Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle všechno je stejně jenom cucání čísel z prstu. Lidi by si konečně měli vyhnat z hlavy představu, že kdo něco stáhne, tak to automaticky taky ukradne. To má zhruba stejnou logiku jako říct, že každý výrobek, který vezmete v krámě do ruky předtím, než jste ho zaplatili kradete. A upřímně řečeno, já velmi nerad kupuju výrobky, které si předtím nemůžu prohlédnout...

Na druhou stranu Zaklínač 2 je hra, kterou si člověk stahovat nemusí. Recenze jsou vcelku jednoznačné a nemá žádnou mimořádně dementní ochranu, která dělá z originálek utrpení...

Na druhou stranu s předobjednávkami jsem skončil jednou provždy díky Mafii 2 *10*. Tu by mělo cenu kupovat teď - ve slevě a se všemi dlc "rozšířeními", které z ní udělaly hru průměrného rozsahu...
    • Pokud si ten vyrobek vezmes tajne domu na vyzkouseni, tak samozrejme take krades. Krade kazdy, kdo neopravnene uziva vysledku cizi prace, tedy napriklad bez poskytnuti odmeny, kterou dotycny pozaduje. A to by si vsichni, vcetne tebe, meli uvedomit.
      • No a pro mne je zlodej i ten co odpracuje 1h, ale klidne by si nechal za ni zaplatit 1000x *3*
  • Opravte me jestli se pletu,ale torrrenty uz jsou davno za zenitem popularity. Warez fora jim prebrala latku.
    • Ty jsi asi vážně blbej, že? Nebýt torrentů, tak si ti vaši zas*aní tardi na fórech nemáte vůbec nic. 99% scene věcí se najde hned po vydání na torrentech jako je sceneaccess.org a ne na nějakém ulozto.
    • Tomu moc nevěřim...Torrenty jsou rychlejší, jednodušší, elegantnější...
      • Od kdy prosim te? Na torrentech jsi zavisly na ostatnich lidech. Pokud stahujes neco co neni masove,muzes mt sakra problem to vubec stahnout.
        • zlaté ULOZ.TO *2*

Nějaké torrenty... ty už jsou pro mě mrtvé!...
          • Trol.diskuzni
            Jo, uloz.to... zkus např. rutracker.org, chytráku. *3*
            • *15* Jakmile někde vidím zkratku "RU" tak se raději vzdaluju...
    • Trol.diskuzni
      Tak záleží, odkud taháš... nějaké piratebay apod. už je dávno pasé. A vlastně vždycky bylo - kdo ví, kde hledat, najde daleko luxusnější destinace, které jsou naprosto bezpečné...
  • No, tak třeba já jsem si Zaklínače koupil (předobjednávka), ale stejně jsem si ho stáhl, protože v PC nemám mechaniku :) Takže ne každé stažení=nelegální nabytý Zaklínač.
    Otázka taky je, kolik lidí to stažení bralo jen jako demoverzi a později třeba hru i koupilo.
    • Já to takhle dělal v době, kdy jsem měl noťas...prostě jsem si nebyl jistý, jestli nové hry rozeběhnu, protože minimální nároky jsem splňoval, ale přesto se mi několikrát stalo, že hra byla kvůli sekání prakticky nehratelná. Takže jsem si to napřed odzkoušel...
    • Přesně tak jak píšeš. Já si taky Skyrim nejdřív stáhl abych zkusil jestli mě to bude bavit a jak se s tím popasuje moje PC a pak si ho koupil.
      • Dělál to taky tak a nelituju,nevychází dema tak jak to mám vyzkoušet?!Stáhnu to a když se mi to líbí tak jsi to koupím
      • Witchera 2 jsem si predobjednal na gog.com hned, jak byla moznost. Skyrim jsm si chtel koupit, zaloguju se na Steam a... a nic. Pro CR neni dostupne. Sorry hosi, takhle opravdu ne.
        • Problem zdvihnut zadok zo stolicky, zajst do obchodu a ist kupit...alebo dokonca kupit u ineho online predajcu ako na steame a dokonca aj lacnejsie...Hlupost niektorych ludi je fakt udivujuca.
          • A proc bych jako mel mit ucet u X online prodejcu, kdyz mam jednoho a ten mi vyhovuje? Proc bych mel platit vypalne Ceske poste ve vysi skoro 100 korun? A proc bych mel stat 20 minut ve fronte na poste (minule byla az ven) protoze ty h o v a d a nejsou schopni dorucit mi jedno jedine DVD??
          • Spise je TO do nebe volajici hyenismus Cenegy ktera si prosadila zakaz digitalni distribuce v cesku aby se jim prodavala jejich pocestena krabice. (za jinych podminek odmitli udelat CZ PL SK HUN lokalizaci). Jde o princip. Ja tu cestinu nechci. Nechci jet 100km do nejblizsi prodejny kdyz to muzu naklikat v pohode sice o 5 eur draz ale z domu. Nechci resit ze si musim jet vyzvednout balik na postu protoze k nam vozi baliky jen dopoledne kdyz jsem ja v praci. Nechci si brat dovolenou abych si prevzal balik kdyz mame zakazano posilat si soukromou postu do firmy.
            Proc to v kazde civilizovane zemi jde a v opicarne jmenem Cesko si lokalni firmicka vydupe takovy nesmyslny podminky?
            uz jen z toho duvodu jsem si to nechal poslat z nemecka. Takovym neradum nedam vydelat ani korunu uz z principu.
            To je jako kdyby vam nekdo narizoval - nesmite si jit nakoupit do tesca v krajskem meste, musite nakoupit u Alberta protoze ten podepsal smlouvu s vyrobcem salamu ze budete nakupovat tam. Nesmite si vybrat schopneho zubare protoze Asociace zubaru rozhodla ze vy spadate pod Reznika Pepu a on by jinak chudacek nic nevydelal. Nesmite jezdit do Thajska protoze Klub Cestovatelu rozhodl ze cesi maji narok leda na Chorvatsko.... Nesmite nakoupit na Steamu z domu protoze Cenega by nevydelala.
            • Souhlas, ja jim na cestinu z vysoka kaslu. Navic co jsem videl, je opet tragicka, jako vsechny od Cenegy. Ale holt pokud nekdo moje penize nechce, tak je nedostane.
              P.S. Nejsme v tom sami, Britove si take Skyrim na Steamu nekoupi, protoze tak zase pohrozili velci kamenni prodejci, ze to stahnou, pokud to bude na Steamu. Vitejte ve 21. stoleti.
            • Prelozeno do CZ - "....bohuzel je nam lito, ve vasem regionu neni nas produkt digitalne dostupny z ze smluvnich duvodu s lokalnim distributorem. Vyuzijte sluzeb lokalnich prodejcu, verime, ze s nimi budete plne spokojen...."
            • Dokaz toto velmi zavazne obvineni. Imho se jedna o vyplod chore mysli.
            • 2semo:
              A jak to souvisi? Takze ja mam povinnost sponzorovat Ceneze cestinu, kterou nechci? Ten Albert v mestecku vedle nas stal vic nez mega a znamena to ze tam musim zacit nakupovat aby se jim to zaplatilo a zakazou mi nakupovat jinde?
            • "hyenismus "? Cenega dala za preklad 1.25milionu Kc...
        • Sice me taky stve ze tam Skyrim nelze normalne koupit,ale na druhou stranu na STEAMU byvaji nove hry predrazene. Takze proc si Skyrim nekoupis u nas? Stejne ti nakonec(paradoxne) pobezi na STEAMU. Vlk se nazere ....
  • Irisis
    Něják nemůžu pochopit ten nadpis :D CD Projekt: 5 milionů pirátských kopií zaklínače by bylo slušné
    ...
    slušné co?
    slušné zaplatit? slušné vrátit? slušné číslo? To je jak z vodníků ten inzerát končící slovem neboť. Navíc článek je jen o tom, jak to ten borec spočítal, o slušnosti ani slovo. Měli byste si dát nějákej scio-test nebo maturitní test z porozumnění textu, tam se takovýhle kraviny řešily na dost rafinovanějších článcích *2*
    • FeebeECZ
      je to myšleno asi tak, že je jich "jenom" pět milionů
  • Uz zase ta blbost o pomeru 3:100? Dit je to jen tiskova zprava marka spanela... marka spanela v jeho vyjadrenich nejde brat vazne... od flashpointu se divim ze bohemka jeste zije po tom co predvadi...
  • podle mě je nesmysl porovnávat pirátění Wičra a Helikoptér, protože Helikoptéry jsou fajnšmekrovská gamesa, kterou si s největší pravděpodobností většina fanoušků simulátorů koupila a ti ostatní to stáhli jen ze zvědavosti, o co jde, a pak to případně smázli, když je to nechytlo. zrovna na takovejchhle hrách se podle mě dá krásně poznat, jak velkej trh pro ně vlastně existuje... Wičr byl na druhou stranu naprostej blockbuster, takže ho všichni tahali s tím ho zahrát a dohrát, ale zároveň se našla spousta lidí, kterým se líbí model DRM-free a chtějí CPRed podpořit, takže koupili... prostě srovnávat se to nedá.
    • Naslo sa vela ludi, co kupilo W2? Takze milion je vela? Hej, pri tak kvalitnej hre a pri takom hype a pr, ktory ta hra mala? Zatial predali menej, ako pri W1 a to W1 bol zabugovana a nestabilna fraska do vydania rozsirenej edicie...HH, sa mi velmi paci, ako sa tu opat nasilu obhajuje piratstvo...Kde su tie vase slova, ze kvalitne hry sa predavaju vo velkom? Ci opat mi to niekto spomenie WoWko? Maju 5 milionov kopii stiahnutych, a to len z par torrentov...Nie su tam zaratane vsetky torrenty sveta...plus torrenty su v dnesnej dobe out a vacsina warezu sa sustreduje na warez fora...Kludne mohlo byt pocet stiahnutych kopii aj 4 nasobne vacsi....opat velky trapas pc komunity...

Kvalitna hra bez blbej drm, resp. ju hned coskoro odstranili...Nadstandartne balenie, pristup k kumunite, DLC zadarmo, teraz vysiel update 2.0 a predane vyse 1 miliona....FAIL jak prasa...A este mi daco hovorte, ako sa na pc robia nekvalitne hry a piratia sa len tie zle.

Som velmi zvedavy na predaje na Xboxe..Ked predaju viac na Xboxe, tak sa na vas CD projekt vysere a dalsi Witcher bude primarne na konzoly. Potom zas mozte nadavat, ako pc komunitu opustili dalsi vyvojar a dalsie vase somariny...Absolutne ziadna sebareflexia..Este tu z predaja az 1 miliona kopii bude robit uspech...Fakt sranda. Ano, kazdy kto stiahol kopiu, tak ju otestoval a hned kupil...A tie 4 miliony navyse vysvetlime ako? Asi tak, ako tu jeden napisal, ze ked stahujete z torentu, niekedy to iste stahujete aj na tri razy...Tie vase vyhovorky a absolutny nedostatok sebareflexie u pc hracov ohladom piratenia su uz nasmiech.
      • Jake hype melo prosim te? Jedinym hype je samotny svet Zaklinace,ktery je u nas proste popularni. Jaka zabugovana a nestabilni fraska?
        Jaky fail? Ano,milion kusu je dost,vzhledem k velikosti studia jako CD Project. To neni zadne megastudio jako BIOWARE nebo BETHESDA. Druheho dilu se za stejnou casovou dobu prodalo vice nez prvniho dilu. Tudiz uspech. Konekoncu spokojeni jsou i vyvojari(dle jejich vyjadreni)
        • hh, zapries aj nos pred ocami, Witcher 1 do enhanced updatu bol zabugovany a nestabilny ako fras...Ked nevies ani to, tak nema cenu o tom ani s tebou diskutovat...Zrejme si si tu hru kupil asi az v akcii na steame za 5 eur a nie v den vydania ako ja. Ta hra vysa v horsom stave ako hociktore rpg od Bethesdy
          • Ne . Hru jsem mel predobjednanou(jsem velky fanda knizni sagy) a krome silene velkych savu a neustale narustajiciho load time si nic vazneho nepamatuji. Jeste neco o me vis,co ja sam ne?
  • Trol.diskuzni
    Smazáno - pouze test.
    • Test zda to byl opravdu jen test nebo maskované trolení. *1* *1* *1*
      • Trol.diskuzni
        Byl to test... Zkoušel jsem, jestli mi náhodou nezrušili ten třídenní BAN. *3*
    • Trol.diskuzni
      Hehe, zajímalo by mě, kdo mi na tohle dal plusko - pochopil bych, že nějaký zakomplexovaný chudáček, co mi dává mínuska všude jen proto, že jsem to já, si opět zlepšil náladu... Ale divím se, že mi je někdo ochotný dát plus a to ještě bez jakékoliv snahy. *3*

Možná zase nějaký hater, který si myslí, že tento příspěvek byl můj nejkvalitnější ze všech. *5* No jo, klasika...

Jinak teda nechápu, jak mohl Zaklínač 2 dostat devítku a Skyrim desítku, absolutní nonsense. Divil bych se, i kdyby to bylo naopak... Skyrim totiž na víc než na tu sedmičku, co dostal od pana Vávry, nemá.

Jinak si myslím, že 5 miliónů pirátských kopií je hooodně underestimated...
      • Ty jsi vážně nemocnej *7*
        • Trol.diskuzni
          Mám dojem, že už jsi mi něco podobného někdy řekl...nebo dvakrát...či dokonce tříkrát?

Proč ztrácíš čas s nemocnými bytostmi, když máš na víc? *3*
          • Říkám ti to poprvé, což jen potvrzuje má předchozí slova *7* A říkám ti to proto, protože mě nabaví narážet na tvý zcestný řeči skoro v každý diskuzi. Očividně ti z toho Skyrimu (a Vávry) j_blo *7*
            • Trol.diskuzni
              Děkuji tedy za korekci - nejspíše jsem si tě spletl s jiným výtečníkem (ne, že by tvůj nick nebyl dost originální, to určitě ne *5* ).

Mé pro tebe zcestné řeči jsou jednoduše mé názory. Pokud se s nimi neztotožňuješ, tak je nečti... *3*
  • skaven123
    ta sprava by mala zmysel keby tam bolo vycislene, kolko z tych stahovacov si tu hru po vyskusani kupilo
    • oba dva
      • skaven123
        mylis sa, vacsina hracov len nechce kupovat macku vo vreci, popripade neznasaju drm...kedze W2 sa dal zohnat bez drm tak ostavaju len ti co to chceli vyskusat :)
        • nooo...tak o te vetsine bych pochyboval, myslim, ze naprosta vetsina tech co to stahuji, jsou ti, kteri za hru uz nikdy nezaplati
          • keby robili dema, tak ako v minulosti, nikto by nemusel kupovat macku vo vreci..
        • Tak vzhledem k tomu, že prodali milion kopií a stáhnuto bylo dle jeho statistik minimálně 5M (nejspíše více), tak to asi žádné terno nebude. Budou to tak maximálně jednotky procent stahovačů. Mimochodem, většina znamená přes 50%.
  • Aby mu to vyšlo, musel by počítat, že průměrem je 50Mb/s a že ten torrent poběží maximální rychlostí, což se nestává. Na druhou stranu je jasné, že se to stahuje doteď a že hodně lidí si to stahuje i přes přímý download přes rapidshare, nebo co se teď používá. A nestahovalo se to jen těch pár týdnů... výpočet sice vadný, ale dost možná si to stáhlo ještě více lidí. Mně doma leží originálka, kterou se mi nepodařilo dohrát - stejně jako u jedničky (tu jsem skorodohrál asi 3x) jsem skončil těsně před koncem (náhlé předsevzetí, že nebudu hrát hry :-D ) a zatím jsem se k tomu znovu nedokopal... Osobně mi to přišlo o něco slabší, než jednička - po opuštění Flotsamu už to bylo víceméně o ničem - tedy kromě výborného příběhu, který táhnul dál, ale nudné lokace, krátkost (jasně, vím že má ta kapitola dvě zcela odlišné varianty, ale v porovnání s jedničkou, kde každá kapitla byla o tolik delší a volnější, je to zápor) a omezenost mě moc nefascinovali. Pořád ale výborná hra, která za ty prachy stála.
    • 14GB = 14336 MB = 114688 Mb

6h = 360min = 21600s

114688Mb/21600s = 5,31Mb/s
      • Nojo, já to počítal jinak a seknul jsem se 10x. :-D
        100Mb=12,5MB
        *3600
        = 45 000MB (já to přečetl jako 4500)
        14000/4500=cca 3, takže 6 hodin by to trvalo polovinčně rychlému internetu, bohužel to by platilo pro hru 10x větší. :-)
        No, tak v tom případě je ten jeho průměrný internet dost reálný, spíše ještě podhodnocený, když tady v Brně není problém mít 100Mb/s, kdo je na tom hůře, tak 20Mb/s ADSL... v menších městech to určitě těch 5Mb/s, takže to docela podhodnotil, i když s přihlédnutím k rychlosti stahování torrentů možná rozumná rychlost stahování.....
      • Jazz
        To je pěkná kravina.
        Stahuju max 1,8 Mb/s a měl jsem to stažený do 3-4 hodin.
        • Ne, touhle rychlostí bys stáhnul kolem 3GB. Nejsou to spíš MB/s?
          • Jazz
            Můj fail, pardon.
        • Ty budeš od lopaty, viď?
  • Osobně si myslím, že stáhnout Zaklínače 2 je na facku sám sobě. Pokud někdo, tak zrovna lidi z CD Projekt RED si zaslouží menší pirátění své hry, už jen kvůli tomu, jak rychle se zbavili DRM a jak moc hru dál podporují. A vzhledem ke kvalitám hry už vůbec... Raději bych přál ne milion prodaných a nejméně 5 melounů zpirátěných kopií, ale opačný poměr.
    • Já třeba Zaklínače nikdy nehrál a nikdy ani hrát nebudu, vůbec mi nesedne. Ale koupil jsem ho jen proto, abych do budoucna ukázal, že jako PC hráč umím ocenit vstřícnost vydavatelů a jejich podporu mé hráčské maličkosti. A konec konců, někomu to snad pod stromečkem vadit nebude a placka mi nikam neuteče. Teda, snad obdarovaný zrovna nebude patřit k těm 5 milionům, ale příjde mi trapné se ptát. *15*
    • Vis, co je opravdu na facku?

Vychazejme ted z predpokladu, ze cisla v clanku jsou presna.
      Co z toho vyplyva? Ze jenom v prvni den prodeje si CoD:MW3 koupilo mnohem vic lidi (9.3 milionu), nez kolik jich vubec kdy hralo Zaklinace 2 (5.5 milionu), nemluve o tom, kolik z nich zaplatilo.

Moje ucta lidem z CD Projekt RED. Ja bych se na to vys...
      • Joha
        Čo má toto kur*a spoločné s MW3, ktorého kúpna sila spočíva v sporstých deckách z USA? Prosím ťa nepleť sem kraviny dobre?

CDPR je jedna z dvoch firiem, ktorá je zameraná primárne na PC (nepočítam indie scénu). Ja ich vysoké predaje n XBOX želám, aspoň bude viac peňazí na Zaklínača 3. Je síce škoda že sa piráti takáto hra ale budiš.
    • Přesně tak, už během vývoje bylo vidět, že jsou CD projekt srdcaři a já jsem byl dlouho přesvědčenej, že se nezklamu, když si hru koupím. A nebyl jsem stranou toho, co jsi zmínil, je obsah krabicovky za 1000 Kč v době vydání bezkonkurenční. I když jsem pár her upirátil (a díky tomu přišel na to, že při koupi MW3 bych se cítil podvedeně), u Zaklínače to nepřicházelo v úvahu. Když někdo dělá hru poctivě, tak si prachy zaslouží.
    • já naopak nechápu jak si zaklinače muže někdo koupit... Stejně jako jednička i dvojka nejsou hry pro mě, nelíbí se mi hlavní postava, animace, prostředí, způsob vyprávění atd... Jde o vkus

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit