Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Túto recenziu by som zhodnotil asi tak,že dotyčný recenzent tu hru hral (alebo nehral,cuz to tak vypadá) ako nejaký "ajnštajn".Hra B:TS je o pocitoch,o dráme... o tom,aký ťažký život niektorý majú.Nie o premýšľaní blbín typu: "To nedáva zmysel !".Každopádne,recenzent túto hru nepochopil,necitíl ju,iba sa na ňu pozrel a povedal si: "Hmmm,je to píčovina,napíšem totálne hatovaciu rezenciu" a tak to aj podľa všetkého bolo."I'm done with you, goodbye" *9*
  • Honze
    Včera jsem to dohrál a v moji recenzi uděluji 8/10. Asi jsem magor.
    • smejki
      asi ano, když si myslíš, že ti recenzent říká, co si máš myslet.
      • Honze
        To byla ironie, prostě mě tahle recka namíchla!
        • smejki
          protože...
    • Proč magor? Každému se přeci líbí něco jiného a tvůj názor je stejně validní jako recenzenta. Pokud sis hru užil, tak tím líp pro tebe :)
      • Honze
        To byla ironie, prostě mě tahle recka namíchla.
  • Ač velký fanda Quantic Dream, přece jenom jsem čekal více. Realisticky vzato, Beyond: Two Souls opravdu je tím třetím vzadu (Omikron nepočítám, řeč je pouze o Fahrenheitu a Heavy Rain). Dost mne to překvapilo, čekal jsem, že Cage se bude lepšit a lepšit. Jisté zklamání je tu i z vykrádání jak knih, tak i her. Jodie, to je dejavu na Charlie z Kingovy Źhárky i Carrie téhož autora. Rovněž zamrzí design "těch zpoza" , mix Crysis a ICO, ještě by se něco našlo. Na druhé straně příjemný design onoho xxx z indiánské farmy. Ovládání mi oproti recenzentovi sedlo, Beyond není akce, naopak akční forma by mi vadila a úprava boje na zpomalení času místo prostého mačkání je fajn nápad. Vyžaduje pravda rychlé zvážení co dělat a ne jen zmáčknout X nebo čtvereček. Co se kvality děje týká, protože o tom Beyond je, jsou tu skutečně střepy jako koncept roztříštění kapitol. Tu a onde se zkrátka bodnete a řeknete si, hmmmm.. ale ta hra je o Jodie a ne o jejím zápasu se světem. A ačkoliv jsem nejprve brblal že by mělo být více toho či onoho, postupem času a znovu hraním jsem došel k tomu, že to tak celkem sedne s výjimkou absurdity v arabské ambasádě, která tam skutečně vůbec být nemusela, asi další ingame tutorial. Po vizuální stránce je hra poměrně schizofrenní. Tam, kde prší, je tma nebo prostě neobvyklá prostředí, exceluje a člověk si říká, že něco takového neviděl, o tváři Jodie vůbec nemluvě, to tu ještě nebylo. V tradičním prostředí však kulhá, občas leze po čtyřech, ve QD prostě nejsou schopni vyrovnat se s tím, že jsou i obyčejná prostředí a vzhledem k jejich relativní četnosti to dost mrzí. Prostě prudké skoky. Co se konce týká, recenzenta nechápu, je to velice příjemné vyvrcholení, spojení všeho, bez dementního happy endu. Co mě zamrzelo ještě, je ústup od nahoty. V Heavy Rain se Madison sprchuje a je to přesně na té krásné hranici příjemna. V Beyond tu máme typicky americkou prudérnost a to přes dvakrát sprchování :-) proč Cage ustoupil? Škoda. Ne kvůli modelce čert vezmi nahotu jako takovou, ale vadí mi princip , že se Cage stáhl. Ještě k designu. Zatímco v Heavy Rain jsou všechny hratelné postavy, zvláště Madison grafickou extází, zde skutečně exceluje ve stratosféře Jodie, ostatní jsou o level níž. Ještě skončím komentářem ke grafice. Napadlo mě jedno, možná hloupé srovnání a to Resident Evil: Remake na GameCube. Tam díky předrenderovanému pozadí je prostředí fantazií, u Beyond je výkon soustředěn natolik na Jodie, že prostředí často trpí. Ale jak jsem psal, pokud je deštivo, noc atd. je to zázrak. No, finální slovo. Těch 8/10 je realistické hodnocení. Recenzent tu příliš dal na subjektivní hodnocení, možná na osobní averzi a podle toho to dopadlo. Škoda, hra si zasloužila profesionálnější přístup.
  • ALe co hlavně nadhled někomu to sedne a někomu halt ne no. Já to žral každou sekundu *3*
  • Miserius
    Škoda, ale slyšel jsem to už předem... Průměrně to dostává 7 a to si člověk pořád muže užit.. Snad mi to sedne a aspon trošku si to užiju, dyštak si zlepším chuť u Heavy Rainu *13*
    Hm, spousta recenzentu dava i 8-10... Tak to asi fakt zalezi jak to cloveku sedne...stejne se tesim :)
    • Někdo má rád kýč, někdo ne. Každý má jinou životní a emocionální zkušenost. To bude významně ovlivňovat hodnocení jednotlivých recenzentů.
  • ringmancz
    Lukáši, hrál si Heavy Rain?
    • janchor
      Jen demo. Hodně jsme to řešili v redakci s Martinem (recenzuje hru do Levelu), jak si stojí scénář Beyond právě ve srovnání s Heavy Rainem.
      • Skoda, mel to hodnotit nekdo, kdo tomuhle zanru rozumi a ma ho rad. Tahle recenze je asi na urovni, jako bych ja hodnotil FIFU :-).
        • ringmancz
          hra je hra, je jedno jakej žánr. sice ne úplně normální, ale furt je to adventura a když si přečteš text, tak hrál Omikron a Fahrenheit. třeba Gone Home bych zařadil do stejné kategorie
        • Jack1947
          To by nebylo asi uplne ono, obcas to chce i jinej pohled . Od nezaujateho cloveka.
          • Tak muj nezaujaty pohled na FIFU je, ze je to priserne nudna a stereotypni hra s opravdu primitivnimi pravidly a pri sve cene si zaslouzi hodnoceni 3/10. Ale lide co maji sportovni hry radi se mnou nebudou souhlasit. A imo by mel hru recenzovat recenzent, ktery je pro hru cilovkou, vyzna se v danem zanru, ma z nej nahrany dalsi vyznamne hry a umi ji objektivne porovnat a zhodnotit. Mimochodem, kdybych hodnotil GTA, tak je to primitivni hra pro mene inteligentni hedince, ktrea stavi na adoraci a odmenovani nasili, je to hra nedustojna dospeleho cloveka a protoze je to zaroven jen hra pro dospele, vhodne hodnoceni je 4/10. Vazne si myslis, ze by meli hry hodnotit nezaujati lide, kterym bud hry nebo prislusny zanr nic nerika? Ja na uzde drzene zaujeti vitam.
      • ringmancz
        ok, Fahrenheit i Heavy Rain taky dostávalo různorodý hodnocení a jsou to moje oblíbený hry, tak uvidím, jak na tom bude Beyond. ale už kvůli Ellen to bude stát za to :)
      • holec89
        takze srovnani s heavy rain bude spis v levelu :)
  • Recenzent je asi rádoby génius, který vytvořil stovky daleko lepších her. Doporučoval bych mu návštěvu lékaře. Případně ať si hru zahraje znova a vcítí se do hlavní postavy lépe...a pak znovu napsat recenzi
  • Podle mého názoru, je Beyond: Two Souls typ hry, u které nemá člověk přemýšlet ale cítit. Emočně na mě hra zapůsobila víc, než kterákoli jiná.
    Nechápu toto hodnocení. Recenze je o zhodnocení přijetí hry a názorů lidí. Toto byla subjektivní kritika.
    Děkuji a více na tyto stránky nepřijdu.
    Sbohem.
  • PLuto.petr
    Tak už mám Heavy Rain dohraný. Osobně bych hodnotil Beyond i Heavy Rain +- nastejno. V obou případech je příběh rozkouskován - u Beyond hraješ za jednu postavu, ale přeskakuješ v čase, v HR je sice čas pospolitý, ale zase přeskakuješ v postavách. Příběh v HR je víc detektivní a ucelenější, v Beyond mi to prislo vic emotivnější (a víc se hráč ztotožňuje s hlavní postavou, kterou ovladá pořád).

Co mě u HR hodně vadilo je ovládání, tohle jsem nesnášel už v pravěkém prvním Alone in the Dark. Několikrát za noc se barákem nesla slova "kam to jdeš ti de*ile", když postava šla jinam, než jsem chtěl. To v Beyond to bylo intuitivnější a dostalo se mi do ruky hned od začátku. V HR je podle mě až moc QTE, radši si užívám příběh než furt jenom mačkat tlačítka.

HR má určitě více rozvinutější, vícevrstvý příběh, ve kterém má hráč možnost ovlivnit, jak to dopadne. Otázkou je, jestli je to za každou cenu dobře, protože takhle vyjde spousta práce autorů vniveč, hráč se na některé části ani nepodívá. Dohrál jsem první konec a hned jsem jsem si zkusmo dal další dva různé. Ale vracet se zpátky do hry, abych tam něco změnil a pak hrál až do konce před řadu "otravných" scén (zvlášť, když nejde přeskakovat), to se mi nechce :-)

Možná, kdybych to hral v obráceném pořadí (tak, jak to vyšlo), tak se na to divam jinak :-)

Celkově shrnuto - obě hry jsou ideálním představitelem žánru "interaktivní film" (nebrat jako urážku), kde hlavní prioritou je příběh, jeho postupné vyprávění a sledování emocí hráčem, který má možnost svým konáním ovlivňovat v rámci možností příběh. Rozhodně to není náhrada za klasické adventury (logické uvažování tu není moc potřeba), ale je to ideální atmosférický zážitek i pro příležitostné hráče. Za mě obě hry 8/10.
    • Pre mňa bolo Heavy Rain,strašné klišé.Všetko sa dalo očakávať,a ešte aj ten príbeh.Ten je len obyčajná detektívka,ktorá sa ale snaží urobiť dojem na city,avšak to sa jej nedarí.B:TS bolo originálne,niečo iné,a krásne napísané (BTW hraješ za sexy kočku *3* ),tlačilo na emocie (SPOILER ALERT hlavne keď si prišiel za svojou mamou,ukončil si jej trápenie SPOILER ALERT)

Heavy Rain by som dal 7/10
      Beyond: Two Souls by som dal určite 10/10
  • conflig
    Tenhle typ her založený na příběhu má jeden problém, buď vás příběh zaujme nebo ne.. a pokud ne tak vás hra prakticky nemůže bavit, U žánrů jako FPS, RTS i RPG (tam to teda není vždy úplně pravda) můžete příběh ignorovat ale stále si hru užít díky zábavným herním mechanikám atd..

Ikdyž mi tedy u Beyondu taky trochu vadí to skákání v čase, tak mě příběh zaujal a baví mně
    • presne to jsem tu psal, pseudohra zredukovana na jedinej aspekt, kterej jeste neni zdaleka dokonalej a mame tu prusvih *6*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit