Přejít na výpis diskuzí
Bulletstorm - krutopřísná videorecenze
7.3.2011 | Lukáš Grygar
156 příspěvků
-
Mimo jiné Serrano ( general), je druh španělské zrajcí šunky, zajmalo by mě jestli toto jmeno je easter egg od tvurcu... *12*
-
-
to asi ne, spis to je zni jako good "badass" jmeno :D
-
-
Dobrá recenze a souhlasím i s číselým hodnocením. Osobně bych ale víc zdůraznil vlažnější začátek, kde je hráč tak trochu v šoku. Protivníky prostě musíte zabíjet komby, hra vám nedá na vybranou, protože panák vydrží i 20 kulek a o přesnosti tý automatický pušky bych radši nemluvil. Stejně tak o hodně zmateným sledu událostí, kterej nedává absolutně smysl (vysvětlení toho všeho bordelu přijde kolem 3/4 hry). Nemožnost se vyklánět a frustrujicí stupidnost pohybu. Přejít přes malej kamínek je problém a přeskočit se nedá, protože to Grey prostě neumí. Neviditelný bariéry, kdy se nedá spadnout z rampy/mostu/plošiny dolů ve hrách taky nesnáším. Hloupě je i rešený překonávání překážek mezerníkem, protože se možnost aktivuje jen na některých konkrétních částech překážky a pod tím správným úhlem. Uprostřed přestřelky se takhle dá vklidu na pár vteřin zaseknout přeskakováním tupý klády. První 2 hodiny jsem tu hru fakt nenáviděl a kupředu mě hnala zoufalost. Jenže pak jsem si zvyknul na všudypřítomný kopání a používání toho elektro-biče, dál přišly opravdu nádherný kulisy vesnice, přehrady a pak i města a především se konečně dostavila frenetická akce, kterou Bulletstorm sliboval. Od nějaký druhý hodiny až po konec jsem si užíval každou přestřelku a problémy s ovládáním už nijak neřešil. Graficky je hra asi nej, co se dá na UE3 enginu spatřit, no semtam nějaká ta textura alá kulisa na pozadí mohla bejt trochu víc barevně a světeln sladěná se zbytkem, aby to nevypadalo jak loutkový divadlo, ale vesměs pozitivní dojmy. Inteligence protivníků je fajn a konečně hra, kde jsou skvěle vyvážní parťáci - nechávájí vám dostatek prostoru, neumírají, nemotají se vám před očima a postupují rozvážně. Špica. Fakt nejlepší střílečka, co jsem za poslední dobu hrál. Jak mě ze začátku štvala tuna blbostí, tak jak se hra rozjela, nebyl vůbec čas nebo chuť vnímat nějaký mouchy - prostě hurá kupředu. Doporučuju všem a nevypínejte to vzteky po rozpačitým začátku. Rozhodně by to byla chyba *3*
-
-
V recenzi zmiňovali dobu hry 7 hodin, z toho 2 hodiny stojí za starou belu, tj. víc než 25 % je o ničem, chápu to správně? Musím se přiznat, že to video mně pobavilo a navnadilo, ale ve světle tohohle si asi nechám zajít chuť a počkám na nějaké slevy.
-
-
Nevím jak dlouho to zabere, protože herní dobu nikdy neměřím, ale 7 hodin je podle mě dost turbo režim. Možná na lehčí obtížnost. Já jsem to hrál na hard (druhá od shora) a musim říct, že jsem nijak zvlášť neumíral, ale rudá obrazovka s nápisem "schovej se do krytu" se mi objevovala v pozdějších fázích celkem často.
Jde spíš o to, že si člověk musí ze začátku zvyknout a smířit se s některými věcmi, který nejsou zrovna logický a líbivý
- nemožnost spadnout do propasti vlastní chybou, např. při skluzu, odfláknutý překonávání překážek, možnost nekonečně dlouhýho skluzu po zadku a to i do kopce!, lehce nevyváženej poměr účinnosti zbraní (hlavně vlastní nohy) -
a začátek je pozvolnější kvůli aklimatizování hráče, takže si člověk podobnejch věcí víc všímá. Ve chvíli, kdy se věci dají do pohybu, přibude druhů protivníků a subjektivně se mnohem zatraktivní okolní prostředí není moc čas vnímat kraviny, jakože jsem se zasekl při animaci pohybu nad okrajem propasti a utíkám do neviditelný zdi :) Zbraně se chovají celkem hezky, občas se pobavíte i nějakou tou Greyovou hláškou atd. Navíc bych to viděl dobře se znovuhratelností. Osobně si hru projdu podruhý, tentokrát na nejtěžší obtížnost, a nevidím důvod, proč by to někoho nemělo znovu bavit. Příběh je sice v rámci scifi logickej a ne až tak špatnej (to je spíš chování postav v rámci něj, kdy se hloupost mísí snad až se sentimentem), ale o ten tu zrovna nejde. Navíc člověk bude už od začátku vědět co a jak, takže si tu jízdu náležitě vychutná na 100 %. Rapidně jsem na hru v průběhu změnil názor, podle mě skvělá zábava.
-
-
-
je videz zes to nepochopil.... on to schvalne rekl blbe :)
-
Vy smejd !!! Zas je to doprdele HD !! Pochopte, ze ne kazdy ma PC jak vy !
-
-
Velmi dobre to chapeme, prehravac s volbou kvality se pripravuje.
-
slušně příště
-
Nemá smysl dělat videorecenzi na hru v rozlišení 240*380 pixelů. princip videorecenze je ten, že tu hru VIDÍŠ, tedy pokud máš příliš slabý počítač na videorecenzi, přečti si textovou recenzi. O informace nepřijdeš a všichni budeme šťastní.
-
-
Navíc k čemu o tý hře potřebuje nejáký info, když by se mu ta hra ani nespustila :-)
-
-
Například doma mám "velkej" komp, kde si můžu pařit co chci v libovolnym nastavení. Na cesty si beru maximálně netbook na kterym si HD nespustim (a i kdyby kvalita připojení to zabije). Nechápu proč by byl takovej problém všechny videa umisťovat na youtube, kde si kvalitu videa člověk může zvolit podle sebe
-
-
Souhlasim. Navic prehravani HD videa nema moc spolecneho s tim, zda dotycny hru spusti ci nikoliv (zvlaste vzhledem k zpackane ne-akceleraci ve Flashi). Navic moznost vyberu kvality videa, kterou si clovek muze prizpusobit zarizeni na kterem ji chce sledovat je uz docela dlouho standardem na vetsine stranek obsahujicich video ve vetsim mnozstvi. Mozna by se i zde mohli zamyslet nad svym arogantnim pristupem.
-
-
Navíc jestli se nepletu, tak by taky musela redakce délku video-recenze přizpůsobovat podmínka ytube.
-
Tady nejde o aroganci, lidi. Redakce Games vychází čistě a jenom z předchozích zkušeností s YouTubem, které se týkají zejména mazání vlastního obsahu. Totiž tím, že si na YouTube zřídíte účet a nahazujete na něj videa, dáváte adminům z YouTube zelenou, aby v případě jakéhokoli "podezření" smázli váš obsah; což se klukům z redakce dělo. A chápete, že nahazovat za takovýchto podmínek vlastní videorecenzi a při tom nemít jistotu, jestli tam pro čtenáře bude ještě příští pátek, to je jaksi...
-
-
-
-
-
-
Predtym som si pozeral kazdu VR na TG aby som sa zasmial na recenzentoch. Teraz si chodim uzivat Lukasovu pracu. VR mu fakt idu. Ja len stale nechapem to hodnotenie, sam tuto hru chvali, povie ze aj Beckove FPS mozu mat svoju uroven a Bulletstorm je jednou z nich. a Dostane 7. Ved v kategorii Beckovych FPS je asi velice dobra nie? tak by mala mat aj lepsie hodnotenie. Stale sa mi zda ze to miesate dokopy, akoby ste to recenzovali aj pre ludi co hraju RTS alebo sims alebo co.
-
-
Nevím, jestli si to pamatuju správně - ale číslo ve videorecenzi se drží dříve uděleného v textové recenzi? Já Lukášovi do hlavy nevidím, ale podle toho komentáře jsem nabyl dojmu, že byl ochoten dát o bodík víc :)
-
To je jen otazka vnimani hodnotici stupnice. Ja sem treba rad, ze na games.cz maji stupnici jakoby posunutou o jeden dva stupinky nize, a tudiz pak nedavaji kazde kravine 8/10 a 9/10.
5/10 logicky prumer a 7/10 je tudiz velice slusna hra.
-
-
Me sere že si to na konci nemůžu rozdat s tím generálem na ferovku.. *12* *7* Až na ten debilní konec celkem dobrý i když IQ emzaku na Singlu nic extra..hrál jsem na Hard a prošel to tak na 3 životy za jeden vikend..
-
to je zase diskuze :D jinak videorecenze fajna :)
-
tato diskuze není divná, ale dojná *1*
-
Chybí mi tam trochu realita. To vybírání si těch možností zabití považuji právě za mínus. Je to snad pro děti ? Zpracování map je komixové a působí nereálně. Těch zbytečně vykreslených pixelů. *7* V BF3 podle videa investovali výkon gk lépe. Hi-res nesmysl pro nejmenší, to i ten Painkiller byl ve své době lepší. Zkoušel jsem pouze demo a nebavilo mě. Kam ten herní svět spěje. *9* A to nejsem žádný příznivec simulací, kde se musí nejdřív študovat návody.
-
-
rofel. to je jak porovnavat film 2012 a nejaky dokument od BBC o zemi. toto je hra cisto na vyblaznenie, nikto necaka a nechce od takejto hry realicnost. jesus fucking christ
-
-
Porovnávám to třeba s Doom3. Oboje je na odreagování, ale přesto je tam obrovský rozdíl ve prospěch Doom-a.
-
-
Ja te naprosto chapu jak to myslis ale ty zas pochop, ze Bulletstorm ma proste trochu komiksoveji ladenou grafiku a me a spouste dalsich lidi se to tak libi, je to aspon zmena od tech vsech sedivych a temnych her(at uz se realny nebo ne).
-
-
Kdyby nešlo o epic, tak bych to ani nekomentoval. Svůj názor si příště nechám pro sebe, nebudu tu vytvářet nějakou negativní náladu. *1*
-
Jasně, píšu sám za sebe. Kdyby s polu všichni souhlasili, nemuseli by diskutovat. *1* I autor recenze to bere podle sebe, každému se líbí něco jiného. Jen jsem chtěl napsat svůj názor se kterým někdo může, nebo nemusí souhlasit. *7*
-
-
-
To jsi mě nepochopil. Vím samozřejmě že jde o hru na odreagování, dokonce mám rád i fantasy hry, které ukazují alternativní realitu. Tohle ale nemá s realitou společného vůbec nic, je to jako alternativa pokemons, byť brutálnější. *4*
-
-
Ktora fantasy hra ma cosi spolocneho s realitou?
Chudak chlapec sa zobud zo svojho trapneho sna...
Realitu v hrach nehladaj, a to vobec nie v BF a Doom alebo tu spominaneho Bulletstorm.
Hry su o zabave a kto chce realitu prihlasi sa do Armady a ma tam dost reality.... -
-
Vizuální představení se může blížit realitě, ve filmech se běžně používají renderované triky, které se namíchají s pořízeným záznamem. Pokud někdo sledoval starší filmy, nebylo to tolik přesvědčivé. Samozřejmě je to hra a film je zase jen film. Nevidím na tom nic trapného a chudák je ten, kdo to nedokáže pochopit. Do armády bych nešel, protože mám svůj rozum a nechtěl bych nikoho zabíjet. Nechápu ale smysl příspěvku. Pokud si chceš ulevit, tak si vyber někoho jiného, já chci diskutovat o hrách. *3*
-
-
-
-
nemůžeš srovnávat hry typu Battlefield a Painkiller. To jsou úplně žánrově odlišné kategorie zaměřené uplně na jiné cílové skupiny. Jedna se snaži "simulovat" realitu boje a druhá má za cílem dělat co největší cákance krve, bráno kolem a kolem .
-
-
Měl jsem na mysli především grafické pojetí. Grafika BF a jinak střílečka typu Quake či Ut, pak bych byl spokojen, či přímo nadšen.
-
-
crysis 2 a mas to...
-
-
Ano, ale zdráhám se používat ty nanosuit speciality, jen když už to jinak nejde. *1*
-
-
-
-
-
Skoda ze opet bez SD kvality, kdy opet na svym vraku vidim jen slideshow :)