Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zasvětil by mě někdo do her Ultimy, nějak jsem se k ní nedostal a každý o ní tak básní
    • I need more pixels.
      Red bastard means grey screen,
      I lost precious pixels.
      Leetest murderer.
      Parent's basement smells bad,
      am so very lonely.
      I love healing friends. Must cut how many bandages?
      Era accuracy!
      Finally placed keep,
      Chumbucket can't steal this now. Where are precious loots?!
      • 面對美日兩國就領海主權問題咄咄進逼,中國官媒昨晚高調曝光,解放軍分別在東海、南海舉行大規模海陸空大演習,引發外界關注。據了解,東海實彈演習昨天開始,出動東海艦隊數十艘艦艇,包括登陸艦、導彈護衛艦和驅逐艦等及十多架戰機,組成大型海空編隊進行實彈攻防演習。

世界新聞網-北美華文新聞、華商資訊 - 威懾美日 新型戰艦 東海亮劍
        • Cahir
          Nechápu, proč máš mínusy. Já osobně tvůj příspěvek shledávám nejen vtipným, ale hlavně velice trefným. +1

Hypotetická: Myslíte, že kdyby nám pořád vládli komouši a v čele stál idealizovaný Sovětský svaz ovládající svou pokrokovostí kulturní online svět, bylo by cool zasír*t česká fóra azbukou? Alternative future!
          • Můj příspěvek je jen reakcí na to, že má někdo pořád nutkání dávat cizojazyčné příspěvky na česká fora (Svk nevadí). Já bych takové příspěvky, kdybych byl admin fora, okamžitě mazal. To se bohužel neděje. Asi budu psát už jen čínsky. *3*
            • Zayl,
              proč mi SVK nevadí? Mám Slováky rád a mám rád jejich jazyk, který je pro nás velmi srozumitelný.
              Proč mi vadí angličtina? Já anglicky umím na docela slušné úrovni a přesto mi to vadí. Příspěvku na foru by měl rozumět každý a když ne, je to špatně. Používáme jazyk proto, abychom si něco sdělili. Pokud ale někdo používá takovou formu jazyku, že něco sděluje jen omezené skupině lidí, vypadá to tak nějak divně až elitářsky - čumte, já tu píšu anglicky - můj příspěvek je jen pro ty, co umí anglicky! Ale proč něco takového na veřejném českém foru??? Chápu ještě to, když někdo na forum zkopíruje třeba popis hry, patche apod. a nechce se mu to překládat. Ale proč si psát prosté příspěvky v cizím jazyce? K čemu to je? K ničemu! Stejně tak k ničemu je můj příspěvek v čínštině...
            • ANgličtina se učí a rozhodně se ji neučí každý, Slovenštině rozumíme už přirozeně z blízkosti našich jazyků. O žádný hranice nejde, hranico jedna.
            • Zayl
              Proč ti SVK nevadí? Furt to je cizí jazyk. A pokud je tvůj argument že mu rozumí víc lidí, tak to samé lze říct o angličtině vs to cos použil ty (ne, nechce se mi hledat co za asijskou hatmatilku to je). Otázka je kde položíš hranici.
            • smejki
              Semper fidelis
          • Ne, cool musí být země, z které pochází novinky z oblasti mody, pořádný káry a podobně. To Sovětskej Svaz nebyl, proto aj tenkrát víc lidi koukali na západ. Takže by naopak západ letěl ještě víc. :D I když by to asi bylo na netu víc cenzurovaný, viz Čína
    • Ultima online je Sandbox rpg muzes se stat obycejnym rybarem tesarem valecnikem proste tim cim si chtel v tom svete bejt zoldakem kterej nasadi svou kuzi pouze za poradnej zlatak nebo hrdinou kterej bude hlidat kopace zadarmo x) mohl si kreslit mapy stopovat a ochocovat zvirata postavit si domecek pripadne se nastehovat do pronajmu hodne zalezi na jakem serveru bysi chtel hrat no o hre bych toho mohl napsat hodne ale myslim ze lepsi bude dat primo odkaz na nejakej server http://www.manawydan.cz/ http://www.andaria.cz/ http://www.darkparadise.cz/
      • ASi bych ještě upozornil www.endor.cz, podle mě nejpropracovanější server u nás (zkoušel jsem všechny)...
        • na doporučení jsem dnes zkusit tento server, ještě jsem tam teda lidi nepotkal :), ale zatím dobrý
        • na ten jsem zapomnel http://www.youtube.com/watch?v=7EvdTUVg4dY&feature=relmfu :)
    • Starý ultra hardcore RPG.

Teď o nich všichni básní, včetně tech, co o nich jen slyšeli a chcou vypadat znale.

Pokud máš zájem, tak si můžeš prakticky za nic koupit některý díl na GoGu.
  • btw ten EA model play for free je hnus maji ho v Bf online nebo jak se to jmenuje, v NFS world a v BF heroes, kupujete tam itemy, které vydrží jen nějakou dobu a aby jste si jima vydělali na prodloužení by jste tam museli hrát snad nonstop
  • Můžou mi zdejší redaktoři vysvětlit, co přesně jim vadí na F2P modelu. Všiml jsem si, že o tomto modelu automaticky píšou v negativním nádechu. Díky.
    Jsou tu dvě základní možnosti:
    1. Koupíte si hru a pak ještě platíte každý měsíc poplatky.
    2. Koupíte si hru (případně jen stáhnete klienta) a pak hrajete zdarma určitý obsah - tedy bez nutnosti platit každý měsíc peníze.
    Já znám asi jen dobré ukázky F2P, protože stále nechápu, proč lidi tenhle model tak odsuzují.
    • Cahir
      Hoši, shrňme to prostě tak, že F2P je v pohodě, dokud z toho není P2W. A já jsem přesvědčen, že první nemusí implikovat druhé.
      • asi tak.. *3*
    • Zkusím to rozebrat:
      1. Hra je v základu zadara - člověk si vytvoří vědomí, že za ni prostě nebude platit.
      2. Ale uvědomí si, že ve hře budou lidi s lepším equipem, rychlejším expením atd. To ho znechutí, protože někdo bude lepší bez námahy.
      3. Chce tedy hrát zadara, ale nemůže se pak rovnat jiným -> už hrát nechce.

Přitom realita je taková, že cena toho, aby jsi se dostal mezi ty"lepší" je mnohdy mnohem nižší než pořízení normálního MMO + měsíční poplatky.

Chce to je najít MMO s aspoň trochu fér cash shopem... a ty existují. Projděte si episody MMO Grindera - ten hodnotí nezaujatě F2P MMO - a často se dozvíte, že cash shop ani není ke hraní potřeba, či jen minimálně (třeba platba ve výši jednoho měsíčního poplatku jinde). A už jsou i F2P MMO se super hratelností i dobrou grafikou, třeba Vindictus.

Prostě nechuť k F2P je zažitý přežitek z dob, kdy se F2P hry otřesně hrály, otřesně vypadaly a hnusně obíraly lidi. Ale časy se mění.
      • Vidím to jinak - příklad LOTRO:
        Chci si zkusit hru a nechci platit za něco, co nemám ozkoušené. Tak si prostě stáhnu klienta a hraju. Na hraní mám dost času - nejsem omezen levelem, mohu se podívat všude, nejsou zde větší omezení ve výběru ras a herních tříd. Získám dost času. V jistém okamžiku je na čase si vybrat - zůstat F2P s jistými logickými omezeními a nebo platit měsíční poplatky a nemít žádná omezení.
        F2P model má jasné a nezpochybnitelné výhody, které nevidí jen slepí hráči. U F2P je přeci často zachován model měsíčních poplatků, takže si hráč může vybrat: hrát s mírními omezeními ale zdarma X platit poplatky a hrát bez omezení.
        Co je na tomhle proboha špatného?????????? Vždyť hráči získávají příležitost si vše ozkoušet a to bez rizika!!!!!!
        A s prominutím jděte někam s některými asijskými paskvily - ty by se v Evropě snad ani neměli prodávat a hrát.
        • Asijské paskvily?
          Sám tady zbrojíš proti těm, co slepě odsuzují F2P.
          A přitom sám děláš to stejné, ale s jinou kategorií, s asijskými MMO... ale tak trochu pokrytci jsme tady asi všichni, co se dá dělat...

Ale tvůj příklad s LOTRO je dobrý a souhlasím s ním. *3*
          • Doporučuji lépe číst:
            "...některými asijskými paskvily."
            Slovo NĚKTERÝMI tu není jen tak pro mé potěšení.
            Je prostě FAKT, že některá asijská MMO vzala model F2P a naprosto ho zničila a udělal z něj jednoznačný P2W model. *3*
            • Ok.
    • Protože většinou vede vývjáře k tomu, že do obchodů rvou Krutopřísný meč destrukce andělské moci démoního žívlu +1333333333337 dmg, popřípadě itemy na zvednutí exp ratu apod.
      Pokud jsou to převážně věci pro upravu vzhledu, jako v GW2, a nebo buffy na, například, +10% expů na další hodinu, jako taky v GW2 (což si podle mě ne každý koupí, přece jen se jedná o hodinu) či barvičky na brnění, tak to zase tak moc nevadí.
      Problém je, že je to u většiny těchhle menších a slabších her ten první případ, který zvýhodňuje hráče na základě toho, kolik mají v realitě peněz a kolik si zaplatí.
      • Pleteš si model F2P a P2W (pay to win). Já tu píšu o F2P.
        Podívej, model F2P má jasné klady a pro objektivní pohled by si neměl brát ty najhorší F2P (která už ani nejsou F2P) a udělat z nich model pro všechna F2P. Já měl štěstí a viděl jsem celkem dobrá F2P.
        F2P model je podle mě prostě jednoznačně správnou cestou - jen musí dodržovat určitá logická pravidla. To že někteří dělají místo F2P model P2W, je prostě špatně.
        Holt každý model má svoje klady a zápory. Já odmítám model měsíčních pravidelných poplatků, protože se nechci zavazovat, že strávím měsíčně ve hře nějaký čas, aby se mi ten poplatek vyplatil. Přijde mi také nefér, že jednou nezaplatím a už se prostě na své postavy nepodívám. Jinak řečeno, nejspíše si řada hráčů vůbec neuvědomuje zápory měsíčních poplatků a nebo prostě mají tolik peněz, že klidně vyhodí měsíčně 2-3 stovky.
      • A tady je přesně ten případ zažitých představ ze starších F2P MMO, jak to zmiňuju níže. *3*

Ale ono změnit své staromilské přesvědčení chce námahu... radši mě umínuskujte a myslete si dál to svoje. *3*
      • A hry jsou nejakej komunismus? Kde vsichni musime mit stejne kulove? Mam vic penez tak si muzu vic dovolit. Tsky si nekupuju k obedu rohlik s gothajem, protoze nejakej nemakacenko na vic nema.
        • Hairy_Ass
          Můžeš si snad ve fotbale postavit 22 hráčů na hřiště protože jsi bohatší klub? *7*
          • Ne, ale můžeš tam postavit lepší hráče. *3*
            • Alex81
              Hairy_Ass: možná v lízátkovém světě kde všichni bydlí v domečkách ze žvejkaček, je soutěžení o schopnostech v reálném světě je to o penězích.
            • Hrani by melo byt o zabave a pokud nekoho bavi koupit si mec, ktery nekdo jiny muze ziskat herni cinnosti, tak proc ne?
            • Hairy_Ass
              Je pravda, že moderní fotbal fair play hry není zrovna dobrý příklad, ale základním kamenem všech her je nějaká rovná šance na vítězství všech hráčů. Tím, že se do toho začnou míchat majetkové poměry, se této rovné šanci zrovna naproti dvakrát nejde. Hraní by mělo být o schopnostech ne o peněžence. *4*
        • protoze kdyz s nekym budes hrat sachy, tak se ti taky nebude libit, ze si dokoupil moznost pokazde tahnout 2x, ty ,,komunisme,,
  • Nevěděl jsem že jsem fanoušek Bioware... Hmm kolik her jsem taky od nich dohrál že *7*
  • mam v ultime odohrane 500+ hodin cisteo casu na kelevar.cz, ale priznam sa nevem ci by som to este hral... je to zvlastna hra ... ako noobikovi prisiel raz ku mne dobrosrdecny hrdina a ukul mi krasny armor aby som nezdochinal na cintorine. Moj pocit bol nadherny, su tu good peoplea uzival som si hru. Ale ako som neskor zistil, ze chodiacich hrdinov vs PK je tam znacne podhodnoteny, pri 115 vylootovani mojej mrtvoly nenasytnym PK som myslel ze zinfarktujem. Preto som dobivanie cintorina opustil a venoval som sa vyhradne Tazbe a BS. Korunu tomu dal vykradnuty dom cez exploit a GM s tym samozrejme nic nerobilo..od vtedy ma tam uz nik nevidel. Ale boli to pekne chvyle :-) ale zrut casu jak svina
  • Cahir
    NEEERD RAAGE!

Kdybyste alespoň měli nějaký pořádný info, na kterým by se ona kritika mohla zakládat...
    • Jsou Prázdniny Cahire.... U něčeho se lidi musejí jednou za čas rozrušit.. Proč si do něčeho nekopnout? *1*

Hlavně že Bioware nemá úctu *2*
      • Bioware da best! *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit