Přejít na výpis diskuzí
Blizzard vysoudil 7 milionů dolarů na společnosti prodávající boty
21.10.2013 | Aleš Smutný
140 příspěvků
-
EULA nezarucuje vubec nic, natoz ze neco hraci budou nejak hrat. Navic je mimo US nejspis zcela neplatna, protoze jeji zasadni body jsou v rozporu se zakony tech zemi ...
Opet, muzu odkazat trebas na wot ... ktery si v licenci vyminuje, ze se pravo ridi dle GB zakonu, coz je minimalne v EU v rozporu se zakony a tudiz neplatne, protoze v EU plati, ze pravo si voli (dle vlastni libovule) spotrebitel. -
Hele to mas stejnou dmenci jako trebas wotko ... mas tem friend fire ... a je to zakazany ... to je proste lol ... misto aby teda zrusli moznost ublizit vlastnim, cimz by bylo po problemu, tak pisou vsude po webu ze je to zakazany ... a davaj ti za to pokuty ...
-
Jak pouzij tu svoji 1/10 mozku a pohledej rozhodnuti evropskeho soudu a dalsich, ucet patri VZDY zakaznikovi, on si ho totiz zaplatil.
-
Ty ale neodpovidas na to, na co jsem se ptal. Ja se ptal, kde lide chvali p2w?
Ve WoT je zlata munice "tolerovana" hlavne diky tomu, ze na pubech z ni nikdo nestrili a v ligach je to reseny pravidlama.
APB bylo zabity diky placenym zbranim; nebylo tam neco jako 2 silene silny uzi? -
No vidis, ja tohle ani nevedel . Ja fakt, myslel ze se jedna o "boty" nikoliv o boti ty jo celkem koukam. Vydelavani takhle lehko... Ja "zkousel" jen klikani na reklamy a to do doby nez mi to pomalicku zacalo lezt na nervy. Takhle se to dela, kdyz se pari tak se vydelava. Tedy informace pro mne a ostatni nezasvecene hodnotna. *4*
-
Neměl.
Blizzard vysoudil 7 milionů dolarů na společnosti prodávající roboti? Roboty. Boty.
Jak už tu někdo poznamenal, slovensky by to bylo robotov → botov. Akuzativ. -
takže robot - roboti - boti, takže som mal pravdu.
-
Když čtu zdejší názory, tak vidím že spousta lidí netuší, k čemu a proč se to používá. Lidi nebotuji, protože je nebavi farmit atd. Jednoduše na tom vydělávají. Kamoš taky botuje a když je dobrý měsíc klidně skrz bota vydělá 10 tisíc. Na to že má jen zaplej notas to jde. Má wowko zdarma, zahraje si a ještě mu to slušně vydělá. Nakolik to je morální těžko říct.
-
V podstatě na podobném principu fungovala Diablo 3 aukce - tedy než ji Blizzard zrušil. Určitě by sis kupce našel. Když je poptávka...
-
Cocra: Jen ke Tvé reakci na Jelena - v tomto případě není rozdíl mezi botem a "normálním" zabedněným hráčem *2*
Jinak jo, teď už bych PWI také nemohla hrát, ale hrávala jsem jej v době, kdy ten cash shop teprve začínal. Byla celkem síla to sledovat. Pominu-li kraviny, co v CS byly doposud, tak to začalo nějakými orby, které přidávaly brnění nějaké vcelku silné vlastnosti - ale bylo to šíleně drahé a za tu cenu to nestálo. Potom to začínalo nabírat grády - oracle, za které člověk získal questy pro rychlé levelování (na vysokých levelech byl urgentní nedostatek Q, tzn. vše se muselo řešit grindem) a charmy, které automaticky doplnily HP (lahůdka pro PvP). Začaly první ragequity - kdyby ti lidé viděli, co teprve přijde, tak by si rovnou šli někam hodit mašli *15*
Nenápadně se do CS dostaly věci, které jsi jindy musel hodiny farmit v dungeonech. Spustily se první daily questy, díky kterým sis připadal jako totální nicka, protože to, cos leveloval úmorným grindem dva měsíce, měla nějaká CS nula za dva dny. A potom, jednoho krásného dne, byl to tuším Haloween, nastrčili PWE do cash shopu takový nenápadný balíček. V podstatě nic moc neuměl - měl asi 0,00nic % šanci, že Ti z něj padne nějaký mount, drahá věc nebo jiná blbina. A tímto momentem se to všechno v p*del obrátilo. Hráči to kupovali jako diví, tak PWE oběma rukama uchopilo koryto a už jej nepustilo: další balíčky, tentokrát levněji, více - lepší, dražší, cash-shop-only věci. Balíčky ve výhodných baleních po desíti, stovce.
V hlavním městě bylo NPC, Town crier Duke. Ten začal do world chatu tlustým, červeným fontem trousit zmínku o tom, když někomu z balíčku vypadlo něco ohromně vzácného. V moment, kdy jsem se definitivně rozhodla k tomu, že to bude můj poslední log-in, pro neustálou záplavu červených nápisů nešel číst chat *4* Šlo to sice vypnout, ale pak jsi nedostával jiná "oficiální" oznámení. Zkrátka a dobře, lavinou rare itemů se totálně zhroutila veškerá ekonomika, PvP bylo pouze o poměřování pindíků za real peníze a Tebe tam držela jen parta lidí v guildě.
Ach jo. Promiň, trochu jsem se rozepsala. Stejně mi toho ta hra více dala než vzala, ale už bych se tam nevrátila. -
Ale bola by to zaujímavá forma zárobku. Napr. za jeden item toho a toho typu 250kč
-
jej sry, to L2 dojelo hlavně na boty, aby mi bylo rozuměno....
-
Nevím, zda ve všech, ale v některých MMO je prodej itemů za reálné peníze zakázaný. Takže ne *15*
A pokud by to zakázané nebylo, tak by v tom snad problém nebyl, pokud bys to sehnal sám, ať už přes aukci nebo poctivým nafarmením. -
Jelenojed :
Ty to pořád považuješ za nefér výhodu. Ale když máš xp boost na omezený čas, sedíš a hraješ abys ho využil. Bot ti bude zabíjet moby, nebo těžit spoty před očima a ty s tím nic neuděláš-> nezahraješ si = boter ti ku*ví hru.
Tilwaen:
Vždycky je nějaká vyjímka co potvrzuje pravidlo *3* Pro mě je PW otřesný už od pohledu, a jistě si díky tomu co jsi zmínil dlouho udrží spoustu hráčů. Je to jedno s druhým. L2 na to taky dojelo, poslední kvalitní mmo grindovačka a jaký septik se z toho stal. -
Ja myslim ze pro poskytovatele hry by to problem byl, normalne by za to banoval. Samozrejme ze takovy obchody se ale bezne delaji a kdyz na to poskytovatel neprijde tak nezmuze nic.
-
Tak povedzme že nepôjde o XP ale o itemy atď. Budú 2 postavy, 1 čo si objedná farmára a 1 farmár.
Zaplatíš farmárovi, on Ti zoženie veci a Ty mu za to v reále zaplatíš i tak by to bol problém ? Alebo môžem založiť živnosť ? :D -
Mám na tohle naprosto stejný názor. Chtěla jsem k tomu ještě něco chytrého dodat, ale v podstatě jsi to úplně vystihl *1*
Tímto právě šermují často pracující lidé ve prospěch CS na oficiálních fórech různých MMO. Kdyby to bylo jen o dohnání postupu, aby nebyli pozadu za kamarády, tak se jim to dá ještě sežrat, ale jak říkám, ta hranice mezi tímto in-game shopem a Tesco-like shopem, kde si každý koupí úplně vše, je tak tenká, že si vlastně nevybavuji jediné MMO, které jsem hrála, kde by to takto fungovalo a neplatící člověk (příp. platící jen měsíční poplatky) jako já neměl pocit, že byl nějakým způsobem citelně znevýhodněn. -
Tusim ze v eule je napsany ze na tom danym accountu muzes hrat jenom ty. Takze i tohle je zakazany. A prodej itemu za externi menu taky, jsou majetkem poskytovatele hry a ty s nima tyhle veci delat nesmis. *3*
-
Ale Audi neposkozuje moje vyroba alu disku, Audi poskodilo maximalne to ze nejaky jouda si na auto dal neco co tam nepatri. Zkus se podivat kolem sebe, kolik ruznych veci by znicilo jinou vec pri nejakym uplne pitomym pouziti jedne na druhou. Zaluji se jednotlivi vyrobci? Ne protoze s tim nemaji nic spolecnyho.
-
No ale predsa "real boti" niesu zakázný nie ? Jednoducho zo sofware najme pár ľudí čo budú na objednávku dodávať veci a je po probléme :D