Přejít na výpis diskuzí
Call of Duty: Black Ops 2 - videorecenze PC verze
22.11.2012 | Lukáš Grygar
233 příspěvků
-
COD bylo, je a nejspíš vždy bude stejné. Tvůrci (ať už IW či Treyarch) prostě nic jiného než koridorové střílečky se spoustou wow momentů a vystřílených kulek neumí, to už pochopil dávno každý idi*t. Někdo jim to má za zlé a neustále prohlašuje, jak jsou ty hry pořád stejné i přes fakt, že sérii už nejspíš tak pět let nesleduje, ale přesto má k tomu pokaždé co říct, že. A jiní je za tohle zbožňují, protože se u toho kvalitně pobaví a nemusí namáhat mozkové závity.
Jsem v druhé skupině, na COD jsem si vypěstoval solidní závislost a prostě celkově mám radši, když přijdu z práce, sednu na prd*l a užívám si akce, akce a zase akce. Prostě se mi nechce pobíhat po nádherném světě, všude sbírat různé itemy, prodávat je, dělat si vylepšení a prošťourávat se nekonečnými inventáři a hledat, co můžu prodat, použít, upgreadovat atd.
Jak to, že první a druhý díl COD má každý v lásce (já též), když to přitom byly taky koridorové střílečky s neustále nabíhajícími nepřáteli, tupou AI a s krátkou herní dobou? Jenom kvůli tomu, že se to odehrávalo v druhé světové? Ale prosím vás, jestli chcete použít tenhle argument, počítejte, že se vám rovnou vysměju, půjdu na jedno a tam se budu smát s kámošema tomu, jak neuvěřitelně blbou argumentaci prokládáte.
Ale tady aspoň vidíte, že Treyarch pomalu přináší do COD jisté změny, aby to i v očích haterů prostě nebyly jen tupé koridorové střílečky. Pořád to má sice své malinkaté neduhy, ale podle mě jim to jde skvěle. Nehledě na to, že jejich díly mají pokaždé hutnou atmosféru, chytlavý příběh (především první BO) a parádní lokace. A když se to vezme kolem a kolem, tak BOII vlastně nabízí tři hry v jedné - kampaň, mulťák a zombíky. Takže stupidní průpovídky, že plnou palbu nebudu dávat za 7 hodinovou kampaň jsou tu zcela zbytečné.
Haters gonna hate, fans gonna play. (A jinak, redakce, s tímhle "Příspěvek obsahuje zakázané slovo idiot" si ze mě děláte jen srandu, že jo? Jestli ne, tak je to dost smutné.) -
sak kopirka ramba 3 :D http://www.youtube.com/watch?v=jF1s5q9lQNw
-
Mluvis teda konkretne o kvalite AI? To je u CoD,BF ci MoH znacne horsi protoze proti tobe jde taky znacne vic nepratel... to co vystrilis behem 1 mise cca v pulce CoDka das za pulku prvniho Far Cry. Tyhle ty vsuvky napr v BO2 inflirtace zakladny ze vzduchu kdy to vse ovladas, nebo ovladani stihacky atd atd jsou zabavny vsuvky, ale nebyt toho jadra tak to cloveka taky omrzi... Zadna hra se nikomu nezavdeci, to je jasna vec. Naprosto chapu ze klidne 50% platicim zakaznikum (nepocitam zlodeje a lidi co to nehrali) se to nelibi, ale to uz je na nich jestli do toho chtej dat penize nebo ne. Kdo da do Xtýho dílu hry tolik penez musi vedet do ceho jde nebo prijmout risk. Ten kdo to krade by mel klecet v koute a byt ticho
-
len jedno vyjadrenie k emociam: Estetika moderneho umenia uci ze v podstate aj tzv. WOW-momenty, ktore vyvolaju silne pocity su zdrojom emocii, skuste si spomenut ake pocity zazivate pri velkolepych scenach vo filmoch ci hrach, ja osobne ma stiahnute hrdlo aj zaludok akoby som bol tam. mozno to je udel fps, priniest poriadnu emocnu zataz pri wow momentoch, RPG zasa v budovani emocii na vztahoch k postave, advetura ako pribehova je jasna, sporty si tiez emocne vypäté, ide o to sa pri hre baviť a ked ho baví premýšlať nad pohnútkami postáv tak je to len dobre .D
-
Ta scéna na začátku (koně,vrtulník,tak) to je prostě bomba!
Ani Rambo by tohle nezvládl.
- Btw proč pokaždé když mám něco udělat tak musím mačka rychle čudlík.Kdyby měl rychle vyřešit nějakou úlohu tak by to bylo lepší.Hlavně by to nebylo tak nudné a hráč by se opravdu musel soustředit.
Hlavně kdyby to bylo u větvících se částí hry.Tam by to mělo smysl se nějak snažit.Nemělo by to smysl když musím mačkat čudlík abych někam dolezl. -
Redakce: Nechcete přeci jen ohodnotit i videorecenzi samostanou známkou (v případě, že ji má na triku jiný redaktor)? Přeci jen jde hlavně o o recenzenta a jeho názor. Že se např. Lukáš a Aleš na něčem neshodnou nijak nesnižuje kredibilitu games.cz, naopak jde o jiný úhel pohledu a to je vždy zajímavější.
Vážně to působí divně, kdy si hráč zkoukne dost kritickou a nelichotivou recenzi, načež na něj na konci vybafne osmička... Ne každej ví, jak to tu funguje. A tohle jde dost proti tomu, o co se tady na games.cz snažíte - viz považuje-li redaktor hru za průměrnou, nebojí se tam tu pětku napálit. Jdete sami proti sobě. -
Uvidime :)..
Byl bych moc rad, kdyby to fakt bylo dobry ^^..
Co se tyce BiA nebo HL, tak nemuzu nic nez souhlasit :D! -
jak už tu někdo poznamenal hru sis koupil a se_e tě buď že na ni lidi hažou špínu (zaslouženě) když ty sis to koupil jako další ovečka co podporuje ten nejhorší co herní branže vyplodila. pokud se ti to libí OK nic proti tomu ale nesnaž se to obhájit jako dobrou hru protože to nejde *1*
-
Ja nemluvim jen o FPS s prvkama RPG.. Jde mi i treba o to, jak se chovaj nepratele (FEAR, Far Cry - pokud mi pamet slouzi,..). To je pro me predevsim to, co dela strilecku z pohledu prvni osoby zabavnou. A v tom CoD, ale i MoH nebo BF (spis 3, bad company serie je zabavna) hrozne zaostavaj a nevim, jak tebe, ale me to proste uz nebavi.. Je to porad to samy, u CoD dokonce porad stejne vypadajici.
Takze nevidim jedinej duvod tu obhajovat naprosto zastaraly herni mechanismy. Paradoxne me na tehlechtech zminenejch FPS hrach nejvic nebavi ty strileci casti, ale treba ty jizdy autem nebo seskoky apod. (takovy ty prvky, ktery jsou v CoD apod. jako pridana hodnota) -
A co takový Far Cry 3?
-
Jasne to co pises je vesmes pravda, sam sem v predchozim komentari rek ze mi vadi obcasna tupost. Jde spis o to ze Lukas hre timto hloubkovym zamyslenim hre vytika zbytecnosti, ktere nemaj nic spol s tim jak se u hry bavim. Ja negeneralizuji strilecky jako tupe odreagovavacky, ale proste kdyz tu hru hrajes jako fps tak uz z jadra hratelnosti nemuzes ocekavat nejakej silnej a emocni, promyslenej a vybarvenej pribeh, to proste se strilenim moc ruku v ruce nejde, to hledam treba v RPG...
-
Jen si uvědomte, jak krásně na to vydavatel trhne peníze. Už jsou tu 2 CoD ročně, tím pádem 2x větší obrat, za tu samou věc. To je úplně geniální. Třeba se na scéně objeví 3. tým vývojářů CoD a budeme mít dokonce 3 CoD ročně!
-
Plne suhlasim a tiez by som si rad zahral viac hier ako boli prve Brothers in Arms, Half life, prvy unreal apod. skoda ze trend ide na oddychovku ale zasa sam mam niekedy take dni ked sa rad vypnem pri takejto bezduchej fps (ci menchcem povedat ze hovorim o BO ako bezduchej, skor vseobecne myslene) teda je to bud fps abo alkohol ale fps menej skodia zdraviu :D
-
FPS která baví a multiplayer je výborný. CoD tento rok prostě stojí za to!
-
Kupuji temer kazdou hru co vyjde a stoji alespon za zahrani, takze penezma za ni to rozhodne neni (naposledy jsem litoval asi Saints Row 3). FPS=first person shooter=strilecka z pohledu prvni osoby. Jsou desitky her ktere kombinuji FPS a RPG a buhvi co jeste, ale uz to nejsou ciste FPS, ikdyz si tak radi rikaj (vetsinou protoze to ostatni neni az natolik propracovany)
-
Takže je to vlastně to samé CoD jako předtím! Tak jsme doma! V tom případě jsem vše viděl a vyhazovat za to 1100 Kč nemusím.
-
Proc mi prijde, ze sis koupil hru a vadi ti, ze ti na ni ostatni nadavaj?
Proboha co to je za zpatecnicky nazory? FPS = strilecka, kde se chodi a zabiji hordy nepratel, ktere jdou jednim smerem.. zabava.
Je tu spousta her, ktery ukazaly, ze to jde i jinak, ale pro vetsinu lidi je fps cod a tim to hasne. Co to je za blbost? -
Ne každá FPS akce musí nutně být bezhlavé střílení. A to že je tam možnost rozhodování neni žádná díra do světa. Tak třeba v crysis na tvém rozhodnutí taky hodně záleželo. Sice to nijak příběh neovlivnilo ale špatné rozhodnutí na sebe nenechalo dlouho čekat.
-
Tak bouráku. Hodnotíme to na základě videorecenze. Ve videorecenzi jsem nic o ničem převratném neslyšel. Recenze by ti měla pomoci při rozhodování, jestli koupit či ne a měla by ti říct, jestli to je propadák nebo ne. To je asi hlavní úkol recenze. Takže si stěžuj Lukášovi, že dostatečně neobjasnil 90% obsahu hry, který jsme v jiných dílech CoD neviděli.
-
Nevim co cekate od strilecky. ze se porad strili z zbrani? A z ceho se tak ma asi strilet? Ze je porad stejna regenerace zdravi ? Lekarnicky uz bohuzel vysly z mody. Chcete novy HUD? Jako proc kdyz soucasnej je vporadku? Na tom je postavena cela hratelnost? Jsou tu 2-3 cesty k cily ktere samozrejme porad dojdou do finiše protoze ...ehm...no protoze to je hra. Ale ne, porad je to pro vas koridor protoze se nemuzete sebrat a misto CoD si z toho udelat Flight Simulator a odletet si do Japonska. Proste nazory jako kdyby mel muj pes v boudě notas a komentoval to tu... Chudák