Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt: 5 milionů pirátských kopií Zaklínače 2 by bylo slušné
30.11.2011 | levis
113 příspěvků
-
Co kua porad reseji, jsou se ziskama v plusu nebo v minusu? Pravdepodobne jsou v plusu, vsichni co na tom pracovali dostali zaplaceno, tak o co jde, me osobne vubec nebere, ze nejaky kravataci shrabli o par milionu min.
-
-
Tebe ne, ale je ano, jak by se ti líbilo kdyby tobě rozkrádali pracně udělané dílo!
Jenom díky poctivím zákazníkům můžeme takto dobré hry hrát, bohužel vyžírků je a asi bude vždy víc. -
-
Peněz mají dost, jen by chtěli víc a víc (tak to dnes v byznysu chodí). Upřímně je to jejich problém. Každej si určí, zda si hru stáhne nebo si ji koupí. Třeba já si už jen stahuju, protože hrám z obchodáku za příznivou cenu už nevěřím a navíc, kterej hlupák si dnes bude ty nové pecky kupovat za 1100 korun. Vlastně, pro koho jsou hry natolik důležité, že je ochoten za ně dávat takové ceny...
A přestante moralizovat s druhou stranou barikády (nedělej druhým, co nechceš aby ti dělali). Na té druhé straně nejsme a basta. Já a vyžírka? To je přehnané... Romové... to jsou vyžírkové! -
-
Ono je to strašně jednoduchý si hru stáhnout a hrát připadá to člověku celkem fajn, hraji zadarmo většinou se u toho bavím, ale z principu je to stejné jako kdyby jsi ukradl prsten ze zlatnictví. To je ti ale určitě jasný pokud nejsi úplně mimo. Nemám na to tak prostě nehraji !
Nejsou pro tebe hry důležité tak je nekradu, ale co trest za to nehrozí tak proč by jsem se namáhal s tím něco dělat... vždiť se takhle chová většina.. -
-
Nesrovnávej krádež se sdílením! Krádež prstenu a stáhnutí hry mají od sebe asi tak daleko, jako to mám já na Mars. Stahování her atd. není krádež (krádež je to jen podle těch našich zákonů a autorských práv), ale : Někdo si tu hru koupí a protože by se o ní chtěl podělit s přáteli, tak to hodí na net, aby všichni jeho přátelé nemuseli platit 1000 Kč za hru. Není na tom nic špatného. Jen ty labrador jsi všemi zákony, at. právy a poctivostí natolik zaslepen, že by ses o jedno auto nepodělil se svou ženou, ale raději by jsi ji řekl at si koupí svoje! Takto jsi se tu přesně popsal...
Srovnáváš auta a prsteny s hrama? Tak tady to máš troubo... -
-
Mayuri12
Konečně normální, realistický názor. -
Když si člověk stáhne nějakou hru jejiž kampaň trvá 5hodin a o multiplayer nemá zájem budiž ale stáhnout si hru typu skyrim nebo zaklínač strávit v ní desítky hodin vychvalovat si jak je ta hra perfektní a přitom ji mejt staženou to je něco co nedokážu pochopit a dělá se mi z těch lidí špatně (osobně nechápu jak je taková hra může bavit). Zde nejde jen o to zda je to trestné a trestné to je tady jde o to že až to tak začnou dělat všichni vývojáři zkrachují. Piráti tady na diskuzi se zřejmě jen ušklíbnou a řeknou si: Vývojáři mají peněz dost a vždycky se najde nějakej v*l co to koupí tak co bych se staral, ale to je omyl už teď se na PC hrozně pirátí a konzolisti nezaostávaj. Upřimě nejvíc lituju malých vývojářských studií jenž své hry nabízejí za 2, 3 Eura a ochota hráčů závisí na jejich existenci a i přes super nízkou cenu se najde hromada těch co to stáhnou a ještě se tím jako správní tup*i chlubí na diskuzi. PS Samozřejmě i já si občas stáhnu film a seriály z netu stahuju nepřetržitě (i když k mnohým serialům se u nás člověk normálně nedostane) to ale nic nemění na tom že by člověk alespoň jednou za čas měl koupit nějakou hru *3*
-
Krádež=zločin
Sdílení pc her=zločin akorát v přijatelnější podobě pro někoho
Sdílení auta= normální věc
Tak to je to dnes chlape bídná nastavený ve světě.. když tě nějaké autorské práva nezajímají.. -
KDYŽ AUTO SDÍLÍŠ VĚDOMĚ SE ZLODĚJEM CO HO UKRADL NEBO SE ŽENOU CO SI KOUPILA TO JE SNAD ROZDÍL NÉ ? S hrama je to krádeš ale obojí už to chápete? Tak to prostě je.
-
Ale takhle by herní byznys neměl fungovaty bohužel funguje tak nestojí za nic. Přečti si to ještě jednou a zjistíš, že já se těhlech srovnání právě chtěl vyvarovat.
-
-
Gimli: Já předpokládám když je placená věc na internetu zdarma tak je to nelegální. Překroutit to do obecné roviny umíš hezky, ale je ti určitě jasný že srovnáváš nesrovnatelný. Tento typ věci se prostě nedá volně darovat jako třeba auto. Takový už je napsaný zákon.
-
-
Gilmi: Jsem rád, že nejsi stejný jako většina těhle ignorantů a máš pochopení i pro to, když se někdo chce o něco s někým podělit. Já sám nepokládám za zločin stáhnutí hry nebo třeba filmu. Proč? Protože já ten film nekradu vývojáři, já si ho stahuju od někoho, kdo to pro mě a ostatní dobrovolně nahrál s úmyslem abychom si to mohli též zahrát.
Labrador: Kdyby mi někdo nabídl třeba auto za 2 mil. zadarmo, taky bych to bral. Ty ne? Svět není o tom koho podporuješ, ale co získáváš a nikdy tomu nebude jinak.
Ted mě omluvte, jdu si zahrát nějakou svojí hru kterou mi zdarma nabídli na ULOZ.TO *3* -
Nápodobně taky v tom nemáš jasno, ostatně ve více věcech.
-
Až budeš příště nějakou diskuzi vubec začínat, zjisti si co je legální a co ne; stahovaní, kopírovaní a sdílení jsou dost rozdílné věci.
-
Nedělá to s tebe zloděje pokud víš, že není kradený, jestli to víš tak jsi spolupachatel.
A jinak nelegální software stahovat nemůžeš podle zákona. Třeba film není software tak ten stáhnout můžeš. A tímto s tebou končím v diskuzi :) -
V tom je ten vtip. Pokud tady máme zákony ktere předpokládají presumci neviny a požadují důkazy, neni se o čem bavit. Zakony nezakazují stahování, ale sdílení a kopírování. Stejně jako z tebe nedělá zloděje, když ti někdo daruje kradený telefon, což v připadě software ani nemusel, jen to koupil a začal rozšiřovat. Podle tebe je to překrucování do obecné roviny, ale takto funguje často ústavní soud, že srovnává podobné případy.
-
-
Z principu nic neukradl protože nikomu nic neubylo. To že hru stáhl ještě neznamená, že by ji určitě koupil, pokud by stáhnout nešla. Proč to každý hned předpokládá?! Pěknou babu ošukám když se nechá, ale když to bude prostitutka a bude chtít prachy, tak asi těžko.
-
-
labrador: a proč automaticky předpokladaš že to bylo ukradeno? ja teda předopkladam že si to někdo koupil a pak to začal rozdávat... mysliš že se ti pirati nejdřive vloupají někde do obchodu? a steam verze si taky musel někdo nejdříve koupit...
-
Gimli: Ale svoji starou mám kdyzpozici zdarma, stejně tak pití na některých akcích! Např. Ty praktikuješ to jako by jsi tu prostitutku znásilnil. Já jsem využil věcí co byli jak říkáš darované, ale hra byla ukradnuta a dána na internet a až potom si ji stáhneš, tak že to není to samé jak tvrdíš. Tohle je ukradený dar! Někdo ukradne auto dá ti ho ty o tom víš že je kradené, ale stále v něm jezdíš tak tě zavřou taky. Tohle je to přirovnání co myslím, když ti půjčej auto ze showroomu tak není kradené nebo ti ho daj:) nebo dyž ti dá stará. Všechno je zadarmo něco ale legální něco ne.
-
labrador: tak bys měl začít platit svojí staré, aby to z tebe nedělalo zloděje
pokud ze mě dělá zloděje že si vemu zadarmo produkt který stojí peníze, pak je zloděj každý kdo přijmul nějaký dar, dala mu holka zadarmo, jedl a pil zdarma na nějaké akci nebo zdarma stáhl hru na internetu, ano? -
Když jsi vezmeš zadarmo produkt který stojí peníze tak to s tebe dělá zloděje, ač oni o nic přijít nemuseli.
-
OK, tak jim tu hru neukradneš akorát s nima vyjebeš :)
-
-
-
Promiň ale todle zní jako výmluva typickýho piráta (vím o čem mluvím v mým okolí stahuje nelegálně tak 90% lidí) já například jsem ochotnej za kvalitní hru zaplatit, naposledy jsem za Batmana bez problému vysolil 999kč. A nějak nechápu co myslíš tím že nevěříš hrám v obchoďáku (pokud nemáš rád obchody pořát je tu např. steam) to prostě zní jako další výmluva. Řeči o tom že dnes vycházejí jen špatné hry a vývojářům de o prachy mě taky rozesmívaj špatné hry jo ale bavit se u nich poté co je člověk stáhne z torrent (nevím jak se to píše) není najednou problém. Nemluvě o tom že na steamu nebo v obchodě prodávaj i celkem nové hry v různých slevách doslova za kačku. A z toho vyplýva: jsi vyžírka
-
Mě to za těch 1100 stojí. Podporuju lidi co tu hru udělali, aby mohli udělat další, což očividně ty nechápeš.
Jsi vyžírka úplně stejně jako oni. Stojí jim ta bunda co čórli za 1500? Ne, tak to čmajznem.
Nestojí ti ta hra za ty prachy, tak jí nehraj! -
Tak pokud jsi se u hry bavil, tak by bylo spravedlive dat jejich autorum penize ... ja treba hru stahnu, zkusim a kdyz mne bavi, tak koupim. Uz jsem se parkrat pekne spalil ... takze tento zpusob povazuji za adekvatni.
-
-
Přesně tak. Proč dát naslepo 1000 za MW3 když to je za 5 hodin dohraný a uplně stejný jak MW2?? to radši stahnu, po 1 minutě hraní zjistim že to je zase šit a jde to z počítače. Například hry jako je skyrim sem si koupil bez problému, těch 200 hodin zábavy mi za tu Limitku stojej
-
-
-
Ti co nad tím dílem pracně dělali by z dalšího zisku viděli kulový.
Další milionové zisky by si rzdělili jen manageři a ti co makají tak, že pro ně makají ti druzí. -
-
z ďalšieho zisku môžu investovať do nového megaprojektu, takže ľudia budú mať znova prácu. Ak peniaze nebudú, budú si musieť na megaprojekt požičať od investora - vydavateľa, projekt nemusí vyjsť tak, ako by mohol, predaje budú menšie a firma nesplatí dlh. nasleduje prepúšťanie. U Mad?
-
-
Projekt nemusí vyjít tak, jako by mohl? Jenže to už mluviš o konečnem vysledku ktery nema moc společneho se minulými zisky. Prakticky to funguje tak, že kravaťáci si ty zisky nenechávají na případné budoucí platy zaměstnanců, ale rozdělí si je do vlastních kapes, ne že čekají jestli to náhodou nebude fail.
Když to vyjde, zase mají zisky které jdou do jejich kapes a programátoři dostanou jen předem stanovenou odměnu, kdyby se te hry prodalo tisic nebo milion.
Když to nevyjde, nasleduje propuštění ať už to financovali půjčkou nebo vlastním kapitálem. -
-
ty ale zabúdaš na náklady, ktoré neplynú celoročne, celoročné náklady sú náklady zamestnancom. Aj keby ich mali, firma potrebuje okamžité peniaze (poriadny balík) aby najala externistov, aby zaplatila reklamu, aby zaplatila propagáciu, aby firma zaplatila dabing, motion capturing, hudbu a podobne. To nie sú náklady, ktoré platia neustále, sú to investície.
-
-
-
-
-
-
no tak BI si nejak vypocitali 33:1...kdyby to byla pravda, tak by to znamenalo, ze si zaklinace stahlo vic nez 33milionu lidi, to se mi nejak nechce verit
-
Tomu teda rikam cisla vycucane z prstu :)
-
V jakém vesmíru je 14 GB za šest hodin průměrný?:D Hoch si to asi dost blbě propočítal... krom toho teda sledoval jen torrenty, takže když se přidaj warez fóra tak to vyjde asi nastejno...
-
-
Ve vesmíru, kde je průměrná rychlost připojení kolem 5Mbps.
-