Přejít na výpis diskuzí
Borderlands 2 s PhysX fyzikou a bez ní: stojí to za to?
29.8.2012 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
ano, ale nvidia to urcitě v téhle hře zamkne nebo použije staré knihovny, aby to bylo nehratelné
-
blbost, par trapnych efektov latky a castic pri zbraniach, no toje toho - buuu - stransa fyzika, upny mega pokrok bezme si seci kupit nvdiu.
-
Největší legrace je simulace fyziky přes grafiku, když už takhle je i na highend kartách nedostatek výkonu pro pořádné rozlišení+kvalitní vyhlazování a to jsou na cestě 3K,4K a 8K monitory. O to víc, když člověku dojde že má 6ti+ jádro, ale vzhledem k dnešní optimalizaci využije ve hře 2, v lepším případě čtyři. A zbylý nadpočet se dloupe v nose. Pak to dopadne tak, že si stejně musíte dokoupit ještě druhou kartu nebo hrát s nížším frameratem. Spíš by mne zajímalo, kdypak už konečně začne nvidia implementovat tu slibovanou optimalizovanou cpu verzi nebo kdy odemkne kombinaci amd+nvidia na physx. Dokud se tak nestane, tak se neprosadí. Jediný důvod proč ve hrách vůbec je, je kvůli zaplacení nvidia vývojářů v rámci TWIMTBP. Takže je jasně vidět, že většina vývojářů na fyziku s prominutím s*e, jinak by si licencovala nejaký jiný engine. Škoda, že Intel v hrách nevidí asi moc budoucnost, jinak by asi lil do Havocu větší peníze a Bullet také není amd moc protlačovaná, ač by se jim hodila do krámu.
-
A neni to nahodou tak, ze pokud nemate kartu od nvidie tak vam physx pocita procesor?
-
Nevím jak vy, ale já když hraji, tak si vlajících vlajek a jakým způsobem něco vybouchne nevšímám a ani nevšimnu, tak mi to připadá docela zbytečné. Hlavní je ať vycházejí kvalitní hry.
-
Právě kdyby se to neomezovalo na karty od Nvidie, tak by si to dneska pustil snad každej, prozože by to bylo prakticky v každé grafické kartě a dokonce by to nemuselo být ani volitelné) vypínatelné, ale prostě natvrdo zasazené do hry....
-
O tom nemluvim. Mluvim o tom, že by se to dalo rozvinout mnohem víc a prostě využít ten potenciál na víc, než létející papírky a nějaký plachty. Jenže to vzhledem ke konkurenci nejde. Vybírat můžeme, ale hry nám to asi lepší neudělá.... Jako hráči teď doplácíme na to, jakej je mezi Nvidií a AMD vztah.
-
"mohl posunout i hratelnost, právě díky pokročilé fyzice" aj keby zapracovali fyziku do hratelnosti, kolko ludi by si to bolo schopnych pustit? aj tieto "pozlatka" su neskutocnym zrutom vykonu.
-
stači si vyberať z rozumom
-
physx byl prave duvod proc jsem sel do nvidie ... kdyz AMD nema pri stejnem vykoni nic nejak zajimave levnejsiho tak nevidim duvod proc vubec nekdo mel kupoval AMD
-
tak to tezko... pri zachovani urcityho hratelnyho vykonu si nejsem jistej jestli havok dokaze takto manipulovat s tolika detaiailnimi objekty a pokud by se to nejak podobne udelalo tak by to rozhodne nevypadalo lip
-
Tohle posunuje herni zazitek nekam dal.Skoda ze amd nema nic podobnyho! *5*
-
Tuž já (i když PhysX mám), taky zrovna nejsem nadšený z toho, že je to dostupné jen u jednoho výrobce. Pak jsou ty featurky vždy spíše jen kosmetické, i když mnohdy to na atmosféře přidá i více. Je to prostě jen bonus pro majitele nVidií, ale nečekám, že by PhysX někdy přinesl něco mnohem hlubšího, jako např. postavit celou hratelnost právě na možnostech onoho PhysX. Pokud jde nVidia hernímu studiu s PhysX vstříc, asi by byla hloupost to nevyužít, ale nikdo si nevezme na triko nic víc, než jen trošku obohacené prostředí, protože s hlubším využitím by z toho byly dvě rozdílné hry.
Kdyby byla fyzika postavena čistě na DX10-11 a DirectCompute a mohli z toho těžit obě skupiny hráčů, určitě by z toho ve finále vzešlo více a hra by mohla být na té fyzice postavená v mnohem širším měřítku. Naštěstí jde toho pořád dost vykoutlit přes Havok, nebo CPU based physX.
EDIT: á koukám MR.sugar už to mnohem elegantněji vyjádřil níže. Z toho plyne nejdříve číst diskuzi a pak až postovat :D -
PhysX dobře dělá různé látky. Vlajky, oblečení a tak, tam nemám moc konkurence. Ta "voda" ale třeba je fakt hrozná. Fyzika předmětů taktéž příšerná, i když zdaleka ne tak jako v Crysis, viz. ty lítající plechy.
-
Skutečná fyzika? Je to stejné jako PhysX, jen je to ještě víc přeplácané. *15*
-
kdyby to bylo v havoku tak to vypadá stejně nebo líp a běží to všude,, tahle trapnost s physx že jde jenom na nvidii, to je fakt k pousmání, uzavřený formáty jsou vždycky na prd
-
Ale ano, je to o čipu. Výrobce karty je jen třešnička na dortu. A zrovna takový Gigabyte patří k tomu lepšímu, spolu s Asusem a MSI. Stačí nekupovat referenční modely. Mě se všechny ATI(AMD karty co jsem kdy měl (nebo někdo z příbuzenstva) pod*laly, všechny do jedné. Kvalita ovladačů, byť pomalu stoupá, po pořád příšerná. Promiň, ale já bych AMD/ATI nechtěl ani zadarmo.
-
Bohužel pro nás, hráče... :(
-
Tak to je hodně subjektivní názor, já s GIGABYTE zase nikdy problém neměl a vše mi od nich šlapalo jak hodinky, samozřejmě s čipem Nvidia :)
-
A k tomu 3D, takhle jsem si vybral i já.