Přejít na výpis diskuzí
Blizzard odškodní korejské hráče za potíže s Diablo III
21.6.2012 | Petr Poláček
171 příspěvků
-
Určitě na to spousta her hřeší, ale uvést do provozu D3 muselo bejt po technický stránce naprostý peklo, i když měl blizz už zkušenosti z WoWu (hudba z úvodní obrazovky se vám opravdu vžila do paměti, ještě že byla fakt dobrá :) ). Tenhle zákon je docela pitomost, to je jako chtít po jakýmkoliv jinym servisu, například po nově otevřené hospodě, aby tam všechno fungovalo od prvního dne dokonale. A u softwaru (speciálně u her, kde se jede na maximální optimalizaci, nikoliv krásnej robustní kód) je tahle fáze "betatestu" veřejností po zakoupení téměř nevyhnutelná. Řešení jsou 2:
1. Nevydávat patche. Patch je přiznáním nedokonalosti, takže se místo nich řekne, že hra má fungovat přesně tak, jak má.
2. Free to play.
... -
-
Ale návštěva ve špatné hospodě tě stojí pouze jedno zteplalé pivo, můžeš kdykoliv odejít.. Kdybych dal litr za něco, co nefunguje, byl bych pěkně dožraný.
-
K těm hospodám :o) zajít si do nově otevřený hospody a dát si tam pivko, zaplatil za půlitřík a dostat decku s tím, že jednou se přístup hospody spraví (samozřejmě bez možnosti reklamace a nebo s možností, že každej další den dolejou decku :o) . Nevím, ale do takový knajpy bych znovu nevlez a narozdíl od sw je to omezeno zákonem, takže ten příklad je dokonale scestnej :D
-
-
Ne, není zcestnej. Ty si ho jen nepochopil a místo toho sis ho upravil podle svého tak, aby zcestně vypadal. Nice troll.
-
-
Mně zase jako troling přijde přijímání a obhajování nefunkčního softwaru. Když si koupím jako bezpečnostní software na rozpoznávání obličejů z kamerového systému, kde bude na krabici napsáno "rozpozná obličeje, oznámí emailem neidentifikovaný obličej, automaticky si bude mapovat obličeje s přiloženým dokladem" a v softwaru bude nefunkční odesílaní mailem a spojování obličejů s daty, s tím že časem to firma dodělá (což se dozvím, až na technické podpoře), znamená to pro mě funkční průser, proti kterýmu se nelze správně bránit. U her je situace stejná a to se mě nelíbí. A přirovnávat software k realným statkům (služby v hospodě vs funkcnost, piratsví vs kradeze aut etc.) to je pravý Trolling ;)
Tady nemluvím o tom, že software občas spadne, za určité situace není funkční některá část, to nelze podchytit, ale aby chyběli propagované součásti? Kdy se dostaneme k tomu, že nám vydají CoD s obrovskými nápisy o dokonalém multiplayeru a po rozbalení objevímehodinu dlouhou kampan a cedulku multiplayer je dodelavan pockejte si jeste rok :o)
-
-
-
-
všichni co hrajou diablo 3 a dostali se až na inferno nebo dokonce maji vic charakteru jsou ubožaci *11* že je neco takoveho baví *11*
-
-
Tak promin...
-
ze nekoho bavi psat do diskuze o hre, kterou nema rad :D
-
a COdy je největší ubožák ! kdo souhlasí ať se podepíše !
-
P.S. doufám že se tady časem objeví kritický článek na tuhle hru, podobne jako se objevil na skyrim nebo na fallout :( jen nevim kdo by ho napsal protože človek co psal ty články tohle určite nehraje .
-
-
Článek o tom být nemusí. Redakce Games, včele s Petrem (omluvte to malé rýpnutí kluci), nezapomene u každého článku o Diablu 3 naznačit, jak je to špatná hra a jak by si ji nekoupili. Což přiživuje přehnanou negativistickou kampaň proti této hře a celému Blizzardu. Navíc se vždy nezapomenou zmínit o Diablu 3 i v článcích, které s tím úzce nesouvisí.
Takže jeden velký kritický článek být nemusí, máš tu mraky menších. -
-
Hele ty Ellendwayuv ocasku, to jakova kritika se snesla na tuhle failovou hru je jen dusledek blizzardovske politiky, vsechny servery holt nebudou chvalit hry od Blizzardu do nebes i kdyz stoji za ho*no, tak jako to delaji vsichni patolizalove na vasem wowfanu, tam kdyz si totiz potencionalni hrac precte diskuzi, tak ma pocit, ze hrac muze hrat hry jedine od Blizzardu a ostatni vyvojari jsou uplne out, opak je ale pravdou, tento molok zvany Blizzard vydava jeden horsi psakvil za druhym a mnohdy male mene zname studia vadavaji hry, ktere strci vsechny tyto korporace do kapsy
-
-
crycrycrytrolltrolltrollhatehatehate
enough
-
-
-
-
-
Koukam ze socko hateru co nadavaj na d3 jak je spatne jen protoze na nej nemaj a nejde stahnou na torrentech neubejva, clovek co to hral nemuze rict takove kydy jako tu nektery hateri tlacej.... Ano nemusi to sednou vsem ale pro mne a pro 90% hracu (alespon v mem okoli) je tohle nejlepsi dil serie
Ty problemy jsou smutne a jen doufat ze se stoho pouci nejen blizzard -
-
Já třeba peníze mám a 1000,- za hru neni něco co by mne vythrlo...nicméně 1000,- za věc kde jen klikám na myšítko a ani se nemůžu "nechat vyniknout" (rozuměj: vylevelovat) páč to hra dělá za mě) to přijde dost i mě...PS: nejlepší díl série to pro vás je, protože ani nevíte kdy vyšel první díl série, většinou se tobě podobní ještě houpali ve varletích
-
-
"nejlepší díl série to pro vás je, protože ani nevíte kdy vyšel první díl série, většinou se tobě podobní ještě houpali ve varletích"
Cítím zápach nostalgie. První Diablo sem hrál v době vydání 2 roky a D3 mě prostě baví mnohem víc. To, že je D3 barevnější a na monitoru vidím víc než nic (první Diablo), má to AH a online s tím nesouvisí. Hratelnost to nedělá. To jen zaprděnci qqují na diskuzích, protože celý svět je je strašně krutý - už není hardcore a temný jako dřív (a oni už nejsou děti, co se bojí kostlivce za rohem a skill mají taky někde jinde, že ano) a oni nemají co hrát. Thx. -
jenze ta hra nestoji jen 1000, ale internetova cena se pohybuje od 1200,- az po 1600,- *10*
-
-
To já si chtěl D3 koupit, ale naštěstí před vydáním uvolnili na víkend demo a tím sem ušetřil. Hraní mě bavilo asi tak půl hodiny. Prostě jsou lidi, které vaše modla nebaví a dají přednost něčemu jinému. Titan Questu a budoucímu Grim Dawn v mém případě. Ono je rozdíl hrát hru od hráčů pro hráče na místo toho, aby tam měl hromadu COOL věcí, jak sem četl v každém druhém vyjádření.
-
-
Některý možná "naše modla" nebaví, většina ale jen hejtuje, bez jakejchkoli zkušeností.
-
-
Docela s částí "haterů" souhlasím .... sám jsem si pro D3 byl na půlnočním prodeji, týden to skoro nešlo hrát, pak to šlo hrát pár dní a po prvních patchích se to celý rozbilo, že téměř všem lidem hra stutteringovala a zažívali fps dropy a dodnes to není pořádně opravený, fps dropy jsou tam stále, sice už jen na některých místech (opuštěné akvadukty v A2 atp.), prostě celé uvedení do provozu byl jeden velký fail a zbytečně uspěchané vydání ... dodnes jim děláme betatest za který jsem ještě zaplatily. Navíc gameplay je po x hodinách hodně stereotypní, už mě to ani moc nebaví točit to pořád dokola, akt 1 je už tak otravný a to mám jen barbara lvl 60 na infernu a demon huntera lvl 46 v aktu 3 na nightmare. Mít možnost jako korejčíci tak bych to v prvním týdnu po vydání vrátil.
-
-
-
No ja sem se poucil. Uz nikdy nic od blizzardu, tohle bylo moje posledni dobrodruzstvi s timhle strojem na penize. Do budoucna uz asi hlavne zajimave veci na kickstarteru (+ hry od tech mene trznich firem jako je CDproject red).
-
Tak doporucuju nenechat si zbytecne skazit radost z nejlepsiho dilu serie a hate necist.
-
-
Myslím že si to můžou dovolit a pořád na tom dost vydělaly.
-
-
holky sikovne
-
-
skoda ze nemuzu dat vic liku :D
-
-
-
Já to říkal.
-
lol, tak ze Korejci budou mit o tolik lepsi ochranu zakaznika bych necekal. Skoda ze ti nasi tupouni akorat vymysli dalsi protipiratske nesmysli a nestaraji se radsi o to, aby vydyvatel prodaval kvalitni produkt.
-
-
v jižní koreji totiž vladnou komouši a z toho maji američane strach
-
-
Are you serious ?
-
tak to asi zapomeli oznamit svym kamosum ze severni koreje ;]
-
-
-
Nevím teda jak ostatní, ale jakmile vyšel ten poslední patch tak všichni známí a kolegové v práci přstali hrát.
Je otázka jestli Blizz udělal něco u D3 dobře.Asi ne jak se na to tak člověk dívá. -
-
a co zasadne priniesol ten novy patch?
-
-
Hlavne značne ľahšiu inferno obtiažnosť, tak o tretinu, možno ešte ľahšiu. Tiež sa všetky veci dajú nájsť už v prvom akte inferna, ale šanca je dosť malá.
-
-
-
Pro mě jsou to vyhozené prachy, Diablo III jsem hrál asi necelý týden, po několika disconnectech jsem se na to vykašlal a teď mi hra leží na hdd. Taky bych ji nejraději vrátil, za ty prachy rozhodně nestála.
-
diablo3 ma chvilu relativne bavilo ale az kym neprisiel act2 na inferno , proste prisla stena a koniec alebo auction house. A ja rozhodne nemienim vysolit RL prachy za virtualne veci -ano je tu moznost gold grindu v royal crypts, ale to nie,takyto koncept odmietam. Takze je to pre mna pomerne slusne sklamanie. Myslite ze sa da tato hra znova predat dalej?
-
-
Inferno melo byt mega tezky a za to sjem byl rad.. tenhle nerf mi zas tak nevadi.. ale nechtel bych aby to kazdej daval s prstem v nose... cim vic lidi odejde.. tech kterí nechtej utratit goldy v AH, nebo se pokusit nafarmit.. tak tim lip. V D2 jsi mel jen Hell .. tady máš jeste tezsi nez je Hell, ale vsici to chcou probehnout napoprve... s ti jdete do kytek...
Jsem naopak rad, ze tu hru jsem nedohral za tyden hrani.. -
2. akt byl radne nerfnuty. Inferno bylo slibovane jako opravdu obtizne a bez aukce to proste nemusi vzdycky jit. Ja doporucuju udelat s nekym duo tank, strelec a uvidis ze to pujde. Vybavu to ale urcite bude chtit defenzivnejsiho razu. Dost se zamerit na resisty a pokud tankujes tak urcite potunit jeste vitality.
-
-
je to tak. Nefr je poradny. Predtim sem tam ze svym monkem uplne plakal a radsi tam nechodil. Po nerfu to uz jde vydrzet. Pak sem zkusil ACT II z kolegou wizardem a je to jiny kafe. Ja mu je dycky chvili potankuju on je nasoli ajde to dobre. I ruzne tuhe paky jdou fajn. Hlavne diky tomu ze ja sem melee a on je ranged. Na kazdeho je lepsi neco jinyho. Rozhodne inferno Act II a dale doporucuju spise s prateli nez takhle solo. Leda by mel clovek hustackej gear.
-
-
Ja pozoroval zlepseni i v aktu 3 ale bez kouzelnice jsem stejne ztracen. Sam mam DMG 7k a to moc velkou paradu nenadela.
-
-
75 ? A to ti jako s tim jde ? Ja mam 16k a brecim u toho :-D
-
-
7k ne 75 chybicka :-D
-
-
7k dps je úplne na smiech aj po patchi pre akýkoľvek class, s tým môžeš ísť naspäť do prvého aktu.
-
-
Jeden z prvnich barbaru co dal Diabla mel dmg 7k a mlatil do nej 40 minut v kuse :D
-
Drasťa : hm nevím jak ti to může jít s 7 k dps.. třeba proti elitním. Když i oni mají timer na enrage.. a potom s tou dotkou to je špatný... 7 k dps na act 1 a 2 inferno je realy weak.
chce to mít příjemnej mix obojího.. survival je důležitý.. ale Dmg o nic méně. -
Tak veľa šťastia. Vzhľadom na to, že obyčajný mob má v 3. akte takých 70k hp, stredný 240k a silný 450k (to nehovorím o elitných, tí majú 1,5m-5m hp), tak to krásne vypovedá o tom, čo prinášaš do party. Skrátka ten, ktorému "tankuješ", ťa len ťahá so sebou a sám by postupoval oveľa rýchlejšie, lebo v multiplayer hre množstvo hp mobov stúpa.
To teda chcem vidieť ako by ste zabili nejakého unikátneho bloated malachora alebo golgora s 10m hp do troch minút. *15*
Tldr - zožeň si lepšiu zbraň. -
7k a umlatim docela na pohodu jakoukoliv elitu v prvnim a druhym aktu (az na pitomy mouchy). Do tretiho uz potrebuju nekoho s vetsi DMG komu je muzu drzet od tela. Nemam holt na to kupovat predrazeny veci z aukci a prezit je dulezitejsi nez davat velkej dmg.
-
-
-
-
-
-
Nevim proc, ale z tehle clanku proti Blizz mam uprimnou radost