat postupem času i eliminovat jí nyní zatracovaný body, protože ve hře jsou, jen ne momentálně při prvních dojmech patrný, kdo ví. Jen si ve finále bude muset každej rozmyslet sám, zda mu tento výsledek tak vyhovuje.
    • kubi-wan
      Jeden z nejrozumnějších komentářů, co jsem v týhle diskuzi čet. Palec nahoru.
    • frantisek_nejezchleba
      well, není nad to si skočit do obchodu a zjistit, jestli mě ty nedostatky hry budou pohoršovat, nebo né.

Díky za text, je to pro mě jisté osvěžení.
      • ZvacA
        Jak říkám, já se zdržuju radikálního přemlouvání. Mě osobně napadá taková paralela na filmovou práci Shyamalana. Když tasil hlavně s Vyvoleným, Znamením a Šestým smyslem, většina lidí bez ohledu na vědění, o koho jde, si kvalitativně ucvrkla. Pozdější záležitosti i díky srovnání s uvedenými filmy už nenabyly takovýho širokýho kritickýho úspěchu, ale zároveň to neznamená, že by se začalo jednat vesměs o nedivatelný ho*na. Například taková Village nebo Happening mají toho co nabídnout, zaujmou, a přestože scénaristicky to nedosáhne na jeho prvotní počiny, alespoň já osobně je stejně považuju za slušný filmy s nápadem a potenciálem. Podobnou situaci vidím s Beyond. Uvědomuješ si její nedostatky, vidíš třeba nevyužitý možnosti, řadu věcí na zlepšení, předělání i vynechání atd, jeden by mohl hlásat o kvalitativním úpadku oproti předchůdcům a podobně, ale zároveň stále zapadá do mezí, který od tohoto žánru očekáváš, který znáš, a může ti ve finále přijít zajímavá a dokázat svou kvalitu i potenciál, byť jde na to jinak. Zkrátka jak jsem naznačil, čistě dokonalý titul to není, jisté kritice se nevyhne a nesnažím se vylučovat ani přehlížet fakt, že QD zkrátka u tohoto titulu nenaplnil kvalitativní očekávání, polevili nebo nabrali příliš velkýho sousta teorie oproti praxi. HR to nejspíše obecně nepřekonalo a nestane se tak ani tahounem exkluzivních PS3 titulů. Ale zároveň to není žumpa, co by neměla co nabídnout. Naopak, herní kvalitu má. Jen to není tak přesvědčivá věc, ze které by se tentokrát každej posadil na p*del.
    • krasne napsano ,skoda ze tu neni vic takovejch komentu...
  • No nevím co to tu melete, naprosto perfektní hra,promakaná jak dějově, graficky a nový styl ovládání mě ze začátkuhodně vadil ale nakonec super. By mě zajímalo jakej měl teda recenzent konec ale je jich celkem moc, těch variant konců. Na poporvé sem to taky pěkně dodrbal a tosme si řikal že tu hru a PS3 rozkopu ale po zjištění kolik je tam konců ha.. Totální emoční ždímačka tato hra za mě 90%.
    • Dohrál jsem to, trofejí mám zatím na jedno dohrání 43% a musím říct, že ta hra je pecka. Mám na 100% dohráno Heavy Rain, ale tady v Beyond je o hodně větší hratelnost, zvlášť za Aidena je to bezva. Konec mě dostal, prostě paráda. Asi tahle hra byla příliš moc na recenzenta, ten potřebuje nějaké jednodušší hry typu Cod, Crysis, kterým se tu dávají běžně vysoké známky.
    • Mám dohráno a jako fanoušek Heavy Rainu musím konstatovat, že se to QD opět povedlo. Já mám tyhle emotivní záležitosti moc rád. Když jsem viděl tolik negativních ohlasů, tak jsem se bál, že to je opravdu tak špatné. Nicméně dnes člověk musí dát opravdu jen a jen na svůj vlastní úsudek. Jsem rád, že nejsem sám komu tohle dílo přijde povedené. Těším se na další výtvor od QD.
  • Vaše recenze jsou úplně o ničem!!!!Běžte psát recenze na hrubost toaletních papírů!!!
  • horší recenzi jsem snad ještě nikdy nečetl..vyhoďte toho idiota, co ji dělal.
  • Například fotbal taky nemá rád každý..kvůli tomu ale zákonitě nemusí dostat nízké hodnocení, ne?? Beyond je jedna z nejlepších her, co jsem hrál. Jen více takovýchto her. Recenzent mi přijde lehce narušený, dle jeho přehnaných názorů na hru.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit