Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prosím, aby tu někdo připomenul, v čem Sean Murray všem lhal. Díky. Netvrdím, že nelhal. Jen pro diskuzi by bylo zajímavější si připomenout, v čem všem lhal. Netřeba okládat videama a tak.
    • Je toho hromada, vsechno je shrnuto zde https://www.reddit.com/r/Games/comments/4y1h9i/wheres_the_no_mans_sky_we_were_sold_on_a_big_list/
    • Oka tak jen tak z patra jo, ptali se ho bude možné potkat hráče, bude možné interakce mezi nima jinýmu slovy bude tam multiplayer, a on odpověděl ano ano a ano, mluvil o rozsáhlé AI ekonomice kde uvidíme lodě vylejtat a přilejtat do mateřskejch lodí, sliboval velký space souboje kde by mělo záležet na kterou stranu se přikloníme atd atd, když k tomu pak přidáš věci z jejich videí a deníčků kde těch fičur bylo o hromady víc, třeba typ hvězdné brány a připočteš k tomu tu největší lež a tou je to že hra bude mít zajímavej a dobrej konec tak máš spoooooustu lží na jednu jak to tady fanboys obhajujou indie hru, za 60 éček. Neříkám že sony nemá svuj podíl taky to podělali ale pochybuju že někdo se krčil za křeslem s pistolí a nutil Murraye vykládat tyhle žvásty.
  • Ještě bych dodal:

Sean Murray udělal řadu chyb, o tom nemůže nikdo pochybovat. Zatím jsem ale ještě neviděl kritiku Sony. Osobně se domnívám, že Sony ve všem hraje podstatně větší roli. Klidně si zaspekuluju a napíšu, že Sony malé studio dohnalo k některým chybám. Když jsem pak viděl to vystoupení kohosi ze Sony, který kritizoval Hello Games, přišlo mi to velmi falšené a podrazácké. Osobně se domnívám, že minimálně cena byla od Sony diktována. Také bych věřil, že tam byl tlak na větší hype a urychlení vývoje.

Navíc připomenu, že hra se stala terčem kritiky a nedůvěry dávno před vydáním. Navíc se hra chybně posouvala směrem do mainstreamu, kde ale skončit neměla. Elite Dangerous také nemůže být mainstreamovou hrou už vzhledem ke své povaze.

Na jednom příkladě zmíním hysterickou povahu celé záležitosti: Tolik kritizovaný "konec" hry. Přitom Sean Murray řekl zcela jasně, že hra má takový "konec", který může někoho naštvat a někoho jiného potěšit. Že to není příběhová hra bylo přitom jasné od začátku. Hledat nějaký super konec mohl tak jen najivka. A tak je to snad u všech věcí u této hry. Prostě lidé čekali zbytečně moc a Sean Murray byl tak neprozíravý, že nezasáhl a s vidinou vysokých prodejů nechal rozjet vlak jménem hype.
    • Všem velmi děkuju za mínuska. Je to potěšující.

Nechci tu spamovat. Jen cítím, že všechno kolem téhle hry není úplně správně chápáno a není úplně spravedlivé. Uvedl jsem několik svých názorů - žádných obecných pravd ale jen mých názorů.

Nejsem žádný fanboy této hry. V mnoha ohledech je to katastrofa - ovšem naštěstí řešitelná modifikacemi. Hru momentálně nehraju - po cca 60 hodinách jsem se vrátil k Elite Dangerous, příležitostně hraju Space Engineers a čekám na Star Citizen. Jednou se k NMS určitě vrátím, neboť hraní mě docela bavilo. Nyní čekám na více modifikací a přecijenom, člověk si občas musí od každé hry odpočinout.
    • Hra měla vyjít v EA a měla stát 20 euro. Pak by si každý umyl ruce. Jenže tohle si Sony nepřála a tak vyšlo co vyšlo a za tu cenu. Můj názor.

Zkuste si někdo zhodnotit třeba hru Space Engineers, jako kdyby právě teď vyšla. Hra funguje tak všelijak a řada prvků funguje jen v ideálním stavu. Nebo si porovnejte zkušenosti a možnosti týmu Hello Games a týmu kolem Elite Dangerous a následně srovnejte obsahovou náplň obou her. Podle mě mnoho rozdílů, pokud jde o obsahovou náplň nenajdete. Já hraju obě hry a po obsahové stránce neviniká ani jedna.
      • Tak Space Engineers je taky polovicny oj*b. Im to prechadza lebo cena je predsa len prijatelnejsia oproti NMS a tak nejak sa tam nieco deje a lata a hlavne nieje to az taky mainstream, respektive nieje za tym taka marketnigova masaz ako mal NMS. Na druhu stranu nebolo by odveci sa pozriet na Minerwars 2081 tiez od Keen SW. To bol cisty odrb na backerov.
        • U SE jsem byl docela rád za free-weekend na steamu. I na foru bylo připnuté, jak se omlouvají hráčům, že těsně před víkendem byl nějaký větší update a ten se (jak jsem pochopil z dalších postů, tak jako obvykle) vůbec nepovedl. Povedlo se mi spustit snad jen nějaký tutoriál, který stejně po nějakém čase padnul, cokoliv jiného padlo prakticky hned. Nicméně už jsem pochopil, proč to tak rádi dávají do slev, zabugovanější hru jsem snad neviděl.
          Přemýšlím jestli vůbec z EA vzešlo něco opravdu kvalitního, zatím je to buďto průšvih nebo je to tak tak na hraně jakože ok, ale žádný předem slibovaný zázrak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit