Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pak se prizivuje i vyrobce kol co pasujou na auto od .... Nebyt to auto, nema na co prodat kola, ne?
  • Tilwaen
    Dokázala bych si to představit na příkladu, kdy sice Blizzard i botfirma si jsou rovny, ale botfirma se přiživuje na úkor Blizzardu. Což se v podstatě děje; jak tu někdo popisoval případ RuneScape, tam údajně boti rozvrátili hru dostatečně. To, že žalovat jiného může jen nadřazený stát, přeci není pravda - já pokud budu něco vyrábět a jiný mi to bude svým výrobkem kazit přeci neznamená, že jej nemůžu zažalovat.

Kdyby sis jezdil v daném autě někde singleplayer, po silnici sám, tak věřím tomu, že nikoho moc nebude zajímat, co za kola tam máš nasazena. V případě, že ale potkáš ostatní řidiče a budeš je nějak znevýhodňovat, tak ano. Pokud se na to podíváš tak, že Blizzard je nejenom výrobce, ale i provozuje servery, na kterých se to hraje (tzn. je nejen výrobce aut, ale vlastní i své silnice), potom má právo určovat pravidla na svých silnicích. Stejně tak pokud by si botfirma na WoW koupila licenci a začala provozovat nějaký svůj server, tak jí nikdo nemá co kecat do toho, že po jejích silnicích jezdí auta s třpytivými růžovými dekly, které vydávají příšerný randál a ruší ostatní účastníky.

Ale to se točíme pořád v kruhu. -- Upraveno
  • Proc by se prodavali boti? Prodavaji se rovnou itemy. Da se skipovat expeni, kupuji se xp boosty. Ptam se jaky je rozdil mezi koupenim 150 iron ore v game shopu a pustenim mining bota co vykope 150 iron ore.
  • V ingame shopu se prodávají boti ? V jaké hře ?
  • PS: Omlouvam se vsem butthurt wallet warriorum za srovnavani p2w a cheatu. *15*
  • Takhle by to fungovalo. ALe je tu jeden hacek. Blizzard i botfirma jsou si rovny a stat je jim nadrizeny. V pripade "blizzard rika co se v jeho hre muze a nemuze" neni botfirma podrizena blizzardu a muze si vyrabet co chce a jak chce. Blizzard neurcuje pravidla pro jiny firmy.
    Stejne s tou vyrobou nebezpecnych kol. Stat muze zalovat vyrobce protoze je mu nadrazen. Stat urcuje pravidla pro vyrobce.
    Kdyz by nekdo vyrabel kola na auto 1 a tam pasovaly a pri nasazeni na auto 2 by to auto bylo poskozeny, nemuzu jako vyrobce auta 2 nekomu neco zakazovat. Nejsem v pozici nadrazenyho. Tohle by se dalo totiz uplne jednoduse zneuzit. Neco se mi nelibi? Vytasim zakaz.
    Proto nechapu verdikt soudu a prijde mi znacne americky a myslim ze v evrope by neprosel.
  • Tilwaen
    Protože ten bot nejde použít jinak a je vyráběn za účelem porušování pravidel. Bylo by to, tako kdyby se ty poklice na kola vyráběly takové, že by při jízdě buďto narušovaly vozovku, nebo ostatní účastníky provozu - třeba kolem sebe rozstřikovaly nějakou leptavou látku. Blizzard jako stát by samozřejmě v prvé řadě postihoval řidiče (hráče), kteří by tato kola (boty) používali. Pokud by zjistil, že jsou vyráběna masově, tak by byla nasnadě žaloba na výrobce těchto kol. Nemá co vyrábět a prodávat kola, která nesplňují podmínky pro používání na silnicích a ještě poškozují vozovku i ostatní účastníky provozu.

Tebou uvedený příklad s nožem je už dohnaný ad absurdum. Nůž se přeci primárně nepoužívá k vraždě. Střelná zbraň nutně také ne; to jsme potom u debaty, tak oblíbené v Americe, zda za vraždy mohou zbraně nebo lidé, ale dle mého se to nedá aplikovat na tento příklad. To bychom museli rozlišovat zbraně k vraždě (nepovolené, zde by byla jasná žaloba i na výrobce), k obraně, k lovu, pro armádní účely...
  • Tak pokud napr. EULA zakazuje tvorbu kopie a legislativa CR povoluje jednu zalozni kopii, je EULA (nebo aspon tahle cast) neplatna. Ale o to mi nejde, cela pointa je proc clovek u veci jako rohlik nebo auto uvazuje racionalne, ale vec jako sw, hru, film by si nechal donekonecna pronajimat s narokem na nic a jeste dobrovolne.
  • Akcie jsem nemel, jenom nechapu proc kdyz v dobe kdy je prodavani cheatu naprosto legitimni vec zvana "premium customer" si nekdo nemuze pustit cheat vlastni. Kazdopadne me nejvic zarazilo to ze vlastne zalovali vyrobce bota ale budiz, zadny zajem jsem na tom nemel takze se me to nedotkne.
    Samozrejme ze nejsem blazen abych (opakovane) cpal prachy nekomu kdo na me bude zkouset veci jako tohle muzes a tohle nemuzes. Vyzkousim, treba zaplatim, vyhovuje = hraju, nevyhovuje = fakoff. Co delaj miliony lidi je me sumak, jen si obcas klepu na celo. Ale musim ubrat, uz tam mam trochu dulek.
  • Tilwaen
    Pokud si vyjednáš individuální smlouvu a nepřijmeš EULA, tak by to neměl být problém.
  • Jakej je rozdil mezi botem a koupenim neceho z ingame shopu za prachy? Krom toho ze jedna vec je "spatna" a druha "dobra" protoze je podle pravidel? *3*
  • Od dob L2 mám k botům averzi, takže "f*ck them all" . Nejde hrát normálně vklidu a užít si hru bez botů? Nebo je lepší být ubohá herní "smažka", co bez bota nestíhne uspokojovat absťák a šlápnout co nejdřív na každý nově přidaný pixel. Co se článku týče, pokuta v pořádku, bany rovněž.....
  • Podle prispevku to vypada, ze Jelenojed mel asi hodne akcii :D

Jelenojed: Soudy trvaly 2 roky, takze mam takovej pocit, ze na otazku "Proc zazalovali vyrobce botu" by ti "lidsky" a jednoznacne neodpovedeli ani samotni pravnici, natoz lidi tady na diskuzi.

Situace je takova jaka je a jedine co muzes udelat, je nekupovat jejich produkty; pokud k tomu premluvis dalsich X milionu lidi, mozna se o to zacne nekdo zajimat.
  • Ano, pises jak se na ni HRACI budou pohybovat. Proc teda zazalovali firmu co udelala bota, ne hrace co porusovali pravidla? Na tohle me jeste nikdo neodpovedel.
  • Pro me je wow produkt jako kazdy jiny. Tak jak si kupuju rohlik a zeru ho, tak jak si kupuju dvd s filmem a divam se na nej, tak si kupuju krabici wowka a platim cas a hraju to.
  • jenze tu silnici (wow) provozuje blizzard tedy je neco jako stat a muze si tak urcovat podminky jak se na ni budou hraci pohybovat...
  • A ja se zeptam znova, jak to souvisi s firmou co udelala bota? Pouzivala bota ta firma, nebo klient blizzardu? Proc za vrazdu nozem nejde sedet vyrobce noze, ale vrah? Stat zakazal na svym uzemi vrazdy a firma co vyrabi noze je ve stejne pozici jak vyrobce bota ne?

Nebo ty si myslis ze bmw bude zalovat frantu tunice z horni dolni protoze mi vytunil brzdy a ja se v aute zabil?
  • wow neni auto je to spis ten zavod zavod o to kdo bude mit jakou vybavu/ jak daleko se ve hre dostane a ma sva pravidla
  • Technicak za tuning ti seberou za ten nehomologovany. Imho je homologace spis pravni vec a jde o schvaleni ve vztahu "povoleno statem uznavanou instituci" nebo tak neco a nejde tam o schvaleni nebo neschvaleni vyrobcem. Mozna se ale mylim.
  • opravdu si myslis ze firma prodavajici neschvalene veci na auta, ktere by mohli poskozovat ostatni ucastniky provozu zustane bez zaloby? stejne jako staty urcuji pravidla jak a co smi na silnicich jezdit tak si blizzard urcuje pravidla jak se na JEHO serverch muze hrat!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit