-
neni to tak davno, co tu naka clenka tymu tvurcu beyond two souls prohlasovala, ze pribehova hra, ktera nedovoli hraci hru dohrat je spatna hra, tak je celkem jasny, ze s touhle kryplovinou v hlave nemohlo vzniknout nic jinyho nez prusser *6*
-
-
Tak zrovna s tym vyrokom nemam problem. Trebars nedavno vydana Memoria. Adventura, s vybornym dejom, na jednom mieste umozni ("bludiskovy") gameplay usek preskocit. Pri silne pribehovych hrach by toto imho malo byt pravidlom.
-
-
hra, kde nelze prohrat (nevyhrat) neni hra, bohuzel to hypem zmasirovany mozky uz davno nechapou *6*
male mluvnice cviceni
hra
vy-hra
pro-hra
-
-
-
vy asi rozumíte hrám když dáte Beyondu two souls 5 z 10
-
Lukáš Grygar mi potvrdil nejhorší obavy; světe div se, já mám pořád chuť si hru zahrát. :) Nad recenzí jsem přemýšlel víc než nad jinýma (přeci jen je Grygar můj oblíbený autor, Cage můj oblíbený vývojář a PS3 konzolí, kterou jsem chtěl hlavně kvůli Heavy rain a Beyond) a dospěl jsem k názoru, že hra se zkrátka nepovedla.
Jedna věc mi ale v recenzi vůbec nesedí a možná i proto mám chuť si ten zážitek ohodnotit z první ruky: zmínka o ztrátě napětí v akčních scénách, kdy víme, že Jodie umřít nemůže, protože jsme viděli budoucnost, v níž žije. Buď byl Lukáš nepřipraven demem (tj. dohrál ho méně než dvakrát) a mediální masáží kolem (ale to se mi nezdá), nebo si z prstu vycucal opěru pro kritiku dějové zpřeházenosti, protože mu přišla nevkusná (ta zpřeházenost); a já tedy doufám, že zpřeházenost přijmu a bavit mě bude. -
-
Zpřeházenost tady supluje vícero postav z Heavy Rain. Nebýt toho, tak je ta hra neskutečně nudnější. Já měl hlavně problém s tím, jak moc nalajnovaný to je například oproti právě Heavy Rainu. Navíc díky zasazení a hlavní hrdince je těžší se do toho vžít. Prostě to tady pokonil .. možná kdyby se vykašlal na některý pasáže, který tý hře nic nedaly a zkrátil tím herní dobu, tak by to bylo lepší. Takhle si po víkendu, který jsem u toho strávil si toho moc nepamatuju. Některý situace doopravdy nedávají smysl + několikrát zmíněný klacky pod nohy od vývojářů, kdy si mění pravidla podle toho jak se jim to hodí.
-
-
Co jsem tak pročítal zrychleně diskuzi, tak to vypadá, že Fargoberg to nízký hodnocení jen tak nevydejchá. Třeba až se ráno probudí, tak si uvědomí, že tu celej večer dělal jen zbytečně kokota.
Huhůůů. Tu urážku jsem tak nemyslel. Prosím nereaguj(te) na mě. -
-
nemá zmysel v diskusii a na webe tvorenom z 99% Pcčkárov, čo PS3 videli cez výklad v JRC, keď im mamka kupovala zošity do školy v obchodnom dome....
-
-
Zaujímalo by ma, čo ťa ešte stále na tomto PC-čkármi zamorenom webe drží.
Už to zopárkrát vyzeralo, že tunajšie diskusie budú ochudobnené o tvoje múdra, ale nakoniec si sa vždycky zľutoval a dožičil ich i tomuto nehodnému plebsu... *7* -
Pockat , to je tak ze kdo nema PS3 precte recenzi , automaticky souhlasi a kdo ne nesouhlasi.
Mas to nejake cele pomotane, nejvyssi cas jit to dospat. *3* -
-
ako sa dá diskutovať s ľudmi čo to nehrali, vrátane teba, mínuskuju, nikdy to hrať nebudú a hodnotia podľa recenzie a youtube???
-
-
Ano, oprav mne ci se mylim , nejde spise jen o to prosazeni vlastniho nazoru "dobreho" za kazdou cenu? *7* Mimochodem pekne mineni, ja si to zahrat treba chci... minuska budou s tim se holt , nezbyva nez smirit. *3*
-
-
-
-
Nejde nereagovat, nekdo holt nedokaze pochopit ze , jsou i jine nazory a ty jeho jsou pouze jeho vlastni. Tak se snazi trollovite presevedcovat ale jak se zda o par radku nize a vlaken . Zjevne prisel nato ze proste nepresvedci , takto vzdal a odkracel. Sry za reakci ale muselo to ven .
-
-
Nemohu posoudit celou hru, protoze jsem hral jen demo, ale to me velmi nadchlo. Pravdepodobne to bude vynikajici hra, ale ne masovka pro kazdeho, nekomu sedne, nekomu nikoli. Pro me je treba herni odpad Journey, kolem ktereho spousta lidi zase jasa. Na tuhle hru se velmi tesim a recenzi se nenecham odradit.
-
-
Já to měl podobně s Fahrenheitem: demo bylo taky naprosto úžasné, projel jsem ho snad pětkrát, pokaždé jinak, a proto jsem zcela logicky taky nedůvěřoval hlasům, že ta hra není taková celá. A bohužel se ukázalo, že ty hlasy měly pravdu, druhá půlka byla fakt úplně o ničem (stejně jako Nomad Soul, kde adventurní část byla skvělá a ta střílecí příšerná- hádejte co převažovalo na konci) a jestli je Beyond, dle autora, takové celé tak potěš koště.
-
-
Pan Grygar by vůbec neměl recenzovat takovéto hry, z obsahu recenze jde vidět, že to prostě nepochopil a ani na to nemá. Za jeho recenzi by se styděl i žák základní školy. Je to fakt hrůza. A to nemyslím jen to, že se to špatně čte. Co se týká hry, tak ta má všude v hodnocení kolem 7, někde i plnej počet, a tady 5, což tedy vypovídá o kvalitách recenzenta. Objektivnější recenze je ta čtenářská.
-
Pro mě osobně je pořád nejlepší Fahreinheit. A ne jen proto že vyšel i na PC. Jinak kdo si myslí že jen Lukáš dal průměrnou známku http://www.metacritic.com/game/playstation-3/beyond-two-souls u IGN mě tak nízká známka dost zarazila.
-
-
Pravda , nejdřív jsem si říkal že to Lukáš přehnal ale pak jsem se podíval na IGN ( web kterému plně důvěřuji ) a rázem jsem věděl jak ta hra asi vypadá...
-
-
Tak už mám Beyond taky za sebou. A když nad tím tak přemýšlím, tak vidím rozporuplnost recenzí na internetu v tom, co hráč/recenzent od tohoto díla očekává. Není to klasická adventura, ale typický Cageovský interaktivní film. Jestliže k tomu člověk přistupuje s tím, že si chce užít filmový příběh, do kterého je zapojen ovládáním tlačítek a páček na konzoli, tak se mu musí tohle líbit. Naopak ten, co očekává nějakou větší interakci s okolím, logické úlohy či nějakou svobodu, ten bude na tuhle hru plivat. Rozhodně to není revoluční dílo, které se zapíše do herních dějin, svou kvalitu určitě má a pokud patříte do první zmíněné skupiny, jednoznačně doporučuju si to zahrát.
-
-
Obávám se, že celá řada recenzí (včetné té mojí) má problém právě s tím příběhem, ne s tlačítky.
-
-
Mně se zdá, že s tím má akorát problém Váš Games.cz... Hru jsem dohrál a je perfektní.
-
Mě se ten příběh naopak líbí. Pravda, nemůžu srovnávat s Heavy Rain, to jsem ještě nehrál (ale mám to připravené na stole a zítra bych chtěl začít), ale mě se ten příběh i zpracování líbí. Že je tam spousta klišé je mi celkem ukradené, mě jde o výsledný dojem a zábavu, což to splnilo beze zbytku. Kupodivu mi ani nevadilo to kouskování příběhu, ale uznávám, že pro pochopení a udržení dějové linie je potřeba to hrát skoro vkuse (což se mi podařilo). Kdybych si měl dávat větší přestávky a ztratil nit v příběhu, tak jsem z toho ztracený. Celkem i chápu, proč Cage tohle dávkování použil - díky tomu je možné střídat akčnější pasáže s těmi klidnějšími, příběhovějšími. Leč je otázkou, jak by to dopadlo, kdyby nechal příběh plynout od začátku až do konce tak, jak by to odpovídalo časové linii a nepřeskakoval. Myslím, že by to mohlo fungovat i tak. Pro mě největším záporem byly akční sekvence
(hlavně ta ve vybuchující laboratoři) , ale to už je z podstaty mé nátury, že na akci moc nejsem a preferuju spíš adventury.
-
-
-
chacha *1* to sem nečekal
-
Nevadilo by mi nízke hodnotenie imho, keby nemala recenzia faktické chyby (viď prirovnanie k HR), nerešpektovanie autorskej vízie, nespomenutie skvelej hudby a vykreslenia emócii, najlepší motion capturing v hrách doteraz spolu s LA Noire a dalšie a hlavne mi vadí, že kritéria nie sú nastavené rovnako.
Viď zlátanina AC3 alebo od rovnakého autora recenzia na Bioshock Infinite, ktorý je tiež v mnoha ohladoch príbehovou ploskulou s vykradnutím všetkého možného a pseudonábožensko filozofickou nadprirodzenou zlátaninou non plus ultras..... -
-
Hele perfektní hudba? Celou dobu se mi zdálo, že to opakuje hlavní znělku jen vždycky trochu jinak. Vykreslení emocí? Místama šílený přehánění jako kdyby herci nevěděli, že to je mocap do animace, ale jako kdyby to bylo jen zvukově. Rozdíl oproti ostatním hrám je, že je zachraňuje akce, ale tady není emoční napětí. V HR jsi se bál o syna a táhlo tě to dál. Tady jsem byl u indiánů, řešil ten nejdebi*nější příběh jejich a nic mi to nedalo. Navíc ještě musím vzpomenout naprosto "plavací" ovládání. Jestli byla autorská vize udělat z dobrýho pitche příběhu na 2 hodiny, nudnější hru na 13 hodin, tak se jim to podařilo, ale nevím proč bych hned tu vizi měl hodnotit za plnej počet bodů, když mně i většině ostatních recenzentů nesedla? Hlavně ty klacky, který Quantic Dream házej hráči pod nohy mě na tom nejvís štvali.
-