Přejít na výpis diskuzí
Bývalý šéf EA Partners povede vydavatelské snahy Oculus Rift
27.12.2013 | Petr Poláček
103 příspěvků
-
Tak display to bude mit jen jeden a spekuluje se, že i s lepším rozlišením 1440p. Platí však, že čím lepší rozlišení, tím lépe. Zakladatel OR Palmer se nechal slyšet, že idealni by bylo rozlišení 8K. Právě proto, že je display jen několik centimetrů od očí, tak je jemnější rozlišení a DPI podstatná věc.
-
To tvrdia vývojári *2*
-
Slabsi jedinec se pozna tim, ze ma mozek. Problem, je v tom, ze tady se snazite osalit, geneticke naprogramovani Vaseho mozku, ktery vyzaduje i jine typy podnetu nez je vizualni.
-
Opravdu myslíš, že retail verze, která má být pokročilejší než developer kit, bude levnější?
-
zgr: 4k je spise pro velke projektory a televize. na 22monitoru ten rozdil oproti 1080 zas takovej neni zrovna vcera jsem porovnaval dva filmy. 4k je vhodne pro ty mega telky ktere se teprve zacinaji poradne prodavat a jsou porad silene drahe. Ja mam treba BR 3d filmy na passiv techno a neni k tomu potreba brutalni vykon. U her uz je to slozitejsi a fakt se tam generuji v podstate dve hry spustene na sobe. Nevim zda 4k OR nejak prospeje pokud vim tak se planuje 1080p a pak se uvidi. OR bude mit v podstate docela male displeje a koukat na ne budes z par centimetru a tam si fakt netrousfnu soudit zda pozna uzivatel 1080p a 4k. snad jen pustit si film ve 4k a 1080p dat si telku pred oci a pozorovat jenze pak je to zase o pouzite technologii. jsem dost zvedavej jak to dopadne a 4k se obchody snazi hodne protlacit uz ted jsou stojany s filmy i kdyz vetsina lidi teprve ted okousi napriklad full HD 3d filmy. a troufnu si rict ze 3d techno at uz passiv nebo aktiv neni extremne rozsirena coz je skoda
-
tak to je pro oculus jen dobre. u nazvu novinka jsme se se spojenim EA lekl ale po prcteni je to ok:) Urcite budu rad i za software vyuzivajici oculusu jako navigace nebo vyvojarske nastroje. Hry jsou pak jasna vec a myslim si ze vetsina vyvojaru se pri dobrem rozsireni bude snazit zajistit podporu. ono honde zalezi jak se jim povede oculus protlacit do domacnosti. nic se nevjedna pokud to nebude mit dostatek lidi, potom by na to nikdo nedelal sw. Ja verim ze diky cenove politice kterou carmack naznacil, financnim injekcim a zajimavemu teamu se jim to povede. Dev kit s cenou kolem 300e je snad drazsi nez bude offic verze popripade nejake bundls. Myslim si ze firma bude tezit penize z jinejch koncu nez je prodej samotnejch brylí. Uvidime nechame se prekvapit kazdopadne uz ted na to dela hodne lidi aplikace/hry a to i par velkych hracu. O oculusu se pise v podstate nekolikrat do mesice coz je take dobre znameni. mno drzme jim palce. Nvidia a jejich virtualni bryle jsou oproti okulusu spise pokusem o vtip davno proverene nefunkcni cesty.
-
V tom pripade se omlouvam a jako bych nic nenapsal... :D
-
Proti přesvědčování vývojářů přece nic nepíšu. Píšu o obavě z toho, že se budou snažit udržet kontrolu nad softwarem v míře větší než nezbytně nutné. Ke škodě Oculusu (Okulu? Okula?*4*).
-
Ja nevim ale prijde mi ze presvedcit vyvojare aby delali software kompatibilni s jejich hardwarem je asi tak to uplne nejdulezitejsi pro nejvetsi rozsireni... Pokud nebude software tak nikdo nekoupi hardware a pokud nikdo nekoupi hardware tak nikdo nebude delat software.
-
Zajímalo by mě, jak bude náročná implementace na Oculus. Bude to relativně snadné a levné a většina her bude "Oculus compatible", nebo bude úprava složitá a prosadí se spíš "Oculus exclusive" tituly. Tohle bude důležité, až půjde o masové rozšíření, pokud se tedy v dohledné době podaří dotáhnout technické problémy.
Podle toho, co čtu, se mi zdá, že tvůrci Oculusu se budou snažit míchat do věcí, které by v zájmu co největšího rozšíření a dluhodobých zisků měli radši nechat plavat. Budou se asi snažit držet nějakou kontrolu nad softwarem (čti rejžovat z licencí), místo aby se soustředili jen na hardware a jeho maximální přívětivost pro vývojáře a zákazníky. To by mohl být ve vzdálenějším horizontu slušný hřeb do rakve téhle poslední virtuální reality. -
Já bych si přál, aby se z toho stal hlavní proud, bez které by hraní nebylo ono. Když to bude dobře fungovat, tak by jsme to chtěli většinou všichni, my hráči, kteří chceme ten neiintenzivnější herní zážitek.
-
Neskutecny jak se vzdycky najde nekdo kdo z nudy vetsinou, zacne prudit... bude stale provokovat. Hlavni je ze je anonym a je machr. Slusnej sem dost a musim leda zaklepat backorama ( jako kazdy). Jeste neco panacku... *7*
-
slušnost se teprve musíš naučit :)
-
To byla jen slusnost, tak a ted je vse vyjasneno, muzes jit i ty (otravovat) nekam jinam. *3*
-
promiň, myslel jsem, že to nějak souvisí s tím, že si začal psát slovensky :)
-
Sel ve smyslu, ze tady neni uz jak dal diskutovat. Dekuji za pochopeni. *4*
-
proč by šel? :) tohle není prostor pro diskusi? :)
-
Aha, jo tak tak dekuji pane psychologu. Jestli uz je to vsechno tak mozes zas ist o dom dalej. *4*
-
Neusporiadané myšlienky sú celkom častým príznakom ľahšej schizofrénie. Ktorá sa mimochodom obvyke prejaví v období dospievania *3*
-
BO2 byl pocatek konce... uz ani nechci videt co ty blazi pripravuji na nadchazejici podzim. Nekdy to spadnout proste musi.