Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Podle prvních ohlasů od recenzentů na velkých herních serverech se z toho klube kříženec sci-fi survival-sim / space minecraft s celkem repetitivní herní náplní. Třeba se to nějak posune, ale první hodiny (desítky hodin) je to prý zápas s trochu neohrabanými mechanikami a jednotvárné opakování činností, které samostatně moc nemají čím zaujmout. Sice technicky a vizuálně úžasné, rozmanité na pohled, ale ubíjející, monotónní a poněkud nudné na dotek.
    • Takže celkem podle očekávání.
      • Presne. Clovek az zita kolik lidi je strasne udivenych ze je to presne takove jak rikali a ukazovali. Je to mala indie hra od maleho indie tamu kde je obsahu jen na par hodin. Kdo cekal vic je naivni.
        • Indie maleho teamu to mozna bylo v dobe nez se do toho naplno vlozila SONY, ted to je zcela regulerni AAA hra.
          • munphf
            Dle infa co rikal Sean Murray jim Sony do niceho nekeca, neni zainteresovana v developmentu a zadny dalsi penize (krom standardnich smluv) jim od nich netecou, takze si vsehno funduji HG... Kolik je v tom pravdy a kolik je to pohadka netusim, ale docela nemam duvod neverit...
          • walltar
            Možná tak podle ceny..
        • walltar
          Já právě nechápu kde k tomuhle vzniklo takové hype... Si myslím, že na chvíli to vydrží, než člověka omrzí ten repetetivní gameplay, ale nemyslím, že většině lidí to vydrží nějak dlouho. Sranda je že už za těch pár videí co jsem zhlédnul mě začaly připadat planety jedna jako druhá... Takže ani ten úžasný průzkum se taky nějak nekoná.
          • walltar
            No problém tady je že sice máš otevřený vesmír, ale není v něm co dělat... A s SC se to moc srovnat nedá, protože kde NMS je o průzkumu velkého otevřeného vesmíru o samotě, SC je MMO které bude o kooperaci hráčů v malé o dost víc ručně dělané galaxii. Navíc tam původně aní žádný průzkum planet neměl být.

To už by bylo mnohem bližší srovnání s Elite: Dangerous.

Uvidíme jak na tom NMS bude za rok... velké hype před launchem automaticky neznamená dlouhotrvající spokojenost zákazníků.
            • walltar
              No pokud tě bude bavit se kochat tím samým pořád dokola tak možná... Procedurální generování vytvoří miliony planet, jednu jak druhou. Už to je na těch gameplay videích vidět. Po návštěvě 5 ledových planet zjistíš, že tenhle šutr už si viděl, tuhle kytku taky, jen byla zelená namísto růžový, a tamta koza byla modrá a měla jiný rohy.

A ono to ani není o té konstantní akci... jen je tam zas každá herní mechanika na jedno tlačítko. Mě už takový hry nebaví. *13*

U SC je problém spíš ten, že se hra obrovsky rozšířila... já si myslím, že by dneska byli mnohem dál, kdyby jim někdo na začátku dal 120millionů a mohli dělat plány podle toho. Ale když ti to někdo dává po kouskách, tak to potom takhle dopadne.

Persistence jako taková ve hře je, jen chybí herní systémy které by ji využily. Na druhou stranu, snad ty systémy budou o něco zajímavější než právě v NMS, nebo Elite... že ten průzkum sám o sobě bude zajímavý, a i když to co najdeš bude repetitivní, tak ta cesta k tomu třeba bude lepší, než opětovné mačnání jednoho tlačítka.
            • No, není v něm co dělat... ono dost záleží na tom, co člověk od toho očekává. Pokud člověk očekává pořád nějakou akci a nějaký postup, tak to asi není úplně hra pro něj, ale pokud ti stačí hru prozkoumávat a prostě se "kochat" okolním prostředím, tak je to hra pro tebe.

A ohledně toho SC, jasný je to něco jiného ale u toho SC je podle mě problém právě ten "nekonečný" vývoj, kde jsou vlastně jednotlivé moduly a taková ta pořádná perzistence tam chybí. Alespoň tak mi to připadá podle toho, jak čtu patch notes a celkově články právě na star-citizen.cz. Jak říkám, hra mě nadchla, ale od té doby co jsem zakoupil tu i300 tak tam nevidím nějaký postup ke slibům, které nám byly dány.
          • Já si myslím, že je to docela pochopitelné. Jedná se o něco v podstatě úplně nového a přístupného i pro casual hráče.

Když to porovnám např. se Star Citizen, kde mám už 2 roky koupenou i300 tak toto je takové více "uchopitelné" pro casual hráče a hlavně je to vyvíjené tak nějak konzistentněji. Protože právě u toho Star Citizen nemám pocit, že to nějak pokračuje. Byl u toho obrovský hype na začátku v rámci kterého jsem si právě svojí loď koupil, ale od té doby nemám pocit, že by se něco hmatatelného stalo. Akorát přidávají nové a nové lodě a sem tam nějakou novou herní funkci, ale ten perzistentní vesmír je tam stále strašně daleko. Zkrátka No Man's Sky přinese první to, co lidé chtějí a zároveň je i otevřenější pro casual hráče. Podobně zaspalo dobu např. i DayZ Standalone svým věčným vývojem, kde je plno bugů a vývojáři z Bohemia Interactive místo toho, aby opravily bugy, optimalizaci apod. přidávají oblečení a zbraně...
  • Duchodci maji sve předražené hrnce a elektrické decky, mladi hipsteri zase pripitomele a nehratelne open space "revolucni", proceduralne generované koncepty prodavane za plnou cenu, ktere si nadsene predobjednavaji (pripadne backuji na kickstarterech) a nasledne predstiraji, ze je hra nehra strasne bavi a koho nebavi, je i*iot bez fantazie. Smutne.
    • ***Duchodci maji sve předražené hrnce a elektrické decky, mladi hipsteri zase pripitomele...***

A Hovnouskove mají svůj trolling s obratným náklikem.
    • Lidská omezenost očividně nezná mezí. Nejhorší na tom je fakt, že si zřejmě připadáš "cool". Přitom jsi blb, který to v životě dotáhne leda tak k lopatě. Přeju ti hodně štěstí, prosťáčku.
      • Co ty dislajky, vy teplouši??? Uhodil jsem hřebíček na hlavičku, co? looool
        • Na svoji hlavicku nejspis a podle tveho projevu nezustalo pouze u jedne rany. Chovas se stejne jako hovnousek *3*
          • Promiň, chlape *9*
  • me prijde vtipny to rozdeleni. Amerika 9.8, Evropa 10.8 a PC 12.8. jako kdyby PC bylo nejaky zcela zvlastni uskupeni statu kdesi v jiny dimenzi:)

Jinak moc nevim, ty reakce lidi jsou dost rozporuplny je to tak 50:50...ale musim uznat ze takovej hype sem uz dlouho nezazil, myslim ze v Hello games by si melo nakoupit dost kufru aby ty penize meli kam davat..slusna prace.
    • munphf
      Nu, ono tam pujde asi o to, ze US a EU je mysleno pro PS4, pro PC nema moc smyslu delat release dle lokace pro DRM-free hry. Aspon tak sem to pochopil :).
  • Vakek
    Já už se těším na pátek
    • munphf
      Taky taky, a) bude pátek b) vydají NMS pro PC c) zacina me dovolena :D... Jenom to cekani mam lehce kracene tim ze dnes si zitra tj ctvrtek vyzvedavam novy PC aby se vse vyse uvedene mohlo spojit hezkdy dohromady :D
  • Já se na pátek těším.
    Tahle hra má neskutečné množství oddaných fanoušků (a první dojmy lidí na redditu z PS verze napovídají, že někoho to prostě baví), stejně tak jako má ta hra naprosto neuvěřitelné množství haterů, kteří si přečetli jeden odstavec "o hře", viděli trailery a vědí, že to bude naprostý shit, aniž by to vůbec zkusili. A ztrácí čas neustálím hatováním. *16*
    Tak či tak, ať už je pátek! Na hru se těším, ale jsem realista. Třeba mě to bavit nebude a odložím to po pár hodinách (spíš desítkách, až se to začne opakovat), ale co, 60 euro je prd. To dá člověk za jeden prokalenej večer. A vývojáři odvedli obrovský kus práce, vytvořili monstrózní dílo, a tak jim ty peníze rád dám. *5*
    • Z toho co jsem viděl se vše opakuje již po hodině celkem solidně, ale pokud má člověk rád hry od UBI a vysbírává každou prkotinu na mapě, tak tady bude v ráji.
      • Řekni mi hry, která se neopakuje? Jedinou prosím. Když to tak vezmu, drtivá většina her, možná všechny hry, které znám, jsou opakováním nějaké činnosti. Důležité je, jestli tě ta činnost baví. Mě teda přijde létání sem a tam docela zábavné. Vždyť jsem strávil tisíce hodin v leteckých simulátorech.
        • Ono je to dost unavující, když máš vesmír, přistaneš na planetě objeviš rostlinky a krystaly, které můžeš těžit, přeletíš do jiné soustavy na jinou planetu a zase ty stejné rostlinky a krystaly, potom přeletíš do jiné soustavy na jinou planetu a zase ty stejné rostlinky a krystaly ...

Přece jen jsem myslel, že budou mít materiály a ty přidělí generovaným rostlinám přímo pro planetu a ne pro všechny planety stejná rostlina se stejným materiálem.
          No, ale sem tam už čípek objevuje i zajimavosti.
          • ty budes dobrej pitomec a nervak, porad si jen stezujes..neco tam vyskakuje, rostlinky a krystaly..s tebou v jedny mistnosti nevydrzel ani pet minut
            • dobrej model *15*
            • no jasne ze ho ted potrebuju ja, protoze narazit na trumberu jako ty si o to vylozene rika..
            • Ano podle reakcí jde vidět, že já jsem ten co potřebuje prášek. *14*
      • Jojo, ze screenu na redditu to vypadá méně diversifikovaně, než se předpokládalo, na druhou stranu - to je prostě svět, taky na každém kroku nacházíme podobnosti a šutr tady bude vypadat stejně jako na Marsu apod.
        Každopádně soudy stranou, že. Dokud člověk nevyzkouší, tak nemá žádné právo odsuzovat *4*
  • Doufám, že na PC budou jinak řešeny achievmenty. Jejich možství na PS4 je absurdní. Pořád uprostřed obrazovky vyskakují - sebral jsi jeden kámen, potkal jsi jednoho minozemšťana, potkal jsi druhého, našel jsi checkpoint, našel jsi druhý checkpoint atd.
    Při každé prkotině +1. Zatím nejvíce otravná věc na celém videu z NMS.
    • munphf
      Nu jestli myslis ty milestony tak za ty ja doufam ze zustanou. Ony takhle "casto" vyskoci jenom ze zacatku, casem by se dosazeni dalsi urovne milestonu melo vic a vic prodluzovati.
      • Jo milestony. Vyskakuji u urcitých eventů a např. potkal jsem mimozemšťana, potkal jsem druhého ...
        Nevím jaký to má smysl. Dost jich vyskakuje, když máš event +1.
        Jestli je tam někde kvíz: Kolik jsi potkal mimozemšťanů? :-D
        Příjde mi to děsně rušivé.
        • Tak si vem prasek, nerve:)
    • Nevím, jak ostatní platformy, ale Steam má svůj systém achievementů jednotný, takže tam nebude hrozit nějaký rušivý text přes celou obrazovku.
  • PC verze je údajně velký pr*ser. Velmi špatná optimalizace, extrémní bugy, padání hry. Nebrat.

Jaká škoda.
  • Počkám si na GamesPlay tady. Ale musím říct, že se mi to celkem zatím líbí. Jako taková oddychovka po těžkém dnu v práci na hodinku zkoumat vesmír, proč ne... Pokud to někdo pojme jako jako klasickou intenzivní řežbu s cílem nahrabat co nejvíc všeho, splnit všechno a co nejrychleji se dostat někam, tak to pro něj asi nebude to pravé... Jenom ta cena je naprosto ohavná....
  • Ježíši to je roztomilé zvířátko *14* *14*
  • Ne díky, raději gears of war 4.
    • Ne

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit