Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wot a gold ammo, wt ma expeni posadky rovnou za prachy, nespocet f2p her ma xp boost, ktery neni nic jinyho jak koupeni xp pricemz bot neni nic jinyho nez vyrobeni xp.
    APB melo p2w zbrane, planetside 2 melo taky par veci co by normalne trvaly vyexpit fest dlouho. U vsech tech her se v diskuzi nasli lidi co tvrdili ze tohle nakupovani za rl cash neni kupovani vyhody.
  • Tilwaen
    Pokud bys je vyráběl masově a prodával s vědomím, že to Audi poškozuje, tak ano, dokážu si představit, že by Tě také zažalovali.
  • Uz tahle myslenka je nesmysl. Nikdy jsem nemel cas a trpelivost naucit se hrat sachy, mel bych teda dostat titul mistr sveta za penize? Protoze jsem celou dobu sedel v praci ne?
    Tohle asi muze fungovat, ale z principu to nikdy nebude fer. Hra je od toho aby se hrala, ne platila, pak by se to jmenovalo jinak.
  • Tilwaen
    @Cocra: Já ano. Třeba v Perfect World International je toho plný cash shop. PvP je bez peněz prakticky nehratelné a PvE také, protože random grupy samozřejmě raději berou lidi, kteří mají nejlepší (= cash shop, některé i CS only) vybavení. V guildě se to ještě dá. Dá se tohle nazvat brutálním znevýhodněním? Já myslím, že ano.
  • Dle posledni vety mame stejny nazor. Ale nerozumim proc je pro tebe rozdil v tom, jestli mi tu nefer vyhodu vygeneruje ingame shop nebo bot.
  • Tilwaen
    Obecně proto je zde ta idea cash shopů: Ti, kteří mají čas (třeba nechodí do práce), si obsah nafarmí in-game, ti, kteří do práce chodí, si postup dokoupí za peníze. Někdy to funguje, většinou ne; velice snadno se z toho totiž stane P2W. Ale tak to už je o preferencích každého: hraje tu hru pro to, aby byl nejlepší, nebo pro zábavu?

Něco jiného je samozřejmě dohnání postupu, který kamarádi nafarmili, zatímco Tys byl v práci.
  • Tilwaen: Cili kdyz Audi zakaze vymenu kol na svojich autech, ja vyrobim disk znacky Jelen a nejakej Franta z horni dolni ho nasadi na Audi, tak me muze Audi zazalovat?
    Vsadil bych se, ze u nas v CR by z toho mel pruzer jedine Franta, on zodpovida za technicky stav svojeho vozu a vyrobce disku opravdu nemuze za to ze Franta porusil zakaz od Audi a vymenil si ho.
  • Jednoduše, pokud za tebe něco "hraje" hru, když u ní nejsi, je to vůči ostatním hráčům svinstvo. To že si koupíš něco, co tě popožene, když sedíš u PC, je jiná věc. Ještě jsem neviděl ingame featuru, co by někoho brutálně znevýhodnila. Pro mě je každý, kdo si potřebuje nějak hru utrácením peněz urychlit, nemocným člověkem. Je to prostě mánie a závislost.
  • Tilwaen
    @Jelenojed: Pokud svým výrobkem nepoškozuje výrobce auta (třeba jeho dobré jméno), tak ne nutně. Výrobce auta dokonce může naznat, že výrobce deklů citelně svým vynálezem vylepšil jízdní vlastnosti, a najmout ho k sobě do týmu. Pokud ale výrobce řekne, že je zakázáno dekly měnit, protože to dělá auto nestabilním a mohla by se stát havárie, potom se nikdo nesmí divit, když je pokutován za černé prodávání těchto deklů.

@Mickey: A co teprve zbraně k sebevraždě *15*
  • Kdybych byl hnidopich, tak bych te pozadal o nazev jedne hry, kde lide chvali p2w system.
  • Je mi lito, ale koupeni xxx goldu z ingame shopu ma na inflaci herni meny stejny vliv jak vyfarmeni xxx goldu botem.
    A tu cast o penezich snad nemyslis vazne, opravdu ma mit hra jiny pravidla pro ty co sypou prachy a jiny pravidla pro ty co ne? Mas odvahu to pak nazyvat HRA? *9*

Tu treti osobu nechapu, penize do kapsy treti osobe muzu davat kdy chci a jak chci, nepotrebuju neci souhlas ne?
  • Ano, ukamenuji te. Ti sami lidi co v diskuzi vedle budou chvalit p2w jako skvely model financovani hry. *15*
  • Jednoduchý rozdíl:
    z ingame shopu jdou peníze zpět do kapes tvůrců a sponzorují další rozšíření hry
    od bota jdou peníze do kapes třetí osoby, navíc bot způsobuje inflaci herní měny a tudíž když farmí boti, o to víc musí farmit "normální" hráči
    ...co je pro tebe důležitější - nutnost pro všechny víc farmit a nebo rozšíření hry ponechám jen a jen na tvém uvážení.
  • Kdyz nenapises co a proc, nema to smysl.
  • Ne, cti poradne. (nebo snad nekde pisu ze by meli byt boti legalni?) Pisu ze me udivuje fakt, ze placeny cheaty aka p2w jsou naprosto bez komentare nebo dokonce !obhajovany! a z toho ze si nekdo pusti bota jsou lidi hotovi.
  • XorxoxTalarius
    Rozdil je ten ze za to nema vydavatel prachy a tak broji proti botum :)
  • XorxoxTalarius
    Mozna mne ukamenujete, ale ja bych treba bota ktery mne bude delat credity pro svoji postavu ve SWTOR uvital a nevidim to jako cheat, proste nemuzu hrat porad abych nasetril ty bambiliony kreditu
  • v pohodě, stejně to co píšeš nedává moc smysl *4*
  • MickeyMutant
    Tilwaen: "To bychom museli rozlišovat zbraně k vraždě (nepovolené, zde by byla jasná žaloba i na výrobce), k obraně, k lovu, pro armádní účely..."

"Zbraně k vraždě" by mohly být na jedno použití a prodávaly by se proti čestnému prohlášení, ukládajícímu pachateli neprodlenné odevzdání použité zbraně na nejbližší policejní stanici spolu s vlastnoručně podepsaným doznáním. Byly by označeny výrazným rudým pruhem, který by vylučoval nemístné dotazy typu: "Jdeš dneska na lov?" ve chvílích, kdy má člověk plnou hlavu tíživých osobních problémů.
  • takže podle tebe by měli být cheaty a boti ve hrách legální? omg to by byla fakt sranda

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit