Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KORELACE NEZNAMENÁ KAUZALITU! *10*

    ..aneb další zmetek, kterýho maji korporátní média v kapse. Nakonec jako asi celou americkou vládu. Jak tady koukám na tu diskuzi, kdo neznáte, podívejte se určitě na bezvadnej komentář TotalBiscuita (český titulky).

    http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/skolni-masakry-a-nasili-ve-hrach
  • V zemi, kde se zbraně dají koupit mezi koláčema a pívem. V zemi, kde se dá maturovat ve fotbale. V zemi, kde můžete bez problému střílet na svém pozemku... Násilí střelba ve vilmech je v pohodičce, ale běda jakmile se objeví ňadro..
    Se na sto procent objeví mraky idiotů ať už opravdu slabomyslných až po ty co to dělaj z hecu či nepozornosti co se pokusí napodobit nějaky film, hrdinu, komix, hru a nebo náboženství. Je jich 300 mega a všechno mají tak dostupný.
    místo toho aby omezili a zpřísnili eden druh zboží jako sou zbraně, tak raději vymyslí studii , která by měla redukovat "téměř" spotřební trh :D
  • Ano, zakázáním sociálního chování se vyhneme naprosté většině antisociálního chování.
  • štúdia, ak sa tvorcovia štúdie dobrovoľne nevzdajú svojho času a mzdového ohodnotenia, nemôže byť objektívna. ratingové agentúry udeľovali AAA bankám pred krachom, Island a jeho ekonomické smerovanie pokladali štúdie za zdravé a dlhodobo udržateľné. Pri štúdiách a ratingoch niekto niekomu platí.
  • Abysme brzo nedopadli jak v anime Psycho-pass (kdo zná chápe) *1*
  • přesně tak. oni berou prostě svět jako my když hrajeme tycoona. stavějí stavějí, vydělávají atd.. a přeci dělají to pro budoucnost světa. kdyby to takhle nevedli, tak by se svět nerozvíel, ale stagnoval. za všechny ty prachy oni postaví další mrakodrapy, další elektrárny atd.. je to hnusný, ale bohužel budoucnost je krásná, ale zároveň odporná
  • moze to ale bohuzial spiet k nezmyselnej cenzure ktora nam moze hry ciastocne pokazit
  • to je sposobene mediami
  • Zdá se mi to nebo pošilháváš po FOX? *1*
  • Ano, je to pravděpodobný, protože potřebují uklidnit negativní vlny ve společnosti. Bidenovu řeč o násilí ve hrách si totiž nejde přeložit jinak než takto: "My si tu studii zaplatíme rádi, protože alibi se nám teď setsakramentsky hodí do toho našeho krámu. Musíme přece lidem dokázat, že imaginární násilí ve hrách je hlavní příčinou násilí ve společnosti. A až ten papír získáme, hlavně tím těm hloupým lidem zas na chvíli zalepíme huby. Hlavně ať války a zbrojení dál jedou na plný obrátky, protože tady nám jde o velký prachy, který si nemůžeme dovolit ztratit. Reálný násilí a životy vojáků jsou pro nás pouze nástrojem k dosažení vlastních cílů a držení zbraní ve společnosti a náš sociální/zdravotní systém jsou taky naprosto OK, ale hlavně ať ekonomika šlape, jak má. My se nezajímáme o ostatní (pouze na oko), ale jen o sebe a naše hlavní priority, o náš populismus a naši slávu. Hlavní je, že čas teď zas hraje pro nás..."
  • vlastik.plaminek
    Proč ne, dřív do války mohl kdokoliv, kdo prošel přes fyzičky, takže tihle magoři se jeli ventilovat do Vietnamu.
  • Každý člověk je jiný,takže na psychicky narušenou menšinu(v émerice většinu) může vyvolávat "chuť po krvi" i např.NHL hry,zatímco u jiných to nebude mít účinky žádné,a u jiných to bude dokonce "chuť po krvi" zmenšovat,jelikož se u hry vybije(na to je výborný například Dead Island).Já hraju hry už dost dlouho ,a dost často jsou to hry brutální,a ještě jsem nikoho nerozmlel v mlýnku na maso,ani jsem mu neusekl šu*ina a neubil ho jim. *1* *1* *1*
  • Tak si přečti občas životopisy těchto hromadných vrahů. Celá řada z nich byla charakterizována jako bezproblémová. Nikoho nešikanovali, učitelé ani sousedi s nimi neměli problém. Měli čistá rejstřík. Navíc tě ujišťuji (poloviny mojí rodiny jsou učitelé), že u nás většina agresivních dětí na žádná vyšetření nechodí. Dostanou poznámku, nebo dvojku z chování. U nás na základce jeden kluk rozbil holce hlavu o futro, další na spolužáka vytáhl nůž, pak také byla jedna zlomená ruka a "vybírání výpalného" od prvňáčku. Nikdo z nich k psychiatrovi nešel, protože to by museli odsouhlasit rodiče a ty nikdo k tomu nutit nemůže. Pouze dostali kázeňské tresty a ten nůže pak ještě vyšetřovala policie. A pokud někdo z nich na vyšetření byl, pak zjistili určili "diagnózu sociálně opožděný" a doporučili snížit nároky kladené na něj při studiu. U nás tyto útoky nejsou čistě proto, že to není "tradice"
  • Viki, ty mas ale pero
  • Mr.Lolendo
    Co takové koncentrační tábory s židy?! Jakmile ztratíš vůli žít a boj za svobodu už nejsi člověkem a vlastně nejsi ani živá bytost. Jsi zmetek...
  • Dosažené vzdělání i charakter osoby jsou irelevantní. O škatulkování taky nemůže být řeč, protože jde o jednotlivé jedince.
    A proč se vůbec ptáš mě, jak bych to chtěl dělat? Stačí se podívat, jak to u nás funguje. Když někdo v mládí vyšiluje, prostě je poslán na vyšetření (obvykle skrze rodiče). Pokud je objevena nějaká výrazná odchylka, je buď léčen, nebo pokud to nejde, alespoň držen pod dohledem. Tak není vůbec třeba provádět plošný screening, takže je to levné, ale přesto poměrně efektivní. Zjevně nepoměrně efektivnější a jen nepatrně dražší, než americký systém.
  • Viktor_H
    Lolendo: Úplně tvojí reakci nechápu, ale ta část o přibývání psychických nemocí je nesmysl. Diagnostika psychických problémů je relativně čerstvá záležitost. Tím chci říct, že v minulosti psychologie/psychiatrie neexistovala v dnešním smyslu slova, a nelze tudíž vůbec říci, jaký byl mentální stav společnosti. Obrovská spousta lidí trpěla celoživotními problémy (deprese, dystymie, bipolární afektivní porucha a mnoho dalších), aniž vůbec tušila, že nejde o "přirozenou" součást jejich osobnosti. A prožili tak třeba celý život. Byli označování za lenochy, za zbabělce, za pesimisty atd. Jako příklad by ti mohla stačit první světová válka - to, co se dnes označuje jako posttraumatický stresový syndrom (nejčerstvěji Irák, Afghánistán), bylo tehdy považováno za zbabělost a postižení vojáci byli nemilosrdně trestáni. Teprve po druhé světové válce se začalo formovat něco jako "vojenská" psychologie... Ne všechno je totiž tak lehce rozeznatelné jako toto: http://www.youtube.com/watch?v=SS1dO0JC2EE (od 30 sekundy)

    Pro západní svět (z hlediska humanismu) neexistovala doba, kdy by na tom byli lidé lépe než dnes. Čímž netvrdím, že dnes je to ideál.
  • Mr.Lolendo
    z psychologicko-evolučního hlediska je to fatální. Čím dál více a více bude psychologických nemocí. Pomalé a dlouhodobé nahlodávání myslí je ze všeho nejhorší a to i proto že to má nedozírné následky na potomky.
  • Uff, skoro bych ti přál zažít na vlastní kůži otroctví. To je skutečně _hodně_ odlišná zkušenost od toho, co asi osobně považuješ za nesnesitelné omezení tvojí svobody.
  • ja nemam strach z cirkve, pranurovani a stejne je moralka u mne na prvnim miste. to nema nic spolecneho se strachem, ale s rozumem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit