Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Věř mi že kdyby ten zisk byl velkej, určitě by to pryč nedaly :)
  • Keby na tom zarábali ťažké prachy, tak by to nezrušili ani keby rmah servery bežali na krvi novorodencov.
  • Si úplne mimo. Oni mali veľký dôvod upraviť dropy špeciálne kvôli aukcii - peniaze. Skrátka dotlačiť ľudí k používaniu rmah aby na nich mohli profitovať.

Ukázalo sa, že im to neprináša taký zisk ako plánovali a spôsobuje to negatívnu publicitu (naopak vydanie ah free konzolových verzií sa stretlo s pozitívnym ohlasom) a preto sa rozhodli ten nezmysel z hry odstrániť, zhodou okolností pred vydaním datadisku. A po loote 2.0 (bis = boa) ani nebude potrebný a blizzard predsa nebude prevádzkovať auction house pre zopár cc warriorov a hordy čínskych botterov.
  • Tipujem že mu mamča odmieta už rok a pol kúpiť D3 tak sa sem chodí vyventilovať :D

Nechaj ho, takto mu je dobre :-)
  • Ale to je (bude) opravené s Loot 2.0. Takže žiaden problém, či ?
  • Som bol odjakživa odporca AH/RMAH v D3, nemalo to tam čo hľadať. Ale presne tak, ani ja nechápem tento krok. Pretože takto naserú množstvo hráčov ktorí si proste zvykli na AH. Šušká sa že už AH prestal zarábať na svoju údržbu tak preto sa ho rozhodli vypnúť.
  • D2 umoznoval aj par hodinove (aj 20minutove) "run-y", kde hraci mohli rychlo farmit bosov ako Baal, Mephisto alebo Pindleskina (a jemu podobnych) a nikto nemal problem. V D3 dali tuto moznost prec a nahradili ju niekolko hodinovymi "run-mi" (5 stackov NV aby vobec nieco padlo) a zrusili moznost farmit bosov (vyslovene zakazali).
    Pod pojmom normalny hrac si asi predstavujeme zrejme kazdy niekoho ineho. Normalny hrac je podla mna ten, ktory hra hru klasickym diablo sposobom, pricom vyuziva aj farmenie. Tzv. "casual" sa o hru zaujima len sporadicky, a teda z dlhodobeho hladiska je postradatelny (prejde normal a je v pohode). AH mal sluzit z casti casualom aby mohli hrat aj vyssie obtiaznosti a nie urobit hru taku aby si ich nezahral ani skusenejsi hrac (lebo gear-check). Systemy v D3 (AH + "skill" system) podlomili nohy celej hre z dlhodobeho hladiska (po 2-3 mesiacoch s AH mas vsetko a dalej nemas co robit).
  • Shania
    Uz pri vydani nebyl zadnej problem dostat se do prvniho aktu inferna bez aukce jen z dropu. Pokud povazujes inferno za velkou cast hry, tak ano, ale to byl zamer, melo to trvat mesice, nez nafarmis gear.... blbej dizajn to ano, ale nemel s aukci nic spolecneho. Aukce z tech mesicu udelala nejdriv tydny a pak sekundy.
  • Ten bullsh*tting co zacal robit blizzard je neskutocne. Najskor do D3 natlacia AHcko napriek tomu, ze to tam nikto nechcel. Potom po roku, ked sa uz nabalili a pocet hracov je minimalny, tak to idu akoze odstranit lebo to nici gameplay? WTF?! A teraz im mame ako bozkavat ruky-nohy? Blizzard straca tvar a pomaly ale isto sa zaraduje k priemernym vydavatelom.
    Polsky CD Projekt by im mohol byt vzorom.
    Shame on you!
  • Najväčšia hovadina bola (a stále je) to, že farmenie lootu je tisíckrát ľahšie na aukcii ako hraním hry a pobíjaním príšeriek.

V hre vám jednoducho nepadne nič dobré, na aukcii stačí flipovať itemy a máte stámilióny zlata.
  • byl to prostě takovej sociologickej průzkum - akorát je zvláštní, že mi za to nikdo neplatil, naopak jsem za to platil já :D

ale abych jen neprskal, Diablo mě bavilo, na datadisk se těším... ještě ten offline režim a budem zas kamarádi ;)
  • hlavne si neviem predstavit ze to niekto cele hra len SP dookola ved to nie je vobec zabava bez party
  • DeDy
    Tohle rozhodnutí Blizzardu by mohlo způsobit globální precedent. Good
  • Shania
    neni aboslutne zadny duvod upravovat loot kvuli aukci..... ekonomika se vzdycky rozjede, hraci vzdy chteji nejlepsi veci a hned. Pokud by nastaveni lootu melo na aukci vyrazny vliv, tak by logicky loot 2.0 aukci zabil, nebo presunul na druhe misto.... Podle vseho by se tak ale nestalo, tak aukci zrusili. Tak jim nezbylo nic jineho, nez aukci zrusit.

Nevim, jestli si vubec dokazes predstavit, co to znamena provest takovou zmenu ve hre, kolik lidi co aukci vyuziva naseres a o kolik z nich prijdes.
  • kostejnesmrtelny
    OK, může bejt (k těm společnostem, i když to jsou samozřejmě všechno víceméně indie vývojáři).
    Každopádně se musim ohradit k tý drzosti, (rovnou si teď vzpomínám třeba na zpoplatněný cheatování v Dead Space 3) a k tomu SP bez aukce (úplně první postavu jsem dostal na inferno bez jakýhokoliv nákupu kdekoliv).
  • Aby hráči mohli vôbec vidieť veľkú časť obsahu hry, boli nútení tú priblblú aukciu využívať, lebo blizzard zámerne nastavil dropy tak ako sme mali možnosť vidieť.
  • XorxoxTalarius
    Trochu te zklamu, normalni hrac zapl Diablo, zahral si ho, prosel vsechny akty, vypl ho a odinstaloval ... a uz se k nemu nevratil.
    A na to zadny AH nepotreboval, tedy respektyve bohuzel potreboval, jelikoz veci co padaly z potvor staly za prd
  • ja vam to rikal!
  • Hracov odradilo prisposobenie kvality dropov na AH. Ludia odisli, lebo ich nebavilo stale hrat hru hadaj na co myslim (0.1% sanca, ze rare drop bude aspon dobry, 1% sanca, ze legendarka co padne bude aspon priemerna, 0.001% sanca, ze vobec legendarka padne ) ludi prestal bavit (po >100 hodinach hrania som ju znechuteny prestal hrat aj ja). Na to sa nabalil dalsi problem, a to, ze ludia mali uber kvalitny drop cez AH prakticky ihned, teda hra ostala pre nich prilis lahka (Inferno je cisty gear-check). Tak blizzard "vymyslel" Monster Power (D2 system /players), a to len preto, aby sa platiaci hraci az tak nenudili. PvP, kde kazdy s uber gearom zabil kazdeho na 1 ranu bolo odsudene na zanik uz od zaciatku.

Ak by v expansione nechali AH, opakoval by sa presne ten isty scenar. Hraci by mali uber gear uz prvy tyzden (cinske farmy, boti), potom by nemali co robit, lebo vsetko by bolo lahke, ...
  • Shania
    Ve skutecnosti 90% hracu nema nejmensi zajem o nejaky grind ve stylu D2.

Normalni hrac si hru zahraje na par hodin a jde dal. Vyjimecne se k nejake hre vraci, pokud ho bavila.

Aukce umoznila normalnim hracum se vubec do inferna podivat, aniz by museli farmit, takze je otazka, jak loot 2.0 a craft umozni temhle hracum plynule postupovat dal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit