Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Black_Hand
    no tak lukasi, dyt ty to jen nechapes. david cage je budoucnosti her. vsechno je to o emocich at uz z toho jak hraji... herci nebo z toho jak ovladac pouzivas vetsinu casu jako kopirku toho co ti reknou na obrazovce, ne systemove v ramci konzistentnich mechanik daneho sveta v danem kontextu. emoce, emoce, emoce, emoce, emoce.... POLYGONY! :)
  • Odulin
    Včera jsem zkusil demo a moc se mi líbilo, takže o plný určitě jdu, abych si udělal názor. :)
  • at je hodnoceni jaky chce, autor v recenzi zcela vecne vytknul nejake nedostatky; mužete to koupit ale pak nebrecte ze jste nebyli upozorneni *1* kdyz je hra postavena na pribehu a ten pribeh je na hlavu tak je to cele špatne.
  • Fallon
    Nechápem nad čím sa tu všetci pohoršujete. Normálne tu nadávate aké sú všetci na tiscali socky ,že dávajú skóre nie podľa hry ale hypu ale potom keď náhodou nejakej vysoko profilovej hre lasjnu 5/10 tak hneď ideme "OMG hater, nechápe, too deep4you" a podobné pseudo obhajoby hry ,ktorú ešte väčšina ani nehrala.

Tej hre dali 5-6/10 Joystiq,Destructoid,Shacknews,Eurogamer,Edge, IGN a som si istý ,že ešte niekto sa pripojí. Takže aké hranie sa na "demagoga a kritika první třídy" ,keď už aj také diery herného žurnalizmu ako IGN hovoria ,že to nie je práve 12/10... je na čase sa zamyslieť.
  • Na vaše stránky nepolezu, vaše kritika je k ničemu, výborná hra, kdyby někdo dal na vaše rady, tak by doma nemohl mít ani počítač, či by ho měl plný s*aček, souhlasím s obrik a Benos. Btw ani nevím jestli jste tu hru hrál!
  • Umaroth
    Co koukám tak Beyond má hodně rozporuplné recenze, takže z toho plyne že to je typ hry kterou buďto milujete či nenávidíte. Já každopádně hru již mám doma *5*
    • To se máš já stále čekám na poštu, až ke mě konečně dorazí :D
  • kubi-wan
    Jééééééééé.... tady je ale nablito.
    • Musel sis taky přihodit šavličku, viď? *15*
      • kubi-wan
        Teď už to nikomu neuškodí. Jako v teenagerskejch filmech: Když se začne blít, je už jedno, kolik lidí blije *1*
      • kvadra-savle
  • frantisek_nejezchleba
    nechcu být hnidopich, ale vzhledem ke kontextu kritiky recenze to zde prostě musím napsat.

Nejdřív budu citovat Lukáše Grygara: „Tvůrci také škrtí Aidenův dosah, jak se jim zlíbí. Je v pořádku, že hra si nastavuje vlastní pravidla, ale co s ní, když je pak sama konstantně porušuje?“

A nyní cituji oficiální herní manuál: „Aidena s Jodie pojí vlákno, které však vidí jen on sám. Možnosti jeho pohybu jsou omezeny mentálním a fyzickým stavem Jodie i jeho samotného – někdy musí zůstat Jodie doslova na dosah, v jiných situacích se dostane o poznání dál.“

*4*
  • Naprosto nesouhlasím s recenzentem. Hra je skvělá, má napětí, humor, akci atd. Ano, je jiná. A o to autorům jistě šlo. Pan Grygar by si jistě raději zahrál již po sté omílané Call of Duty, Need for Speed či další ročník NHL. Tady však neví o čem píše. Hra jistě drobné chybky má, která je nemá, ale když je přehlédnete, tak si užijete skvělý příběh a atmosféru. 8/10 - a pokud máte rádi jako já Ellen Page, tak si ještě k hodnocení přidejte jedničku.
  • michelangelo
    Zkousel jsem jen demo, ale co Lukas kritizuje, je uz i v nem patrny. Nemam rad quick time eventy (a tech je tam panecku tolik druhu, az oci prechazeji v polohu "v sloup" - tlacitka ve spravnym sledu, machani ovaldacem samotnym, packove-pohybovy qte...). Navic je to slusnej tunel, rsp. kdyz se clovek nedej boze zastavi a nebezi tam kam bezet ma, tak se hra samotna zacina brodit v bahne nelogicnosti. A Aiden? To jen synonimum "vyvojarske berle", protoze jako herni prvek postrada konstanti logiku pouzitelnosti - hrajete za nej, jen kdyz vam to hra dovoli a vyuzivani jeho schopnosti je vam vymerovano stejne kratkym metrem (ze muzete ovladat lidi, neznamena, ze muzete ovladat vsechny lidi, ze jste s jeho pomoci nekdy rozbili okno, neznamena, ze s nim muzete rozbit jakekoli okno, atd.). A jestlize i pribeh stoji za starou backoru, tak nevidim duvod se Beyondu vice venovat .)
    • frantisek_nejezchleba
      no, vidíš. Někdo zase nemá rád extra otevřené hry typu Minecraft. :) Ten tunel nelze brát jako výtku, s tím prostě u podobného typu her musíš počítat. I když se hlavní vývojář snaží prostý lid přesvědčit, že netvoří interaktivní film. Toto tvrzení lze chápat několika způsoby. Jedním z nich je i to, že počítáš s tunelem a čekáš jen na pár chvil, které mohou ovlivnit vývoj příběhu.
      • michelangelo
        Jabka a hrusky co? Srovnavat Beyond a Minecraft - vazne me bavi, jak ma "prosty lid" :) v diskuzich tendence prehanet ad absurdum. Ja jen rikam, ze Beyond se o neco snazi - byt filmovou hrou, ale z myho pohledu klopita na obou frontach.
        • frantisek_nejezchleba
          ne, ovoce a ovoce. :)
          Guláš v tom máš ty, člověče, copak to nevidíš? Filmová hra musí připomínat film. Kvalitní film musí mít kvalitní scénář. Aby byla filmová hra otevřená, musí umožnit zásahy do scénáře ze strany hráče. Hráč může být mizerný scénárista nebo prostě jen hráč, který zkouší (jako v Minecraftu) co engine umožní. Tak či tak dojde ve výsledku k ponížení kvality původního scénáře. To bys fakt chtěl? Třeba to, že sklo nejde rozbít vždy, je samozřejmě špatné. Ale to jsou detaily. Stejně jako to, že nemůžeš ovládat všechny lidi (to je mimochodem v jednom z videí, které vyšly před vydáním hry, vysvětleno proč – aspoň rámcově). Na tom nemůžeš vystavět obří kritiku.
          • michelangelo
            Nejak mi unika myslenka, kterou se snazis sdelit. Mam tomu rozumet tak, ze Te Beyond bavi a problemy, ktery mam s Beyond ja (nekonzistenti pravidla hrani, tuny QTE, hloupy momenty, logicky lapsy...), tebe netrapi a hra ti prijde skvela? Jinak receno, mas pocit, ze se filmova hra neda udelat lip? Protoze ja si myslim, ze da.
            • frantisek_nejezchleba
              ok, tak to beru. :) Jo, přesně takové scény mi nic neříkají. Naopak ty komorní věci mě oslovují o to víc. Ta první kapitola z dema je podle mě výborná. Osobně doufám, že ty epické scénky pak nějak překousnu, když si naplno uvědomím vztah mezi holkou a entitou. V demu mi to přišlo prvoplánové, nebo jak to nazvat. Neměl jsem z toho dobrý pocit. Ale cítil jsem potenciál, že by to mohlo být super, kdybych se s tím atypickým vztahem víc sžil.
            • michelangelo
              Ve zkratce - nebavi me hrat hru, ve ktery je uplne nepodstatny, jak ji hraju a jejiz slabej scenar ti definuje zazitek, kterej se pohybuje ode zdi ke zdi (jeho dobry/silny momenty jsou pravidelne zabijeny scenami je nasledujicimi). Tudiz, kdyby byl scenar cyhtrej a silnej, tak bych zpusob hrani urcite prekousl. Ale neni. Vyborne na me fungoval napr. moment, kdyz v noci prchas na policejni motorce lesem (atmosfera jako z Twin Peaks -super!), ale ten je pak uplne zabitej scenou na moste, ktera se, koneckoncu, jak sam rikas, nelibila ani tobe :)
            • frantisek_nejezchleba
              a ještě ke QTE: demo Beyond má laťku obtížnosti nastavenou hodně nízko. Budu brát jako velké negativum, pokud plná verze neumožní nastavení obtížnosti jako v Heavy rain. Tam jsem se nejednou nad QTE doslova zapotil. Obecně tvá kritika spíš míří do tohoto žánru her, než přímo na Beyond, nemýlím se? Když je Heavy rain tak „filmově nehratelný“, jak tady mnozí v souvislosti s žánrem píší, zkuste si vy všichni u honičky s drogovým dealerem jíst popkorn jako v kině; u zatýkání negra strkat prst do nosu; uvidíte, že brzy chcípnete.
            • frantisek_nejezchleba
              hrál jsem demo a bavilo mě až na ty epické momenty v ději (ale toto konkrétně je o vkusu; já třeba nemám rád filmy Michaela Baye, logicky tak nemohu Beyond vynášet do nebes za akční pasáže a imho trapné kecy ve stylu „Next time I kill everyone“). Co jsem chtěl říct je jen to, že Beyondu nemůžeš vyčítat to malé množství věcí, které můžeš na hře změnit. Aspoň tak jsem chápal tvé výtky (kromě toho, že ses trochu zmínil i o příběhu, jsi mluvil téměř jen o hratelnosti, není liž pravda?). Protože vyčítat té hře toto je jako vyčítat Minecraftu, že nemá příběh. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit