Přejít na výpis diskuzí
Blizzard zavře Diablo III aukce, povinné připojení k netu zachová
18.9.2013 | Petr Poláček
220 příspěvků
-
Kto hrával pred hyperinfláciou si mohol slušne zarobiť...mne to hodilo v čistom určite cez 600 eur, ale zase som mal šťastie, raz mi padla druhá najlepšia mace pre barbara aká bola v celej ponuke. Hneď šla za 250 eur, ešte sa o ňu bili v aukcii.
Nemyslím si, žeby aukčný dom narobil zle hre. To narobila absencia end gamu. Ľudia chceli ísť veľké MP a uberbossov a na už taký MP6 ste do aukčného domu museli ísť. Ten loot bol fakt spočiatku mizivý, neskôr zase až moc veľký, takže sa degradovali cenu a za pár šupov ste si mohli vyskladať overpower hrdinu, čím odišla motivácia to hrať.
Mňa i väčšinu hráčov, čo hrávali Diablo 3 naozaj profi, vrátane hardcoru, neodradil aukčný dom....to je iba klišé mantra pre masy, čo prešli normal a ďalej už boli lamy alebo šli na Call of Duty prípadne inú hru. Väčšinu hráčov odradil práveže nulový obsah pre znovuhratelnosť a práve až prílišné padanie crap legendárok. Prvý cieľ bolo pokoriť inferno, potom uberbossov, poskladať mega hellring, to zabralo niekoľko desiatok hodín, také veci by udržali hru živou, potom to bolo pokoriť hardcore inferno, poplniť achievy, zmáknuť MP10 a finito....konečná. Potom sme ešte všetci čakalo na PvP, ktoré bola fraška a hru hromadne opustila drvivá väčšina. Z môjho 50 členného friendlistu to už nehráva pravidelne nikto.
Odstránenie aukčného domu nič nerieš, akurát ešte uberie ďalšiu motiváciu čakať na drop, keď už bude na nič, akurát ku kováčovi. A gemy? Tak najlepšie gemy nemá nováčik šancu bez aukčného domu zozbierať ani za desať rokov. Zlepšiť legendárky, pridať coop arény a raidy na bossov, nové dungeony,odstrániť drop trashu na inferne a ponechať aukčný dom čisto za gold a bez poplatkov, to je cesta... -
-
Hracov odradilo prisposobenie kvality dropov na AH. Ludia odisli, lebo ich nebavilo stale hrat hru hadaj na co myslim (0.1% sanca, ze rare drop bude aspon dobry, 1% sanca, ze legendarka co padne bude aspon priemerna, 0.001% sanca, ze vobec legendarka padne ) ludi prestal bavit (po >100 hodinach hrania som ju znechuteny prestal hrat aj ja). Na to sa nabalil dalsi problem, a to, ze ludia mali uber kvalitny drop cez AH prakticky ihned, teda hra ostala pre nich prilis lahka (Inferno je cisty gear-check). Tak blizzard "vymyslel" Monster Power (D2 system /players), a to len preto, aby sa platiaci hraci az tak nenudili. PvP, kde kazdy s uber gearom zabil kazdeho na 1 ranu bolo odsudene na zanik uz od zaciatku.
Ak by v expansione nechali AH, opakoval by sa presne ten isty scenar. Hraci by mali uber gear uz prvy tyzden (cinske farmy, boti), potom by nemali co robit, lebo vsetko by bolo lahke, ... -
-
Najväčšia hovadina bola (a stále je) to, že farmenie lootu je tisíckrát ľahšie na aukcii ako hraním hry a pobíjaním príšeriek.
V hre vám jednoducho nepadne nič dobré, na aukcii stačí flipovať itemy a máte stámilióny zlata. -
-
Ale to je (bude) opravené s Loot 2.0. Takže žiaden problém, či ?
-
-
Ako som pisal, problem bude, ak ho hraci aj tak vyuziju (predsa len to bude o nieco kratsie ako farmit), stale budu dozadovat dalsieho obsahu (a kolotoc sa opat rozbehne). A dalsia vec je fixovanie bugov a udrzba serverov. Stoji to urcite kopec prachov, ktore sa im z poplatkov podla mna nevratia.
-
Uvidíme.
-
-
-
-
-
decka zavidej skill a castecnej luck na drop, tak davaj nelibi se . bezte na facebook lamicky
-
-
Jop, a "dospelak" je butthurt. *15*
-
-
bez za mamkou at ti da véču, kup si na vanoce na splatky kompa, zkus luck v diablu , a nevotravuj .) dik
-
-
-
ja vam to rikal!
-
-
To najednou říkalo hodně anonymních kašparů...ale zajímá to někoho ? Pochybuju.
-
-
Diablo3 je nestastna hra, tak moc tam chteli mit AH ze nekolikrat menili mechaniku dropu az z toho udelaj torchlight2. Jeste ze sem to vcas prestal hrat. Ty co to hrajou do ted vlastne hrali nekolik bezvyznamnejch alf, takova hromada ztracenyho casu :)
-
-
Přesně tak. Naprostá tragédie.
Hrál jsem to od spuštění a jako samotná hra vypadá moc pěkně, hraje se výborně. Ale drop, na kterým je celá hra postavená, byl totálně ustřelenej jen kvůli možnýmu zafloodování aukce.
Jak píšeš, každej tejden komplet měnili mechaniky, skilly, schopnosti jak svý ponožky a spoustu lidí to jen naštvalo. Vůbec ty, kteří navíc v tý aukci nechali balík peněz aby o týden později mohli zavendorovat super výbavu koupenou v RMAH.
Úplně to vidím - až odejmou aukci tak bude další rebalancování hry a opět to celý rozbombardujou :-). V tý době to budou tak tři roky a možná to už konečně bude odladěná hra kterou si opět s chutí zahraju :-).
Jinak, pamatuju si jak se mi v D2 tajil dech když se na obrazovce rozsvítilo něco zeleně, nedej bože hnědozlatě a pln očekávání identifikovával co to bude za uber item. Myslím, že právě tohle D3 naprosto chybí. -
-
Jesi se ti taky netajil vic dech kvuli tomu, zes byl mnohem mladsi.
Mne se treba taji dech i ve trojce. Treba zrovna vcera pri echoying fury *1* -
-
Beres mi slova z ust, nostalgie a relativne nizsi vek hracu oproti dnesku, rekl bych, hraji v konstantnim nadhodnocovani diabla 2 docela velkou roli =).
-
-
Tys nehral nikdy nic od blizzardu? Zrovna to, ze to budou menit a predelavat za behu, musel snad cekat uplne kazdej, ne =)?
A ta radost z dropu je i ted v D3, kdyz ti treba padne mempo nebo echo... pokud s lootem 2.0 bude jeste nekolikanasobne jinde, mame se na co tesit =). -
-
Tak to pozor. Diablo 1 bolo a dodnes podla mna je najlepsie z celej serie. Vyborny balans, naozaj generovane prostredie a hlavne je to viac dungon a nemusim ako chuj nahant priseru po mape ako to zaviedlo "inovativne" Diablo 2. Ale aj Diablo 2 sa stale dalo, hlavne na oboch pracoval stale Blizzard North a vecsina tych istych ludi, kdezto D3 je uz produkt cisto Blizzardu a robili to komplet iny ludia a dost to z toho aj citit. Ostatne staci sa pozriet napriklad na Starcraft 1 aj 2 kde tiez pravidelne vychadzaju patche a ladia hratelnost. Vecsinou su fakt skor ladiace a pomahaju v balancovani hry.
-
-
Tak to bol úžasný balans, keď wizard daval 1500 aoe ranged damage a bojovnik nejakých 120 single target a ešte musel pešo behať za kozami a sukubami, pričom boli rovnako rýchle ako on. *15*
-
-
Jojo, barbarian v jednicce byl pro me jednoznacne nejslabsi char.
-
Neříkám balanc, ale jak na tom byli ostatní hry v tý době? To byla jedna tragédie vedle druhý. Ne náhodou se tahle hra stala králem svýho žánru.
-
Presne tak to si pametam :D Diablo 1 ma maximalne nostalgicku hodnotu
-
-
-
-
-
Já nevím, D3 jsem hrál, bavil jsem se u toho a zábavu za ztracený čas nepovažuji.
-
-
Ó jací humanisti najednou a teď jako co čekaji? Si myslí, že se jim tam zpátky všeci nahrnou..
-
-
no vlastně ano, lidi se jim na to nahrnou...
-
-
I pravda.
-
-
-
zavrení aukce bude bude super, i když si myslím že obchod mezi hráči do diabla patrí, ale v takove "komorní" podobe jako byl v diablu 2. sice to porad bude špatna hra ale možna tomu dám šanci
-
-
Jestli to považuješ za špatnou hru tak se na to rovnou vy*er.
-
-
Konzolove verze her jsou zarici svetla v temnote PC sracek, ktera ukazuji padlym PC hram spravnou cestu.
Nekdo tuto zmenu uvita, nekdo ne. Je to podraz pro ty, kterym se to nelibi, koupili si hru s nejakymi vlastnostmi a najednou se jim pod rukami zmeni na neco jineho. -
-
Ó internete, ty a ta tvoje svobodou slova spojená s tím, že někteří považují za NUTNOST vyjádřit svůj názor...kolik blbostí já denně musím kvůli tobě číst.
-
Ty si bez koupit tu svoji konzoli a predrazenou hru na ni, a neventiluj tu neco takovyho.
Tento pristup je prave ten nejhorsi moznej.
Zmena hry i po vydani je vitanou zmenou u vetsiny PC hracu a to prave z duvodu, ze tu hru zpravidla vylepsuji nikoliv kazi a to na zaklade zkusenosti behem hrani od skutecnych hracu, kteri pak davaji feedback vyvojarum. -
-
Garantuji ti, ze nekterym lidem to vadit bude a mezi temi desitkami milionu hracu jich nebude malo. Kdybys mezi ne patril, vadilo by ti, ze ti nekdo proti tve vuli zmeni hru pod rukama a zrusi jeden ze zakladnich prvku, ktery mela, kdyz sis ji kupoval. Neni to tak cernobile, jak se to snazis vydavat.
-
-
Myslis AH, ten zakladni prvek co D3 posunoval z urcityho uhlu pohledu na uroven nejdebilnejsich p2w her?
-
Líbí se mi když o černo/bílém pohledu na celou problematiku mluví člověk, který vyplodil perlu "Konzolove verze her jsou zarici svetla v temnote PC sracek".
-
-
-