Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lotr
    Ale to jsou zas kecy.
    Faktem je že jde o prachy. Jako vždy. MMORPG trh je přesycený. Ani ohromné projekty jako Star Wars nemá takový úspěch s jakým se počítalo.
    Vydat další AAA hru v tomto žánru by jen znamenalo stvořit konkurenta WoWku. Konečně si uvědomili jak hloupý to je nápad.
    A faktem je že hra která by všechny současné MMO překonala je jednoduše ohromná investice. A její neúspěch by bolel i firmu velikosti Blizzardu.

    Ale víte ona je to i dobrá zpráva. Tedy pro lidi jako jsem já kteří MMO nehrají. Takhle se možná dočkáme konečně i WarCraftu IV
    • Přesycený nevím. Možná. Neumím říct. Podle mě je tu pořád místo byť na menší MMO, která vezmou část trhu, případně přiláká hráče, kteří zatím MMO nehrají. Možná by to chtělo malá MMO bez obrovských rozpočtů.
    • jen doplním.. proč konkurovat sám sobě a cpát peníze do vývoje něčeho co zákazníky maximálně přesune z toho co už mám. Navíc WoW.. co si budeme povídat, stále to má spoustu milionů platičů a každý datadisk (a že jich už bylo) si tyto miliony opět a znovu zase koupí. (p.s. WoWko jsem hrál leta, ale v podstatě po Wotlk mi už nemělo wowko co nabídnout, naopak zjednodušilo se a byla to pak už jen nuda). Blizzard startoval vývoj Titanu, protože nepředpokládal (a čísla tomu nasvědčovaly), že WoW jednou prostě klesne a chtěl si pozici na trhu MMORPG udržet.. Nestalo se tak, naopak hráči žerou dokolečka stále to samé a s radostí to cvakají, takže Blizz proto nemá ani důvod se do něčeho takového pouštět.
    • Vzbud se
  • Veskoslav
    Takže obvyklé kecy jako u všech diskuzí k Blizzardu. WoW mrtvé (mrtvá hra, co má tolik hráčů jako všechny ostatní MMO dohromady a Čínští hráči tvoří 1/6 a ještě mají jiný platební model), Diablo nikdo nehraje (jenom na úrovních Tormentu je k dispozici 2890 hráčů a v Season 3156 hráčů a to se jedná pouze o pc), Blizzard jenom ždíme, 90% hráčů nadává na Wowko a hraje ho i tak dál....To jsou zase kecy. Prostě ukončil hru, která podle nic neměla perspektivu. Nevím, co na tom někdo nedokáže pochopit. Zrušili Ghost, který vypadal nadějně a veřejnost měla možnost vidět i ranou verzi hry. Dále mě pak pobavilo rušení Blizzconů, které se prý neustále opakuje. Co na tom že od roku 2006 se zrušil jenom v roce 2012. Diskuze odborníků na games nikdy nezklamou. Perfektní ekonomičtí analytici, kteří už od roku 2010 předpovídají, jak WoW nikdo nebude hrát, rapidně jim ubudou zákazníci a to další, následující MMO je už konečně tím zabijákem, co jim to natře. Naposledy Wildstar, který si ukrojil sice pěkné číslo, ale stále 16krát menší než má WoW.

    A to, že se něco zruší či předělá, není nic výjimečného v herním světě. Stačí si přečíst rozhovory s vývojářy kolik her už bylo v Alphě či dokonce před vydáním a nikdy se nevydaly, zrušily atd. A není to jenom v herním světě. Skvělým příkladem, jak může dopadnou vývoj je Lexus LFA. Supersport, který po nákladném vývoji byl po 5 letech zrušen, aby následně byl kompletně předělán.
    • Jsi strasne hloupej clovek. Nejdriv si najdi fakta a potom neco sepisuj. :)
      Kazdopadne hezky wall of text, ktery nikdo nebude cist (ja prestal u treti vety - diky bohu).
    • Že na takové kecy vůbec reaguješ. Wowko už dávnou není ani tak hrou jako prostorem pro komunitu. Jsou na něj navázány různé vztahy a koncem WoWka by tyhle vztahy taky klidně mohly skončit, což logicka řada hráčů nechce. To je podle mě primární důvod, proč se čísla pořád drží a budou ještě dlouho držet tak vysoko. Aby přešel jednotlivec na jiné MMO je snadné, ale aby přešel velký kus komunity, to už je více než obtížné. Sám jsem zažil větší přechody komunit z jednoho MMO na druhé a vždy to bylo velmi obtížné a vždy to znamenalo velký zásah a bylo to bolestivé a nepříjemné.

      WoWko je pro mnohé druhým domovem a nikdo nechce být bezdomovcem. Je sice pravda, že občasné výlety mimo domov jsou fajn, ale vrátit se domů je vždy důležité.

      No a samozřejmě je největším MMORPG, což už pro mnoho lidí je jediným platným argumentem a motivem, proč ho hrát. Lidi jsou zvířata žijící v tlupě a chovají se tak jak ve fyzickém tak i internetovém světě.

      WoWko tu bude (pro MMO obecně bohužel) ještě dlouho. S tím se musí všichni smířit.
      • To co popisujes je patologicka zavislost a nema s uspechem nebo "vydrzi" WoWka nic spolecneho. "Domov" v zadne MMO mit nemuzes, ani se nikam nevracis a vubec nemas zadnou "komunitu". Je videt, ze jsi onlinovek hral malo a jestli, tak odhaduju maximalne tak na free serverech, kde ta tvoje slavna komunita funguje podobne smesne, jako argumenty zdejsich patologu typu Wenko... ani nevim cely ten nick.

        WoWko uz tu davno neni, to je to jedine s cim se musis smirit ty. Efekt snehove koule absolutne nesouvisi s tim, jak se lide chovaji "v tlupe", fyzickem ci internetovem svete. Nez zacnes blabolit svoje moudra, zamysli se nad sebou priste, diky.
        • Já zažil hru s US komunitou v době, kdy jsem žil v USA a vnímal jsem, jak tahle komunita spolu žije. Neznám české komunity, které nejspíše znáš ty. To co popisuju, podle mě sedí na početnější cizojazyčné komunity.

          Že ve Wowku nemáš komunitu, jak naznačuješ či co, to mi příjde směšné. Pak co si mlel dál, to už mi přišlo, že ses musel pohybovat buď na periferii WoWka vůbec, nebo fakt nevím, jak si to hrál - jestli si WoWko vůbec hrál.

          Celá tvá reakce je podprůměrná nejspíše vycházející z velmi slabého intelektuálního vybavení pisatele (tebe). *3*
          • Já ve skutečnosti sám napsal celý WoW. Vězní mě ve sklepě a makám pro ně ve dne v noci. Internetová diskuze snese všechno. *3*
          • Jasne, a ja zil v Kanade a byl jsem jeden z guild leaderu, kteri vedli tabulky pred uvodem Cataclysmu.

            Blabolit se da na internetu hodne, dulezita jsou ale fakta. A fakta jsou takova, ze WoW je mrtva znacka a stejne tak i cely Blizzard. Mozna by neskodilo si znovu precist clanek, pod kterym vedes tuto diskuzi.
  • Blizzna na to aspon mela koule to zrušit, u Bungie u Destiny tomu tak nebylo a jak to dopadlo..
    • Velky hry jsou na hov*o. Jenze velky hry jsou zaroven perfektnim zrcadlem hracsky vetsiny, kupni sily. Tady jde originalita, neotrelost i kreativita a samotni tvurci stranou. Je to jako se vsym, co je potreba prodat. Prodat v prvni rade. A obecna populace hloupne, lenivy a neni narocna sama k sobe, tak jak muze mit motivaci nekupovat prumernou a porad tu stejnou zabavu? Jako vsude, tak ani tady zmena neprijde odzhora ;)
      • To souhlas, ja sem destiny koupil a hned prodal. Neni to jenom o hloupnuti lidí.
        Obvykle neco koupíš a prodáš pokud se ti vec nelíbí, u sw je to už problem s přeprodejem protoze se vaze na ucet (nastesti u konzoli to jeste chvilu pujde). Dalsi vec je ta pr masáž, beta destiny opravdu ukazala všechno, co se pak uz jen opakovalo v ostry hře a to ja osobne beru za jakysi podraz.
      • *vsim
  • Dole tu někteří mluví o Blizzardu jako o mrtvé firmě. Upřímně chtěl bych mít mrtvou firmu, která by mi vydělávala 200 milionů dolarů za čtvrtletí.
  • Tak doufám, že přijdou s něčím novým (ideálně singlovku) a že nebudou dalších 10 let ždímat Hearthstone a HotS.
    • Je fakt, ze ted muzou zacit makat na necem novym velkym.
  • "Super"... Tak šup na Warcraft 4! Jinak já to věděl Blizzard si uvědomil, že by stěží překonali WoWko(i když se nemělo platit měsíční poplatky kdo ví..) tak to raději zabalili podle mě dobrý než vypustit nějakej **** jako EA.
  • Nemůžu říct, že jsem tuhle zprávu čekal, na druhou stranu mě to ani nepřekvapuje. WoW úspěch se už nikdy nebude opakovat. Načasování jeho příchodu na trh bylo geniální, možná nejgeniálnější v historii her (ok nepočítáme úplně první hry). Všechny aspekty té doby hráli WoW do karet: rozvoj internetu, úspěch W3, úspěch Everquestu, celkový hlad po něčem trochu jiném.. Je toho spoustu.

    V dnešní době je tu MMO už moc, každý chce něco jiného, ale zároveň, aby to bylo trochu jako WoW. (Čest výjimkám EVE, ach Bože dej mi sílu do téhle hry proniknout). Ať si říká kdo chce co chce Vanilla a TBC byly a vždy budou nejlepší MMO. To co Blizz dělá s WoWkem teď je až trestuhodné...

    Strašně rád vzpomínám na dobuprvní trailerů na WoW. Jak tam byl trpaslík létající na griffinovi. V té době jsme všichni hráli W3 a prostě podívat se do toho světa z pohledu 3. (1.) osoby bylo neskutečně lákavé! Srdce mi v té době skákalo radostí. Pak jsem zkoušel betu na asijském serveru a bylo to prostě neskutečné.

    Dnes už WoW není o žádném feelingu, dnes už je to jenom hra... Přijde mi jak když ona sama klesla na úroveň těch ostatních MMO. Její heslo "všechno pro všechny za co nejkratší čas", prostě nemusím. Možná je to tím, že jsem vyrostl, že jsem o dost starší a vnímám to jinak, ale když dostaneš všechno, bez nějakýho usilí, tak mě to prostě nebaví...

    Jak tohle uzavřít? Společnosti (studia) se snaží, hodně investují, ale dokud nezmění kompletně vnímání MMO světa nic se nepohne z místa. MMO jak ho nastavil WoW (v podstatě everquest), prostě už nikdo znova nedobyje. Je na čase, aby si konečně někdo uvědomil, že to hráči musí ovládat ten svět, guildy musí ovládat uzemí, bojovat mezi sebou o území, budovat tam co chtějí, ovládat suroviny případě služby. Co třebas dodat náhodné eventy ovládané, někým ze studia? Něco jako dungeon master při hraní D&D, který může ovlivňovat dění ve hře... Možnosti a myššlenky tu jsou, teď jde jenom o ochotu zkusit něco jiného...
    • Já mám rád WoWko i po TBC, ale to je věc vkusu. Pandy mě moc nedostaly, zatímco WoD mi nezní zle. Přesto s tebou jinak zcela souhlasím. Je čas na změnu a na jiná MMO. Bohužel zatím tu vidím jen vypočítavé komerční projekty typu ESO.
    • Tvůj příspěvek se dá nazvat jediným slovem NOSTALGIE .

      A věř, že nostalgie je mocná čarodějka, tak jako ty bys dnes vanilu a TBC již nehral, tak tehdy to bylo něco jenomže dnes již opravdu ne a proto ti zůstala jen ta nostalgie.
      • Jj je tam hodně nostalgie, ale proč myslíš, že se udržují servery (fan) kde je TBC?

        Já si prostě myslím, že když v tý hře je stále něco nedosažitelného tak tě to nutí hrát. Teď dosáhneš všeho (ok je to dobrý pro lidi, všichni uvidí content...) Ale taky jsem nikdy nebyl elita, ale už jen to, že jsem někdy měl možnost si zajít s někým, to bylo super. A pak se procházet po městě a vidět, některý hráče v svítích kouřícím gearu, bylo super. Asi jsem jinej typ člověka, páč jim nezvádím a nekopu kolem sebe, protože to nemám, nebo že nemám čas toho dosáhnout.
        • Já už jsem fakt asi starej, nic mi ty zkratky neříkají a vanilku znám ze zmrzliny...
          Co je TBC? Znám to jen jako pokračování příště. A ta vanilka?
          • JezboX
            TBC je Tuberkulóza. Dobře si to zapamatuj protože počet nakažených zase stoupá *5*
          • wenceslaus
            Vanila - původní verze. V tomhle případě bez datadisků (proč je vanilka braná jako synonymum k "čistý základ" je mi taky záhadou)

            TBC - the burning crusade, první datadisk WoW.
  • Takže blizzard se prave chysta zdrazit předplatné wow (zatim jen v nekterych regionech), zdražuje datadisky (např. sberatelka cataclysm stala v dobe vydani 1500,- draenor 2000,-. Dela uz jen na hrach HS, MOBA, kde pouziva grafiku a zvuky ze sve vlastni databanky takze v tomto smeru investice 0. jen podporuje svoje stare hry a za prachy ktere mu z nich tecou pridava hooodne MALO obsahu...Jedinou novinku na ktery pry pracovali odpiskali takze jednou na jistotu s minimalni investici a maximalnim ziskem proste klasicka zmrdi firma!!!
  • hm videli ze je pre MMOckovano a zrusili to...skoda, doufal jsem ze prinesou cerstvy vitr
  • Firma s fungujicim profitovym modelem, ale zoufalou neschopnosti prijit s nejakym novym pribehem. Jestli tohle studio melo nekdy nejaky koule plny napadu, ktery by mohlo ejakuovat smerem ke hram, tak o ty uz davno prislo. Nebo je podvazalo provazem z dolarovejch bankovek. Po tech letech z pribehu jejich her zbejvaji uz jen vydreneny kostry, kterym navic schazi hlavy.

    Postavy v blizzardich hrach jsou na tom jako superhrdinsky komiksovy postavy. A jako takovy neumiraji. Ale prodavaji. A z hracsky perspektivy? —Nevedou nikam...

    PS—Tenhle nazor mam (a obcas nekde zminuju) uz dlouhy roky. Myslim, ze nam driv zanikne ta nase slavna civilizace, nez ze bychom se od Blizzardu dockali nejaky novy, originalni a svezi hry. MOBU a karticky mi sem netahejte, to se jen B veze na jejich soucasny popularni vlne a ta taky smrdi vic vejdelkem nez kreativnosti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit