Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
CD Projekt vydá Witchera 1 a všude troubí, jak mají na PC vysoké prodeje. Ano, měli , protože W1 byla výborná hra, sám jsem si koupil SE. W2 mu nesahá ani po kotníky. Nekoupím si originál ani za 500Kč, ta hra za to nestojí. Jen škoda, že CDP hledá vinu v pseudo číslech z monitoringu torrentu a ne sám u sebe.
-
-
Dobře nekoupíš, tak doufám, že ani nestáhneš. Nebo z čeho víš, že W2 prvnímu dílu nesahá ani po kotníky? Zl *7*ději...
-
-
Samozrejme, ze stahnu. Na PC hry kupuju jedine tak, ze si je stahnu, zahraju a pak koupim. Cellkem mam doma jiz 21 originalek. Hry hraju hodne a dobre hry ocenuju tim, ze si je koupim. Prevaznou vetsinu her, co stahnu, totiz zahraju tak 20 minut a smaznu. Nechytnou, nebavi. Dela to tak vetsina "piratu". Problem je jen v tom, ze PR oddeleni se pak za to schovava a tvrdi jak jim pirati nici prodeje. Je to pravda jen napul. Nici jim to jen jejich uzasnou reklamni kampan, behem ktere se snazi zmast kupce a prodat jim HYPE vlnu se kterou se sveze spousta lidi, kteri potom lituji, ze si hru koupili a dohrajou ji jen z povinnosti, ze za to zaplatili nebo vubec.
A propo... Mam doma i X360. Neni crackly. Jen originalky. Hry, u kterych nevyjde demo na Xbox LIVE!, nekupuju! Proste jsem clovek, ktery se nenecha masirovat reklamou a kampani, protoze vim, jak to chodi. Dokud si to nezahraju, nekoupim si to. A to i kdyby se marketingove oddeleni na hlavu stavelo a hlasalo jak je to nejlepsi hra vsech dob. -
-
21 originálek, panejo! *2* Nikdo te nenutí ty hry kupovat, ani hrát, přesto je na PC kradeš. A že si jednu z dvaceti následně koupíš za 299 je pro vývojáře obrovská výhra. Táhni prosím na Xbox360 a na PC už se nevracej. *16*
-
-
ty seš teda hrdina.. chtěl sem ti říct něco ošklivýho ale nestojí to za to.
k příspěvku na kterej reaguješ řeknu to, že z právního hlediska to samozřejmě v pořádku neni. pokud neni spokojen s představením hry před koupí nemá ji kupovat. ovšem z lidského hlediska to naprosto chápu a dělá to nejchytřeji jak může. prakticky jediná cesta co vede ke spokojenosti.. samozřejmě jen do doby než přijde ňouma jako ty, v pozici vývojáře/distributora hry a začne řvát "čarodějnice! upálit! nevydělali sme na něm! měl to koupit i když o tom nebyl přesvědčen a zbytek je mi jedno!"
-
-
-
Někdy stačí kouknout na ingame video na youtube (třeba na Walkthrough) :-) To už obrázek udělá dostatečný
-
-
No vidíš, a většina lidí, co tady obhajuje pirátství, tvrdí, že s pryvjůček, recenzí a videí si nikdo přece nemůže udělat dostatečný názor na hru... jak je vidět, jde to :) tak se alespoň dohodněte na společné demagogii, páni piráti :)
-
-
-
Sorry ale W2 bol vo vsetkych aspektoch mozno okrem otvorenosti sveta lepsia hra ako W1 a to vravim ako velky fanda Witchera mam obe premiove verzie a vsetky Sapkowskeho knihy. W2 je u mna jedno z naj RPG vsetkych cias ta atmosfera proste stoji zato.
-
-
Teda, přiznávám že jsem jeden z těch, kdo od W2 čekali víc... Např. mi přišlo že zmanení a lektvary byli v jedničce zpracovány mnohem lépe - a boje díky tomu byly mnohem taktičtější. A po příběhové stránce mi W1 také přišel bohatší. Ale tím rozhodně nechci říct že je W2 špatný - je velmi dobrý ale jedničku v mých očích nepřekonal.
-
-
W1 boje neboli takticke takmer vobec, stacilo stlacat jedno tlacitko v rytme, obcas do seba hodit pocas boja lektvar. W2 je ovela taktickejsi imo, treba vypit spravnu kombinaciu lektvarov uz pred bojom, a pribudli kotule, bloky, hadzanie dik a petard, no proste je ten boj ovela menej pasivny nez u jednotky, clovek sa viac nadrie kym zabije nejaku skupinku banditov.
-
-
Hlavne ze staci na max vybavit Quen a mas vystarano az do konce hry. Diky tomu jsem nechcipl ani 1x, zaverecny boj s drakem totalni nuda kde stacilo mackat tlacitko atd...
Propracovanost pribehu, delka pribehu a rozvetvenost pribehu W2 je oproti W1 naprosty vysmech. W2 je spis jako 2 in 1. Jedno masivni rozhodnuti a odkloni se cely pribeh.. proc??? Aby to clovek hral jeste jednou a rohodnul se jinak? Proc? Ja se nebudu rozhodovat jinak jen proto, abych si uzil druhou pulku hry!!! Navic, rozhodnuti, ktere by melo realny dopad na hru by se dalo spocitat na ruce jedne ruky. Realna delka oproti W1 je 1/10. Epilog je jeden trapny rozhovor. Konzoloidni minihry. Ze zacatku totalne nezvladla obtiznost, naopak s plne vybavenym Quen signem jste prakticky neznicitelni. atd atd...
Chapu, ze dnesni <20 let generaci se to musi libit, je to pristupidneny Witcher, ktereho zasadili do pozice poskoka. Krome prvni epizody (nemyslim prolog), ktera byla Witcherovska, je to vysmech. -
-
"Propracovanost pribehu, delka pribehu a rozvetvenost pribehu W2 je oproti W1 naprosty vysmech." *7*
"Chapu, ze dnesni <20 let generaci se to musi libit, je to pristupidneny Witcher, ktereho zasadili do pozice poskoka" *1*
-
-
-
-
-
-
CD Projekt jsou prasata, obviňovat lidi bez důkazů si nedovolili ani komunisti. Ti aspoň zfalšovali důkazy tak, aby bylo jasné, že se daný skutek skutečně stal a spáchala ho konkrétní osoba.
Poláci jen ukazují prstem a řvou, je to pirát. Nechutné!!!
Aktivita CD Projektu je zavrženíhodná a měli by ji všichni odsoudit, tohle nemá s demokratickým světem nic společného. -
-
Já zase vidím kejhat potrefeného housera - tebe, piráte. *16*
-
-
Je to jednoduchý. Když ty hry nikdo nebude legálně kupovat, tak za pár let žádný vysokorozpočtový tituly nebudou a bude po diskuzích. Pak si nic nestáhneme ani nekoupíme. Pokud je někdo pirátem jen proto, že si chce hru vyzkoušet a potom koupit, tak to ještě chápu, ale to že někdo rád paří a při tom zabíjí herní průmysl - to nedává smysl... *12*
-
-
tak treba znacka CoD vydelala uz stovky milionu dolaru a nejak to na kvalite jejich vytvoru neni zdat, spis naopak, klesajici mira kvality, takze jestli si mel na mysli tyhle vysokorozpoctove tituly, tak to mi zrovna slza neukapne, kdyz o tom uz nikdy neuslysim (cti jako nevydaji dalsi dil, u ktereho nebude poznat jestli to neni nahodou jen remake nejakeho z predchozich dilu)
-
To já už koupil hodně her na základě vyzkoušení. Rozumný člověk přece nebude kupovat zajíce v pytli. Mají uvolnit full verzi s časovým omezením např dva dny k vyzkoušení a pokud bude hra kvalitní, tak si příznivce, co zaplatí, najde a né cpát tam milión ochran, strašit a místo na kvalitu hry jako takové, se soustředit, jak potlačit pirátství. Tudy cesta skutečně nevede... Bohužel je ve většině případů situace taková, že zvykem je mít ve vedení naprosté ňoumy bez špetky selského rozumu.
-
-
časově omezené full-verze by jistě klidně uvolnili, kdyby to nějak řešilo problém pirátství.
-
-
jestli si ted stezujou na piratstvi, tak ve tvem modelu by mohli rozdavat ty hry rovnou vsem zadarmo :)
-
Burnout Paradise měl tenhle model, kdy hra získaná odkudkoliv šla hrát 30 minut (u tohoto typu her ideální čas). Sacred 2 snad taky.
Škoda, že se od toho upustilo, bylo to parádní demo a benchmark HW. -
-
30 minut je docela málo, to se ani nerozdíváš (: Aspoň den... to Tě hra buď chytne a koupíš a nebo nechytne a nekoupíš. No a pak je třetí skupina, která si to stáhne tak jako tak a s těma nic nepohne, ačkoliv se o to furt někdo snaží.
-
-
záleží, co je pro Tebe a herní vývojáře/vydavatele řešení... Eliminovat pirátství je naprosto utpická myšlenka. I naivní člověk nemůže na tohle ani pomyslet. Snaha o minimalizaci pirátství je mnohem realističtější, ale je to o tom dát konečnému zákazníkovi důvod pro to, aby nakonec sáhnul po legální kopii. Různé ochrany a placené DLC, kde pojem ZDARMA by měl být samozřejmostí, jsou právě ty závažíčka, co váhu převažují.
-
-
DLC se ale taky dají nějak upirátit, ne?
-
minimalizovat vs zrušit, které jaké ochrany, placená vs neplacená DLC... to je jen hraní si se zlomky, výmluvy.
ale chápu, máš pocit, že vývojáři/vydavatelé se chovají nefér.... jenže ty nejsi pirát, ty jsi jen ňouma co si občas někde něco stáhne, aby si to vyzkoušel a něco si koupí. Neboj se na tebe se nikdo nezlobí a Mirek Dušín tě bude mít rád.
Pirátovi jsi k smíchu -
-
Žádné výmluvy, ale holá fakta a jestli su pirátům nebo komukoliv k smíchu? Mám už dost roků na to, aby mě zrovna toto trápilo (: Mám z Tebe takový pocit, že by si se náramně hodil do vedoucí funkce (přeber si to).
-
-
-
-
-
-
Btw moc nechápu to s těma demama, ze nejsou... Vsechny hry, ktere jsem si v poslednich mesicich koupil, jsou si v demu vyzkousel - nhl12, tiger woods12, DA2, DS3, Dirta, top spin 4, Mafii... :)
-
Ta pokuta mi osobně připadá až trochu moc vysoká, ale nějak se ti právníci zaplatit musí, že? Každopádně to, jestli má hra DMR, je zlodějům přece úplně putna: jestli mají mít hru zdarma, tak je určitě netrápí, zda tam crack dávat musejí či ne. Naopak, "ochrany" je přispívají k "tvorbě a šíření" hackerů a jsou bičem jen pro ty trouby kupující. CDP fandím . *1*
-
Jak snadno se lze ukojit honěním a také stahováním PC her. Kéž by i hlad šlo zahnat tak snadno...
Vy co jste do diskuze zatáhly morálku, kolik z vás krade na inetu péčko? Kolik z vás mamrdů co tady moralizujete a hrdě prohlašujete, jak za hry platíte, potřebuje na netu vyšašit něco hodně perverz, nebo pohonit u witcher2-pixell-péčko protože z vašich uschlých ženušek vám už nestojí?? -
-
Vždy mě potěší vidět, že někdo udržuje kvalitu diskuze na správné úrovni. *12*
-
-
Je hezký jak se tady Ty poctivý ohánějí morálkou na Ty co stahujou hry a přitom v autě, v počítačí a v mp3 jim hrajou stažený písničky a to jim přijde naprosto v pohodě *5*
-
-
treba az si jednou uvedomis, ze software a filmy nebo hudba je neco uplne jineho (dle zakona), tak ti dojde jakou kravinu si prave napsal ;)
-
nesmíš podle sebe soudit jiné :)
-
-
CD Projekt začněte nejdrřív ve svejch řadách hledat ty co to na net pouštěj
-
Jsem ochotný za hry co se mi libí zaplatit, jsem ochotný dodržovat zakony ČR, ale co nejsem ochotný je vyhodit dvanáct stovek za hru, která mě nebude bavit bez možnosti ji vrátit a dostat své peníze zpět tak jako je to u čehokoliv jiného! A jelikož stát neni schopný zajistit mi má spotřebitelská práva, nezbývá mi nic jiného než porušit zákony ČR a stáhnout hru z netu, ocheckovat a až pak případně zakoupit. Trailery nevypovídají nic o kvalitě hry, s recenzema je to kolikrat ještě horší.
-
-
Když nejsi ochotný za hru utratit 1200 kč, tak si jí nekupuj. Jednoduché. Pirátit jí snad nemusíš, ty peníze už máš ušetřené...
-
-
Myslím že z napsaného jasně vyplynulo, že za zábavnou hru ty peníze ochoten utratit je.
-
-
napsat v jednom příspěvku "jsem ochotný dodržovat zakony ČR" a "nezbývá mi nic jiného než porušit zákony ČR" je docela vtipné :) prostě si to přiznej, seš čórkař :)
-
-
V ČR jsou nějaké zákony ????
-
-
Ano.
-
-
-
souhlas
-
-
Hlavní problém je, že vývojáři mají z prodeje hry tak leda kulový. Když zaplatím 1000 Kč, má z toho dvě kila stát, ze zbývajících 8 kil má dvě stovky distributor, tři stovky ten dobrák, který vám to podá přes pult, a na vydavatele zbudou tedy tři kilča. Proč mám živit bandu lehkoživků, kteří pouze parazitují na cizích schopnostech?
A další věc: dříve jsem hry uvědoměle kupoval na základě prewiev, recenzí, čtenářských hodnocení atd. Vyházel jsem za to desítky tisíc a NEJMÉNĚ DEVADESÁT PROCENT těch her jsem nehrál ani hodinu, protože mě nebavily! -
-
Nooo, ty čísla sis jen vycucal z prstu. Stačí koupit třeba Witchera třeba na gOg a 100% dostane CD Projekt.
A pokud to takhle máš, tak zřejmě hry nejsou nic pro tebe a měl by sis nalézt jiného koníčka.
-