Přejít na výpis diskuzí
BioWare přiznali, že hráče SW: TOR podcenili
6.6.2012 | Adam Homola
146 příspěvků
-
To že hráči prošli hrou rychle a oni to nečekali je ale neomlouvá. Pokud se někdo rozhodne vstoupit v dnešní době na velmi vratký trh s MMORPG, tak se musí na spoustu věcí připravit.
Největší problém je kolikrát uspěchaný vývoj a oprava chyb až za "běhu". Všichni totiž vidí v MMO velkej peněžní potenciál a jako by mi přišlo že je už nic jiného nezajímá.
Proč to třeba nemůže fungovat jako ve World of Tanks? Tam si za skutečné peníze vlastně jen urychlíte postup na silnější třídy, ale pokud platit nechcete, tak vás to v podstatě nijak neomezuje a máte přístup k celému vozovému parku (vyjma premiových tanků, které jsou stejně jen na vydělávání). V tomhle je přístup WarGaming "nechceš/neplať" naprosto bezkonkurenční a hlavně férový (!!!).
U The Elder Scrolls Online je podobná budoucnost (napřed euforie, pak odliv) opět velice pravděpodobná... -
-
Ad WarGaming. Zo zaciatku to tak naozaj bolo premium ucet ti len zvacsoval vynosy a premium tanky neboli silne ale mali zvysene vynosy. Ale prichodom Type-59 to docela dost pokaslali. Nakolko je to best TierVIII medium v hre. Uplne bezkonkurencne.
Ale inac ano zadara, hras si kolko chces bez platenia si kludne uzivas aj CW, companies, platoon, proste takto ma vyzerat free2play model (podobne ako LoL). -
Eh, no WoTko jsem hrál už od nějaký closed bety a ta hra se vážne dost změnila... Ze začátku to bylo zaplať jestli chceš a teď je to zaplať jestli chceš jezdit s něčím jiným naž s popelnicí. Krásný příklad pay to win. Máš pravdu, že to šíleně odflákli, na to kolik to všechno stálo. (Jen ty nádherný rendery museli stát tolik co nějaký béčkový titul),
-
Jo, koncepčně to bylo celé špatně.
Bioware si asi mysleli, že to hráči budou hrát 2-4 hoďky denně a že jim hra tím pádem vydrží. A ono to na papíře zní dobře - hráči budou spokojení a budou hrát dlouho a tím pádem platit víc měsíčních poplatků.
Jenže tak MMO nefungují. Za tři hoďky Dragon Age denně taky nikdo nemusel platit... a neplatil by...
(A to ani neberu v potaz ostatní problémy hry jako otřesnej engine, problémové patche atd.) -
World of Tanks je typická "pay to win" hra, takže díky, nechci
-
-
šmajdal: Tak to může napsat jen ten kdo to buď nehrál, nebo ten kdo to vůbec neumí...
I hráč s goldovou municí tě neohrozí, když neví kam střelit...
Nikdy sem jim nedal ani korunu a přitom ani nespočítám kolikrát jsem rozhodnul bitvu... -
není pravda, obvykle jsou v takových hrách z nějakého neznámého důvodu lepší ti co nic neplatí
sám mam s F2P hrama spoustu zkušenosti a dají se hrát naprosto v pohodě bez placení snad jen kromě aoe online
-
-
-
vždyť je tu MMORPG jak máku. Kdo to má navíc čas pořád hrát - skupina hráčů těchto her je omezená a když uděláte nové, lidi to vyzkouší a jdou o dům dál.
Dříve (ještě před FB) jsem hrál něco podobného - jen přes web. A je to jen žrout času.
Teď hraju už jen singl a na mulťák mám rychlý hry typu Starcraft2 / TeamFortress. A jsem spokojený.
Do Warhammeru se mi nedařilo zaregistrovat a EVE jsem zkoušel jen dva měsíce. -
http://www.swtor.com/blog/character-transfer-server-populations-and-you
Od 12.6. je k dispozici server transfer btw... -
-
Ano je, ale placený. Kdyby dali free migrace nebo raději sloučili servery, které mají nízkou populaci, udělali by lépe. Ano, na veřejnosti to bude házet špatný signál, když budou slučovat servery, ale bude to dobře pro hráče. Otázkou co jim je bližší. Jestli hráči či jejich image.
-
-
Prekoná niekedy niečo WoWko? Kedysi som dúfal, že áno ale teraz si už začínam myslieť, že Blizzardi ani netušili svojho času, že možno vytvorili niečo čo sa už nikomu nepodarí. O príčinách môžme polemizovať ale treba si uvedomiť, že nech je každé nové MMO akokoľvek kvalitná hra, WoWko viaže 10 miliónov ľudí.
-
-
Proč něco musí překonat wowko? Lidi co to hrajou to baví a pokud ho něco překoná tak to nebude ani inovativní ani nějak zajímavé. Takže já o hru která překoná wowko moc zájem nemám.
-
-
tak je jasny že komunita wowka se presune jen k dalsimu mainstreamu, ale proč by ten mainstream nemohl byt inovativni a zajimavy to nechápu
-
-
Podle mě to je dost nepravděpodobné. Když je něco zajímavé a inovativní tak to není mainstream protože ta zajímavost a inovace se části lidem nebude líbít a tím pádem už to nebude tolik lidí hrát. Ale třeba něco takového bude, možné je všechno.
-
-
přesně :) Pokud to bude inovativní, budeš tam muset zapojit mozek, budeš tam moct něco postavit, ale taky o to přijít.. nebo nedejbože když tam chcípneš přijdeš o expa tak jako za starejch časů.. tak to bude sice může být pro old-school hráče pecka, ale na pipíky z wowka to bude moc drsný..
-
takže myslíš že wowko prekona jen další klon wowka? tim si nejsem tak uplne jisty, podle me komunita chce zmenu
-
-
Doufejme. Já sem pesimista v tomhle. Třeba budu v budoucnu příjemně překvapený.
-
-
-
-
-
-
Este posledna perla.
Hra nebude zaplatena nikdy, pretoze je stale vlastne vo vyvoji.
Toto som pocul od viacerych ludi, ktory to vyslovili nahlas. Su nazoru, ze EA nepovadali skutocnu sumu na vyvoj tejto hry a ktomu este 1/3 zisku ide Lucas Art. Okrem ineho berte do uvahy ze museli za licenciu na svet STAR WARS platit. -
-
hra stála něco mezi 100-300 mega, nikdo to neví přesně.
-
Kdyby se to nevyplatilo tak takové hry nikdo nedělá. Oni je dělají jenom proto že se jim to vrátí. Kdyby se jim to nevyplatilo tak je buď nedělají nebo by i inovovali.
-
Keby to nebolo ziskove a nemalo ziadnu nadej na zisk, tak by to ani nevydali, troska pouzi hlavicku, sukromne spolocnosti nie su charita a toboz nie EA...asi je to sucast taktiky, ako nalakat dalsich hracov...Hrajte to, lebo skrachujeme, fnuk fnuk *13* *13*
-
Osobně nevěřím, že se jim celkové náklady vrátily. Ani náhodou.
-
-
aha, takze ja, ktery jsem vysolil za sberatelku tisice jsem hrat nemohl, protoze mi to nevzalo kartu (kvuli vasi interni chybe), a kdejaky free se ted do hry dostane i bez zaplaceni, vyborne bioware, je videt , ze si platicih zakazniku vazite.. jdete do p.dele!
-
-
Ty si jouda *5* *1*
To prakticky nikomu nebralo. Řešení nastalo až s paypal a placení přes něj.
-
-
Dal jsem si free trial. Hrálo se to velice příjemně, ale rozhodně sem si nepřišel, jako že hraju MMO. Spíš jako SP s tím, že občas mám chuť si dát dungy v MP.
Každopádně, asi ano, něco nevyšlo. Nebo spíš lépe řečeno vyšlo. Část na tom asi bude mít zásluhu Diablo 3 a ono WoWko "stagnující" na 10m hráčích. Alespoň tak soudím podle názorů hráčů, které jsem za poslední cca 2 roky potkal. -
-
To je ten problém .... nepřipadal sis jako že hraješ MMO a přitom po tobě chcou 15€/měs .... tad někde vydím ten zádrhel.
-
-
Nemyslim si ze tohle je hlavni problem - 15 E tj opravdu nic,to utratim za jeden vecer na pivku..Hra se hraje velmi dobre tak do 30. lvl - pribehove linie jsou tahounem u vsech postav co jsem zkousel,tak od lvl 35 nastava problem ze se vsechno strasne tahne,ubyva lidi na planetach,i na fp..Mno a od 45+ lvl hrajes vpodstate sam:I skoro nemozne je najit skupinu na normalni questy.No a na 50 lvl fakt neni mnoho co delat,ale timhle trpi mnoho podobnych her..+ Diablo III zacalo hrat mnoho hracu TORu..Pockam na dalsi patch 1.3 pak uvidim
-
-
To je pravda ... já za to 4dny chodím na obědy. Ale nejde o to kolik, ale o to že si připadáš jako v singlu a chcou od tebe prachy. Na tom je podle mě něco špatně ne? V MMO by sis měl připadat jako v MMO protože singl si můžu zahrát bez poplatků.
-
Pro me to problem bylo, 1100 plus mesicni poplatky za skoro singl, protoze jsme hrali 3 co se zname a svet byl mrtvej. U takovych Dungeon Def nebo Borderlands jsme se bavili 100x vic a to nikdo nechtel zadny poplatky.
-
-
-
-
Bez Ringwraighta a Trola je to parádní.. :P
-
-
Ringwraighta je škoda
-
Ale pořád se najdou jelita jako ty, kteří je musí zase vytahovat... tak buď rád, že jsou pryč, ale nehoň si tady nad tím.
-
-
*7* Ale ok asi máš pravdu - pozitivní příspěvky do diskuze nepatří...
-
-
A co to má co dělat se SWTOR?
Jo, chápu, ty jsi z Trolla tekl a když je pryč tak se cítíš jako king... ale who the fuck cares?
Těm dvoum šlo jen o pozornost a tu jim ty teď dáváš i posmrtně. Nebo se spíš snažíš vykoupat v posledních zbytcích zájmu, co o ně někdo má. -
-
Hlavně to chce klídek, nevím proč tak agresivně... Smysl to má, protože samotná diskuze už je čitelnější... Tekl netkl - faktem bylo to, že mnohdy jsem diskuzi ani nečetl jak tu bylo zaspamovano (a já nehodlám v tom já pokračovat - jsem si teď uvědomil) a přitom SWtor je hra o které jsem se rád něco dozvěděl neoficiálně ... Máš pravdu, že vytahovat je trošku z cesty, ale na druhou je to značný +, které je třeba ocenit.
-
-
Nesouhlasem se "společnou" pravdou myslíš ty věčné řeči, že se doufá, že bude v té či oné hře záchod? *1*
-
Tak třikrát hurá!
Konečně nikdo nebude nesouhlasit se společnou pravdou. *5*
-
-
-
-
-
-
Ked bola beta najprv ma to zaujalo, ale som rad, ze som pockal.
Moj postreh po bete v P v E videa:
Ked som videl raidi z videa pripadalo mi, ze kazda schopnost charakteru akoby nemalo vyznam. Akoby tam protivnici boli len na mlatenie. Moze to byt len pocit, mozem sa mylit, ale aj samotne schopnosti bosov mi pripadali akoby na efekt. (Je to len podtreh z videa berte s rezervou)
Postreh 2: Po skonceni bety som mal pocit, ze hra je len jedno velke rozpravanie.
Postreh fora: Zda sa, ze vyvojari akosi nezapracovali na zasadnych veciach, ktore tam mali byt (resp. ich az teraz idu zaviest, co je fakt cudne).
Mnoho krat som cital vety z ktorych vypliva toto:
Dali ste na to stovky a stovky milionov na vyvoj hry a podla toho to malo aj vizerat. -
Ty vole to sou sran ce. Oni proste nepriznaj ze udelali sr a c ku. Oni to nakonec jeste zaonacej jako ze ta hra bylo moc dobra a proto ji lidi hrali moc dlouho a dostali se rychla na max lvl. Do p i c i to, je drzost a nebo zabednenost. 6 hodin je podle me uplne normlani u MMOPRG a lidi co je hrajou jako konicek. Ta hra je proste spatna a to je cely.