Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pravo drzet zbran je v usa zakotveno v ustave a krom automatickych zbrani si je muze koupit kazdy obcan usa na pockani a bez psychotestu.
  • s tou oslavou nasili nesouhlasim, ale jinak mas pravdu Viki
  • smejki
    vsadíš na to veškeré své jmění?
  • To by si předával do zdravotnictví každýho solitéra bez diplomu, nebo jak by si to chtěl škatulkovat?
  • Americké "nezávislé" studie jinými slovy znamená, co si zadavatel přeje "dokázat", to taky bude. Tudíž už dnes je jasné, jaký bude výsledek.
  • Viktor_H
    Jo, byl jsem moc zkratkovitej. Reaguju hlavně na to, že jedním z cílů té potenciální studie je přece zjistit vztah her k násilí (resp. prezentace/nahlížení na násilí ve hrách) a případně na to reagovat. A přišlo mi, že Magister Peditum je proti tezi, že ta případná reakce by mohla mít nějaký vliv (ale přece to není jen o regulování a cenzuře, ale i o společenský osvětě) . Ale teď ho čtu znova a možná jsem to jen špatně pochopil. *1*
  • Viktor_H
    Call of Duty je idealistická tendenční sra*ka, která je poplatná hernímu průmyslu v oslavování násilí.
  • Robotron3
    eeeeee: Jejdásek, seš to ty, že jo? Který vždy své názory vydával za fakta a k ostatním diskutujícím přistupoval jak k malým dětem, co nevědí nic a on jako chytrý otec jim to musel vždy všechno vysvětlovat. Ten přístup mi byl velice nesympatický a psal jsem, že na tebe nebudu reagovat, pokud jsi to ty. Rád si v diskusích vyměním s lidmi názory, ale ne s někým, kdo neví víc než ostatní, ale chová se 4x tak povýšeně.
  • smejki
    už tě chápu. glorifikování jevu srovnatelné je.

měl jsem dojem že srovnáváš vymýcení násilí a otroctví.
  • eeeee
    V egypte nebylo otroctvi odpovidajici tve jednoduche predstave o otroctvi plne predsudku. Ale otroctvi bylo bezne a rozmanite, ne vsichni otroci se meli spatne, nekteri lide prodavali do otroctvi na cas sami sebe, otroctvi kvetlo treba i u nas, slovanskych kmenu, arabu, indianu a tak dale.
  • Viktor_H
    Ty si neumíš představit společnost, v níž jsou do továren nahnáni otroci? Co přesně se tu navíc myslí otroctvím? Nakládání s tehdejšími dělníky by bylo pro dnešního člověka naprosto nemyslitelné. Ve starověkém Řecku byl otrok člověk, který z dobrého hospodaření profitoval. Spousta černochů v Americe změnu nechtěla. Přesto je dnes otrokářská společnost nemyslitelná, protože se neslučuje s představou, že jsme si jako lidé rovni (resp. měli bychom mít rovné podmínky) - a to je zásadní a rozhodně to není nic triviálního. Nebo mluvíme o práskání bičem, celodenní dřině a kůrce chleba?? O tom já nemluvím... Otroctví se nestalo pro společenství nepohodlné jen proto, že došlo k průmyslové revoluci, ale že docházelo k celospolečenskému vývoji.

Nahlížet na zrušení otroctví jen jako na akt, jehož příčinou byla ekonomická nevýhodnost, chce hodně velkou dávku cynismu...
  • Není. V Call of Duty neumírají lidé.
  • Viktor_H
    Přístup společnosti k oslavování násilí, k otroctví, k rovnoprávnosti žen etc. je podle mě společenský problém.

Přístup západního světa k otroctví není odmítavý JEN proto, že by se nedal naroubovat na současné/tehdejší hospodářství - ostatně, máme globalizaci, africké země/Blízký východ by mohli o "otrockých" podmínkách vyprávět.

Změnu v nahlížení na násilí např. ve sportu (UFC X Gladiátoři) nevidíš jako vývoj společenský?
  • Jistě, proto jsem to také dodal spíše jen jako zajímavost - tuneláři jsou všude, ne jen u nás :D.

Nápodobně a přeji hezký zbytek večera.
  • Robotron3
    Akorát teda Panem et circenses, chléb a hry, už bylo docela nejvíc i v celkovym úpadku Římské říše, ale jinak jo :)
  • Jake klickovani, jen te upozornuji na dalsi vlivy a ze to vidis moc cernobile. Opet se snazis nesmyslne porovnavat valku s kriminalitou. Ano, dnes nas media zasobuji cim dal drsnejsi podivanou i zabavou, ktera se neustale stupnuje a to prave proto, ze lide jsou k tomu cim dal tim vic apaticti a jen tak s nimi uz neco nepohne. Vubec jim nejde o odlakani pozornosti, ale o ziskani pozornosti a co nejvetsi sledovanosti. Nasili tu bylo je a bude, ale ne vzdy ve stejne forme a intenzite. O zakazech tu nikdo nemluvi, naopak se tu mluvi o jeho studii v souvoslosti se současnou popkulturou.
  • Mr.Lolendo
    Obamovi bych položil jednoduchou otázku. "K čemu v Řecku sloužily kolosea?"

Call of Duty je moderní koloseum.
  • Viktor: Ano, otroctví bylo ekonomicky výhodné, ale jen do doby, než přišla industriální revoluce a otroci přestali být touto ekonomickou výhodou.
  • Mr.Lolendo
    Nestraš nebo skončíme na píchačkách Prózia (Equilibrium)
  • smejki
    násilí je socio-ekonomický systém? jabka, hrušky, běžkařské boty.... což?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit