-
Jack Keane 2, Stardrive, Trackmania 2, Leisure Suite Larry Realoaded, New Super Luigi U, Sword of stars: The Pit, Dust: An Elysian Tail. Víte, co mají tyto hry společného? Výše vyjmenované hry byl recenzovány v papírovém časopisu LEVEL a na games.cz ani ťuk. Takhle podle mého vzalo za své tvrzení šéfredaktora Petra Poláčka, že games.cz nebude žádný outěžek na úkor LEVELu. Vyjmenované hry jsou recenzovány v měsíc starém LEVELu a na games.cz není po nich ani vidu ani slechu. A podle slov to mělo být přesně na opak. Webové games mělo být studnicí novinek a aktualit a papírový časopis měl být místo pro články a názory, na které není na webu místo.
Beru současnou redakci games a LEVELu jako lidi, kteří mají pro mě cenný názor a vlastně jsem při jejich článcích u LEVELu vyrůstal, ale bohužel se mi rýsuje obraz, při kterém na games.cz zanevřu a budu na něj ve zlém vzpomínat, a budu si ho stále spojovat se zlým jménem Doskočil (který tiscalli.games zabil, ne vybudoval návštěvnost) a budu pravidelně odebírat znovuzrozený LEVEL, kvůli tomu, že na něm budou aktuálnější recenze než na webovém působišti. A proč to píši k recenzi na Brütal Legend pro PC? Protože je to půl roku, co byla tato hra vydána na PC. Takhle pánové přestanu být vaším fandou. -
-
Co mají společné? Všechno jsou to v zásadě nezajímavé tituly hodící se akorát tak do LEVELu, protože když už si ho koupím, tak si ho přečtu celý, kdežto na webu bych na recenzi takových titulů ani neklikl?
-
Bohužel je to tak, games.cz "laguje" s recenzema za LEVELem fakt hodně. Buď si kluci vzali moc velký sousto nebo je holt LEVEL víc profitující...
Jinak ze minulý měsíc to je:
Brothers: A Tale of Two Sons
Papers, Please!
Face Noir
Mortal Kombat: Komplete Edition
Třeba ty menší hry bych pominul, ale novej Mortal Kombat?
Jinak o recenzích EU IV, Dishonored: The Brigmore Witches, Toki Tori 2 nebo třeba novýho FF MMO nemluvě... -
-
nuž, ale si uvedom že mnoho hier si recenzenti ak ich chcú zrecenzovať, musia kúpiť za vlastné peniaze...a tak nie vždy vyjde, že sa hry recenzujú na čas. Ale tak kto chce, počká si :)
-
-
Ehm to jako fakt? Chápu, že doba je těžká, ale jeslti jsou na tom tak špatně že nemaj na hry, aby z nich psali recenze, resp nedostanou nějaký novinářský verze, tak ať jdou radši dělat něco jinýho...
V pekárně taky řikáš, že v pohodě, že si na rohlík k snídani počkáš?
-
-
Mně by například vyhovovalo, kdyby v LEVELu recenze nebyly vůbec. O hrách, o kterých se v něm píše, mám zpravidla shodné nebo přesnější informace předem, či je už dávno hraji (případně mě vůbec nezajímají) a kvalitativně recenze (až na světlé výjimky) pokulhávají před ostatními výbornými, dlouhodobě aktuálními a jinde nedohledatelnými články - hlavním to tahákem celého LEVELu. Až s recenzemi v nově obnoveném LEVELu mi navíc došlo, jak potřebná je v dnešní době možnost mít v rezenci rovnou video ze hry (nebo alespoň odkaz na něj), což v papírovém časopisu pořádně nejde. Například zrovna zmíněné "Papers, Please!" dostala v levelu "dobře" a z rezenze a následného hodnocení získává člověk pocit, že je to neatmosférická, nezajímavá a nudná linearní hra, která se snaží svézt na retro vlně. Žádný člověk, který ji hrál, či alespoň viděl byď jen video ze hry, by něco takového rozhodně neřekl. Tím nechci kritizovat recenzenta, recenze nemůže být nesubjektivní (ačkoliv se mi pochopitelně ani trochu nelíbila), ale chci poukázat na to, že mnohdy je třeba hru vidět, aby člověk recenzi byť jen správně pochopil.
A tímto bych rád poukázal na fakt, že by neškodilo, kdyby recenzí v LEVELu bylo méně, ale byly kvalitnější a na bez videa recenzovatelné hry. A pokud by tedy ve výsledku bylo na games.cz více obecně článků, rozhodně by to neškodilo. -
-
Ačkoliv s mnohým, co jsi napsal, souhlasím, tak já bych třeba Level bez recenzí nezkousl. Jasně, recenze už rozhodně nejsou tím základem nového Levelu, to jsou témata a jiné články, ale herní časopis bez recenzí na hry si představit neumím. I přesto, že kdekoliv na netu si můžu najít recenzi na určitou hru daleko dříve než v papírovém časáku. Často, když hraju nějakou hru (klidně i starou), tak si pak vytáhnu i starý Level a o hře si přečtu. Konkrétně v posledním čísle by mi po přečtění monstrózního článku o Shadowrunu přišlo dost divné, kdybych si hned po něm nemohl nalistovat recenzi. Máš pravdu, že lepší informační hodnotu člověk získá z recenze na webu, kde je u ní tuna screenshotů a video, které časopis zprostředkovat nemůže. Ale imho herní časopis bez recenzí není herní časopis.
Poslední Level mi udělal velkou radost s tím, že úvodní recenzi roztáhl na čtyři stránky - přesně to mi chybělo, taková ta "hlavní recenze" (ačkoliv bych ji dal spíše Shadowrunu nebo Saints row, které měly mimo recenze i jiné články).
A vůbec, ale vůbec by nebylo marné to, co bylo kdysi zmíněno ve Fight clubu. Že u každé recenze bude QR kód, který by čtenáře hodil do galerie screenshotů nebo zrovna na trailer.
-
-
-
Jestli přestaneš být naším fandou, tak si musíš zakázat i ten LEVEL. Žádný podvádění!
-
-
Level už pár let nekupuju ale na Games občas chodim. Ne tedy asi tak často, abych hodnotil aktuálnost. Je, ale fakt, že některé aktuální recenze mi tu chybí.
Každopádně poslat "kritického čtenáře" do zadele.. Jako wtf...? -
-
Nikoho jsem nikam neposílal. Jen mě krapet mate uvažování typu "mám vás rád, ale tohle děláte blbě, takže u mě končíte". Člověk by doufal v nějakou míru pochopení, pokud se nám někdy nedaří všechno podle plánu. Beru, že zjevně působíme jako mutanti, ale jsme taky jenom lidi.
-
-
*15*
-
Ja teda nechci vypadat jako hnidopich ale vydat na webu par aktualnich recenzi nebo dokonce video recenzi by nebylo od veci.
Tak nic musel jsem se kouknout do archivu a oni tam ty recenze fakt jsou jen ty hry me nezajimaj tak jsem je prehledl :D -
-
Ač nerad, musím souhlasit. Jestli se dobře dívám, za poslední téměř 4 měsíce se tu objevila jediná videorecenze (Shadowrun).
-
-
Videorecenze je logisticky ten nejnáročnější obsah, tudíž přes prázdniny, kdy jsou zároveň dvě největší herní akce, je s nima kříž. Ale teď se to zas začne hýbat.
-
-
To je ale vyborna zprava!
-
-
-
-
-
-
Datum vydání: 26 únor 2013
http://store.steampowered.com/app/225260/?snr=1_7_15__13
hromada konzoloidních povídaček o (ne)vydání rádoby nextgen hw v "nových" krabičkách, který sotva konkurují průměrným PC, rádoby nová hratelnost, ale spíš 100x recyklovaný obsah call of battlefieldů, dále série, co vznikla na PC, kde nechyběl ani jeden díl, kde nyní bude chybět (GTA 5)... tyhle "newsky" jsou tady denně, ale přes půl roku stará hra je zrecenzovaná až teď.. netřeba víc komentovat. -
-
Na PC nechyběl ani jeden díl? Kde jsi na to prosím tě přišel? Co PSPčkové díly? Od trojky jsou navíc GTA primárně vyráběné na konzole.
A proč tě tak hrozně zajímá Brutal Legend, když je to původně konzolová hra - takové hry by ses přeci neměl dotýkat ani dvoumetrovou hořící tyčí... -
Taky musíš ale pochopit, že je hlavní čtenost článků a popularita daného titulu. Když tady je něco o nextgenu nebo GTA, tak se do diskuzí seběhnou PCčkáři a nadávají na konzole, protože R* chce vydělat prachy...no a na Medal of Calling Battlefield tady nadávají všichni.
-
Nebreč chlapče, je to trapný..
-
-
Mám PS3 verzi a rozhodně koupi nelituju... Naopak humor z toho naprosto čiší a jakožto příznivec metalu se neuvěřitelně bavím. Hra si dělá srandu snad ze všech metalových klišé. A právě pro metalisty je hra určená, protože ostatní to nedokáží plně ocenit (:
-
Skvělá hra s ještě lepším Blackem. Povinost pro každého metaláka...
-
Radeji pozde nez nikdy :).
Hra se mi libi, stylove perfektni, ale je fakt,ze hratelnost mohla byt lepsi.
Kez by si vydelali na 2. dil, ktery by mohli poradne vypilovat. -
nevslo to uz nekdy v unoru? *8*
-
-
novinka *1*
-
navic koukam ze na tom odkazu v recenzi se to, uz ani neda koupit a podle Heureky hra nestoji 500 ale od 291 - 329 Kč
-
-
Poláčku, chci svý recenze! A to teď, nebo si za tebou do té Prahé na kobyle dojedu a rozhodím ti sandál.
-
Teda bych se přiznal já myslel že se tady BL dávno recenzoval O_o
Každopádně pokud máte rádi metal a Jacka Blacka, stojí to za zahrátí, ačkoliv ten gameplay je díky konzolím poměrně nekomplikovaný. -
-
Na konzole to vyšlo snad před 4 lety. Na PC letos v únoru. Tak jako tak je tahle recenze poněkud opožděná.
-
-
Typickej Schagger. Teoreticky zajímavej nápad, ale provedení pokulhává.
Uvidíme, jak zkažený bude Broken Age. -
Ja metal rad nemam, ale hru jsem hral pred par lety na PS3 a bavila me hodne, i po letech si na ni s potesenim vzpomenu. Kez by se hry hodnotili predevsim podle toho, jak jsou zabavne. Pak by tohle byla cista 9.