Přejít na výpis diskuzí
BioShock Infinite: Burial at Sea - recenze první epizody
17.12.2013 | Lukáš Grygar
108 příspěvků
-
Přihřeju si polívčičku. Také jsem sepsal recenzi. Předem varuji, že je docela dlouhá. Obecně jsem velmi potěšen. Přestřelky už nejsou jen o běhání z místa A do místa B, ale máte tu více prostoru k manévrování, jako v prvním Bioshocku. Samotné přestřelky také nejsou tak hektické, spíše více taktičtější. Zakončením Ken velmi překvapil. Herní doba není nejdelší, ale DLC mi zabralo slušné čtyři hodinky. Je to kompletně nové prostředí, takže se to dá opodstatnit.
-
-
Co mě potěšilo anebo se mi to možná zdálo je menší odolnost hráče i NPC.
Ale to vyvrací to taktiku. Střelíš ho do hlavy a chcípne na ránu. Tam není moc co taktizovat. Díky menší odolnosti a přesným zbraním to jde lehce. Navíc máš výběr ze všech zbraní. -
-
Me se zdalo ze celkove je i Infinite tezsi, jenze tady to beztak postrada tak nejak smysl kdyz vlastne defakto jen clovek se "respawne"... da se rict ze mi to trochu vadilo tenhle styl uz v 1 Bioshocku tam to bylo ale stylovejsi v te kabince.
-
-
Mě se více líbí oživení od Elizabeth. Ty kabinky tam byly všude a mohl se v nich oživit snad kdokoliv chtěl. Ale používal to jen hlavní hrdina a to je divné a nedává to smysl.
-
-
Ale dává, ve hře je to vysvětleno.
-
-
-
Hrál jsem na hard a žádné snížené odolnosti jsem si nevšiml.
-
-
-
Musím říct jedno, jak Columbia v oblacích, tak Rapture v dobách největší slávy bych rád vyrůstal - tedy spíš Columbii, tam bylo slunce. V Bioshock Infinite mě vlastně neuvěřitelně štvalo, že ničím něco tak krásného. Ty dva černý po kterých se házelo míčkem na začátku hry, a kde vás "odhalí" tamní policie jako narušitele dle prorotctví, bych klidně poslal na zem a dal jim na cestu melouna a kuře. :) Taková škoda. Vize Andrew Ryana vlastně zničila obdoba chorobných vizí lidí, které u nás "reprezentoval"třeba loutka Havel, případný nějaký podobný fašoun. http://www.youtube.com/watch?v=oG25S51qJQQ
http://www.youtube.com/watch?v=oG25S51qJQQ *14* -
-
Napráskal jsem tě.
-
-
tak to na sebe můžeš být hrdý
-
-
http://youtu.be/oPVrl4-IrCU?t=9s
-
Jsem.
-
-
-
Proboha, uz se zacina politika sr*t i sem. Clovek uz aby fakt cetl jenom knihy bez toho, aby mu porad neomachaval cenich v politice nasi zeme.
Pokud jenom trolis tak fajn.
Pokud ses vazne tak hloupej, tak je mi te docela lito. -
-
Začal s tím Lukáš Grygar v recenzi s narážkou na SSO. Ostatně, nečil se, ale příběh Bioshocků je politikou a politickou satirou protkán jako žádná jiná hra.
-
-
To je, ale ten člověk nademnou si to asi vzal za vzor...
-
-
-
-
Takhle: Bioshock Infinite není špatná hra, ale spíše na jedno zahrání, zatímco Bioshock I si člověk rád zahraje i s odstupem času kvůli příběhu a hlavně perfektnímu prostředí. Je fakt, že Columbia nefugnuje tak jako Rapture, jelikož ta dystopická atmoška tam prostě není, tak se snažili udělat jakousi náboženskou sektu v oblacích, ale to nepříliš fungovalo. Problém je, že na nebi již operuje jedna vesmírná loď, na němž se odehrává asi nejzajímavější příběh ze všech Shocků, co kdy vyšly.
Co se týče DLC - snaží se propojit Rapture s Columbií (viz závěr Infinite), ale zůstává to trochu na půli cesty - koneckonců, v DLC jsou asi dva questy, jež jsme již mohli dělat v Infinite. Celé to trvá dohrát asi hodinku a půl, což za poptávanou cenu je docela síla. Pro skalní fandy snad.. -
-
No vidíš a já Infinite dohrál třikrát a pokaždé mě bavil ještě víc. Každému prostě sedne trochu něco jiného.
-
-
tak ona to vůbec není špatná hra, ale ze série asi nejslabší (někdo by řekl Bioshock II, ale tak to zrovna mě baví plus samozřejmě Minerva's Den. Každopádně v porovnání se současnejma FPS je to pořád velice slušný.
-
-
Ty jsi ředitel které firmy, že tak přesně víš, co se nepovedlo a co nefungovalo? Ty kecko *1*
-
-
To už je bída s nouzí, když autor musí pro vtip (?) do politiky i u recenze pc hry.
-
-
Náhodou... celkem trefný *1*. Svobodní jsou na tom podobně jako komunisti... mají úžasnou teorii, která v reálu nikdy fungovat nebude, protože lidi ;).
-
-
To by měl mistr psát politické komentáře. Je vidět, že profesionalita zde není. Je jedlo koho kdo volí ale dávat politické texty a narážky do recenze na hru je zoufalost. Hlavně, že se diskuzím na téma politika zde snaží vyhýbat.
Navíc špatným přirovnáním. Kdyby to přirovnal k Hitlorově Germanii apod, tak to bylo více pravdivé protože to se skutečně dělo a bylo jasné, že to takt chce.
Asi neznalost anebo deb*lita. -
-
Jsi natvrdly? To prirovnani sedi a neni politicke, proste odkaz na libertarianismus...
-
-
-
-
No konecne recenze a ja si muzu hru koupit. Jsem totiz nesvepravny d*ment a tak je pro mne recenze po takovy dobe od releasu velice uzitecna...
-
Bioshock Infinite - hra s najlepsou atmosferou v sucasnom FPS zanri ! Problem som mal ale s exteriermi - boli sice nadherne ale chybala mi tam strasidelna atmosfera Bioshockovych interierov. Pokial Burial at Sea bude skor o tych interieroch, tesim sa ako male decko !!!!
-
-
On má Infinte nějakou atmosféru? Že jsem si nevšiml.
-
Burial je jen o interiérech:). Otázka je, jestli není lepší si rovnou zahrát Rapture v původních hrách:)
-
-
Co si budem, 1,5 - 2 hodiny herní doby působí prostě jako špatný vtip. Proč to vůbec dělili na epizody mi zůstává záhadou.
-
-
Bys čekal rok na 4 hodiny, takle pul roku na 2 *1*
-
-
Lukáši, bude videorecenze?
-
-
Ne, u takhle malýho DLC není důvod.
-
-
Díky za info.
Bude v dohledné době nějaká jiná videorecenze z tvé produkce? -
-
Bude.
-
-
Už aby to bylo. Videorecenze a mluvený slovo jsou tvoje silná stránka, psaní moc ne.
-
-
No určitě patří mezi to nejlepší, ale je lepší videorecenzent.
-
lukas je naopak nejlip pisici cesky autor... vsiml jsem si ho pred lety v levelu a i kdyz s nim nekdy nesouhlasim, ma texty bezkonkurencni
-
-
-
-
-
-
Bylo to sice kratke, no rozjezd byl ponekud opatrnejsi... ale 7 kdyz bych se zabyval pouze cislovkou (coz je blbost) Jenze kdyz jsem hral, tak pac to je Bioshock ja bych osobne dal 8/10. Uz jen proto ze to je prijemne "rozjezdni" DLC, treba se jedna jen o to ze Bioshock jsem mel rad a 8 znamena ze ocekavam ze si zachova tu svoji hodnotu a bude se lepsit.
Kdyz Infinite celkove mi prislo v leccems horsi... Tezko rict a jestli hodnotit uz po 1epizode ale chapu je to jak z Wolfem ,WD a dalsimi epizodnimi tituly. Znamku si asi kazdy udeli sam...
tady je to otazka jak kdo moc ma rad Bioshock a ceka ze to bude dobre a jen lepsi. (Recenzi jsem necetl) Takze jakoby individualni jest kazdeho hodnoceni.
I kdyby se dalo rict ze to neni nic extra, kdo nehral tim by nic nezkazil... hmm -
Bioshock je asi ta největší hypovaná letošní kookotina. Tak nudnou hru jsem letos nehrál
-
-
Jasny na 1dil to nema ale i takto nebylo tak zle rozhodne lepsi nez 2hej neslanej dil.
Ja vim Haters gonna hate! -
-
No příběhem možná Infinite lepší je než dvojka, tím podstatným - hraním - je dvojka o několik úrovní výš, jednička tak o věžák.
-
-
Aneb typický čech: "co je jinak než jsem zvyklí je špatně!!"
-
-
typický otaku - co je jinak je dobře i kdyby to bylo horší. Co to je za koncept? Kdyby tam pobíhala typka bez brnění co hází munici tak být nepřítelem jí prostě rozstřílím na hadry a její krásný voči mě prostě nezastaví tak jí prostě udělají nesmrtelnou, cool *7*
-
-
Oni ji neudělali nesmrtelnou, oni ji udělali neviditelnou. Problém je, že kdyby byla elizabeth zabitelná, tak ta hra nepujde dohrát. Nikdy se ti nepodaří ochránit ji před 15 lidmi, kteří po ní střílejí z pušek. Musela by být strašně odolná a to by ve výsledku působilo mnohem blbeji, nez její neviditelnost. Elizabeth permanentně dostává jednu kulku za druhou a pořád a pořád.
-
-
-
-
-