Přejít na výpis diskuzí
Boj, průzkum a výprava do středu galaxie - video připomíná základní cíle No Man’s Sky
9.8.2016 | Václav Pecháček
95 příspěvků
-
Dvojka na Twitchi hned za Dota 2. 110 000 ludi ktori to sleduju a to este nieje vonku PC verzia. Prvy streamer ma 36 000 sledovacov a subscribe mu naskakuje kazdych dvadsat sekund...
€ $ £
L o L -
-
To tak bývá u nových hype her. Třeba doom to měl taky tak, a kde je sledovanost dnes, že :)
-
-
Cim se to lisi od jinych her podobneho zanru? Kdyz funguje nejake to soutezeni o dosazeni stredu galaxie, funguje hra tak, ze nemate na zacatku zadnou mapu vesmiru a treba na planete musite najit napr. nejakou starou knihovnu, kde budou souradnice dalsi obyvatelne planety, kde muzete doletet a tam nacerpat palivo, abyste mohli letet dal? Nebo je ta originalita pouze v tom, ze je ve hre hodne obyvatelnych planet, kde bude ruzny zivot?
-
-
Ja jsem svoje dotazy myslel vazne. Nicmene podival jsem se na nejake streamy a vsude jenom hopkali po planete a sbirali "suroviny". Neboli takovy nekostickovany scifi minecraft. Nevim jestli to je tim zacatkem, ale najit ve streamu gameplay, ktery se odehrava ve vesmiru mimo planety bylo temer nadlidske usili.
Je tedy i v realu gameplay hlavne o sbirani surovin a hledani nejaky predmetu, pomucek a ruznych veci na planete a cestovani v kosmu, boj s vesmirnymi pirat apod. tvori velice minoritni cast? -
-
prirovnal bych to k Subnautice ve vesmiru, a ta me bavi, takze s tim nemam problem
-
-
Já bych řekl takový 3D Starbound bez multiplayeru a stavění
-
-
-
-
Když se potkaj dva hráči na jedné planetě, tak se neuvidí, to je fakt fail
Ve hře nejsou planety reálných velikostí, jak Murray často tvrdil, ty v NMS maj průměr stovky kilometrů proti tisícům v realném vesmíru, Sean Murray je lhář -
-
Vzhledem k tomu ze v NMS diky poctu planet je skoro nulova sance ze nekoho potkas je to uplne jedno.
-
-
Jasne, sance je nulova *1* http://www.pcgamer.com/no-mans-sky-multiplayer/ a to ani ne jeden den po vydani! *2*
-
-
Jestli myslis ty dva co se domluvily mimo hru protoze jeden pristal na planete kde byl pred chvili ten druhy tak to moc nezapada do nahodneho setkani. Kdyby se nedomluvily tak se nepotkaj ani omylem.
navic to byla asi dost velka nahoda zapadajici do te skoro nulove sance, kdyby kazdej byl na opacny strane galaxie to setkani by neprobehlo. -
-
Tak kdyz sa stejne neuvidi, tak je jedno jestli sa domluvili nebo ne *1* a mosim rict ze stim vyvojari pekne vyjebali jen co je pravda!
-
-
-
-
Čekám na vydání PC verze, tak se nemůžu hry ani zastávat, ani ji odsuzovat, Pokud se dva lidé nevidí, je to celkem škoda. Zajímalo by mne, jestli je to záměr (zvláštní, pokud tvrdil, že to možné bude) nebo jen nějaká nedomyšlená chyba. Rozhodně bych tím nikoho hned nelynčoval a neoznačoval za lháře, jak je dnes zvykem. :) Co se velikostí týče, třeba jen nebyla jen správně pochopena myšlenka "reálných velikostí" planet. Možná bylo myšleno to, že velikost je adekvátní, aby si člověk připadal jako na skutečné planetě. A ne, že bude natolik malá, že když se rozběhne, může sám sebe nakopnout do zad.
Osobně jsem velmi zvědavý, nepovažuji to za žádnou hardcore pařbu, spíš jen oddychovku pro relax. Navíc, musí se nechat odvaha vývojářů jít do takového projektu, obzvlášť, pokud bude následovat další podpora.
// Ještě co se týče toho potkávání se hráčů... nemůže to být také tím, že hra nevyžaduje PS Plus, je tedy nutné přijmout nějaký kompromis? Na PC vy mohla být situace rozdílná, uvidíme. -
-
Sean Murray říkal, že ve hře budou i "Earth size planet"... ne, že všechny budou gigantické. Každopádně nazývat někoho lhářem je přehnané.
A co se týká více hráčů... v jednom rozhovoru říkal, že to jsou sice lidé na jednom "serveru", ale že třeba deset lidí spolu by se neviděli všichni. Ta hra prostě tak není dělaná. A teď po tomhle "skandálu" prý na to už síťoví programátoři koukají, že nečekali takové množství lidí a proč se neviděli ani dva...
Což je mi ale stejně šumák, beru hru jako zážitek pro jednoho, se vším všudy, nepotřebuji, aby kolem mě poskakoval nějakej exot, kterého neznám a kazil mi dojem. -
-
No hlavně, kdo chce hledat chyby, vždycky je najde :)
-
-
-
Za tohle jsem popravdě rád. Protože nevěřím, že by to zůstalo jen u *highfive*. Jak by mě bylo, když bych si objevoval, těžil suroviny, poznával nová stvoření, fotil krajinku a přišel nějaký hráč a trefil mě do zadku?
-
-
ED jsem si puvodne predobjednal s tim ze tam bude fullofline mod, jakoz to hrac ktery nema rad PvP, takze ted po 2 letech stale hraji ED v solo rezimu a stale bavi. Ono je to taky o tom jak casto to hrajete, pokud je nekdo nolifer a venuje jedne hre 10 hodin dene, tak ad se nedivi ze mu dojdou moznosti co delat.
A jakoz to fanousek vezkrze vsech vesmirnych her, jsem NMS proste koupil i za tu nekrestanskou cenu, protoze ocekavam, ze minimalne 100 h zabavy mi to da, a v tom pripade je cena/hodina zabavy adekvatni -
-
Nene, mluvil několikrát o "real planet sized objects" ono je z hráčského hlediska jedno, jestli má planeta průměr 150km jako v NMS nebo 12 700 km jako Země, i Pluto, které považujeme za prcka má průměr 2300 km, takže buď Sean neví, jak velká je průměrná planeta, nebo si z lidí dělá dobrej den a myslí si, že to bude kazdýmu jedno.
"can you run into other people, other players in the game?
Sean: Yes!"
tohle je podle mě úplně jasná, čistá a zřejmá lež a podle mě moc dobře ví, že lže, proč by taky nelhal, když jim to zvedne prodeje a nic mu za to nehrozí, kromě toho, že spousta lidí si jejich další hru už nekoupí. On i ten přístup k zákazníkům, kdy tenhle fakt že ve hře nikoho nemůžeš potkat prostě nezjistíš z jejich materiálů a museli to objevit nějaký lidi na twitchi je velkej zdviženej prostředníček. Kdyby řekli jasně, "naše planety jsou instancovaný, nemůžete na nich nikoho potkat" tak ještě dejme tomu, ale jenom mlžej. -
-
Sean Murray je lhář
-
-
-
Coop s kamarády by byl fajn, já bych si dal i PvP, proč ne, stejně v té hře po pár hodinách neni co dělat.
Spíš jde o to, že Murray v rozhovorech lhal o tom, že můžeš potkat a vidět jiné hráče, ale planety jsou jen instance, i když dva stojíte na stejnym místě, tak ho neuvidíš. Tim se pro mě zařadil vedle Howarda, Molyneuxe a další kecálky kterym nejde věřit ani nos mezi očima, lháře moc nemusim. -
-
Coop s někým, koho znám..., to by byla jiná. Spojit se s někým a udělat malý konflikt někde v nějaké hvězdokupě. Generování vesmíru je asi jedna věc a udržet stabilní mutiplayer druhá. Věřím, že ti tuhle možnost do hry ještě přidají a doufám, že se tím hra nesesype. My taky byli k vytržení, když jsme si v coopu ve Space Engineers stavěli základnu, přidali planety (a i když to týden co týden upravujou) od té doby nehratelné. Planet Nomads se rýsuje, ale to bude jen na planetě - alespoň pro začátek.
-
A nepujde udelat nejaka ,,parta,, se kterou vas to pak kopne do stejne instance ?
-
-
-
https://youtu.be/AE0nuW-mQ8A
-
-
http://www.metacritic.com/game/playstation-4/no-mans-sky
Hodnoceni zatim zadna velka slava.... -
-
Žádný strhující zázrak, ale docela fajn gameska, pokud máte rádi sandbox.
Ale cena je naprosto ujetá, za ty prachy to fakt nestojí. Odpovídající by byla tak třetina až polovina současné ceny. -
Hodnocení tam se mi zdá irelevantní. Stačí si přečíst pár recenzí a nemám pochyby o slaboduchosti některých "recenzentů".
V profesionálních recenzích očekávám rozpětí hodnocení 7 až 10/10.
-
-
1. Je treba si uvedomit ze pokud nekdo chce vytvorit hru z vesmiru kde bude cela galaxie generovani se neubrani. Neni mozne neco takoveho vytvorit rucne. Takze ano, veci se tam opakuji a vsechno vypada vicemene podobne a i pri sebevetsi snaze to bude repetetivni.
2. Zadani konkretnich cilu pripadne pribehu ve hre ktera ma rozlohu NMS neni dost dobre mozne protoze nejde dost dobre obsahnout celou herni plochu a tudiz je nutne aby si hrac urcoval cile vlastni. Pokud by tvurci rucne obsadily hru pribehem a rucne designovanymi udalostmi bylo by to jen v male casti vesmiru a hraci by se vsichni museli koncentrovat tam a zbytek hry by byl jaksi k nicemu.
3. Hru jako GTA 5 delalo nekolik let par set lidi, pokud si nekdo mysli ze v NMS najde takove GTA V na kazde planete je iddiot a bude zklamany jako kdyz spadne decku cerstva zmrzlina na zem.
4. Zaplnit hru rozmeru NMS nebo Elite obsahem aby se po case neopakoval nejde, protoze pak by bylo treba aplikovat bod 3 a tvorit vsude unikatni klony GTA V a na ten nema zemekoule dostatek lidskych zdroju.
5. Pokud by jste chteli multiplayer tak si uvedomte jak je ta hra velka a je v ni celkem malo obsahu i pro jednoho, natoz aby tam byl jeste pro vaseho kamose. A pokud by se vam libilo (jak je lidstvu vlastni) rozpoutavat konflikty tak verte tomu ze ta hra je tak velka ze i ten sebevetsi vami rozpoutany konflikt by se rovnal blesimu prdu a kazdemu by byl jedno a nikdo by o nem ani nevedel.
6. nebudte naivni anemejte zbytecna ocekavani ktera znate z jinych her, hra tohohle typu je hlavne o vas, malokdy je chyba ve hre samotne. Je to neco jako kdyz nekdo chtel byt od mala tramvajak ale celej zivot delal kosmonauta a desne ho to stvalo. Takze pokud jste tramvajak dusi i telem, do tehle hry nelezte:) -
-
Thanks captain obvious!
-
Tech tramvajaku bude asi vetsina, co jsem koukal na nejake streamy, tak to bylo porad, breceni o tom, ze lod nemuzu ukrast, tohle nejde znicit, nemuzu nikoho zabijet. Ze vlastne ta hra je nahovno, protoze oni chteji murer, death, kill a to tahle hra nema
-
-
genrovaná nuda jako všechny generovaný nekonečný hry takovou hru nepřestanete hrát protože jste ji dohráli do konceu páč žádnej konec nemáu přestanete hrát NUDOU
-
-
V pripade ze budu chtit hrat hru kterou "dohraji" tak asi nepujdu do NMS ale zvolim neco pribehovyho, Far Cry, Skyrim, AC... Kam by si pak zaradil napr MMORPG hry? Taky nemaji "konec" a taky je clovek prestane hrat vetsinou z duvodu "nudy"...
-
-
MMO hry konec maji jednoho dne muzete porazit vsechny bose vylavlit vsechni postavy na max. uroven udelat vsechny questy splnit vsechny achievementy... a ikdyz je to na dlouho je to prat zabava kdyz to nekdo predtim dobre vymyslel ,ale generovana zhovadilost to je o nicem
-
-
test
-
-
-
-
No já se těším i navzdory negativním nazorům. Vypadá to na super hru, kde si dám brko a budu lítat všude možně vesmírem. Já su to dám rád :)
-
-
*1* já se těším až si dám po práci a provětrám páky s migem, radši lítám na planetě zemi v atmosféře, ale no man sky vypadá dobře
-
Marihuana je pro decka. Ja si dám heroin a zapiju to okenou a zalitam si ve hvezdach; )
-
-
Hlavně si to proklikej Maxicku. Evidentně ti zase sestra zapomnela dat prasky.
-
A ušetříš za NMS. :)
-
Velmi vtipné. Vidím, že je to tady samý důchodce s předpotopníma názorama. Smutné :)
-
-
-
0:48 - bitevni lod sileneho falickeho kultu!
-
Pro mě je No man Sky jako Elite. Desítky hodin lítání a objevování krás. Nic jiného od toho neočekávám. Sky má navíc výhodu v planetách:) Bohužel stále čekám, že bude podobná edice, co je na PS4, protože nechci 60 éček za obyčejný digitál....
-
-
Elite ma planety taky, akorat bez atmosfery, zato se tvarej dost uveritelne:)
-
-
To sice ano, ale musel jsem za to vypláznout další litr navíc, abych po nich jezdil. A není tam život jako v NMS:)
-
-
Vesko, jenže Elite se snaží být reálný. Včera jsem koukal na gameplaye NMS a vesmír by byl dost super kdyby z 5ti planet v soustavě byly 4 s atmosférou a životem a z toho kolikrát i jedna s . Fu*ck yea, jde se kolonizovat!
Třeba já našel v Elite tuším jen tři planety vhodné pro život lidí z cca 2500 solárních systémů. Tady jsem viděl na několika videích několik planet s krásnýma 19°C, životem a zásobami minerálů. -
-
Tak já osobně neberu NMS jako konkurenci pro Elite. Elite je pro mě "simulátor" vesmírného tvůrce hvězdných map:) A to máš jinak štěstí, já nenašel žádnou obyvatelnou planetu, ale našel jsem umírající hvězdu nebo systém, kde dvě hvězdy obihaly kolem červeného trpaslika.
-
-
Jo štěstí. To bylo někdy v začátcích ještě s Adderem. Od tý doby ani ťuk. :)
-
-
-
-
-
-
Zkouknul jsem, jak to jeden čipek hraje na PS4 a musím říct, že se všechno opakuje ještě rychleji než ve Starbound. Byl na třech planetách a dvou měsících přičemž změny byly velice malé. Jedinou vzpruhou byly různé druhy lodí. :D Rostliny, skály, zvířata, stanice, mimozeměťani atd. minimální rozdíly. Nevím jestli se člověk nemusí dostat dál do galaxie, aby viděl větší rozdíly nebo měl prostě smůlu na výběr velmi podobných planet.
-
-
No čím větší vzdálenost, tím větší rozmanitost. Už to někde probírali při hraní, že čím bližší systém či planeta od navštívené, tím větší pravděpodobnost podobnosti.
-