Přejít na výpis diskuzí
Bývalý šéf EA Partners povede vydavatelské snahy Oculus Rift
27.12.2013 | Petr Poláček
103 příspěvků
-
Jeste zustala pomerne podstatna otazka... ktera se moc nevyresila ani u normalniho 3D a to jak na tom budou lide se zrakovou vadou (kratkozrakosti,dalekozrakost, pozkozenim)... pravdepodobne moc toho neuvidi nebo ne ? Tedy jestli uvidi vsechno, nebo jen neco. Nejen ze jim bude spatne (to asi vsem).
-
jeste dodam ze kdyz jsem videl oculus + chodici plosinu kde jste v pasu tzn sprintujete ve hre jen kdyz opravdu zacnete bezet tak to byla opravdu bomba Wii sporty dostanou uplne jiny rozmer a i fps se stane v podstate hodne realisticka v urcitych prvcich. Pocitam ze treba americka vlada pouziva na trening urcitych jednotek podobne techno jiz dlouho preci jen jak jsem videl to video co bylo toceno snad v nejakem americkem poradu ala snidane s novou hodne mi spadla celist. Hrac mel samozdrejme v rukou maketu zbrane a na hlave oculus. Bylo to uchvatne. ted me napada kdyz uz je to i v tak poradech pro masy , dava mi to trosku vic na klidu ze se OR stane alespon ze zacatku stejne popularni jako wii. casem jine verze treba stejne normalni jako mys nebo klavesnice. Vemte si i joystick nebo volant, kvalitni stoji hodne tisic a moc lidi to doma nema presto je kazda zavodni hra podporuje tim jsem chtel rict ze ze zacatku to nemusi byt astronomicka cisla prodejnosti. je to jako u zombiku.. jsou pomalí ale za par hodin je jich plna zahrada:D
-
Tak špatně se lidem dělá z prvního prototypu, který má podstatně větší odezvu cca 50ms , než bude mít final verze, tzn. bude tam kvalitnější display cca 15 ms a pracují na jakési predikci pohybu, čili brýle budou předvídat, kam se chceš podívat. To zrovna netuším, jak dobře to bude fungovat. Ale abych to shrnul: kvalitní display, optika, oficialní soft. a další technologie, o kterých ještě nevíme. Je také potřeba dodat, že čím více FPS ve hře, tím lépe. Možná v první, nebo druhé generaci, bude mit Oculus G-Sync čip od nVidie, který zmenší důležitost FPS. Každopádně by to tentokrát mohlo vyjít a zážitek ve hrách by byl zase o velký kus dál.
-
waltar: jo taky se trosku bojim ale to se muze stat komukoliv ja doufam ze ty penize spise nez na vyvoj hw ktery uz by mel byt hotovej pujdou na propagaci a rozsireni preci jen pokud jak rikas autor bude chtiti navratnost investice tak masove rozsireni je asi jedina moznost, pokud to bude mit par nadsencu tak se to nevyplati. Jen at delaji stanky na vystavach a ukazuji to redakcim myslim si ze kdyz se ta cena podle vyvojaru opravdu bude drzet pod 300e jen za bryle, ma sanci to uspet. Treba pro me ktery by si nekoupil konzoli za 300e by sel do virtualni reality hned:) a myslim si ze lide jako ja kolem 30let drzi finance v rukou preci jen lidi do 20let kteri si vydelavaji na zivot praci a maji volnych 300e moc neni. Deti kolem 15let je hodne co to budou chtit ale tam zase dava penize rodic coz pocitam kolem tech 30-45let. Opravdu zalezi na prezentacich preci jenom hodne rodicu koupi konzoli aby meli od deti pokoj a ví ze za 400e je maji zamestnane ihned co prijdou ze skoly. Ja doufam ze se podari nalakat jak starsi hrace tak i mladsi dejme tomu prostrednict rodicu a nakonec i vzdelavaci sw pritahne vyvojare a skoly. preci jen hodne enginu simulujicich vesmir a poletovani si k hvezdam bude s OR bezkonkurencni. Dokazu si predstavit ze se OR pri spravnem managerskem pristupu dostane jak do skol tak i do nemocnic a diky tomu bude daleko vice lidi vedet co znamena VR popripade OR. Ja vyvojarum verim kdyz si vezmu ze uz ted davaji vyvojarum editacni program,y na tvorbu beta her a dem popripade sw, rekl bych ze se dukladne pripravuji na zazeh a carmack se po nekterych horsich vysledcich jeho nedavne prace poradne postara aby to nedopadlo treba jako reputaci ID tech
-
Mozna by jsi mel zustat u deskovich her co ?
-
Jinak diky, ze si tohle napsal. Vlastne je to pravda ne ? Anonym ma vetsi vahu zde at uz +/- libovolne dle libosti. Nebo nazor, ktery muze psat pokazde uplne jina osoba, hlavni je ze je spravny a dobry. Na co si zde hrajem prece ne ? Kazdy prece muze si hrat na co chce jsme na blbem internetu a dokud to je mozne muzem psat pod jinou identitou a bejt nam u prd-le, jestli sme psali neco a zaroven neco jineho... Nechce a muze, kdyz nechce mel by pochopit ze nesezral vsechnu moudrost.
Dit preci o nic nejde... pchf naka komunita atp... je jen traparna a prevazne blbxci jako ja a ostatni co si kdy mohli myslet ze to bude fungovat. Proc nezacit psat anonymne ze ? krome toho... ze me to nenapadlo drive. ACHJO. *7* -
Tak některým lidem se dělá špatně i v autě ...
-
Nebyl, posledni dobry byl MW3. *3* Mozna s prihmourenimi ocima jeste BO1. ( Urcite nebudu sam, kdyz nekdo bere jako posledni bre MW a ten nej COD1 UO ostatne i ja).
-
Možno blba otazka ale daju sa kupit akcie spoločnosti ktora stoji za oculusom?
-
dělá se špatně jenom menšině, a to pouze ve hrách, které nebyly od píky udělány pro Oculus... takže vo co go?
-
tak to asi budou nejaki nesportovci co nic nevydržej. jinak nevim jak to muže konkurovat memu nabušenemu monitoru. každopadne na zrak bacha ja si davam na oči pozor proto se kniham vyhybam jak jen mužu
-
Prej se v tom lidem dělá špatně, takže i když to začnou prodávat, tak to nikdo nebude moc stejně užívat.
-
koukam, zes to vubec nepochopil...
eh? v cem, ze to je? ja jsem tady taky jen za sebe, na nic ani na nikoho si nehraju.
ze se citi "silnejsi a nedostiznejsi"? wtf? co je tohle za blabol, cejtim se uplne normalne
to, ze mas ucet nakyho Jacka raz-dva-tri porad znamena, ze ses tu anonymne, nikdo te tu nezna, tak uz si to proboha uvedom. Ne kazdej se chce logovat na tiscalli... ale ne, tohle nema cenu, zij si stou svoji pravdou. *3* cau -
BO2 byl poslední dobrý díl, Takový že jsem si ho zahrál a dohrál i já,Hráč Pouze Rpg a strategii.
-
Asi bych tam musel dát minimálně tucet smajlů, abyste pochopili nadsázku, že?
-
Track IR je jako 10% produktu OR, nesrovnatelné
-
bylo mi docela šoufl po prvním používání, ne až tak z nativních her, ale hlavně z her jako Skyrim , Mirrors edge, F3 tj. těch, které nemají nativní podporu a spustíš je pouze s dalšími 3rd party ovladačemi v ne zrovna stejné kvalitě (jako nativní).. do dvou dnů jsme si ale zvyknul a jediná hra, u které mi je po delší době nevolno - je kupodivu nativní HL2 (to je dáno především tou okamžitou akcelerací postavy)
-
a především na akcelari postavy... například nevadí mi kývání hlavou, ani cutscény, dokážu si zvyknout.. ale akcelerace z 0 na X v okamžiku, bez nějakého plynulého přechodu - případ HL2.. tak z toho, je opravdu po nějaké době blbě.
-
jakpak ho poznáš na první pohled ve hrách? snažil jsem si ho nastavit, snad se mi to už podařilo.. rád bych si to ale ověřil
-
Rekl anonym.,.. Tyvle, tady jde o to ze jsem zde sam za sebe na nic si nehraju ani na nikoho.
Tak vtomto to je vis, si take anonym a jak muzu vedet ze nebude nekdo psat za nikoho jineho co, dela to ze me cestneho clena a oddaneho uzivatele. Ne to anonymove pochopit nemuzou schvojaji se za nekoho jineho, a citi se silnejsi a nedostiznejsi. Ja se s takovymi li(dmi) budu i nadale dohadovat. Bohuzel. *7*