Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miserius
    Blábláblá, blá bláblá 5 je MÁLO!! blááááá blááá Dark Souls 2 blááá blá blááá úplatek, blábláblá zdechněte bláblááá blá blá blááá mam jedinej pravdu!

Blá blá bláá, nikdo nevěří anonymum co píšou pořád stejný veci s ruznyma nickama *3*
    • Mart9
      Tak každý má právo na svůj názor. Pokud jich má více, má i více nicků *1*
    • Ono psát o DS s touhle hrou je urážka pro FromSoftware, jelikož to je srovnávat jako Nissan 370Z a nějákou fábku
      • Omlouvám se za tu fábku, nevhodné přirovnaní, je to přece francouzská hra, čili bych tu fábku vyměnil za Peugota 205
    • zabudol si si dat rano tabletku ze ano?
      • God-of-War
        Píše pravdu, ale ty se tu asi moc dlouho nepohybuješ.
  • Docela je me tech francouzu co to delali lito, udelali dobrou hru a většina recenzentu která bezne dava 8/10 hram kde se na monitoru melou 4 pixely jim podkopne zidli, ale jak jsme rikal, nastesti hraci mají svůj rozum (velke prekvapeni) a prodeje budou zrejme v poradku:)
    • Ja osobne bych tomu nedal ani 4/10, ale to je tvuj nazor. Kazdopadne se vydavatele sami pohrbili marketingem. Snazili se hru propagovat a srovnávat skrze "popularni" dark souls , prestoze je to naprosto jina hra. Z toho potom prameni tyto diskuze. Tahle hra je je naprosto neco jineho nez DS a tudiz take zaujme naprosto jinou cast herni populace.
  • tomocz
    WTF? Prostředí nutí k pláči a přesto tahle věc u Dark Souls 2 nikoho nezajímá a tady je to jako mínus? Přitom tady prostředí není zdaleka tak hrozné(místy i docela pěkné) a hra není tak dlouhá, aby se okoukalo. Nevím, kde autor recenze vzal vyblité textury(že by konzolová verze?). Ale opět je zde strháváno za hnusné grafické provedení, přestože je hra asi tak 3x hezčí než opěvované Dark Souls 2. Že se jedná o jednoduchý klikfest bych taky neřekl, když už na druhé obtížnosti jsou nepřátelé schopní vás sundat na dvě rány, takže je třeba dle zvoleného stylu i správně na čas blokovat/uskakovat či utíkat, a k tomu bojové styly i přepínat v závislosti na nepřátelích. Přiznám, že scénář občas místy skřípe, přesto funguje docela dobře a dějová linka s démonem nutí hrát dál a zjistit, jak to vlastně dopadne. I rozhovory sice občas působily Bčkově, ale to bylo brzy vytlačeno hláškováním, sarkastickými poznámkami a dialogy parodujícím rpg klišé, viz. úkol, kde má hlavní hrdina donést nějaký materiál na výrobu zbraní a když jej donese, tak jej NPC požádá, aby šel znovu a přinesl ještě 2x tolik a tak hlavní postava odpoví: "Děláš si p*del? Proč jsi mi neřekl rovnou, že toho chceš víc?" A o naprosto krásné atmosférické hudbě zde není ani slovo, přitom i to je parádní část hry. Mě to bavilo od začátku do konce, což se o většině her poslední dobou říct nedá. Když bych měl hodnotit, tak tomuhle bych se nebál dát 8/10. Jsem asi divnej, ale Dark Souls bych dal naopak tak ty 4-5/10...
    • Víceméně souhlasím, ale Bound by Flame bych zatím po cca 3 hodinách hraní určitě nedal více než 7/10. Připadá mi to jako takový notně osekaný hybrid Zaklínače 2 (opravdu si nemůžu pomoct, hned během první půl hodiny mě několikrát napadlo, že se Zaklínačem přinejmenším inspirovali) a Dark Souls.

Zatím se celkem obstojně bavím, není to žádný zázrak, ale jako odreágovačka dobré a jsem zvědavý, jak se bude příběh vyvíjet dál. Už jsem hrál mnoho horších RPG..jo a ještě k té hudbě - obzvlášť na začátku byla naprosto úžasná. Ale pak šla kvalitou dolů a zvlášť v té vesnici je strašně repetitivní, připadá mi, jako by se tam opakovala nějaká max. 10ti vteřinová smyčka, která hraničí s otravností. Ale pokud se to opět vrátí (netuším jak daleko ve hře jsem, připravuju se teď na vstup do jeskyně v bažinách) do kolejí úvodu hry, tak budu po audio stránce velmi spokojen.

Jo a obtížnost soubojů je rozhodně dost slušná, jedu na hawk a hlavně zpočátku jsem dost umíral. Teď už to celkem jde, ale pořád se musím dát občas na taktický ústup - asi na to bude mít i vliv to, že používám výhradně boj noži a doplňuju to pouze jejich očarováním ohněm. Dlouhé čepele vůbec nepoužívám a do démonovy magie taky moc neinvestuju (snad jen 3-4 body)
      • tomocz
        ono u mě to je tak na pomezí těch 7-8/10 no. Ono to chvílemi kolísá. S tím Zaklínačem jsem si to říkal taky, že to vypadá, jak kdyby se dost inspirovali, ale zase proč ne, když se to dobře hraje.

Ta boží hudba se zase postupem času bude vracet, až vyvrcholí v závěrečným bossfightu, takže co se týče hudby, tak je určitě na co se opět těšit :)
        • ono když je enco podobne zaklinaci tak to je minus?..Clovek by spis řekl ze to bude plus..Nekdy me to uvazovani hracu skutecne dojima..
    • Súhlasím a tie boje sú o niečo komplikovanejšie než sa píše v recenzii. Obtiažnosť je riadne veľká, musel som prejsť z buffala(druhá najťažšia) na hawk(2/4) a aj tam zomieram pri každom vačšom encounteri :D
    • presne tak to tu chodi...na jednej hre je to kritizovane, ako obrovske minus a zraza to hodnotenie a na druhej to zasa vobec nevadi ba to tam dokonca aj patri...cele postavene na hlavu, zvykaj si, ja uz som si *1*
  • Nechápu, co daný recenzent myslel tím, že je in-game mapa nesrozumitelná, naopak podle mě je zcela srozumitelná a taky si myslím, že už od začátku vypadala hra "lehce béčková", takže byste mohli čekat že na začátku hry vám dají pouze omezené možnosti výběru vzhledu postavy.
  • Lotr
    Nu recenzent patří mezi ty kterým tahle hra nesedla. Já naopak patřím k těm kterým ano.
    A říkám že jde o skvělé příběhové RPG.
    Bojový systém - není ideální. Viděl jsem lepší. Ale je funkční. Má svá pravidla a za chyby se trestá.
    Obtížnost - ideální. Hrál jsem na obtížnost "Hawk". Nepřátelé vydrží hodně. Ale umíráte zde jen díky vlastním chybám.
    UI - nevím co hrál recenzent za verzi ale neviděl jsem jedinou chybu u NPC. To že se parťáci umírají stylem kamikadze. Nu v rozhovoru stačí prostě neklikat na možnost aby byli agresivnější. Chyba UI nebo recenzenta? A mimochodem jde jim rozkazovat.
    Mapa - ano skutečně je obtížné poznat kde jste. A kam za úkolem. Co na tom že mapa barevně rozlišuje kde jste (na jaké úrovni). Prostě se v tom špatně orientuje. Pokud jste barvoslepý nebo jednoduše lehce nechápavý.
    Lokace - je o příběhové RPG ze staré školy. Nejde o openworld RPG. Ale jistě lokace jsou malé.
    A poslední věc. Příběh. Za život jsem přečetl neskutečné množství knih. Spolupracoval jsem s několika portály týkající-se fantasy. Hrál jsem všechny legendární RPG na PC. Od BG po Gothic.
    A tedy myslím že jsem oprávněný říct "recenzent je hlupák".
    Příběh je dobrý. Dialogy jsou skvělé. Sarkastické poznámky hlavního hrdiny jsou výborné. Pokud se milý recenzent pídil potom proč zmrzliny útočí. Nu pak by mohl číst dialogy. Což mne vede k tomu že toto je jedno z mála RPG kde to co řeknete skutečně něco ovlivní.
    • Me prisel pribeh a jeho podani naprosto k smichu, a to , že jsi hral a cetl stovky knih. Jako imho mnozstvi lidi na tomhle foru te neopravnuje urazet recenzenta. Tvuj nazor je stejne platny jako jeho, dokonce mozna jeste mene, jelikož tu nejsi recenzent, ale pouhy komentator.
    • "Pokud se milý recenzent pídil potom proč zmrzliny útočí. Nu pak by mohl číst dialogy."

Můžeš nám "zabeďněncům" to tedy více rozvést?
      • Lotr
        Je to zmíněno v "lidské" lince. V démonické ne...nebo spíš zběžně. Protože? Nu protože démonovi je to šumák. Nezáleží mu na "malicherných důvodech" jde mu jen o jedno.
        A jejich důvody nejsou příliš originální. Pokud se mám vyhnout spoilerům tak jde o tohle.
        Zpočátku bylo nekromantů víc. Díky boji o moc došlo k několika úmrtím a oslabením zbývajících. To mělo za následek dvě věci. Koalici dvou nekromantů a spojení ostatních proti nim. A tehdy došlo k jediné porážce armády zmrzlin. Což všechny vyděsilo a vyústilo ve zradu a zbavení moci jednoho nekromanta a spojení ostatních proti lidem.
        Prostě klasika alá "zabijme je dřív než oni zničí nás"
        Nic originálního ale dostačujícího.
    • MickeyMutant
      Jak ti máme věřit, že příběh je dobrý a dialogy jsou skvělé, když jedním dechem dodáváš, že jsi spolupracoval s několika portály, které se věnují fantasy?

Ještě jedna věc. To "neskutečné množství knih", které jsi v životě přečetl, muselo být v otřesných překladech.
      • Lotr
        To je snadné. Zahraj si to.

Několik určitě. Nakonec několik jsem také překládal.
        Nu zatímco si budu lektorsky mnout bradku...popřemýšlíme...co může být můj obor. Obor ve kterém se dostanu k velkému množství knih. Obor ve kterém mne kontaktují redaktoři fantasy webů.
        Hmmm jaký to jen může být obor. Uhádneš to?
        Hele prcku já chápu že jako internetový hrdina nemáš rád když má někdo zajímavou práci. Ale to je tvůj problém.

PS: píšu na mobilu :*
        • Přestaň se tu mastit.
        • MickeyMutant
          Obor, obor. Hmm... Že by literární samohana? Tu najdeš v každé fantasy redakci na patře hned naproti sekce obsedantní grafomanie.
          • Lotr
            Omlouvám se co jsi říkal? Právě se sebeukájím nad tím jak jsem skvělý.
        • Můžeš mi říct tvoje nejoblíbenější knižní fantasy? Podle tvého příspěvku typuji Eragon či Harry Potter :DDD
          • Lotr
            Ale samozřejmě mohu.
            Malazská kniha padlých. Skutečné veledílo. Asi to nejlepší co kdy bylo ve fantasy napsáno.
            • Lotr
              Ale no tak. Oba víme že ti kteří o fantasy moc nevědí píši Hru o trůny. Malaz je pro masu věc neznámá.
              Pokud jsi si všiml psal jsem že příběh je dobrý. Není skvělý ale je dobrý. V rámci herních RPG nevybočuje z průměru.
              To co ho dělá dobrým je linka demon vs člověk a fakt že se postavy nechovají jako retardované děti. Světe div se jednají logicky.
              Úžasnou ukázkou je postava kapitána vaší kumpanie. Na otázky typu "co myslíš - co máme dělat" odpovídá vždy v duchu "zdrháme vole".
              Depresivní atmosféra naprosté porážky byla skutečně vykreslena skvěle.
            • Ono je také velice jednoduché napsat to nejlepší v daném žánru, no dobrá, pokud jsi tedy četl Malaz, tak ti tenhle "příběh" musí připadat na úrovni čtyřlístku jako mně.
        • Jeste rekni, ze si Honza Kanturek ty macho.
    • Recenzent si zmylil zameranie hry a hlada v nej daco co hra naschval neponuka.
      Hra je ciste akcne RPG co ponuka jednoduchost, vodi ludi za rucicku, ziadne zlozite a komplexne veci kde sa je nutno zamyslat... odreagovacka.
      Recenzent ziavne cakal a aj hru recenzoval, ako keby mala byt postavena na Advanced Dungeons & Dragons pravidlach.
      • Přesně tak. To by Diablo muselo dostat -10.
  • Na tuhle hru jsem se docela těšil, o to víc mě štve, jaký paskvil to je. Soubojový systém je naprosto k smíchu - nebo spíš k pláči a to hlavně proto, že o systému tu nemůže být řeč! Pozná se to hlavně v bažinách, kdy nezřídka, nebo spíše pravidelně bojujete proti těm lítacím balónům co mlátí na blízko a střílejí na dálku. Musím uznat, že tři tyto potvory rozmetají rádoby bojový systém na kusy! Bloky ze všech stran vypadají pořád stejně, držíte divně v obou rukách meč před sebou, kde postavy útočící vám do zad podivně nemlátí do vašich zad ale do meče a vy při tom stále tupě stojíte a neděláte nic. Navíc o snaze odrážet, nebo vést protiútok je otázka smrti a z jednoduché potyčky se stává snaha v bloku vmanévrovat sebe a potvory do situace, kdy jedna z nich přeruší svou sekvenci a vy získáte čas na útok, dáte 1 ránu a opět blok, vykrýt všechny jejich sekvence a ve zbylé hluché sekundě zmáčknout útok......tohle má být v roce 2014 inovace a originalita *16* !

Všechny postavy mluví, takže i zadávání questů je namluvené, ovšem to nutně neznamená, že probíhá i animace mluvení....kdepak. Hlavní hrdina pusou hýbe a používá i obočí a občas ruce a ramena. Ostatní jsou omezení na divný třas hlavy, nebo při každém 4tém slově podivně pokřiví rty jakože mluví......bože tohle je hnus na druhou a pro mě největší zklamání letoška
  • Carmamrdon
    Když jsem si prošel obrázky ze hry, první co mě napadlo: to vypadá úplně jako Dark Souls! A hle, otevřu diskuzi a zdejší mazánci redakce opět diktují druhým, co se smí říkat a co ne. Zákaz přirovnávat k Dark Souls a 32 naklikaných plusů na buranský příspěvek, který jen shazuje názory ostatních diskutérů. Ne, to opravdu nebije do očí... *7*
    • trošku paranoia ne?
  • Hrál jsem to cca 2 hodiny a nevím, co si o tom pořádně myslet. Není to špatná hra, ale technické nedostatky a ne úplně zvládnutý boj ji drží zpátky. Se soubojovým systémem samotným není zas takový problém, jen funkce zaměření na jednoho nepřítele je ve většině případů spíš na obtíž, protože nejde rychle přepínat mezi cíli jako v LoZ a DS. Jde spíš o nepřátele, kteří jsou příliš odolní a hráče často jen spamují útoky. Když se objeví větší skupinka, tak se souboje promění v neustálé vykrývání a občasný krátký zásah, což je po čase dělá zdlouhavými a otravnými.
    Nevím, zda recenzent čekal nějaké literární veledílo. Jasně, některé dialogy můžou znít nechtěně úsměvně, ale třeba hrdinovy sarkastické narážky nemají chybu. Když to srovnám s jinými akčními RPG, kde 90% dialogů tvoří nudná expozice (Kingdoms of Amalur a i oslavovaný Morrowind), není to taková hrůza.
    Asi největší problém Bound By Flame je podle mě to, že hra působí jako odfláknutý Zaklínač 2. Hraje se podobně, má podobnou atmosféru a podobné lokace, ale nic není propracované do podobných detailů a hra nepřináší dost vlastního zajímavého materiálu. Když jsem prolézal bažiny v Bound By Flame, nenapadlo mě, že bych chtěl získávat nové schopnosti a postupovat v příběhu, ale že bych si místo toho mohl zase nainstalovat Zaklínače.
    • tak to s tím zaklínačem je svatá pravda. prakticky celou dobu jsem narážel na srovnání se Zaklínačem a to i jedničkou i dvojkou, protože rádoby silný útok bez nabití vypadá jako rychlý styl proti mnoha nepřátelům v jedničce a po nabití zase jako ve dvojce. Jenže ani jedné se zaklínačských her toto veledílo nesahá ani po kotníky.
      • Tak horsi nez zaklinac 2 to snad byt nemuze ne? To snad nejde ani *1*
  • Odulin
    Po par hodinach na obtiznost Captain me to nijak neznechutilo, docela i pobavilo. Rozhodne se k tomu vratim.....treba az trochu spadne cena.
  • Pred bound by flame som presiel dark souls 2 a to je poriadne hardcore rpg potom som zacal hrat toto a mozem povedat, ze to nie je podla mna vobec taka zla hra ako to tu recenzent opisal. Co by som este spomenul je nadherny hudobny doprovod, ktory na zaciatku hry navodi skvelu atmosferu. Na suboje si treba zvyknut, zo zaciatku je to len o kryti a par uderoch a zase kryt. Predovsetkym je treba bojovat s rozvahou a nevrhnut sa len tak do nejakeho suboja, lebo v najvacsej pravdepodobnosti to budete opakovat. Aj ked mate vylepsenu postavu, aj ked mate super zbrane, vas protivnik je na tom podobne, alebo je ich viac. Dobre je, ze protivnika sa naucite poznavat a uz budete vediet, co na ktoreho plati. Ohniva magia mohla byt trochu silnejsia, ale aj tak s jej pouzivanim zacenete mat na bojisku prevahu. Najvacsim potesením su suboje s bossmi, tych mensich je v celej hre vela, tych vacsich par, ale o to lepsie sa s nimi bojuje. Partaci nie su tu moc funkcny. Neovladate ich, len im mozete povedat akym stylom maju bojovat. Vacsinou funguju ako lapaci nepriatelov. Navacsim lakadlom je vyrabanie veci atd... Hra ma urcite svoje muchy, ale podla mna si zasluzi aspon nadpriemerne hodnotenie. Kazdy kto jej da sancu sa podla mna celkom pobavy *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit